Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

%100 Sivilce Tedavisi


SaglıkPersoneli

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaslar

Sivilcelerinizden 3 gün içerisinde tamamen kurtulabilirsiniz.
Sivilcelerden kurtulmak için on milyonlar harcamak zorunda değilsiniz.
****** tadları olan ilaçları içmek ve kullanmak zorunda değilsiniz.
Sivilce tedavilerinin sonuçalrını haftalarca beklemek zorunda değilsiniz.

Elimde gerçekten işe yarayan bir yöntem var. Bende önceden bu sorunu çektigim için nasıl bir hastalık oldugunu biliyorum. Çogu fiziksel hastalıktan daha da zararlı bir psikolojik hastalık. Size bu konuda yardımcı olabilirim.
Bu postu okuyanların belki sivilce sorunu yoktur nasıl birşey oldugunu bilmiyolardır belki ama eminimki onlarında arkadaslarından bu sorunu çeken birileri vardır. Onlardan istedigim bu konuya duyarsız kalmamaları ve arkadaslarına yaymaları. Sivilcesi olan bir kişi dışarıya bu sorunu kafasına takmıyomuş gibi görünmek ister ama takılmıcak bir sorun deil. O yüzden arkadaslarınıza bu iyiligi yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • 1 yıl sonra...

bu sorunu yaşayanlar bir cildiye uzmanına gidip bir güzel tahlillerini yaptırıp doktorlarının hangi ilaçları kullanıp kullanmamaları ve nelerden uzak durmaları hakkında verdiği bilgilere bir kulak assalar eminim ki sivilcelerinden kurtulacaklar. ama çoğu kişinin yaptığı abuk subuk internet sitelerinde yer alan, kimin yazdığı veya önerdiği belli olmayan ,kulaktan dolma bilgilere ve ilginç ilginç bitki karışımlarına riayet etmek oluyor. Bu kadar uğraşlarınıza , emeklerinize yazık.Akisne dahada fazlalaştırabilirsiniz sivilcelerini ve daha büyük cilt problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Muhakkak bu konuda bir uzmanın tavsiyesini alın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 yıl sonra...
  • 10 ay sonra...

Akne Tedavisi

Genellikle akne tedavisinde antibiyotikler yararlı etkiler göstermektedir. Ancak hekim gözetimi olmaksızın rastgele alınan antibiyotikler çeştili sorunlara neden olabilir. Bu nedenle ilaç tedavisi mutlaka bir hekim onayıyla olmalıdır.

Ayrıca akne tedavilerinde düzenli olarak klinik cilt bakımları yapılmalıdır.

Akne tedavisinde OMNILUX BLUE teknolojisinden de faydalanılabilir. Aknenin derecesine ve yaygınlığına bağlı olarak haftada 1 seans olmak üzere 5-10 seans önerilmektedir.

Günümüzde akne skarlarının tedavisinde ablatif ve non-ablatif fraksiyonel lazerler de kullanılmaktadır.

 Siğil Tedavisi

Siğil tedavisi siğil tipine, yerleşim bölgesine ve yaygınlığa göre değişmektedir. Yüz bölgesine yerleşen saplı siğillerde koter (yakma) tedavisi kullanılırken, sapsız siğillerde genellikle ilaç tedavisi tercih edilmektedir. Koter tedavisinde işlem öncesi uygulanan lokal anestezi ile herhangi bir acı duyulması tamamen engellenir. Tek siğil için tedavi süresi genellikle 5-10 dakika arasındadır. İşlem sonrasında tedavi bölgesinde oluşan kabuk 1 hafta gibi kısa bir sürede iyileşir. İşlem sonrası tedavi alanında herhangi bir iz kalmaz.

Genital bölgede yerleşen siğillerde partnerlerin birlikte muayene ve tedavisi gerekmektedir. Görünürdeki siğillerin tedavisi sonrası kalabilecek en ufak bir odaktan tekrar aktivasyon olabileceği için ayrıntılı muayene ve medikal tedavi yanı sıra koter, kriyoterapi gibi seçenekler de kullanılabilir. Özellikle bayanlar açısından rahim ağzı kanserinde önemli bir etken olan genital siğillerin tedavisi son derece önemlidir.

Sedef hastalığı tedavisi

Genellikle güneşlenmenin sedef hastalarına çok iyi geldiği bilinmektedir. Ancak uzun süre güneşlenmenin ultraviyole ışınlarına maruz kalınacağı düşünüldüğünde, hastalığı tedavi ederken bir yandan da bu olumsuz ışınları ciltte barındırmak cilt yaşlanmasına ve hatta cilt kanserleri riskinin artmasına neden olabilir.

Ancak son yıllarda geliştirilen ışık tedavileriyle hem ultraviyolenin olumsuz etkilerinden kurtularak tedavinin etkinliğini arttırmak, hem de lokal olarak sadece sedefli bölgeye uygulanabilmesinin kolaylığını yaşamak mümkündür.

Mantar enfeksiyonları tedavisi

Tanı esas olarak cildin görünümüne göre konur. Bazı mantarlar özel bir mavi ışıkla karanlık odada incelenirse floresan verirler. Kesin tanı mikroskopla alınan parçaların incelenmesi ile konur. Ciltten alınan kazıntı ayrıca laboratuara gönderilerek kültürde üremesi değerlendirilebilir.

Tedavide kişisel bakım çok önemlidir. Deri temiz ve kuru tutulmalıdır. Ciddi ve uzun süreli enfeksiyonlarda hekime başvurulmalıdır. Doktorunuz ağızdan kullanılan veya cilde sürülen ilaçlar önerecektir. Tedavi edilmediği zaman üzerinde bakterilerin üremesi ile ikincil bakteriyel enfeksiyonlar oluşabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.