İçeriğe atla


Fotoğraf

Simit Bayıldı - Alinazikle İmam Bayıldının Simitle Karışımı

Simit Bayıldı Alinazik İmam Bayıldı Simit

Bu başlığa hiç cevap verilmemiş

#1 Admin

Admin

    Süper Üye

  • ™ Admin
  • 51.781 İleti

Gönderi Tarihi: 08 Nisan 2017 - 05:21

Gastronomi kentinin yeni lezzeti "simit bayıldı"

 

1451412_06b0324b7413b297a2b92892e3070b51

 

Gaziantepli simit ustası Hüseyin Aslansoy, 7'den 70'e herkesin severek tükettiği simitle imam bayıldı yemeğini harmanlayarak yeni bir lezzet oluşturdu. Aslansoy'un "simit bayıldı" adını verdiği yemek, özellikle çalışanların kahvaltı için vazgeçilmezleri arasındaki simidi öğlen veya akşam yemeği sofralarına da taşıyor.
 
58e4b5982269a235c40371bc.jpg
 
Zengin fakir demeden 7'den 70'e herkesin severek tükettiği, özellikle çalışanlar için sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi simit, Gaziantepli usta Hüseyin Aslansoy'un geliştirdiği "simit bayıldı" sayesinde artık öğlen veya akşam sofralarını da süsleyecek.
 
58e4b5982269a235c40371be.jpg
 
UNESCO tarafından gastronomi alanında koruma altına alınan Gaziantep mutfağının ünlü lezzetlerinden "alinazik" ve "imam bayıldı"nın simitle harmanlandığı "simit bayıldı" yemeği, değişik sunumu ve lezzetiyle müşterilerin ilgisini çekiyor.
 
1451412_7cfac283d9c2b63404be725fdb5ae2b3
 
Kentin en eski simit ve kahke fırınlarından birinin ortaklarından Hüseyin Aslansoy (40), 12 yaşından beri kahke ve pastacılık üzerine çalıştığını söyledi.
 
Bu işe babasının yanında çırak olarak başladığını anlatan Aslansoy, "Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti simidi kahvaltılık ürün olmaktan çıkarıp, öğle ve akşam yemeklerinde de yenilebilecek hale nasıl getirebilirim diye düşündüm. Gaziantep'te bir laf var; 'kahkenin üçü, Antepin içi' diye. Üç öğün yalnızca kahke yemek zorunda olsan da Antep'te kalmalısın anlamına geliyor. Biz de buradan hareketle simidi kahvaltılıktan çıkaralım istedik." dedi.
 
gazianteplilerin_yeni_gozdesi_simit_bayi
 
Aslansoy, alinazik ve imam bayıldı yemeklerinde kullanılan süzme yoğurt, sarımsak, patlıcan, kıyma veya kuşbaşı eti alarak bunu simitle harmanladıklarını, böylece ortaya "simit bayıldı"nın çıktığını ifade ederek, "Biz sosunu biraz daha değiştirdik. Kendimize özel formülü var. Simidin içine imam bayıldıyı koyunca adına simit bayıldı dedik. Bu ürünümüzü sosyal medya hesaplarımızdan duyuralı 15 gün olmasına rağmen müşterilerin ilgisi oldukça fazla. Duyanlar gelip denemek istiyor." diye konuştu.
 
1451412_7736d413a7717b3e649331e85d90819a
 
Simitten başka yemekler yapmak için çalıştıklarını ifade eden Aslansoy, beşamel soslu çıtır simit adını verdikleri yemeğinin de vatandaşların beğenisini topladığını kaydetti.
 
58e4b5982269a235c40371b4.jpg
 
Dünyaca ünlü Gaziantep mutfağına yeni lezzetler kazandırmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Aslansoy, simit bayıldının patentini almak için gerekli başvuruları yaptıklarını sözlerine ekledi.
 
tO92b_1491390705_1507.jpg

 


facebook.jpg
twitter.png
google-plus.gif
youtubelogo.jpg
turkwiki.gif
İletişim




Cevap ekle