Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Şifalı bitkileri bilinçsiz kullanmanın getirdiği tehlikeler


Radya

Önerilen İletiler

Halk arasında şifalı otlar diye adlandırılan bitkisel yani herbal ürünlerin ne gibi zararları oluyor?

 

Bazı herbal ürünler kan ölçümlerine ve ya diğer testlerin ölçümlerine etki ederek testlerin normalden daha düşük veya daha yüksek ölçülmesine sebep oluyor. Herbal ürünlerin bilinçli kullanımı büyük önem arz etmektedir. Bu konuda merkezimizde uyguladığımız testlerden bir tanesi de kişinin hangi herbal ürünü kullanıp hangi herbal ürünü kullanamayacağını göstermektedir. Bu sayede bilinçli bir şekilde herbal ürünlerin tüketimi mümkün olabilecektir.

 

İlaçların yerine kullanılan herbal ürünler kişilerde ne gibi riskler oluşturuyor?

 

İlaçların aksine kullanılan herbal ürünler genelde karışımlar halinde bulunuyor ve standardize edilmediğinden içerisindeki etken madde miktarını bilmek çok zor olmaktadır. Buna en çarpıcı örneklerden biri olarak keten tohumunu verebiliriz. Kalbe iyi geldiği söylenen keten tohumunun daha sonra erkeklerde prostat kanseri riskini arttırdığı saptanmıştır. Bu yüzden de birçok kişi keten tohumunu kullanmayı bırakmıştır. Örnek verecek olursak yine karaciger icin kullanilan kuzukulagi icerdigi okzalat yüzünden böbrek taşina sebep olur.

Dağ kavunu sinuzit icin kullanilir. Oysa ciddi sekilde boğazi tahriş eder. İlaçlar kullanılmaya başlamadan önce herbal ürünler yüzyıllar boyu ilaç niyetine kullanılmıştır. Milattan önce 2700 yılında Çin’de Shen Nong bu cins maddeleri hastalıkların şifasında kullanmaya başlayarak Kampo tıbbının temellerini atmıştır. Daha sonra Hindistan’da Ayurveda, İslam ülkelerinde Unani yöntemleriyle hastalar tedavi edilmeye çalışılmıştır. Avrupa’da MS 100 yıllarında Roma İmparatorluğu döneminde Galen adlı bir bilim adamı kullandığı herbal karışımları lisanslayarak reçete haline getirmiş ayrıca bu maddelerin etkileri ve yan etkileri hakkında da detaylı araştırmalar yapmıştır.

 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Herbal ürünleri hangi şartlarda kullanmak gerekiyor? Kullanmadan önce nelere dikkat edilmelidir?

 

Şifalı otları kullanmaya başlamadan önce bunları iyice araştırmak gerekmektedir. Doğal diye her otun faydalı olduğuna inanmak veya bunları bilinçsizce tüketmek ileride daha ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Herbal ürünlerden hangisinin sizin için faydalı hangisinin zararlı olduğunu anlamak için son derece kolay bir kan testi yaptırabilirsiniz.
Bu sayede kullanabileceğiniz ve kullanmamanız gereken herbal ürünler nelerdir öğrenebilirsiniz. Ayrıca yüksek dozda veya uzun süre kullandığınız herballere karşı vücudunuzda bir reaksiyon gelişmişse bunu da testler yardımıyla öğrenebilirsiniz.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Evet çok yararlı bir başlık olmuş şifalı diye herşeye inanan insanımız bazen hiç de şifalı olmayan şeyleri alışkanlık haline getirerek sağlığına zarar veriyor... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet çok yararlı bir başlık olmuş şifalı diye herşeye inanan insanımız bazen hiç de şifalı olmayan şeyleri alışkanlık haline getirerek sağlığına zarar veriyor... smile.png

:)

 

Özellikle bebek bekleyen kadınların bu otlardan uzak durması gerektiğinin altını uzmanlar önemle çiziyor.( Örneğin; ada çayı hamilelikte düşüğe neden olabiliyormuş.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Bu 4 Özelliğe Sahip Kişilerin Asla Zencefil Tüketmemesi Gerekiyor:

Soğuk algınlığına iyi gelen ve metabolizma hızını arttıran zencefil sağlığıma çok yararlıdır.
Ancak bazen zencefil de zararlı olabiliyor.
Zencefilin yararlarına dair yazılar okumuşsunuzdur. Sindirime ve soğuk algınlığına iyi gelen zencefil aynı zamanda metabolizma hızınızı arttırır.
Ancak zencefilin bazı insanlar için zararlı olduğundan haberdar mıydınız?
Eğer siz de zencefilin zarar verdiği kişilerden biriyseniz acilen zencefilin tüketiminizi durdurmanız gerekiyor.
1- Çok zayıfsanız
Columbia Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada zencefil tüketiminin metabolizma hızını arttırdığı ve sindirimi düzenlediği görüldü. Ayrıca zencefil tüketiminin ardından hiç hareket etmeseniz bile yağlarınızı yakıyor. Ancak ideal kilosunun altında biriyseniz isteyeceğiniz son şey metabolizma hızınızı arttırmak olur.
2- Pıhtılaşma bozukluğunuz varsa
 
Zencefil, kan akışını hızlandırıyor, tansiyonu dengeliyor ve kas ağrılarını geçiriyor. Ancak pıhtılaşma bozukluğu olanlar için bu çok tehlikeli. Zencefil, pıhtılaşma bozukluğuna sahip kişilerin kullandığı ilaçlarla mücadele ediyor ve ilaçların işe yaramamasına neden oluyor.
3- Hamileyseniz
 
Zencefil tüketimi, hamileleri olumsuz etkiliyor. Hala araştırmalar devam etse de şu ana dek yapılan araştırmaların hemen hepsinde bu kanıtlandı. Yine doktorlar da hamilelerin zencefil tüketmemesini öneriyor.
Zencefilde yer alan bazı maddeler hücrelere zarar veriyor ve fetüsün düzgünce gelişememesini sağlıyor. Drugs.com’da yazılanlara göre de hamilelerin zencefil tüketmeden önce doktorlarına danışması şiddetle tavsiye ediliyor.
4- Birden fazla ilaç kullanıyorsanız
 
Zencefil kan akışını hızlandırıyor ve yüksek tansiyonu düşürüyor. Kulağa her ne kadar sağlıklı gelse de eğer ilaç kullanıyorsanız zencefilin olumlu olarak görünen bu etkileri sizi olumsuz etkileyebiliyor. Eğer aynı anda birden fazla ilaç kullanıyorsanız, zencefil tüketimi hakkında doktorunuza tanışmanız tavsiye edilir
 
 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.