Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

köpekler neden ezan okunurken havlarlar.Cevap verirseniz sevinirim?


AsiMeLek

Önerilen İletiler

Köpekler,duyduklari seslere karsi hassastirlar,örnegin bir yerde köpek havlasa baska bir yerdeki köpek hemen karsilik verir.Ezan okunurken köpek bunun ne oldugunu bilecek yaratilista degildir ve ezanin hemde sabahin karanliginda bagira bagira okunusuna karsilik olarak havlamaz aslinda ulurlar genelde.Bunun  kara köpek beyaz köpekle bir ilgisi yoktur.Eskiden hiristiyan papazlari cadi avina cikardilar.Kim ki dinin insanlik yönünden bahsederse özellikle kadinlar hemen HEXE yani CADI diye damgalanir ve sözde bir mahkeme ile ateste yakilirdi.Bunlar engizisyon denilen kilise yargisiydi.Iskencelerle insanlar hiristiyanliga sokulur,Isa'ya taptirilir biraz aykiri gidenlerde hemen halledilirdi.

 

Islamiyet peygamberin vefatindan sonra bozulmus,yozlastirilmis hurafelerle doldurulmus ve cahil art niyetli din adami denilen soytarilarin elinde kalmistir.Bugün bir tarikat seyhinin sözleri Allahin ayetlerinden daha cok etkiliyor insanlari cünkü insanlar dinlerini bilmiyorlar.Dinini bilmeyen ve merakta etmeyen saftirik insanlar iste inanc sömürücü ve taseron partilere oy vererek ülkemizin basindaki gibi bir belaya esir ediyorlar.

 

Ne kedi ne köpek,ne baykus ne de baska bir hayvan ugursuz degildir seytan da degildir,asil ugursuzlar bunlari ugursuz diye tanimlayanlar asil seytanlarda onlardir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

olabilir de olmayabilir de

 

 

hayvanlar depremi de hissederler ; deprem olmadan once yeryuzu sakinken dakikalar oncesinden hayvan yerin altindan gelen gumburtuleri duyabiliyor ; 

 

 

 

kopekler terbiyeye ve sevgiye de aciklar ; ayriyetten vucut saatleri vardir ,

 

ezan belli bir zaman araliginda tekrar ettikce kopek vucut saatini elbette ki ayarliyordur ; horozlar nasil ki tam saatinde otuyorsa ;

 

(yapilan deneylerde horozlarin otmesinin gunesle degil ; vucut saatleri ile alakali oldugunu dogrulamistir )

 

kopekler de ozellikle sokak kopekleri bildigimiz gibi terbiyeye ve sartlanmaya aciktir ...

 

 

 

 

 

 

 

 

bi ihtimalle ;

 

ezan okunurken televizyon kisilir ; konusmalar kesilir , sakinlik hakim olursa ; kopekler icin bu bi cesit terbiye olma anlamina gelebilir de ..

 

 

 

 

 

bizim kopegimiz de biz oruclu iken yemezdi biggrin.png iftarda ise afiyetle yerdi : )) kimse ona mudahale etmedi dogal akisinda gunlerce bizle kalkti sahurda yedi icti .. sonra da iftara kadar hic yemedi .. mamasi oldugu halde isteksizdi : )

 

 

 

 

kopekler sevgiye uyuma acik hayvanlar : )) belki ezani coskuyla karsilayan kopekler bile vardir ; hisli hayvan bisey denmez ki simdi biggrin.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

meraba bunun dinle hiçbir ilgisi yok köpeklerin duyuları çok güçlüdür koku duyusu ses duyusu ezam korna herne olursa hatta yaprak hışırtılarını bile duyalra yüksek sesli bişey oldugunda bundan rahatsız oluyolar mesela araba kornası sokak satıcıları ezanlar kilise çanları rahatsız oldukları herşeye havlarlar bizim eve bekçi olarak almamız buyuzden en ufak sesleri bile duyuyolar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tabii ki köpeklerin ezana havlamalarının din ile bir ilgisi yok. Ancak bu ilgiyi zorlama biçimde kuranlar müslümanlar. Çünkü kaynağı her ne ise, ki dogmatik düşünce olduğuna şüphe yok bu kaynağın, köpeklerin bizim göremediğimiz varlıkları görebildiklerine inanıyorlar. Tıpkı bizim duyamadığımız sesleri duyabilmeleri, bizim alamadığımız kokuları alabilmeleri gibi.

 

Ezan okunurken şeytanın kaçtığına, meleklerin ise geldiğine filan inanıyorlar. O halde onlara göre ya kaçan şeytanı, ya da gelen melekleri görüyorlar.

 

Köpek ulursa azraili gördüğüne inanan müslümanları ben gözümle gördüm. Mahallede köpek uluduğu için azrailin gelmiş olduğunu, o gece mahallede birisinin öleceğini düşünen ve o ölecek olan ben olmayayım sakın diye ciddi endişeye kapılan müslümanlar gördüm. Tabii ölen filan olmadı.

 

Müslümanlar her ne kadar huzur islamda sloganını yaymaya çalışsalar da durum tam tersidir. İnanç bu insanları derin endişelere sürüklemektedir. Ölümden müslümanlar kadar korkan kimse görmedim. Çok fena tırsıyorlar. Bunun nedeni ise hocaların kabirde sual için ruhun cesede iade edileceğini söylemeleri. Bu empoze müslümanlarda derin bir klostrofobi bunalımına yol açıyor.

 

Ölmek de muhakkak olduğuna göre, herkesin de sorgudan geçeceğine inandıklarına göre, bu derin ve korkunç bunalımdan çıkmalarının bir yolu yok. Elbette böyle bir şey olanaksız. Cesedin kendisine yapılan hiç bir şeyden haberi olması düşünülebilecek bir şey değil.

 

İşte bilimi değil de dogmatik inancı temel almanın vahim sonuçları. Kabir sorgusuna inanıp da klostrofobinin pençesinde kıvranmayan bir müslüman olamaz. Çoğu kez korku içinde "daracık yerde nasıl sual edileceğiz" diye gözlerinin büyüdüğünü görmüşümdür.

 

O yüzden huzursuzluk, endişe, psikolojik travmalar ve bunalımlar islamdadır. İslamda huzur filan olamaz. Gezi Parkı eylemcilerinin duvar yazılarında belirttikleri gibi, huzur isyandadır.

 

İsyan insanın doğasında vardır. Hiç bir güce boyun eğmemek, bu güç isterse evreni yarattığı idida edilen sonsuz bir güç olsun, insanın doğasıdır. Bu doğaya karşı çıkan, bir güce boyun eğen kişi asla huzur bulamaz.

 

Diğer yandan Kuran'da allahın kulu ile insanın kölesi anlamlarına ayrı sözcükler atanmamış olması çok önemli ve vahim bir eksiklik. Kuran'da allahın kuluna da abd denir, bir insanın kölesine de abd denir. İslamda köleler sahiplerine nisbet edilir. Örneğin Amr bin Hişam hür bir adamın adıdır. Hişamın oğlu Amr anlamına gelir. Ama Amr abdül Hişam bir köle adıdır. Hişamın kölesi Amr demektir.

 

İslamda köleliğin geçerli olması ayrı bir kusur. Ama allahın kuluna da, insanın kuluna da abd denmesi, bu iki kavramın ayırt edilmemesi de çok önemli bir kusur. Fakat yerinde aslında,köle olduktan sonra bunun allaha mı başka birine mi olduğunun hiç önemi yok. Köleysen kölesin.

 

Müslümanlar gerçek özgürlüğün allaha kul, yani köle olmakta olduğunu iddia ederler ki, kökten yanlış bir iddiadır. Köle olduktan sonra özgürlüğün yoktur. Kime köle olduğunun hiç önemi yok. Kölenin kişiliği, onuru, haysiyeti olmaz. Büyük bir güce köle olmak ise daha da kötü. Hiç bir özgürlük şansın yoktur. Allah diye sonsuz bir güç olarak vehmedilen bir kavrama kölelik ise köleliklerin en korkuncu. Hiç bir özgürlük şansın yok, sıfır yani. Bir kişilik, bir haysiyet, bir onur sahibi olman yüzde sıfır ihtimal.

 

Öte yandan hiç allahın kölesiyim, allahın bulaşıklarını yıkadım, evini süpürdüm, kirli çamaşırlarını makinaya attım yıkadım diyen var mı? Yok. Bu kölelik allaha değil, zaten de olamaz. Çünkü allah diye biri yok. Bu kölelik allah adamıyım diyen sahtekarlara. O yüzden dünyada olabilecek en kötü kölelik, allaha köle olmaktır. Efendini hiç görmüyor, bilmiyorsun, onun elemanıyım diyenler onun adını kullanarak seni alabildiğine kullanıyor, sövüşlüyor, aldatıyor.    

 

İşte bu dünyada olabilecek en korkunç köleliktir. Belki bir köpek havlamasından buralara nasıl geldin diye soran olacaktır. Laf lafı açar. Konu, dogmatik inançların zararları ve bu zararlar basit bir köpek havlamasından taaa buralara kadar uzanıyor işte. Diyeceğim, dogmatik inançları kafanızdan izi tozu kalmayacak biçimde söküp atın. Dogmanın panzehiri bilimdir. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...

arkadasşlar köpekler ve affedersizn eseşkler bizim göremdegimiz cisimleri görürler cünkü onların gözüde perde yoktur bizde vardır din kitaplarında yazar bu yada googleden bakaın  onların hissi bizden daha cok fazladır bizim evde sultan papagını var deprem olmus gece ucdu yuvaya koydum tekrar uctu megersem deprem olmus ve her canlı ALLAHA İBADET EDER AGACLAR DAHİL VE BU YORUMU YAZARKEN KİMSEYE KIRIDYSAM AFFOLA SAYGILAR BEN SADAECE BİLDİKLERİMİ YAZDIM VE HAYVANLAR DEPREM OLMADAN ONCE ONU DEPREM OLCAGINI HİSSEDERLER

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Depremlerdeki fay kırılmaları olmadan önce kaya katmanlarında bazı öncü çıtırtılar oluşur. Bunu hassas sismograf aletleri de tespit edebiliyor. Ani kırılmaya hazırlanan kaya tabakasındaki bu küçük çıtırtı şeklindeki kırılmalar yeraltından gaz çıkışına da neden olabilir ve bu da belirlenebilir. Sorun, çok uzun ve derin fay hattında bunları tespit etmenin zorluğu ve her çıtırtıdan sonra fayın kırılıp kırılmayacağının, arada ne kadar süre geçeceğinin belirsizliği. Her çıtırtıda deprem alarmı verirsen insanlarda sinir diye bir şey kalmaz. Bu yüzden depremde erken uyarı çok zor.

 

Bunların görünmeyen varlıkları görmeyle, dinle imanla en küçük alakası yok. Kulakları hassas hayvanlar algılarlar. Yerden gaz çıkışını bile burunları algılar. İnsan kat kat naylona sarılmış morfinin kokusunu alabilir mi? Alamaz. Ama köpek alıyor. Konunun din ile, manevi varlıklarla hiç bir ilgisi bulunmuyor.

 

Materyalist düşünmek, insanı boğazına kadar din dogmalarına batmaktan kurtarır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

valla sürekli dikkat ediyorum ezan okunmaya başlamadan sesleri çıkmıyo başladığı anda onlarda ulumaya başlıyolar bu sorunun cevabı hep aklımı karıştırıcağı kesin düşünüyorum sadece uluyarak haber verdikleri aklıma geliyo smile.gif

dini yönden köpeklerin göz perdesinin olmadığının ve insanları göremediği varlıkları gördüklerini ve ezan okunduğunda şeytanların kaçtıkları meleklerin indiklerini görürler ve ona tepki verirler. bilimsel yönden ise arkadaşında dediği gibi ses den dolayı tepki vermesidir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

köpekler tüm ezan vakitlerinde ulurlar.Ulumalarının sebebi bence Allah'a olan bağlılıklarını göstermek ve dua etmek için en önemlisi bildiğim kadarıyla meleklerin ışığını görüyorlarmış gördükleri bu ışıktan etkilendikleri için uluyorlarmış korkuyorlarmış.original.gif original.gif original.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...

arkadaşlar benim oturduğum yerde ezan okunurken sokak köpekleri ezan başlayınca ulumaya başlıyorlar ve bunu sadece akşam ve yatsı ezanında yapıyorlar bunun nedeni düşündüm benim aklıma gelen köpeklerin uluyarak insanlara ezanın okunduğunu mu belli etmeye çalışıyorlar vallaha benim aklıma gelen en mantıklı sonuç bu lütfen yardım edin bana sizde benimle aynı görüştemisiniz??VEYA GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR

Merhaba arkadaşlar bu konuda size bi bilgi veriyim bende büyüklerimden duydum bunları akşam ezanı veya gece okunan ezan vakitlerinde köpeklerin uluması şeytan veya Cinlerin onlara görülmesi sonucu oluşan bir etkendir bu yuzden kopekler havlıyolar gece 04.12 saatinde sokak ışıkları ezan okununca sönüo kıraçta ve gerçekten dogruymuş böle birşeyin oldugu ama fazla üzerine gitmeyin böle şeylerin her zaman nas ve felak surelerini okuyun öle yatın Adım Tolga şahin

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba arkadaşlar bu konuda size bi bilgi veriyim bende büyüklerimden duydum bunları akşam ezanı veya gece okunan ezan vakitlerinde köpeklerin uluması şeytan veya Cinlerin onlara görülmesi sonucu oluşan bir etkendir bu yuzden kopekler havlıyolar gece 04.12 saatinde sokak ışıkları ezan okununca sönüo kıraçta ve gerçekten dogruymuş böle birşeyin oldugu ama fazla üzerine gitmeyin böle şeylerin her zaman nas ve felak surelerini okuyun öle yatın Adım Tolga şahin

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

köpeklerin havladığı şey, hoparlör sesidir. Sadece ezan sesine değil, Mesela hoparlörle satış yapan zerzevatçılar da geçince ulurlar.

 

ezan sesini haber vermek için niye ulusunlar ki smile.gif aksine gürültü çıkarıp ezanın duyulmasını engellemiş olurlar o mantıkla.

hadi ya....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...

Avrupadaki köpekler hicbirsey göremedikleri icin ulumuyorlar oralarda ezan olmadigi icin köpekleride müslüman olmamis oluyor!

 

Ya arkadaslar onca yorum yazilmis birkaci disinda kalan tüm yorumlar tamamen hurafe üretiminden ibaret.

 

Önce sunu bilelim;Ezan la ilgili Kuranda hicbir ayet yoktur cünkü ezan bir emir degildir.Sadece namaz vakitlerini bildiren bir cagridir.

 

Köpeklerin ulumasi onlarin biolojik yapisi ile ilgilidir,seslere karsi hassas olmalarindandir,Peki simdi bir sorum olacak sizlere:Hadi köpekler cinleri görüp uluyorlar ezan okunurken peki Kurtlar neden ulurlar halbuki Kurtlarin uludugu anlarda ezan filan yoktur.Ama yine ulurlar.Ulumak köpeklere cakallara kurtlara has bir özelliktir.Birtakim seslere karsi hassas olduklari icin o sesleri duyunca ulurlar.Kurtlarda uluyarak birbirleriyle iletisim saglarlar.

 

Özetle;ezan okunurken köpeklerin ulumasinin cin ve meleklerle bir ilgisi yoktur.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili kardeşlerim köpeklerin ezan sesinin duyulmasiyla ulumasinin sebebi seytanin ezandan kacip köpeğin kulağina girmesidir bu durumda da köpek de ezani duyamiyor ve ulumaya basliyor has niye sadece köpeğin kulaklarına giriyor diyeceksiniz onun sebebini de şundandir,köpeğin yaratilisi adem a.s min göbek çukurundancikan toprak ve seytanin tükürüğünden yaratilmistir bu vakaa da şuradan olmuştur şeytan adem a.s' ma secde yapmiyor ve yanından geçerken göbek tarafına tükürüyor Allah c.c de oradan o toprak parcasini alip köpeği yaratıyor göbek cukurumuz oradan kalmadır köpeğin hircingi şeytandandir sadikligi ise adem a.s dandir arkadaşlar ben kisaca anlatmaya calistim umarim anlatabilmisimdir allaha emanet olun....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili kardeşlerim köpeklerin ezan sesinin duyulmasiyla ulumasinin sebebi seytanin ezandan kacip köpeğin kulağina girmesidir bu durumda da köpek de ezani duyamiyor ve ulumaya basliyor has niye sadece köpeğin kulaklarına giriyor diyeceksiniz onun sebebini de şundandir,köpeğin yaratilisi adem a.s min göbek çukurundancikan toprak ve seytanin tükürüğünden yaratilmistir bu vakaa da şuradan olmuştur şeytan adem a.s' ma secde yapmiyor ve yanından geçerken göbek tarafına tükürüyor Allah c.c de oradan o toprak parcasini alip köpeği yaratıyor göbek cukurumuz oradan kalmadır köpeğin hircingi şeytandandir sadikligi ise adem a.s dandir arkadaşlar ben kisaca anlatmaya calistim umarim anlatabilmisimdir allaha emanet olun....

Bu yazdiginiza gercekten inaniyormusunuz,o zaman bir ayet gösterin bize,Kuranib hangi ayetinde köpek Adem'in göbek cukurundaki camurdan ve seytanin tükürügünden yaratilmistir diye.

Bakin arkadasim ya gercekten Islami yasayin yani Kurandak islami ya da birakin islami gidin bir tarikat seyhinin safsatalarini din diye kabullenin.Müslümanlarin Kurani vardir,Islam Kurandadir.Yok siz diyorsaniz ki hayir islam bilmem falan seyhin agzindan cikan hurafedir o zaman siz kendi dininizi yasayin Islami müslümanlara birakin.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

arkadaşlar benim oturduğum yerde ezan okunurken sokak köpekleri ezan başlayınca ulumaya başlıyorlar ve bunu sadece akşam ve yatsı ezanında yapıyorlar bunun nedeni düşündüm benim aklıma gelen köpeklerin uluyarak insanlara ezanın okunduğunu mu belli etmeye çalışıyorlar vallaha benim aklıma gelen en mantıklı sonuç bu lütfen yardım edin bana sizde benimle aynı görüştemisiniz??VEYA GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR

bende öyle düşünüyorumunsure.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar benim oturduğum yerde ezan okunurken sokak köpekleri ezan başlayınca ulumaya başlıyorlar ve bunu sadece akşam ve yatsı ezanında yapıyorlar bunun nedeni düşündüm benim aklıma gelen köpeklerin uluyarak insanlara ezanın okunduğunu mu belli etmeye çalışıyorlar vallaha benim aklıma gelen en mantıklı sonuç bu lütfen yardım edin bana sizde benimle aynı görüştemisiniz??VEYA GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR

kardeşim köpeklerde bizim duymadığımız sesler ve görme yeteneği vardır bu sadece köpekler değil diğer hayvanlarda da bu vardır buda ezan okunduğunda meleklerin yeryüzüne inmesi şeytanında gitmesi işaret olabilir benim düşüncemle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Bu arkadaşımızı bilimsel açıklamalar tatmim etmez kesinlikle.

Nefesli sazlarmış, uzun havaymış hiç mümkünmü ?

O zaten ilk yazısında tavrını koymuş bile, ezana yardımcı imiş.

Batıl'a tiyo...

Evet köpek ve ezana yardımcılık, çok ilginç.

Diğer açıklamalarında da olduğu gibi senden de bu beklenir aslında.

 

İnançlı arkadaşlarımız aslında şöyle demeleri gerekirdi.

-Seninle aynı görüşte olmazmıyız hiç.

-Evet çok doğrusun, onlar da allahın görevlendirdiği bir yaratık.

-Hepsi o saati dört gözle beklerler. Hoparlölerden duyulmayan seslere yardımcı olurlar.

-Kabir azabı çekmemek için. Yapmazlarsa günah kazanırlar. Kabir azabı onlar içindir.

-Bilinçli olanı da o vakitte "Allahım sen bizi şeytanın şerrinden koru" diye yalvarır. Zikir eder.

-Hatta ulemaları da,... (neyse daha ileri gidipte gerçek dindarları üzmeyeyim)

 

İşte arkadaşımızı ancak bunlar tatmin eder.

Arkadaşımız, dinlerin hiç olmazsa azıcık var olan sağduyu tarafını da yozlaştırıyor.

ne insanlar var dunyada gozlerı kor kulakları kapalı kopekler ezan okundugu zaman insanların gormrdıgını gorur bazı insanlar kopek kadar bıle olamıyolar yazık sıze

cehenem ateşı beklıyo sızı bakalım oburdunyada kıyamat kopdumu sızı kım  kultaracak bazısı dıyokı cennete kım gıtmış gelmıs dıyo şuan cennetde sehıtler v peygamberler ve çocuk lar var

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar benim oturduğum yerde ezan okunurken sokak köpekleri ezan başlayınca ulumaya başlıyorlar ve bunu sadece akşam ve yatsı ezanında yapıyorlar bunun nedeni düşündüm benim aklıma gelen köpeklerin uluyarak insanlara ezanın okunduğunu mu belli etmeye çalışıyorlar vallaha benim aklıma gelen en mantıklı sonuç bu lütfen yardım edin bana sizde benimle aynı görüştemisiniz??VEYA GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR

arkadasım köpeklerın uluması oncelerden ınsanlara sadık olan kopek  seyatan allhın desdıf-gını yapmıyınca seytanda kopeklere ezan okundugunda ulurlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.