Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

NASA Yeni Bulgulara Dayanarak Burçları Tamamen Değiştirdi - Yeni Bir Burç Ekledi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

NASA astrolojik burçları tamamen değiştri. Ben Boğaydım şimdi Koç oldum.  Yeni bir burç eklendi Ophiuchus : Yılancı  
 
Sidney_Hall_-_Uranias_Mirror_-_Taurus_Po
 
NASA'ya göre daha önce bildiğimiz herşey yanlışmış (Astrolojik açıdan) tabiki bilim ışığında. NASA biz astrolojik bir açıklama yapmıyoruz diye belirtmiş ve biziim yaptığımız bir bilimsel açıklamadır diye tamamlamış. NASA'ya göre üstümüzdeki celestial sphere (Gök Küresi) 12 değil 13 .Zodyak takımyıldızları. Bu nedenle Ophiuchus - Yılancı olarak eklenmiştir. Buna göre Kasım 29 ve Aralıkr 17— arasında  doğduysanız Yılancı olarak yerinizi alıyorsunuz! Tebrikler yeni bir burcunuz oldu.

 

Yeni ekleme Yılancı - The addition of Ophiuchus—the snake bearer. Yeni burç tarihleri şöyle devam ediyor:

  • Oğlak: Ocak 20-Şubat16
  • Kova: February 16-March 11
  • Balık: Mart 11-Nisan 18
  • Koç: Nisan 18-Mayıs 13
  • Boğa: Mayıs 13-Haziran 21
  • İkizler: Haziran 21-Temmuz 20
  • Yengeç: Temmuz 20-Ağustos 10
  • Aslan: Ağustos 10-Eylül 16
  • Başak: Eylül 16-Ekim 30
  • Terazi: Ekim 30-Kasım 23
  • Akrep: Kasım 23-Kasım 29
  • Yılancı (Yeni Burç): Kasım 29-Aralık 17
  • Yay: Aralık 17-Ocak 20

Bu değişiklikler biraz zor olacak insanlar için. Bu Sabah kalkan herkes yeni bir burca sahip olma ihtimaliyle karşı karşıya.

 
F17.v._Leo_-NLW_MS_735C-640x480.png
 
 
Oğlak: Bahçendeki hazineyi bulmak için bahçeni kazmayı ertelemekten vazgeç - Bahçende bir şey var. Bir kürek al ve kazmaya başla. Anın tadını çıkar!
 

Kova: Bu yeş senin kendini bulduğun yaştır! Patronuna onun hakkında gerçekten ne düşündüğünü açıkça söyle ve dünyada görmek istediğin değişikliklerin bir parçası ol! Aynı zamanda bu eylemlerin sonuçlarını kabul etmeye hazır ol.

 

Balık: Biliyorlar. Onlar hepimiz biliyoruz. Koş.

 

Koç: Kendin hakkında sevmediğin ve sevdiğin herşeyi değiştirme zamanı. Aslında, tamamen başka birisi ol.

.
Boğa: Hiç bir şeye temel olmak için anlaşmaya varma. Kendi içindeki SHO ortaya çıkar ve yaşamın bütün kapılarını uçur!

 

İkizler: İkili kişiliğini / doğanı kabul et, aslında gerçekten içinde ikinci bir şeytani ikiz kişiliğin olabilir. Bir doktora görünün.

 

Yengeç : Yakında duyması çok acı olacak bazı haberler alacaksın, ama gönlünü ferah tut: Çok fazla üzülmene ve endişelenmeye gerek yok kısa sürecek.
 

Aslan: Ormanda, bu gece kükreyeceksin! Yıldızlar aldığınız risklerin ödüllendirileceğini söylüyor, bu yüzden ortaya çık ve onları sahiplen! Barda bir yabancıya yumruk at! BASE atlaması yap! Seni geri tutan tek şey yine kendinsin/sensin!

 

Başak: Eyvah bu çok kötü, dışarı çıkmayın içeride kalın. Cidden, kesinlikle dışarı çıkmayın ve Terazi burcundan uzak durun.

 

Terazi: Çok iyi haber! Bu Başakların açık sezonu! Başaklar işareti yıldızlı kızdırdı ve sen ilahi cezanın elisin! Dışarı çık ve kendine düşüne yap ve toplayabildiğin kadarını topla!

 

Akrep: İşaretler size ekonomik rahatlık getireceğini gösteriyor! Ya da ... mali durumunuzu tamamen bozabilir. Bekleyin yoksa bunu baş aşağı mı okuyorum ben.

 

Yılancı: Yani, yılanları seviyormusunuz? Dilerim seviyorsunuzdur. Çünkü yakında yaşamınızda yılan olacağını söyleyebilirim.

 

Yay: Sizin beceriksiz doğanız yakında kendini bulacaktır. Bu ya kendinizi yumruklamazına yol açacak yada kaldırımda yürürken birine aşık olmanıza neden olacak

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

5 ekim teraziydim, şimdi başak olmuşum.

başak da kulağa hoş geliyor, gerçi benim için farketmez ama umarım bu iyi bişeydir  wub.png

Çeviriyi daha yeni bitirdim

 

 

Başak: Eyvah bu çok kötü, dışarı çıkmayın içeride kalın. Cidden, kesinlikle dışarı çıkmayın ve Terazi burcundan uzak durum.

 

Kötü görünüyor değil mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yeni bir iddia ortaya atıldı: Burçlar değişmedi diye.

 

Burçların tarihi gerçekten değişti mi?

 

Pek çok haber sitesinde NASA'nın burçların tarihini değiştirdiğine dair haberler yayınlandı. Fakat kısa süre içinde haberin asılsız olduğu ortaya çıktı.

NASA'nın burçların tarihlerini değiştirdiğine yönelik haberler gündeme oturdu. "NASA burçların tarihlerini değiştirdi", "Burçlar değişti" gibi başlıklarla aynı şekilde kısa sürede yayılan haberlerin doğru olmadığı ise kısa sürede ortaya çıktı.

 

Bu haberlerden birinde, NASA açıklaması şöyle duyurulmuştu:

 

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) 12 burcun tarihlerini güncelleyerek gökbilimciler yani astronomlar ve astrologlar arasında yeni bir tartışmaya neden oldu. Dünya'nın yörüngesel salınımı nedeniyle yıldızların Dünya'ya göre olan pozisyonunun değiştiği belirtildi. Bu nedenle, şimdiki gökyüzünün antik zamanlardakinden çok farklı olduğu; Güneş'in 12 burcu oluşturan takımyıldızların üzerinde bulunduğu zamanının da bu yüzden değiştiği ifade edildi.

Haberlerin genelinde, gökyüzünün antik zamanlardakinden çok farklı olduğu; Güneş'in 12 burcu oluşturan takımyıldızlarının üzerinde bulunduğu zamanının da bu yüzden değiştiği ifade edildi.

 

Yıldızların pozisyonları genel olarak sıklıkla değişiklik gösteriyor. Fakat, burçlarla takımyıldızlar aynı şey değildir. Haberde söz edildiği gibi 13 burç yoktur. Yılan ise bir burç ismi değil, bir takımyıldız ismidir. Ayrıca antik zamanda kullanılan burçlar yıllar önce zaten değişti.

 

Binnur Zaimler: "Yılan burcu diye bir şey yok"

 

Astronomi ve astroloji arasında bir bağlantı yok

 

Habersol.org'un haberinde ise iddianın nasıl ortaya çıktığı anlatıldı. Buna göre NASA'nın, "NASA Space Place - Explore Eart and Space (NASA Uzay Mekanı - Dünyayı ve Uzayı Keşfet)" isimli, bir internet sitesi bulunuyor. Bu sitede, çocuklara astroloji ile astronominin farkı anlatılıyor. Metinde aynı şekilde astronomi ile astroloji arasında bir bağlantı olmadığı açıkça belirtiliyor.

Burçlarla ilgili olan açıklama ise şöyle: "Babiller, burçlar kuşağının 12 işaretini ilk kez icat ettiğinde, takribi 23 Temmuz ile 22 Ağustos tarihleri arasında doğmak, Aslan Burcu olmak anlamına geliyordu. Fakat bugün, 3 bin yıl sonra, gökyüzü değişti çünkü dünyanın ekseni (Kuzey Kutbu) tamamiyle aynı yönü göstermiyor. Şimdi, Mimi'nin 4 Ağustos'taki doğum tarihi onun Aslan değil, Yengeç işareti altında doğduğunu gösteriyor."

 

Şu anki burçlar doğru

 

Bu açıklamada ise NASA, Dünya'nın Güneş ve yıldızlara göre konumuyla bağlantılı olarak geliştirilen astrolojinin 3 bin yıl önceki durumunun değiştiğini, dolayısıyla da şu an bildiğimiz burçların doğru olduğunu anlatıyor. Ortada aksi bir açıklama veya iddia edildiği gibi burçların değişiklikleriyle ilgili bir durum yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

 valla kısmen gerçeklik var smile.png geçen hafta işden evime dönerken düştüm ve sol ayak bileğimin bağları kopmuş. 1 haftadır evdeyim. 

yani evet yeterince kötü : (

Geçmiş olsun... Üzüldüm blush.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...
  • Admin

Hayır, NASA 13. Zodyak işareti oluşturmadı

NASA bilim adamları astroloji okumuyorlar; ne de az bilinen 13. zodyak işaretinin yaratılmasından sorumlu değiller.

BB16S1XD.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

NASA'nın resmi Tumblr sayfasında, uzay ajansı astrolojik takvimi büyük ölçüde değiştirdiğine dair söylentileri kapattı, böylece yıldız işaretleri atıldı. Sosyal medya kullanıcıları, NASA'nın yeni bir 13. zodyak olan Ophiuchus'u geleneksel 12 işaretli diziye eklemekten sorumlu olduğunu iddia eden grafikleri yaygın olarak paylaştılar.

Sahtekarlık son on yılda birkaç kez yeniden ortaya çıktı. NASA'nın blog yazısı ilk olarak 2016'da bir zodyak sallanması hakkındaki söylentilerin turu yaptığı yazılmıştır, ancak ajans bu hafta internetin geri kalanını döngüye sokmak için yeniden paylaştı.

NASA bu burçu "yaratmadı". Eski Babillilere göre Ophiuchus, zodyaktaki 13 büyük takımyıldızdan biridir. Babiller 12 aylık takvimi takip ettikleri ve diğer 12 takımyıldızı veya zodyak işaretlerini farklı aylara atadıkları için zodyaktan çıkardılar. NASA Tumblr'da yazdı, Ophiuchus kesimi yapmadı.

Ajansın görevinde belirtmesi gereken bir diğer belirgin nokta: NASA astroloji okumuyor. Bu bir taklitçilik, yani ilkelerinin aslında köklü olmadığı, binlerce yıl süren Dünya sakinlerinin geleceklerini dikte etmek için yıldızlara dönmelerini engellediği anlamına gelmiyor.

Ancak Batı zodyak, şekilleri antik Yunanlılara çevrelerinde mitoloji geliştirmeleri için ilham veren çok gerçek takımyıldızlara dayanmaktadır. İlk astrologlar, her burcun süresi içinde doğan insanların mizacını bilgilendirdiği düşünülen 12 burç sembolünün her birine anlamlar verdiler. Bununla birlikte, her zodyakın ne anlama geldiğinin bilimsel bir temeli yoktur.

NASA bilim adamları, uzay ve yıldızlar da dahil olmak üzere astral bedenleri inceleyen astronomlardır. Ajans astrolojik takvime başkanlık etmiyor, ancak takımyıldızların pozisyonlarının Babillerin 3000 yıl önce zodyağı bölmesinden bu yana nasıl değiştiğini gözlemledi.

NASA'nın açıklaması:

"Takımyıldızlar farklı boyutlarda ve şekillerde, bu yüzden güneş her biri ile farklı zaman harcıyor. Güneşten geçen dünya 45 gün boyunca Başak'a işaret ediyor, ancak sadece 7 gün boyunca Scorpius'u gösteriyor. Düzenli bir maç yapmak için 12 aylık takvimleri ile Babiller, güneşin 12 değil, 13 takımyıldızdan geçtiğini görmezden geldi. Sonra bu 12 takımyıldızın her birine eşit miktarda zaman ayırdılar. "

Bu yüzden aniden ömür boyu yıldız işaretinizden şüpheleniyorsanız NASA'yı suçlamayın. İlk etapta Ophiuchus'u ihmal ettiği için Babilleri suçlayın.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.