Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kemal Sunal'in Canlandırdığı 6 Önemli ve Unutulmaz Karakter


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kemal Sunal'in Canlandırdığı 6 Önemli ve Unutulmaz Karakter

 

kemalsunal2.jpg

 

Kemal Sunal demek Türk insanı için gülmek demek. Kuşkusuz sinema tarihimizin en önemli oyuncularının başında gelen büyük üstat, kendisiyle özdeşleşmiş saflığı ve iyi niyeti yüzünden başı belaya giren ama sonuçta bütün kötüleri alt ederek düzlüğe çıkan karakterleriyle bizlere iyiliğin her zaman kazandığı bir dönemden el sallamakta. Biz de Kemal Sunal’a bir selam çakalım istedik.

 

 

 

1- İnek Şaban – Hababam Sınıfı

 

7140722-1440.jpg

 

Üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen her sahnesi ezberimizde olan sinema klasiğimizde İnek Şaban, hepimizin en yakın arkadaşıdır. En üst seviyedeki sakarlığı ile Badi Ekrem’in belası, saflığı ile Mahmut Hoca’nın cezalarının gediklisi ve alınganlığı ile Güdük Necmi ve Damat Ferit’in kurbanı olan muhteşem karakter için Rıfat Ilgaz’a da dolu dolu saygılarımızı borç biliriz. Hababam Sınıfı Filmlerini İzlemek İçin Buraya Tıklayınız...

 

 

2- Şaban – Tosun Paşa

 

Tosun-Pasa-images-b0d516bd-fbf9-4e14-814

 

Tellioğlu ailesinin evinde uşak olarak rahat ve kolay bir hayatı olan Şaban, Seferoğlu’ları ile olan bir kavgada kafasına aldığı darbe ile aklını yitiren aile reisi yüzünden türlü maceraya atılmak zorunda kalır. Babasının yerine aile reisi olan Lütfü’nün ‘Yeşil Vadi’ ve ‘Daver’in Kızı’na olan aşkı yüzünden zorla itibarlı bir paşaya, ün salmış bir pehlivana ve sonunda tekrar uşaklığa bir hayatı olur.

 

 

 

3- Salako

 

1560412_2_1453803738Rqakh.jpg

 

Sevdiceği Emine için köyün ağasına, dağdaki eşkiya Hamido’ya kadar herkese kafa tutar saf Salako. Haftanın her günü için bir bahane bulup onu reddeden Emine’nin asıl derdi ise Hamido’ya varmaktır. Devran döner, Salako çatıdan girer, dereden çıkar ve Hamido’yu alt ederek onun yerine geçer. Emine’yi sonunda elde eder. Saflık bu sefer kazanır.

 

 

 

4- Feyzo – Kibar Feyzo

 

kibar-feyzo.jpg

 

Yine bir ağalık parodisi olan filmde, Feyzo askerden döner. Artık evlenmesi için önünde engel olmadığını düşünürken ‘Faşo Ağa’ bir garip senaryo ile onu borçlu hale getirir. Borcu ödemek için büyük şehre uzanır Feyzo’nun hikayesi. Bu hikaye içinde Şener Şen ile karşılıklı sahnelerindeki replikleri halen günlük hayatımızda kullandığımız hatırlatırız.

 

 

 

5- Kaymakam Cafer – Mavi Boncuk

 

ca5e48f8d65827133e02f0225c289565.jpg

 

Türk sinemasının altın kadrosu bu sefer Emel Sayın’ı kaçırmaya karar verir. Yine kadronun en safı ve iyi niyetlisi olan Kemal Sunal’ın karakteri Cafer’in bu hali Emel Sayın’ın da dikkatini çeker. Adının neden Kaymakam Cafer olduğunu sorar. Tüm ev halkı yüzlerinde ilginç bir gülümsemeyle ‘Yalova’lı da ondan’ cevabını verir. Anladık mı?

 

 

 

6- Zühtü – Meraklı Köfteci

 

9.png

 

Tek niyeti yardım isteyen birine yardım etmek olan Zühtü, sonunda kendini evil bulur. Kadının deli ailesi ve çıkarcı akrabaları yüzünden saçma bir hayatın içine çekilen Zühtü, sadece Kemal Sunal karakterlerine özgü çözümlerle kendini bu durumdan sıyırır ve sevdiği kadına kavuşur. Bu şanslı kadın filmin en başında yardım isteyen kişidir. Zühtü her zaman ki gibi 4 ayak üzerine düşmüştür.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.