Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yerçekimi ve Allah


Tumagü İskicap

Önerilen İletiler

Mülk 19: Üstlerinde kanat çırparak uçan kuşlara bakmazlar mı? Onları havada Allah tutuyor.
Ayetten çıkan sonuç, kanatlarıyla uçan kuşları havada allah tutuyor, peki allah kanatsız kuşları havada tutamaz mı? 

 

apic61.gif

 

Uçamayan kanatlıları allah havada niçin tutamıyor? örneğin devekuşu ve tavukları? Peki kanadı kırık kuşları, allah istese onları da havada tutabilir mi? Kanatları varken devekuşu ve tavukları Allah havada tutamıyor ama Airbus A380 uçağı, 560 ton ağırlığına rağmen havada durabiliyor allah tarafından yaratılmamış kanatsız şekilde. Allah niçin meleklerde bile kanada gereksinim duymuş? meleklerin niçin kanatları var? Yanıt meleklerin de yer çekiminden etkilenmesi mi? Devekuşu ve tavuk gibi uçamayan kanatlılar allah'a ağır mı geliyor ki allah onları havada tutamıyor? Kanatlarıyla uçan kuşların havada tutunabilmesi, kanatlarının altına topladıkları hava akımı sayesindedir, allah sayesinde değildir ama uçamayan kanatlılar, islam açısından bakınca allahın çolpazlığıdır, allahın sakarlığıdır. çünkü allah herşeyi fıtrata göre yarattığını, hikmete dayalı hesaplı bir düzen içinde yarattığını iddia eder kur'an'da ama o kuşlarda kanatlarını yaratmasına rağmen hindiler, tavuklar, devekuşları, tavuskuşları ve penguenler uçamazlar.  

 

kod-adi-trj-628.jpg

 

Türkiye'nin yapmakta olduğu (uçak gövdesi yapımı, uçak motoru yapımı fabrikaları nerededir henüz bilinmese de) 70 kişilik yolcu kapasiteli TRJ628'in Fusalage Mating günü geldiğinde, görmek istediğim manzardan birine kavuşmuş olacağım. Merak ediyordum ben ilk zamanlarında, TRJ 628'in motor tipi hakkında pek bir şey bilinmiyorken, ramjet mi olacak, turbofan mı derken internette güncel yazılanları okuduğumda gördümki, 628'in motoru da yerli olacak, üstten kanatlı ve hem jet hem de turboprop motorlu olacakmış. Hadi hayrlısı. Bu motor tipi hakkında edindiğim bilgiyle rahatladım. Umarım TRJ 628, albatros kadar tırmanabilir gökyüzünde. Aksi halde mülk 19 ayetindeki gibi TRJ628 uçağını havada Allah tutmak zorunda kalacak ve muhtemeldir ki Allah tutamayacak. Karada giden uçak yaparak hiçkimse tarihe geçmek istemez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Halihazırda 30 yıl boyunca yakıt desteği olmadan denizlerde ilerleyen nükleer reaktörlü gemiler var. ABD'nin nükleer reaktörlü - yakıtlı uçak gemisi sayısı 13 tane. Nuclear Submarine envanteri hariç. En son USS Gerald R. Ford denize indirildi. Günümüz itibariyle dünya denizlerinde 1.000'in üzerinde nükleer reaktörlü gemiler var ve bunların bazıları sivil. Örneğin kuzey kutbuna keşif görevi yapan Amerikan ve Rus sivil gemileri var ama nükleer yakıtlı - reaktörlü gemilerin çoğu askeridir. Şu anda elektrik enerjisi için dünyada üretim yapan toplam 440 nükleer santral var ve buna karşın 1.000'in üzerinde nükleer reaktörlü gemiler vardır. Nükleer uçak gemilerinin ne kadar önemsendiğini bi düşünün.
4 tonluk bir helikopter sırf pervaneleri döndüğü için uçmaz. Pervaneler, helikopterin 4 ton ağırlığını kaldırabileceği miktarda hava akımı toplaması gerekir. Yani hava araçları otomobil gibi, kontağı çevirip motor marş bastımıydı, haydi yallah şeklinde uçmazlar. Sizce airbus a400m askeri nakliye uçağı, niye 2 turboprop motorludur? 130 ton ağırlığıyla 12,000 metre irtifaya dua ile tırmanılamadığından, mecburiyetten. Helikopteri yukarı doğru kaldıran kuvvet, pervane palasının altındaki biriken hava akımı sayesinde kanadın altındaki yüsek basınçtır. Bir uçağı ileri doğru iten kuvvetin, motor pervanesinin topladığı havanın geriye doğru momentumun gönderilmesiyle oluşması gibi. Yani uçabilen kuşları havada tutan allah veya rahman değildir, hava akımı düzeneğinin ilkeleriyle hareketlenen basınç sürecidir.

 

USS Pennsylvania Nuclear Submarine-HD Documentary.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden men edildi. Ahmedinejad'ın adaylığı Anayasa Koruma Konseyi tarafından veto edildi. Reformist ve ılımlı muhafazakar aday Ruhani ise onay aldı. Ruhani'nin onay aldığı yerde Ahmedinejad'ın veto edilmesinin tek açıklaması var bana göre. Ahmedinejad'ın salak olması. Benzetmek gibi olmasın ama Binali Yıldırım'ın da Ahmedinejad'dan aşağıya kalır yanı yoktur. Yarın Binali Yıldırım da dese ki "yerli uçağımız öyle uçuyor, böyle konuyor, 40,000 metre tavan yapıyor, tailstrike 17 derece yatıyor, axial tilt angle 23 derece kalkıyor"... eğer ortalarda tayyip erdoğan gözükmüyorsa yani yaşamıyorsa, Binali Yıldırım YSK'dan adaylık onayı alamaz. Salakmış görünümüne yatan %52'nin aslında salak olmadığı o zaman anlaşılır, keşke olsa öyle bir şey. Bizim millet bir yere kadar salaklığa tahammül eder ve getirisi, götürüsünden az ise kapıya kadar uğurlar. İranlılar da Ahmedinejad'a aynısını yaptı.

 

Türkiye'de ise havacılık sektöründe allah'ın dediği ile yol almak mümkün olmadığından ingiliz Rolls-Royce'dan yardım istendi ve Kale grubu ve ingiliz RollsRoyce, Türkiye'de ortak uçak motoru üretmek için yeni bir şirket kurma fikrinde anlaştılar. Türkiye'nin milli TF-X ve TRJ-328 uçaklarının motorları, bu ortak şirket tarafından üretilecek.

Enam 73 ve ibrahim 11 gibi ayetlerde;
"bana dua edin size icabet edeyim", allahın dediği olur, allah'a tevekkül eden müminlere cevap verileceğine dair bir çok ayetler var ama akp, 80 milyon Türkiyeli insanların beynini, yerli uçağı yapmakta biraraya getiremeyince RollsRoyce'dan yardım istendi ve RollsRoyce yardıma geldi tabi yarı-yarıya ortak olmak şartıyla. Allah'a dua etmenin boşunalığı bir kez daha ortaya çıktı.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...

Yer çeker, kural olarak affetmez. mermer yer daha çok çeker.  Dünyanın geometrik yuvarlaklığı şans bu noktada. Eğer dünya düz olsaydı yer katmanları, magma ve çekirdek dönmezdi, ki bunlar atmosferle birlikte dönmeseydi yerçekimi olmazdı. Sonra yer dalgaları olmazdı, kimsenin radyo anteni ve wifi'li modemi çekmezdi. Düz dünyada internet olmazdı demektir bu. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.