Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hz Muhammed: Allah'ın Elçisi (Muhammad: The Messenger of God)


gloria

Önerilen İletiler

Majid Majidi en sevdiğim yönetmenlerden birisi, bilmiyorum belki de en sevdiğimdir.  Yaptığı bütün işleri takip ediyorum, hepsi beni çok heyecanlandırıyor.  Bu filmle ilgili çalışmalarını da en başından beri takip ediyorum. (Devamında ne olacağına dair henüz kesin bir bilgim yok ama) Film üçleme olarak düşünülmüştü ve bu da filmin ilk bölümü yani Hz. Muhammed'in doğmadan önceki zamanı ve çocukluğunun anlatıldığı kısımdı. 

 

3 yıl süren çekimler boyunca elbette bir takım sorunlarla uğraştı, kolay değil, anlatılan kişi Hz. Muhammed. Yüzü gösterilecek mi, sesi duyulacak mı, nasıl anlatılacak vs. vs. Keza, Majidi filmle ilgili yaptığı bir röportajında Hz. İsa ile ilgili yaklaşık iki yüz film, Hazreti Musa ile ilgili seksen film var. Buda hakkında kırk tane film çekilmiş. Ama Peygamberimiz hakkında sadece bir film var. O da kırk iki yıl önce çekilmiş, demiştir. 

 

Nihayetinde filmin konusuna gelince, öncelikle söylemeliyim ki çok epik, masalımsı bir anlatım tarzı var, müzikleri de öyle... Ayrıca görselliği de son derece etkileyici. Yukarıda da dediğim gibi filmde Hz. Muhammed'in doğmadan önceki dönemi ve çocukluğunun bir kısmı anlatılıyor.

 

Doğmadan önceki dönemi aslında Kuran'da geçen Fil suresinin tasviriyle anlatılmış. Ebrehe'nin fil ordusuyla Mekke’ye yönelişi, Mekke halkının çaresizce dağlara çekilmesi, Ebrehe'nin kimseciklerin olmadığı şehri kolayca ele geçirebileceğini düşünmesi ancak fillerinin Mekke’ye doğru bir adım dahi atmaması. Ardından milyonlarca ebabil kuşunun, Ebrehe'nin fil ordusunu taş yağmuruna tutarak yok etmesi... 

 

Bir ay sonra tıpkı Kuran'da anlatılan mucizevi biçimiyle Hz. Muhammed'in annesinden doğması: Peygamberin dünyaya geldiği gece bir yıldız doğar ve Yahudi alimleri bundan Tevrat'ta anlatılan peygamberin doğduğunu anlar. 

 

Ve olaylar gelişir... 

 

MUhammad-messenger-of-god.jpg

 

Yönetmen: Majid Majidi

Oyuncular: Mahdi Pakdel ,  Sareh Bayat ,  Ali Reza Shoja-Nuri , Mohsen Tanabandeh ,  Rana Azadivar

Senaryo: Mecid Mecidi

Yapımcı: Parvaneh Partow ,  Alireza Rezadad

2015, İran

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.