Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kurbağaların Olmayan Evrimi


kul coşkun

Önerilen İletiler

14 saat önce, kul coşkun dedi:

bunun cevabı zaten linkte var: sadece şunu ekleyim, kurbağalar okyanusda evrim geçirdi fakat kurbağa olabilmek için "kara" lazım çünkü bacakları çıkmaz, suda ve karada yaşama özelliğini kazanamaz vs. yani KARA olmadan kurbağa evrimleşemez. sen yine de okumaya devam et.

evrimci      — Dünya, eskiden günümüzdeki gibi değildi. Kıtalar ayrıldı.
 
Kul Coşkun — O halde, Asya Kıtası'nın kendi içinde 2'ye, 3'e, 5'e parçalanıp, tekrar birleştiğine dair kanıt sunman gerekir. Bunun böyle olmadığını sen de çok iyi biliyorsun.

evrimci      — Amfibiler(su ve karada yaşayabilen), balıklardan evrimleştikten sonra karalarda da hareket edebilmeye başladılar. Bu sayede bir kısmı kıta içlerindeki tatlı sulara ulaşarak buralarda evrimlerine devam etti. Kurbağalar da bu evrimin bir ürünüdür.


Kul Coşkun — Bu durumda; bir dişi ve bir erkek amfibinin kilometrelerce uzaktaki suya dağları, ormanları aşarak gidip çoğaldığına inanmamız gerecek. Böyle olsa bile;Dünya'nın değişik yerlerindeki amfibiler, birbirlerinden haberleri olmadan aynı kalıptan çıkmış gibi hepsi nasıl kurbağa olabilir? Neden, başka bir yaratık değil de hepsi kurbağa olmuşlardır?

Ayrıca, evrim teorisine göre kurbağalar okyanuslarda evrim geçirmiştir. Buna göre, okyanusla akarsu kenarında evrim geçirme sonucu aynı olamaz. 

İribaşın, balıklar gibi dişleri vardır, oysa erginleşmiş kurbağanın hiç dişi yoktur! Solunum da, tıpkı balıktaki gibi, suyun ağızdan girip solungaçlardan çıkışıyla olur. Yirminci günden sonra önce arka, ardından ön bacakların meydana geldiği ve geliştiği görülür. kurbagaların evrımını tamamlaması için kara gerekmıyorkı azızım . kurbagalar hem karada hemde suda yaşıyan canlılardır. bacaklarının çıkması için kara gerekmıyor. zaten iribaş olunca bacakları çıkmış oluyor ama hala suda yaşıyor. çünku sistematık olarak ergen kurbaga olunca zaten karada fazla kalmıyor o zaten suda yaşıyan bir canlıdır. su onun asıl evıdır. sen hiç ağaçta yasıyan kurbaga gördunmu? 

kıtalar 3ce bese parcalanmadı zaten her yer okyanustu :D  bu sular alttakı sıcak tabakanın suyu emmesıyle karalar meydana geldı. sen benım yazıklarımı okumuyormusun? git arastır ben o kaynakları yazanlardan biriyim zaten..

tabı okyanuslarda evrımleşıcek sular çekılıncede tatlı sular meydana gelmeye basladığındada tatlı sularda yasamlarını

 ve evrımını devam ettırmıştır. şimdi neden? tuzlu suda kurbaga yok dersen. bununda cevabı var. biz kurbaganın ortak atalarının

karalar parcalanmadı toprak suyu emmeye başlayınca daglar oluştu yüksek yerler böyle oluştu. kütle çekımınden kaynaklanan çekım kuvvetı alçak ve yüksel yerler oluşturdu . yüksek yerler kara parcası oldu alçak yerlerde okyanus ve tatlı sular oluştu. daha sonrada bitkiler ve agaclar oluşmaya basladı. bu herşey evrımdır ve bu evrım hala devam ediyor. 4 milyar yıldır. :D 

 

 

kurbagalar balıklardan evrımleşmedı balıkların ortak atalarından evrımleştı. daha bunu bilmıyorsun birde kafiyelı yazmıyorsun sacma sapan mantık kuruyorsun merak etme sana tek tek herşeyi göstericem fazlasıyla tatmın olucaksın. 

kımlometrelerce uzaga gitmıyorsun zaten her yer okyanus şunu bi anlasan yazmayıda bırakıcaksın. haklı olduğumu sende anlıyacaksın kardeşım. 

 okyanuslarda evrımleştıgını ve daha sonrada evrımmını tamamlayıp tatlı suda yasamaya basladığını anlatıyoruz umarım bunu anlamışsındır. kurbaganın ortak atalarının son hale gelmesı milyararca yıl sürmüştür kurbaga sadece bir örnektır yüzlerce çesıt kurbaga türüvar bunlar evrımleşmesı okyanuslarda basladı çogu turunse neslı tükenmıştır .. 

okyanusta evrımleşen kurbaga ile tatlı suda evrımeşen kurbaganın ortak atasıdır aynı tür değildir. kardeşimm  ögren şunu artık. tabıkı ewrım süreclerı ve ewrım zamanları ve ewrım yerlerı tatlı su tuzlu su farklı olucak . 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

14 saat önce, kul coşkun dedi:

bunun cevabı zaten linkte var: sadece şunu ekleyim, kurbağalar okyanusda evrim geçirdi fakat kurbağa olabilmek için "kara" lazım çünkü bacakları çıkmaz, suda ve karada yaşama özelliğini kazanamaz 

 

kurbaga olması için karamı? lazım

kurbaga zaten suda yasıyan canlı türüdür. ergenleşınce solungacları körelmez bu çok büyük bir yalan dincilerın  yalanı bu :D  öyle olsa suda nasıl? nefes alıcak hiç düşündünmü? eregenleşınce ekcigerlerı ewrımlesır ve karadada yasar ama genelde kurbagalar suda yasar bunun nedenıde solungaclarının yaşam için daha uygun olduğu gerçegıdır. ve derılerınınde ama bir insanda solungac olsa yinede suda fazla kalamaz derilerı büzülür. ve bagısıklık sistemı ço kzayıflar. ama kurbagalar çok özeldir. tüm donanıma sahiptır suda günlerce hatta aylarca kalabiilr. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kurbaganın bacakları suda çıkıyor zaten. bacakları olmasa zaten karaya nasıl? çıkıcak? bir mantığın var.  suda hem solungaç hemde akcıgerı olan bir sürü canlı var. 

bunlar suda yasıyor. çünku asıl evrımı suda baslamıştır. hiç kara parcası olmasa bile yine akcıgerlerı olucaktı. 

akcigerlerın oluşması için kara parcasına gerek yok. belkı bunu birgun anlarsın. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

7 saat önce, pach of neo dedi:

kurbaga olması için karamı? lazım

kurbaga zaten suda yasıyan canlı türüdür. 

1-evrimciler ne der? balık karaya çıktığı zaman bacakları çıktı. çünkü karaya çıktığında bacaklara ihtiyacı vardı

bu mantığa göre okyanusta yaşayan yüzen bir canlının bacakları nasıl çıkar? okyanusun dibinde zıplamak için mi?

2-bu evrimci kafası su aygırını denize sokar bacaklarını kullanmadığı için bacaklar köreldi balina oldu der. şimdi bacakları olan su aygırı suda yüzmek için bacaklarını kullanmazsa zaten boğulur ama konu bu değil. evrime göre, su aygırı bacaklarını kullanmadığı için körelir diyor sen ise okyanusta ilk başta bacağı olmayan ve yüzmek için bacağa ihtiyacı olmayan bir canlıya nerden hangi ihtiyaçla buluyorsun bu bacakları.

3- sen bir de utanmadan "kurbaga zaten suda yasıyan canlı türüdür." demişsin. Amfibiler(su ve karada yaşayabilen) canlılardandır der evrimciler kurbağalar için. yani sen en başta evrimci tayfası ile çelişiyorsun. ama zaten bu evrimcilerin bir dediği bir dediğini tutmaz. tıpkı konuda geçen su aygırının balina olması gibi, çünkü darwin balinaların atası ayı demiştir kitabında. günlük tahmin yorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

7 saat önce, pach of neo dedi:

sacma sapan mantık kuruyorsun merak etme sana tek tek herşeyi göstericem fazlasıyla tatmın olucaksın. 

 

Hazır sen bu kadar gayretli iken seni şu konuya da davet ediyorum, bakalım tam bir evrim çelişkisine ne diyeceksin

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

5 saat önce, kul coşkun dedi:

Hazır sen bu kadar gayretli iken seni şu konuya da davet ediyorum, bakalım tam bir evrim çelişkisine ne diyeceksin

 

 

muhammedin katırla miraca yükselip alalhın yanına gitmesi yanı hemde katırla uzay gemısiyle değil. Katırla uzayda nefes alması size normal geliyor ama evrım siz dincilere ispatlandığı halde garip geliyor. Burada asıl garip olan uzayda nefes almaktır aşırı basınctan önce damarların patlar daha sonrada akcigerlerın patlar onundada kafatasın çatlar ve paramparca olur.. uzayda nefes almak imkansızdır.. bu imkansızdır ispatlanmıştır. Bir insan uzayda nefes alamaz akcıgerlerı olan her canlı uzayda basınctan ve havasızlıktan kokunç biçimde ölür. Koskoca Allahın sözüne bakın mahoo uzayda nefes alıyor alalhın bir hikmeti bizde yedık öylemı? Çok yazık akıl uçunca neler? Oluyor görüyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

5 saat önce, kul coşkun dedi:

Hazır sen bu kadar gayretli iken seni şu konuya da davet ediyorum, bakalım tam bir evrim çelişkisine ne diyeceksin

 

 

Araf suresi, 7/179: "Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir."

ne? diyor ayette biz cinleri ve bazı insanları dikkat ettınmı? bazı insanları cehennem için yarattık diyor. özgür irade gerçekten olsaydı . cehennem içn bir insan yaratılmazdı. bu  en büyük çelikiyi görmemek için kör olmak gerek .  bu bir. ikincisi ise şeytanı önce melek yaratan fakat ademe secde etmediği  için onu cin yapan allahtır böyle birşey olabiilrmı? yahu?  

bir melek nasıl? cin olur ozaman bir insanda cin olabilir yada melek olabilir. bu mantıkla öyle değilmi? 

işin asıl trajı komık yanı  allah özgür irade vermedıgı şeytanı yaratmasıdır. ve ademe secde atmedıgı için cenetten kovmasıdır. 

reezalet yahuu :D  özgür iradenın varolması için önce böyle bir dünyada yaşamak gerekmezmı? ayrıca birde sınavda olman için 

ne? iyi nede? kötü yaratılmamaman gerekmezmı? sen daha sonra özgür iredenle karar verıceksın zaten iyi yada kötü olucaksın. 

ama şeytanın ve cinlerın böyle bir hakı  yokkı böyle bir hak verilmemişkı. burada cinlerın ve şeytanın ve bazı insanların özgür iradesı olmadığını çok net ispatladık.

bu yüzden senıde ateizme davet ediyorum. ama ben böyle memnunum cahilik ve yobazık hoşuma gidiyor diyorsan yapıcak birşey yok.

koskoca alalh bir sınav yapıcaksa ben bazı kullarımı cehennem için yarattım diyemezsın. tanrı bile olsan bunu diyemzsın mantık hatası olur. tanrı olmanın ne? dinsel nede? biilmsel bir anlamı olmaz. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

5 saat önce, kul coşkun dedi:

Hazır sen bu kadar gayretli iken seni şu konuya da davet ediyorum, bakalım tam bir evrim çelişkisine ne diyeceksin

 

 

kuranda ayetin ayeti iptal ettigini anlatan ayetler var. islama göre allah bir karar vermişse daha sonra bunu değiştiremez çünkü o karar zamanın ve mekanın dışında verilmiştir . bizlerde zamanın içinde yaşıyoruz...bu mantık hatası olur. mantık böyle kurulmaz işte bu yuzden inanmıyoruz ispatlıyoruz ama işinize gelmıyor. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, pach of neo dedi:

evrımıcıler böyle birşey demez kıcından element uydurma :D  evrımcıler derkı kurbaganın karada yasaması için evrımı sart kosarlarkı dogdudur. bu tez. delimisin sen yahu balıklar karaya nasıl? çıkıcak kafayımı yedın :D :w00t::aptalkafam:

 

su aygırının bacakları olmadan önce su aygırının bir turuyse neden? boğulsun kardeşım. senın şu zekan bu evrende eşşiz bence.

tamam iyiya işte bende onu diyorum hem kara kayvanı hemde su hayvanı olması gerekıyor yoksa nasıl? bir evrımleşme beklıyorsun uçmasımı? gerekıyor tabıkı suda başlıyan seruven karada biticek .uçam memlı hayvansa türüyse ozamanda denızde ne? işi var. bak kardeşım hala anlamanı beklıyorum. ve ben hala yazmıyorum sadece önsöz yapıyorum. bu konuda.

 

istediğin evrimci sayfasına bak her yerde balıkların karaya çıktığını sonra bacaklarının çıktığını söyler

ayrıca, su aygırınında denizde bacaklarının yok olduğunu iddia ederler

tıpkı senin daha önce insanın evrim geçirmesi imkansız ama hayvanlar evrimleşir dediğin gibi sen diğer evrimcilerden farklı düşünüyorsun

bu arada balıkların larva halinde bacaklarının çıktığını söylüyorsun ki denizde yaşayan diğer balıkların niye bacakları çıkmıyor hem ihtiyaç yoksa niye bacakları çıksın

madem balıkların larva halinde iken karaya çıkmadan bacakları çıktı diyorsun göster kaynağını

heee birde dine saldırmaya başladın. klasik evrimci ateist taktiği konuya cevap veremeyince hatta diğer evrimcilerle ters düşülmesine rağmen konuyu değiştirme çabaları. ben bunları çok gördüm artık şaşırmıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.