Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

köpekler neden ezan okunurken havlarlar.Cevap verirseniz sevinirim?


AsiMeLek

Önerilen İletiler

  • 2 hafta sonra...

Tüm müslüman kardeşlerime selamlar.

Baştan söyliyim benim işim ezan okumak.

 

Köpeklerin yüksek frekanstan rahatsız oldukları bir görüş öne sürülüyor. Aslında mantıklı da geliyor. Fakat çok eksik gibi. Çünkü diğer bir çok farklı senaryolarda aynı tepkiyi vermediklerini çok iyi biliyorum. Yukarıda satıcı örneği verilmiş. Görev yaptığım mahalleye hemen her gün satıcılar gelir ve bunlar araçlarıyla yüksek frekanslı bir çok farklı ses çıkartırlar. Ama ekseri köpekler ezanda ki tepkiyi vermezler. Mesela ulusa bile belki bir iki tanesi. Fakat ezan vakitleri geldiğinde bölgedeki çakallar da dahil olmak üzere hepsi aynı anda ulumaya başlıyorlar. Çıplak sesle de ezan okuduğum zamanlar oldu. Bölgede elektrikler kesikti. Ezana başladığımda sesimin ulaştığı yerlerden yine aynı tepkiler görülüyordu. Mikrofonsuz ve cihassız kendi sesimin frekansı ne kadar yüksek olabilir ki? Kimse inanmak zorunda değil ama kimseyi kandırmak ta bana bir fayda sağlamaz. Niye uğraşayım. Dahası var. Size daha anormal başka birşey söyliyim. Kapımın önlerinde dolanan yedi sekiz civarı kedi var. Hiçbirini evcilleştirmeye çalışmadım. Avlanmayı bırakırlar hepten üstüme kalırlar sonra diye. :) içlerinden hiçbirini bir kez olsun kucaģıma alıp sevmedim. Bunlar gayet hırçın ve çevik sokak kedileri. Sanıyorum aklınızda canlanmıştır nasıl bişey oldukları. Bunlardan iki tanesi günde beş defa her namaz vakti için evden çıktığımda yanıma geliyorlar ve benimle beraber caminin iç kapısına kadar geliyorlar. Namaz bitene kadar avludan fazla uzaklaşmıyorlar. Sonra tekrar benimle birlikte evime girip kapıyı kapatana kadar beni takip ediyorlar.

 

Bunu niye diğerleri hiç yapmıyor?

 

Bu kediler iki sene civarı bu fiili her gün tekrarlıyorlar. Ellerine hiçbirşey geçmiyor. Ne amaçlıyorlar?

 

Namaz vakitlerinin dışında bir anda evden çıktığımda yada camiden farklı bir istikamete gittiğimde beni hiç umursamıyorlar bile?

 

İçinizden inanmayanlar olacaktır muhakkak. Ben buradan hodri meydan diyorum. Vereyim adresimi. Gelin ben hiç bir şeye karışmayayım. Birlikte namaz vakti camiye kadar yürüyelim kendi gözünüzle görün.

 

Yazdıklarımı kimseyi incitmek için yazmadım. Lütfen beni art niyetli addetmeyin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hiç cıplak sesle yani minareden mikrofonsuz ezan okunduğunda da uluyan köpek gördünüz mü? Göremezsiniz. Çünki hayvanı rahatsın edecek bir ses frekansı oluşmamaktadır. İnsan kulağının duyma eşiği 20-20000 Hz., Köpeklarin ise 67-45000 Hz. Malesef Çok kaliteli olmayan (yani töleransları fazla olan elektronik malzemeden yapılmış) Cami amplifikatörlerinin çıkardığı, bizim duyamadığımız ancak köpeklerin duyup rahatsız olduğu ekstra (ilave) yüksek frekanslı ses parazitleri nedeniyle uludukları vakaadır. Kim bilir: bu parazitleri belki fırtına yahut deprem zannediyor olabilirler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

EZAN OKUNURKEN KÖPEKLER NİÇİN ULURLAR?

Allah Rasulü (s.a.v) bizlere köpeğin havlamasını işittiğimiz zaman şeytandan Allah sığınmamızı emretmiştir. Çünkü onlar bizlerin görmedikleri görürüler. Müslüman’ın üzerine düşen; her konuda Allah tealanın emrettiklerini yerine getirmektir. Köpeğin ezan esnasında havlamasına gelince bunu her köpek her zaman yapmaz. Bazı köpekler de ezan sesini işittiği zaman ulumazlar.

Peygamber efendimizden (s.a.v) sahih olarak gelmiştir ki ezan sesinin işiten şeytanlar yellenerek kaçarlar.Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Namaz için ezan okunduğu zaman, şeytan ezanı duymamak için arkasını dönüp yellenerek kaçar. Ezan bitince tekrar geri gelir. Namaz için kamet edilince yine arkasını dönüp kaçar. Kamet bittiğinde yine gelir ve kişi ile nefsi arasına sokulur ve ona: Filân şeyi hatırla, filân şeyi hatırla diyerek, namazdan önce aklında olmayan şeyleri hatırlatır da, neticede insan kaç rek'at namaz kıldığını bilemez olur."(Buhârî, Ezân 4, Amel fis'-salât 18, Sehv 6, Bed'ü'l-halk 11; Müslim, Salât 19, Mesâcid 83. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Salât 31; Nesâî, Ezân 20, 30)

Köpeğin uluması şeytanı kaçarken görmesinden ötürürde olabilir. Yahut köpeğin kendiside bir şeytan olabilir çünkü şeytanlar birçok şekle girebilirler.

Kısacası: bir köpeğin ezan esnasında yahut bir başka zamanda uluması bizlerin görmediklerini gördüklerinden ötürüdür. Bundan dolayı Müslüman’ın üzerine düşen: şeytan’dan Allah’a sığınmasıdır.

Diğer bu konuyla alakalı bazı hadislerde şöyledir:

Cabir (radıyallahu anh) anlatıyor: "Rasulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Köpeklerin ulumasını ve eşeğin anırmasını işittiğiniz zaman, şeytandan Allah'a sığının. Çünkü onlar, sizlerin görmediklerinizi görürler."(Ebu Davud, Edeb, Bab 105-106, Hadis no: 5103)

Ebu Hurayra (radıyallahu anh) anlatıyor: "Rasulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Horozların öttüğünü işittiğiniz vakit, Allah'tan lutuf ve ikramını talep edin. Zira onlar bir melek görmüştür. Merkebin anırmasını işittiğiniz zaman şeytandan Allah'a sığının. Çünkü o da bir şeytan görmüştür." (Buharî, Bed'u'l halk, Bab 15, Hadis no: 109; Müslim, Zikr 82, (2729); Ebu Davud, Edeb, Bab 105, Hadis no: (5102); Tirmizî, Da'avat 58, (3455); Ahmed b. Hanbel, 2, 306, 321, 364)

Bazı insanlarda melekleri ya da ölüm meleğini gören köpeklerin uluduğunu söylerler. Bu konuda hiçbir delile rastlamadık.  Bu konuda herhangi bir deliliğin geldiğini bilmiyoruz. Gaybi konularda kuran ve sünnetten bir bilgi gelmediği takdirde susmak ve hiçbir şey söylememek gerektiğini bilmemiz gerekir.

Yukarıda hadislerde zikrettiğimiz üzere köpeklerin görmüş oldukları şeytanlardır, melekler değildir. Zira bu konuda bazı hadisler varid olmuştur. TERCÜME: EBU MÜHENNED EL-BETTAR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
Misafir İstersen inan

İki sabahtır köpekler sabah ezanı okunduğu an itibariyle kadın çığlığı gibi sesler çıkarıyorlar resmen kadın çığlığını bu ses beni öylesine korkuttu ki gece annemi uyandırıp oturdum ve ben 25 yaşındayım çocuk olsan neyse e ama bu çığlık ezan okunduğunda özellikle sabah ezanın da kabir de insanların azaplarini gördükleri hadislerde var ve çoook korktuğumu yinelemek istiyorum resmen bir yerin yanıyor yada koparıyor müş gibi acı ve büyük bir çığlıktı ve komşular o köpeklerden rahatsız olmuşlar di

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 ay sonra...
  • 5 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.