Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'Relay hack': Hırsızların aracınızı çalması için ucuz, kolay yol


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

'Relay hack': Hırsızların aracınızı çalması için ucuz, kolay yol

 

Otomobiller gittikçe daha fazla teknoloji kazandıkça, araba hırsızları da olur. Günümüzde Hyundai ile ilgili olmak üzere son birkaç yıldaki yüksek profil kayıtları, çeşitli araçların araçtaki bilgisayar sistemleri ile ilgili konulardaki bilincini artırarak onları yüksek teknolojili hırsızlara karşı savunmasız hale getirdi. Bugün, bir Çinli güvenlik firmasından bir grup araştırmacı, modern araçlara yönelik yeni bir tehdit duyuran bir makaleyi yayımladı - "Relay hack".

 

ASR_MEN_310714keyfob_01jpeg.jpg

Wired Dergisine göre, Pekin merkezli Qihoo 360 güvenlik araştırmacılarından oluşan bir ekip, bu yeni saldırıyı yaklaşık 22 $ 'lık bir araya getiren bir çift alıcı verici ile çekmeyi başardı. Düzensizlik açısından, "Relay hack", bir arabanın anahtarının fişini 300 metreye kadar uzatmak için alıcı vericileri kullanır. Bu, arabayı ve kilit fobın yakınında bulunduğunu düşünmelerini sağlar, zeki dolandırıcıların kolayca açmalarına veya hatta açmalarına izin verir.

 

160514_wn_lyster_16x9_992.jpg

 

Qihoo araştırmacılarından Jun Li, Wired'e verdiği demeçte, "Saldırı, iki cihazın anahtarın fobunun etkin aralığını genişletmesi için kullanılmaktadır," dedi. "Ofisinde ya da süpermarkette alışveriş yapıyorsun, araban dışarıda park edilmişse biri yanında sızıyor ve başkası açıp arabanı kullanabiliyor, basit" dedi.
Şimdi, Qihoo ekibinin saldırılarını test ettiği arabalar, Çinli bir Qing hibridiydi ve Çin pazarı Chevy Captiva idi, burada Birleşik Devletler'de tam olarak ortak değildi. Ne yazık ki bizim için bu arabalardaki anahtarsız giriş sistemleri, sistemleri Birleşik Devletlerde satılan bir sürü yeni otomobilde yapan NXP adlı bir Hollanda şirketi tarafından yapılmaktadır. Otomobil üreticilerinin ve tedarikçilerinin, tüm otomobillerimiz olmadan bizden uzaklaşmadan önce, röle hack saldırısı ve diğer saldırılardan kaynaklanabilecek tehdidi azaltmak için bir yol bulmalarını umalım.

 

 

 

 

As cars get increasingly more high-tech, so do car thieves. A number of high profile stories over the past couple of years, including one just today regarding Hyundai, have raised awareness of issues with various vehicles' onboard computer systems that make them vulnerable to high-tech thieves. Today, a group of researchers from a Chinese security firm released an article announcing a new threat to modern vehicles – the "relay hack."

According to Wired Magazine, a team of security researchers from Beijing-based Qihoo 360 recently succeeded in pulling off this novel new attack with a pair of transceivers they cobbled together for roughly $22. In layman's terms, the "relay hack" uses the transceivers to extend the signal of a car's key fob up to 1,000 feet. This tricks the car and the key fob into thinking they're within close proximity, allowing clever crooks to easily unlock or even
 
"The attack uses the two devices to extend the effective range of the key fob," Jun Li, one of Qihoo's researchers, told Wired. "You're working in your office or shopping in the supermarket, and your car is parked outside. Someone slips near you and then someone else can open up and drive your car. It's simple."
Now, the cars that the Qihoo team tested their hack on were a Chinese made Qing hybrid and a Chinese market Chevy Captiva, not exactly common here in the States. Unfortunately for us, the keyless entry systems in those cars are made by a Dutch company called NXP that makes the systems in a lot of new cars sold in the United States. Let's hope automakers and suppliers can find a way to reduce the threat from relay hacking and other exploits soon, before all of our cars wander off without us.
 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.