Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elementlerden Doğru Element Seçilmesi EVRİM YOK DİYOR


kul coşkun

Önerilen İletiler

Ayrıntılar videoda. youtubeye “Elementlerden Doğru Element Seçilmesi EVRİM YOK DİYOR ” yazarsanız videoya ulaşabilirsiniz

 

Doğru element seçimi hesaplanması ne olacak? Ey evrimci, istersen doğada bulunan element sayısı 118 de, istersen 93 de. İşine nasıl geliyorsa onu söyle.

 

Sadece BİR İNSANda bulunan elementlerin doğru seçilme olasılığını hesaplayalım.

 

1/ 13.107.581.281.801.400.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000

 

Bu sayıdan 1 çıkarıldığında okunuşu:

 

13 septendesilyon, 107 seksdesilyon, 581 kuindesilyon, 281  kattırdesilyon, 801 tredesilyon, 399 dudesilyon, 999 andesilyon, 999 desilyon, 999 nanilyon, 999 oktrilyon, 999 septrilyon, 999 sekstrilyon, 999 kuintrilyon, 999 katrilyon, 999 trilyon,  999 milyar, 999 milyon, 999 bin, 999 ‘dur.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HE5ro32SNmc

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu tür yanılgılar, insanın pat diye bir anda ortaya çıkıverdiğini düşünmekten kaynaklanıyor. Hiç bir şey pat diye bir anda ortaya çıkmaz. İlk insan diye bir şey yoktur. İlk tavuk, ilk kedi, ilk gergedan diye bir şeyler de yoktur. Biz bunların şu anda almış oldukları şekle bu isimleri veriyoruz.

 

Evrim geçirmeden oluşmuş hiç bir şey yoktur. Bir elementin insan vücudunda nereye yerleşeceği, insanın en eski ataları olan arkeabakterilerden beri aşama aşama evrim sonucunda belli olmuştur. İnsan pat diye birdenbire ortaya çıkıp da bir element bu insan vücudunda nereye yerleşecek diye bir sorun bulunmamaktadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@democrossian

 

bana kızma, bilim olan matematiğin olasılık hesaplamalarına kız

 

İnsan vücudunda elementler aynı anda bulunur, bu yüzden olasılık bu şekilde hesaplanır

 

İstediği kadar, milyonlarca yılda oluşsun, 28 elementin aynı anda bulunduğu bir an mutlaka vardır ki günümüzde bile var zaten

 

Yok evrimin kör maddeciği, ileride hangi elementleri, hangi oranda ayarlayacağını önceden biliyorsa, Gaybı Allah'tan başkası bilemez. 

 

Şimdi de, maneviyata mı inanmaya başladınız

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kimseye kızmadım. Söylediğim çok anlaşılır ve net. İnsan pat diye orta yere çıkmadı. O yüzden ortada henüz insan yokken, yani atalarımız başka canlılarken zaten elementler yerlerine geliyordu. Bu mekanizma basitten karmaşıklığa gitti. En ilkel bir arkea bakteride elementler nereye gidiyorduysa vücudumuzda da aynı şekilde yerine gidiyor. Arada hiç bir kesinti, kopukluk olmadı.

 

Bir insan ferdinin babasından babaannesinden geriye doğru gittiğimizde hiç kesiksiz, sürekli bir zincirle arkea bakterilere ulaşılır. En eski atalarımız arkea bakterilerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@democrossian

 

ben de zaten birden pat diye ortaya çıktı demedim

 

ama evrimciler açısından ne yazık ki, insan vücudunda elementler aynı anda bulunur, bu yüzden matematiğin kuralına göre olasılık çarpılır

 

bu arada matematik "BİR BİLİMDİR" UNUTMAYALIM

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsan pat diye orta yere çıkmadı. 

 

pat diye ortaya çıkmadı diyenlerin iki tercihi vardır

 

1- elementlerin insan vücuduna nasıl girdiklerini açıklamak

 

2- birinci maddeyi yapamazlarsa evrimin olmadığını kabul etmektir

 

elementler yıldız patlamaları sonucu yüksek sıcaklıklarda meydana gelmiştir. insan vücudu kendisi element yapamaz, o sıcaklıkta yanar

 

günümüz teknolojisi hâlâ altın elementi yapabilecek sıcaklığa erişememiştir

 

 

evrimci, elementler insan vücuduna nasıl girdi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Elementlerin ilk atalarımız olan arkea bakterilerden beri canlılar içine yerleşme biçimi giderek evrilerek insan düzeyine kadar geldi. Bunda anlamayacak bir durum olduğunu sanmıyorum. Canlılar birbirinden evrimle türedi. Ayrı ayrı yaratılmadılar. Tamaaaam, o kadar bitki hayvan yarattım, dur şimdi bir de insan yaratayım" diyen bir yaratıcı olmadı ve yok. Böyle bir yaratıcı olsaydı, elementleri nerelere ne kadar yerleştireceğini tabii ki çok iyi bilmesi gerekirdi, yoksa insanı yaratamazdı. Ama insan yaratılmadı, yaratıcı diye bir şey yok. İnsan evrim yoluyla diğer canlılardan türedi. O canlılar da karmaşık yapılara doğru milyarlarca yılda evrildiler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

Elementlerin ilk atalarımız olan arkea bakterilerden beri canlılar içine yerleşme biçimi giderek evrilerek insan düzeyine kadar geldi. Bunda anlamayacak bir durum olduğunu sanmıyorum. 

 

Besin zinciri bitki-hayvan-insan diye gider. Bitkilerde 15, insanda 28 element var. Bitkilerde olmayıp, insanda olan elementler nerden geldi anlat bakalım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.