Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kaç tane Meryem var?


saklıgerçek

Önerilen İletiler

Karmaşık ve ilginç olan bu konuyu kurcalamakta yarar var. Gelin hep beraber kurcalayalım.

 

 

Meryem ile ilgili kayıtlar karışık. Kısaca toparlarsak durum şu;

 

Meryem'in babasının adı İmran(?), annesinin adı ise Hanna (veya Anna). Hanna ismi ne Kuran'da, ne de diğer kutsal metinlerde geçmiyor. Meryem'in bir erkek kardeşi yok. Hanna uzun bir süre çocuk sahibi olamamış, Allah'a yalvararak kendisine bir çocuk vermesini istemiş. Dileği kabul olmuş ve Meryem'e hamile kalmış. Meryem daha doğmadan babası (Kuran'a göre İmran) ölmüş. Yani bu duruma göre (eğer Hanna daha sonra başka birinden bir çocuk doğurmadıysa...) Meryem tek çocuk. Hanna'nın (bazi iddialara göre Meryem'in kızkardeşi - zayıf bir iddia) kızkardeşinin adı İysa. İysa Zekeriya'nın karısı. Fakat bazı kayıtlar Zekeriya'nın Meryem'in dayısı olduğunu söylemekte. İysa'da Meryem'in teyzesi olduguna gore, Zekeriya ve İysa kardeşler. Eğer kardeş iseler bu durumda ortaya "ensest" durumu çıkıyor. Fakat Luka İncil'inde Zekeriya'nın karısının adı Elisabeth.

 

Meryem'in kocası (veya nişanlısı) Yusuf, Matta İncil'ine göre Meryem'in amcasının torunu. Luka İncil'inde ise bir başkasının torunu. Meryem yetim doğdugundan, bakımını yakın bir akrabasının üstlenmesi gerekmiş. Tam 29 kişi bu görevi üstlenmek istemiş (Neden? Bu kadar çok kişi değersiz bir kız çocuğuna, İsa'nın anası olacağını bildikleri için mi vasi'lik yapmak istemiş?). Bu kadar çok kiş göreve talip olunca kurra çekilmesine karar verilmiş. Herkes nehire bir ok atmış, kimin oku batmaz yüzerse görev ona verilecekmiş. Zekeriya'nın oku batmamış.

 

Kuran'da Meryem'in babasının adının İmran olduğu söylense de, bir karmaşa var: Kuran'da iki Ayet'te İmran ismi geçiyor;

 

Ali İmran-33 'Gerçekten Allah, Adem'i, Nuh'u ve İbrahim ailesiyle İmran hanedanını süzüp alemler üzerine seçti.'

 

Ali İmran-35 'İmran'ın karısı: "Ya Rab! Ben karnımdakini kayıtsızca sana adadım, hemen kabul et bunu benden; çünkü sadece Sensin işiten, bilen Sen!" dedi.'

 

Yukarıdaki Ayet'lerde geçen İmran isimleri hakkında görüşler farklı. Bu İmran'ların aynı İmran'lar olmadığı söyleniyor. 33. Ayet'te geçen İmran'ın Musa'nın (aynı zamanda Harun'un) babası olduğu, 35. Ayet'te söz edilen İmran'ın Meryem'in babası olduğu iddia ediliyor.

 

Fakat Hristiyanlar Meryem'in babasının adının İmran olduğunu reddediyorlar. Hristiyanlara göre Meryem'in babasının adı JOACHIM. İlginçtir ki, Meryem'ın babasının adının Joachim olduğu söylense de, Meryem'in annesi Hannah gibi, babasının ismi de Hristiyanlığın el kitabında geçmiyor. Fakat yanlış da olsa, Kuran bir isim vermiş (uydurmuş)...

 

Tevrat'ın Çıkış bölümü incelendiğinde karşımıza bir isim çıkıyor; MİRYAM (Meryem veya Miriam). Tanrı ile de konuşmuş (Sayılar12/4-8) bu kadın, Tevrat'a göre bir peygamberdir. Peki kimin nesidir, kimdir bu Meryem (Miryam)? Tevrat açıklıyor, okuyalım;

 

Çıkış.15: 20 Harun'un kızkardeşi Peygamber (Nebiye) Miryam tefini eline aldı, bütün kadınlar teflerle, oynayarak onu izlediler.

 

Çıkış.15: 21 Miryam onlara şu ezgiyi söyledi: «Ezgiler sunun RAB'be, çünkü yüceldikce yüceldi, Atları, atlıları denize döktü.»

 

Görüldüğü gibi, bir deri hastalığı nedeniyle ölen bu Meryem, Musa ile Harun'un kızkardeşidir.

 

 

 

Kuran'daki Meryem Sure'sinde bir Ayet var. Bu Ayet, Meryem'in başından geçenler anlatılırken araya sokulmuş. Okuyalım;

 

Meryem-28 'Ey Harun'un kız kardeşi! Senin baban kötü bir insan değildi; annen de iffetsiz değildi.'

 

Bu hitap İsa'nın annesi Meryem'e yapılıyor.

 

Peki, İsa'nın annesi Meryem'den söz edilen bu bölümde söylenen "Ey Harun'un kız kardeşi!" hitabı ne anlama geliyor?

 

Hiç bir anlamı yok!

 

Açıkçası yorgun bir beyin, resmen Meryem'leri karıştırmış!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ayrıyeten şu konuyuda atlamamanızı rica ediyorum.Harun ile Musa kardeş dolayısı ile Ayete göre Meryemde kardeşleri şu hesaba göre İsa da yeğen olmakta ama aralarında isanın doğumunu sıfır milat kabul edersek diğerleri firavun döneminde olduğuna göre tahmini (çünki ne zaman ortaya çıktıkları ile kesin kanıtta yok) 2000/4000 sene gözükmekte buda Kuranın Tevrat kaynaklı olduğunu göstermekte.Birde şu hususu gözardı etmemek lazım Musa,Harun kardeş ve peygamber (Kurana göre) Şuayb Musanın kayınpederi oda peygamber gözükmekte İsa yeğen zaten peygamber Meryem Tevrata göre peygamber vs.vs İbrahim peygamber oğlu İsmail ve İsak peygamber herhalde peygamberlikte sülale boyu gitmekte.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kendi kafana göre çizme olayları...

 

Tefsir okuduğumda şununla karşılaşıyorum...

 

Hz.Harun'un soyundan;bu yüzden de böyle bir yakıştırma yapılmış olabileceği söyleniyor;bir diğer söylenen ise Hz. Meryem zamanında Harun diye iyi birinin yaşadığı...

 

Yani iki ayet bulup kendince yorumlamanla bir şey değişmiyor...

 

Yaptıkların varsayımlardan ve karışıklık çıkarıp lekeleme girişiminden başka değil...

 

Hadi kardeşim;hadi

 

Selametle...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kardeş bence sen kendi kafan doğrultusunda motamot araştırma yapmadan konuşuyorsun Kuran kendisi için tefsire hadise ve başka kaynağa gerek olmadığını belirtir okuduğun tefsir bir vatandaşın yorumudur ben ayetleri sorguluyorum varsa beni çürütecek ayet çıkar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kardeş bence sen kendi kafan doğrultusunda motamot araştırma yapmadan konuşuyorsun Kuran kendisi için tefsire hadise ve başka kaynağa gerek olmadığını belirtir okuduğun tefsir bir vatandaşın yorumudur ben ayetleri sorguluyorum varsa beni çürütecek ayet çıkar.

 

Bu da senin yorumun...

 

Verdiğin ayetleri okudum;senin dediğin anlamı çıkartmak zorunda da değilim...

 

Haydi kal sağlıcakla...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Kardeş bence sen kendi kafan doğrultusunda motamot araştırma yapmadan konuşuyorsun Kuran kendisi için tefsire hadise ve başka kaynağa gerek olmadığını belirtir okuduğun tefsir bir vatandaşın yorumudur ben ayetleri sorguluyorum varsa beni çürütecek ayet çıkar.

 

arkadaşım verdiğin bilgiler, kusura bakma ama beş para etmez... çünkü, Hz. Meryem'e "Harun'un kardeşi" diyerek hitap edilirken, orada aynı soydan gelme oldukları kastedilmiştir. ki bu Hz. Meryem'in soyunun nereye dayandığını gösterir. Bu şu şekildedir; nasıl ki Hz. Adem'e "Adem Baba(mız)" derken, öz babamız olduğu manası ile söylemiyor ve Hz. Havva için "Havva Ana(mız)" dediğimizde, öz anamız olduğunu kasttemeyip onların silsilelerinden geldiğimizi ima ediyorsak, bunda da öyle bir hal geçerlidir. Zira Hz. Harun ve Hz. Musa kardeşlerle, Hz. Meryem arasında yüzlerce yıl fark vardır ki, eğer kendi bile yazmış olsa, Kur'an gibi bir kitabı yazan insanın, böyle basit bir şeyi gözden kaçırması olanaksızdır. Seni çürütecek Ayet'i bulmayı bırak, söylediklerin en baştan çürük ve zerre kadar islam felsefesi ve dininden anladığını sanmıyorum. çünkü devamlı Nick değiştirmenden belli olduğu üzere ve hatta İmzanda da belirttiğin gibi hala bir o yana, bir bu yana dönmekte ve çok çabuk fikir değiştirebilmektesin. Mesela Yahudiler, Tanrı'ya (Elohim) bir yaratıcı ve bağışlayıcı olarak ululuğunda dolayı "Abba" yani "Baba" derler... peki sence bu, Hıristiyanlıktaki "Baba" anlayışının aynısı mıdır? tabii ki değildir. Yahudiler Hıristiyanlıktaki "Baba" kavramını kastetmemektedirler. Kısaca örnek çoktur bu konuda. Yani Kur'an-da Hz. Meryem'le, Hz. Harun'un kardeşliği biyolojik olarak değildir... çok ********* bir İslam Karalama artniyeti gütmüşsün ama sadece bu konuda zerre kadar bilgisi olmayanları ve anca kendini kandırabilirsin. Bununla ilgili olarak aynı şey Hıristiyanlıkta da vardır mesela. Hz. İsa (aslınsa Yahuda İşkariyot) ile Barabba arasında, hangisini öldürülmesi konusunda tercih yapılması olayında; bilindiği gibi Barabba serbest bırakılmış ve Hz. İsa [bilindiği gibi Yahuda İşkariyot, ne derse desin (İsa olmadığını söylese bile) kendisine inanmıyacaklarını söylemiştir] çarmıha gerilmeye bırakılmıştır. ancak şöyle bir açmaz vardır, "Barabba" adı "Tanrı(Baba)-Oğlu" demektir. Bar=Oğul, Abba=Tanrı(Baba)... Hz. İsa'da bilindiği gibi Hıristiyanlarca Tanrı-Oğlu, yani "Barabba" olarak tanımlanır. peki burada bir soru: acaba, Vali hangi Barabba'yı serbest bıraktı... Barabba'yı mı? yoksa Barabba'yı mı?

 

kısaca arkadaşım, bi konu üzerinde yorum yapacaksan ve eğer bu öz be öz kendi yorumun olacaksa, öncelikle o konu üzerine yıllarını vermiş olman, uzmanlaşmış olmaz ve otorite olman lazım... değilse, bir iki örnek vererek, bir iki yanılsama vererek kendini ispatlayamazsın... Tarihte nice din alimleri ve Evliyalar geçmiştir. ki hepsi bırak İslam Dünyasını, Hıristiyan aleminde de kabul görmüş insanlardır. Mevlana, Yunus Emre, Ahmed Yesevi... o insanlar bu senin verdiğin örneği görememişte, sen o küçük aklınla mı gördün? hemde zerre bilgi sahibi olmadan? öncelikle böyle şeyler iddia etmeden önce uzmanlaşmanı tavsiye ederim. ve Kur'an-ı ve ayetleri öyle kendi başına, bir iki bilgi zerresiyle sorgulyamazsın... hiç bi kitap için geçerli değildir bu. İncil ve Tevrat içinde böyledir. sıradan bir müslümanda, İncil ve Tevrat'ı iyi bilmeden sorgulayamaz, senin gibi Kur'an-ı çarpıtma ve yanılsama eğiliminde ve hevesinde olan kimselerde Kur'an-ı sorgulayamaz... Ayetleri öncelike tek başına değil, Kur'an-ı bir bütün olarak ele almalısın. senin yaptığın, Hıristiyanların Kur'an-a saldırmalarında kullandıkları cahilliğin bir örneğidir. Bir çok Hırisityan sitesinde gördüğüm üzere, Kur'an-daki ayertleri örnek göstererek, İncilin değişmemiş olduğunu kanıtlama çabasına girmişler, ancak şöyle ki, Ayet'i alıyor ve sadece o ayette iki-üç kelimeyi alıp geri kalanınını noktalıyor ve diyor ki "işte bu kelimeler bizi haklı çıkarır"... yok kardeşim, Din-Bilim böyle olmaz... Din-Bilim yalanlamayla olmaz... adı üstünde Din-Bilim, hangi dinde olursan ol önce Tarafsız olmayı gerektirir ve sen kesinlikle tarafsız değilsin... ve Din-Bilim, diğer bilimler gibi diğer dinlere saldırmayı ve yalanlamayı değil sadece tesbit etmeyei gerektirir ve sen en başından Kur'an- yalanlama yada yanlışlama yoluna girdiğin için, en baştan kaybediyosun. kısaca verdiğin bilgiler bilimsel değildir ve çok çürüktür. bunun için Kur'an-dan ayet bulmaya lüzum bile yoktur...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşım verdiğin bilgiler, kusura bakma ama beş para etmez... çünkü, Hz. Meryem'e "Harun'un kardeşi" diyerek hitap edilirken, orada aynı soydan gelme oldukları kastedilmiştir. ki bu Hz. Meryem'in soyunun nereye dayandığını gösterir. Bu şu şekildedir; nasıl ki Hz. Adem'e "Adem Baba(mız)" derken, öz babamız olduğu manası ile söylemiyor ve Hz. Havva için "Havva Ana(mız)

 

Tabi verdiğim bilgiler beş para etmez sen bana 4 dede önceki akrabalarını sayabiliyormusun musa ile muhammet arası yaklaşık 1300-1500 yıl arası aradada yaklaşık 20 nesil var vay be millet negüzel soy takip etmekteymiş eskiden bravo doğrusu.Ayrıca havva ananın ismini nerden buldun onuda bir açıkla bakalım.

 

 

kısaca arkadaşım, bi konu üzerinde yorum yapacaksan ve eğer bu öz be öz kendi yorumun olacaksa, öncelikle o konu üzerine yıllarını vermiş olman, uzmanlaşmış olmaz ve otorite olman lazım

 

 

Neden ? Şimdiye kadar sizi öyle kandırdıkları için bundan sonrada öyle olmak zorundamı sen kitabını aç oku ve akıl mantık süzgecinden geçir bak bakalım herşey güllük gülistanlıkmı.?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşım verdiğin bilgiler, kusura bakma ama beş para etmez... çünkü, Hz. Meryem'e "Harun'un kardeşi" diyerek hitap edilirken, orada aynı soydan gelme oldukları kastedilmiştir. ki bu Hz. Meryem'in soyunun nereye dayandığını gösterir. Bu şu şekildedir; nasıl ki Hz. Adem'e "Adem Baba(mız)" derken, öz babamız olduğu manası ile söylemiyor ve Hz. Havva için "Havva Ana(mız)

 

Tabi verdiğim bilgiler beş para etmez sen bana 4 dede önceki akrabalarını sayabiliyormusun musa ile muhammet arası yaklaşık 1300-1500 yıl arası aradada yaklaşık 20 nesil var vay be millet negüzel soy takip etmekteymiş eskiden bravo doğrusu.Ayrıca havva ananın ismini nerden buldun onuda bir açıkla bakalım.

kısaca arkadaşım, bi konu üzerinde yorum yapacaksan ve eğer bu öz be öz kendi yorumun olacaksa, öncelikle o konu üzerine yıllarını vermiş olman, uzmanlaşmış olmaz ve otorite olman lazım

Neden ? Şimdiye kadar sizi öyle kandırdıkları için bundan sonrada öyle olmak zorundamı sen kitabını aç oku ve akıl mantık süzgecinden geçir bak bakalım herşey güllük gülistanlıkmı.?

saklı gerçek harunun kızkardeşi hitabının bir manası var.

19/28-ey harun'un kızkardeşi(yani manevi etkinliğe sahip olan zat)baban (ataların)kötü insanlar değildi.anan (yetiştiğin çevren)d3e fahişe(ilkesiz)değildi.

harun velayeti yani maneviyatı temsil eder,musa ise risaleti.

burada hz.meyeme olan hitab aynı zamnda hz.muhammede(sav)e geliyor,çünkü vazife itibariyle ikiside aynıdır,ikiside vahyi yani isayı netice veren müberra şahsiyetlerdir.

aslında kur'an öyle ewrenselki en ibtidai zihinler bile anlayabilir bu hakikati,ama gel gör ki kilit vurulunca açılmıyor,anahtar sahibi gerek...

selam ve hürmetler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

saklı gerçek harunun kızkardeşi hitabının bir manası var.

19/28-ey harun'un kızkardeşi(yani manevi etkinliğe sahip olan zat)baban (ataların)kötü insanlar değildi.anan (yetiştiğin çevren)d3e fahişe(ilkesiz)değildi.

harun velayeti yani maneviyatı temsil eder,musa ise risaleti.

burada hz.meyeme olan hitab aynı zamnda hz.muhammede(sav)e geliyor,çünkü vazife itibariyle ikiside aynıdır,ikiside vahyi yani isayı netice veren müberra şahsiyetlerdir.

aslında kur'an öyle ewrenselki en ibtidai zihinler bile anlayabilir bu hakikati,ama gel gör ki kilit vurulunca açılmıyor,anahtar sahibi gerek...

selam ve hürmetler

 

 

Değil kardeşim yazdığın işin hikayesi sen bana 17 dede öncesini sayabilirmisin 17 yi bırak 4 dede öncesini bi say bakalım neden bukadar ***** palavra cevaplar yazmak gereğini duyuyorsunuz.Senin zihnin hakikatimi anlamış safsatayımı bence önce kendi zihnini ilime irfana aç sonra cevap yaz.Kafana göre tefsirle olmuyor bu işler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Değil kardeşim yazdığın işin hikayesi sen bana 17 dede öncesini sayabilirmisin 17 yi bırak 4 dede öncesini bi say bakalım neden bukadar ***** palavra cevaplar yazmak gereğini duyuyorsunuz.Senin zihnin hakikatimi anlamış safsatayımı bence önce kendi zihnini ilime irfana aç sonra cevap yaz.Kafana göre tefsirle olmuyor bu işler

peki bir dakika ne yapacaksın meryemin soyunu,dedelerini,ecdadını

önemli olan bu ewrensel kitabın ewrensel manası,sen kafana göre karalıyorsun ya kur-anı

bırak bizde kafamıza göre savunalım

aslında ben biliyorum senin neden böyle huylandığını,çünkü ancak böyle ewrensel düşünülüp kur-an ne zaman tarihi bir metin olmaktan çıkacak siz ve heyetinizin iftiraları yerle bir olacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

peki bir dakika ne yapacaksın meryemin soyunu,dedelerini,ecdadını

önemli olan bu ewrensel kitabın ewrensel manası,sen kafana göre karalıyorsun ya kur-anı

bırak bizde kafamıza göre savunalım

aslında ben biliyorum senin neden böyle huylandığını,çünkü ancak böyle ewrensel düşünülüp kur-an ne zaman tarihi bir metin olmaktan çıkacak siz ve heyetinizin iftiraları yerle bir olacak.

 

 

Meryemi ne yapacağız ne yapabilirim hiç tabiki orda önemli olan o ismin oraya yanlış olarak girmesi ee allah yanlış yapamayacığına göre bu işin içinde bir iş olduğunu meydana çıkarma.

 

Ben kuranı kendi kafama göre karalamıyorum zaten ona ihtiyacımda yok beni deli eden kitabını anlamayan birisinin bana dindersi vermesi ve yine kuran karşısında tükenmesi.Savunmak için çok çalışman lazım.

 

Huysuzlandığım falan yok yakında zaten dünyada din diye bişey kalmayacak sende görürsün bende.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Karmaşık ve ilginç olan bu konuyu kurcalamakta yarar var. Gelin hep beraber kurcalayalım.

 

 

Meryem ile ilgili kayıtlar karışık. Kısaca toparlarsak durum şu;

 

 

 

Kuran'da Meryem'in babasının adının İmran olduğu söylense de, bir karmaşa var: Kuran'da iki Ayet'te İmran ismi geçiyor;

 

Ali İmran-33 'Gerçekten Allah, Adem'i, Nuh'u ve İbrahim ailesiyle İmran hanedanını süzüp alemler üzerine seçti.'

 

Ali İmran-35 'İmran'ın karısı: "Ya Rab! Ben karnımdakini kayıtsızca sana adadım, hemen kabul et bunu benden; çünkü sadece Sensin işiten, bilen Sen!" dedi.'

 

Yukarıdaki Ayet'lerde geçen İmran isimleri hakkında görüşler farklı. Bu İmran'ların aynı İmran'lar olmadığı söyleniyor. 33. Ayet'te geçen İmran'ın Musa'nın (aynı zamanda Harun'un) babası olduğu, 35. Ayet'te söz edilen İmran'ın Meryem'in babası olduğu iddia ediliyor.

Kuran'daki Meryem Sure'sinde bir Ayet var. Bu Ayet, Meryem'in başından geçenler anlatılırken araya sokulmuş. Okuyalım;

 

Meryem-28 'Ey Harun'un kız kardeşi! Senin baban kötü bir insan değildi; annen de iffetsiz değildi.'

 

Bu hitap İsa'nın annesi Meryem'e yapılıyor.

 

Peki, İsa'nın annesi Meryem'den söz edilen bu bölümde söylenen "Ey Harun'un kız kardeşi!" hitabı ne anlama geliyor?

 

Hiç bir anlamı yok!

 

Açıkçası yorgun bir beyin, resmen Meryem'leri karıştırmış!

 

vatandaş senin yazdıklarını okuyunca her seferinde yazmayayım diyorum ama tutamıyorum kendimi...ileri derecede tutukluk var sende...

 

bak yukarda ;

 

1_ ...33 nolu ayet seçkin kılınmış ve nimetlere erdirilmiş kimseleri saymakta ve sıra ibrrahim ve imrana gelince isim değil aile (soy)zikrediliyor.buda kaç nesil sürer malum yani... izaha girmiyorum.

 

2_gelelim senin 33 ve 35 nolu ayetleri aklın sıra birbiriyle çelişkili bulmana ; musa ve harun (as) babalarının adı imran ama imran büyük bir aileye babalık yapmış ve soyu çok ihtişam kazanmış bir kimse olduğu için o soydan gelenlere alu imran yani imranın ailesi denmiş ve malumdurki bir ailenin içinde takdir görmüş bir kimsenin adı o kişiye olan saygıdan yeni çocuklarada verilir.bu o zamanda yapıldı.ve zaman geçti meryemin zamanındaki imran dünyaya geldi ve o soydan olduğu için onada o isim verildi.buraya kadar tamam.sorun yok yani...

 

3_gelelim senin ey harunun kız kardeşi ...meselene...

 

burda harunun kız kardeşi derken...meryemin yaptığı işin kötü olduğunu vurgulamak için ve onu iyice rencide etmek için ona;... harunun kız kardeşi ...yani senki imran soyundansın ne oldu bak soyunuz peygamber soyu iken ne yaptın.manasında harunun kız kardeşi denilmektedir.

 

ne alaka dersen eğer;

 

bak mesela günümüzde de biri kalkıpta bir yanlış yaptığı zaman hemen onun akrabalarıda zan altına alınmaya çalışırya buda öyle...mesela CHP partisinin adı bir yolsuzlukla anıldığı zaman muhalif taraf hemen ne o Atatürkün partisiydiniz...ne oldu... ne haber demiyorlarmı...veya bizim doğuda yaygındırki birisi seyyid (peygamberimizin soyundan ) olarak biliniyorsa veya dedelerinden biri şeyhse bir hata yaptığı zaman ona hitaben ...seyyid veya şeyhin oğlu ne oldu? diyip onun yaptığı işin kötülüğünü ifade etmede kullanılıyor...

 

buda öyle yani...

 

4_ayrıca panthea , enkas ,alio bence yeterli cevap vermişler...ancak enkasa bir soru sormuşsun;

 

sen atalarından kaç tanesini sayarsın 4'ü geçmez...senin cevabını ben vereyim;

 

ben kürdüm ve aşiret sahibiyim ve çok büyük bir aşiret olmamasına rağmen ben bile 12 tane dedemi sayabilirim...ki büyüklerde bunlar kayıtlıdır bizim adetimizdir...dedem belki sana 22 tane sayar...ki öyle aşiretler varki peygambere kadar silsilesini kayd etmiş...bu konuda bilgin olmadığı için anlattım bunları...şimdi iş ali imrana gelince hem zamanın eski olması hem ailenin çok büyük olması göz önüne alındığında çok rahat diyebilirimki bırak imranı belki nuh peygambere kadar bile o soyun kaydı mümkündür ...

 

***** git az daha oku sonra çık kürsüye...

 

vesselam...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Paşam önce isanın musanın yaşadığını ispat et ondan sonra soyunu araştır şu an da tüm dünya bunları konuşmakta bak roma kayıtlarında vali pilatus mevcut ama ne isa ne onun çarmıha gerildiği meydan mevcut yine mısır kayıtlarında da musa yok sadece bu insanlar tevrat, incilde ve kuranda mevcut tevrat ve incilin sonradan yazıldığı belli ama içindeki bu bilgiler acaba kurana nasıl girmiş ağam kafayı çalıştır biraz ama senin işine gelmez bu bilgiler çünki o zaman marabalar ayaklanır,kadın yerini bulur,ağa nın köleleri cariyeleri isyan eder.

 

ben kürdüm ve aşiret sahibiyim ve çok büyük bir aşiret olmamasına rağmen ben bile 12 tane dedemi sayabilirim...ki büyüklerde bunlar kayıtlıdır bizim adetimizdir...dedem belki sana 22 tane sayar...ki öyle aşiretler varki peygambere kadar silsilesini kayd etmiş...bu konuda bilgin olmadığı için anlattım bunları...şimdi iş ali imrana gelince hem zamanın eski olması hem ailenin çok büyük olması göz önüne alındığında çok rahat diyebilirimki bırak imranı belki nuh peygambere kadar bile o soyun kaydı mümkündür ...

 

Ayrıca yukardaki işaretli yerleri bir övünçmüş gibi yazmışsında yazık ya hala bu dönemde ağa,aşiret ondan sonra gel bu milleti uyanmaya çağır.Ben o 22 dede saymayı da mangalda kül bırakmadan atma olarak sayıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Paşam önce isanın musanın yaşadığını ispat et ondan sonra soyunu araştır şu an da tüm dünya bunları konuşmakta bak roma kayıtlarında vali pilatus mevcut ama ne isa ne onun çarmıha gerildiği meydan mevcut yine mısır kayıtlarında da musa yok sadece bu insanlar tevrat, incilde ve kuranda mevcut tevrat ve incilin sonradan yazıldığı belli ama içindeki bu bilgiler acaba kurana nasıl girmiş ağam kafayı çalıştır biraz ama senin işine gelmez bu bilgiler çünki o zaman marabalar ayaklanır,kadın yerini bulur,ağa nın köleleri cariyeleri isyan eder.

 

 

 

Ayrıca yukardaki işaretli yerleri bir övünçmüş gibi yazmışsında yazık ya hala bu dönemde ağa,aşiret ondan sonra gel bu milleti uyanmaya çağır.Ben o 22 dede saymayı da mangalda kül bırakmadan atma olarak sayıyorum.

 

 

 

 

DİKKAT

 

ben kürdüm derken kırmızıyla yazmamıştım sade bir yazıydı orayı işaretliyerek bir kere açıkça iftira etmişsin bu biiiiirrr....

 

22 tane dedemi ben sayarım demedim dedem belki 22 tane sayar dedim....çarpıtma olayı ...ey bu yazdıklarımı okuyacak insanlar görüyorsunuz işte mesele nasıl çarpıtılıyor ...ya arkadaşım dur sana yazdığım yazının ardından 1400 sene geçsin sen sonra başla çarpıtmaya...daha bismillah yeni yazdım arkamı döndüm anah...o da ne ben ne yazdım bu ne diyor...ve herkse sesleniyorum ...

 

okuyun!!! kullanılan metodu sergiledim vakıanın boyutu , kullanılan teknik budur işte...

 

ayrıca musa ve isa hakkında var olmadıkları vs...bir sürü gümbürtü var ve ilmen bunlara sadece hipotez(varsayım) denir.bunların meryemle ilgisi yok laf kalabalığına dökmüşsün işi...ve birileri patlasada musada var isada...hesine salat selam olsun...

 

marabalar ayaklanır vs...sen benim içinde olduğum ilmi ve kültürel ortamı biliyormusun ... arkadaş çevremi biliyormusun...marabalar vs...iki üniverste bitirdim ben vatandaş...üniverstede prof.lardan arkadaşlarım var ...ailem okumuş kimselerden oluşuyor...marabalar lafı güzaf...ayrıca ben burda şunun altını iyice çiziyorum ben kürtlüğümle övünecek kadar cahilde değilim...Türk kelimesini git bak hemen her yerde büyük harfle yazarım saygımdandır bu...seni ilzam etmekten bana resmen bıkkınlık geldi ama sen ilzam olmaktan bıkmıyorsun...

 

bu iş buraya kadar...resmen bitirdim dahada itiraz edecekmisin merak ediyorum...

 

herkese sevgiler saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

meseleye küçük bir ilave daha yapmak istiyorum ;

 

eğer anlatılanlar gibi meryemlerin karıştırılma olayı olsaydı(haşa)...

 

1_kuranı hersene bizzat peygamberimiz tekrar ederdi hemde cebraille beraber...hatta ramazanda kuran hatmi bize burdan kalmadır...böylece el insaf eğer böyle bir eksiklik olsaydı hadi ilkinde görmedi ikincisinde görmedi ...hiçmi görmedi bu bariz hatayı...

 

2_çevresinde bulunan bir çok alim ve deha insan vardıki bunların hiçbiri görmedi de bu sana nasip olmuş bir keşifmi oldu veya senin fikir babalığını yapan t.dursuna mı nasip oldu.cevap ver bakalım.

 

3_abdullah bin selam gibi bir yahudi alimiki yahudilerin dinlerine olan düşkünlükleri malumdur...daha peygamber gelmeden geleceğini biliyordu ve tüm bu vasıfların kendisinde bulunduğunu tasdik ettki bunu tarih kaydetti.ve imanla şereflendi...(ki onun müslüman oluşunu eğer unutmazsam aktaracam bir ara)

 

4_iman etmiş kimselerden deha sahibi niceleri hz.ömer(cahiliye devrinde bir nevi dış işleri bakanlığı ve elçilik görevi yapardı) amr bin as ve halid bin velid tamamen deha insanlar...muaviyenin babası ebu süfyan mekkenin ulusu ve deha bir sima...vs...vs...yeter bukadar örnek...şimdi bunların bunca edip dehanın görmediği kocaman bir yanlışı görmek t.dursunla yaverlerinemi nasip oldu...

 

 

arkadaşlar gelin sizde hep beraber bu iftirayı kınayalım...

 

vesselam...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DİKKAT

 

ben kürdüm derken kırmızıyla yazmamıştım sade bir yazıydı orayı işaretliyerek bir kere açıkça iftira etmişsin bu biiiiirrr....

 

22 tane dedemi ben sayarım demedim dedem belki 22 tane sayar dedim....çarpıtma olayı ...ey bu yazdıklarımı okuyacak insanlar görüyorsunuz işte mesele nasıl çarpıtılıyor ...ya arkadaşım dur sana yazdığım yazının ardından 1400 sene geçsin sen sonra başla çarpıtmaya...daha bismillah yeni yazdım arkamı döndüm anah...o da ne ben ne yazdım bu ne diyor...ve herkse sesleniyorum ...

 

okuyun!!! kullanılan metodu sergiledim vakıanın boyutu , kullanılan teknik budur işte...

 

ayrıca musa ve isa hakkında var olmadıkları vs...bir sürü gümbürtü var ve ilmen bunlara sadece hipotez(varsayım) denir.bunların meryemle ilgisi yok laf kalabalığına dökmüşsün işi...ve birileri patlasada musada var isada...hesine salat selam olsun...

 

marabalar ayaklanır vs...sen benim içinde olduğum ilmi ve kültürel ortamı biliyormusun ... arkadaş çevremi biliyormusun...marabalar vs...iki üniverste bitirdim ben vatandaş...üniverstede prof.lardan arkadaşlarım var ...ailem okumuş kimselerden oluşuyor...marabalar lafı güzaf...ayrıca ben burda şunun altını iyice çiziyorum ben kürtlüğümle övünecek kadar cahilde değilim...Türk kelimesini git bak hemen her yerde büyük harfle yazarım saygımdandır bu...seni ilzam etmekten bana resmen bıkkınlık geldi ama sen ilzam olmaktan bıkmıyorsun...

 

bu iş buraya kadar...resmen bitirdim dahada itiraz edecekmisin merak ediyorum...

 

herkese sevgiler saygılar.

 

 

Senin şu tip yazılarına cevap vermeyeyim diyorum ama adamı deli ediyorsun.Kürdüm demişsin kırmızıya almışım iftira diye yaygarayı basmışsın madem gocunacaktın neden yazdın bana ne neysen nesin ama sen kürdüm diye kendi ırkını öne çıkartmaya çalışınca benimde milliyetçilik damarım kabarır ama sana buna rağmen yine de bir serzenişte bulunmadım.Bana ne senin milliyetinden ama yazdığın yer değerli bir site o yüzden kimseyi rencide edecek yazıları yazma.

 

ayrıca musa ve isa hakkında var olmadıkları vs...bir sürü gümbürtü var ve ilmen bunlara sadece hipotez(varsayım) denir.bunların meryemle ilgisi yok laf kalabalığına dökmüşsün işi...ve birileri patlasada musada var isada...hesine salat selam olsun...

 

Nası meryemle alakası yok hadi babasız doğduğunu yutturttular anasıda yoksa isa nasıl olmuş? Laf kalabalığı birisi yapmakta ama acaba kim?

 

Kültürel ortamına gelince buda beni hiç ilgilendirmiyor biliyorsun okumak sadece cehaleti alır.Bence o yazını kontrol et ve bana musa ile isanın eğer ilme değer bir yerde kanıtları varsa sun ama HY belgelerinden olmasın gerçek ilmi makaleler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Senin şu tip yazılarına cevap vermeyeyim diyorum ama adamı deli ediyorsun.Kürdüm demişsin kırmızıya almışım iftira diye yaygarayı basmışsın madem gocunacaktın neden yazdın bana ne neysen nesin ama sen kürdüm diye kendi ırkını öne çıkartmaya çalışınca benimde milliyetçilik damarım kabarır ama sana buna rağmen yine de bir serzenişte bulunmadım.Bana ne senin milliyetinden ama yazdığın yer değerli bir site o yüzden kimseyi rencide edecek yazıları yazma.

Nası meryemle alakası yok hadi babasız doğduğunu yutturttular anasıda yoksa isa nasıl olmuş? Laf kalabalığı birisi yapmakta ama acaba kim?

 

Kültürel ortamına gelince buda beni hiç ilgilendirmiyor biliyorsun okumak sadece cehaleti alır.Bence o yazını kontrol et ve bana musa ile isanın eğer ilme değer bir yerde kanıtları varsa sun ama HY belgelerinden olmasın gerçek ilmi makaleler.

 

1_kürdüm derken kendi ırkımı ortaya çıkarmadığımı ve senin bunu malzeme yapmaya çalıştığını... canını hiç sıkma yukardaki yazıları okuyanlar zaten görecektir.ben ilmi bir meselenin aydınlanması adına verdiğim bir örnekte kullandım bu ifadeyi sen bana tuttun kürtlüğünle övünüyorsun yakıştırmasını yaptın....okuyanlar notunu verecek senin vatandaş...

 

2_kültürel ortamım oki seni ilgilendirmiyordu neden bana hakaret vari marabalar vs...bir yığın laf salatası yaptın ...her sözün gibi bana attığın iftiralarında ben inanıyorum ki kimsenin gözünden kaçmayacaktır...

 

yazdıklarına dönde bir bak sonra karşıma çık ...

 

harun ve musa ise vardır hakikati gerçektir...musa ve harun başlığında bunu yazdım oraya bak...faraziyelerden ileri gidemiyorsun...HY beyin kaynaklarını kabul etmeme sebebiniz sizin bu fikirlerinizi zirrü zeber etmesindendir...

 

vesselam

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 yıl sonra...
Misafir cüneyt değermenci

@@saklıgerçek görüşlerine katılmıyorum ama kuranı birçok kendine müslüman diyenden daha çok okuyup araştırman takdire şayan. Ama sen kafanda baştan şartlanfığın için kuranda açık aramışsın buda senin gibileri tuzağa düşüren bir ayet. Kuranda bukadar büyük hatayı yapan başka yerlerde hata kaynardı. Bahsedilen meryem hep aynı kişi olabilir ashabı keyf gibi 1000 yıl uyumuş olabilir. Size dünyayı parçalayıp birleştirsem bu işi yaptıktan sonra benim gözümün üstündeki kaşta hata ararmıydın hiç...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.