Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

3 ay süreyle OHAL ilan edildi. OHAL ne anlama geliyor? Neleri kapsıyor?


Radya

Önerilen İletiler

 

 

OHAL süresince kabineye Erdoğan başkanlık edecek. Kanun hükmünde kararname yetkisiyle birlikte, kanun hükmünde kararnameler aynı gün yayınlanıp meclise gelecek ve yürürlüğe girecek.

 

 

İlan edilen OHAL ile birlikte aşağıdaki maddelerin tümü yapılabilecek:

a) Sokağa çıkmayı sınırlamak veya yasaklamak,

b-Belli yerlerde veya belli saatlerde kişilerin dolaşmalarını ve toplanmalarını, araçların seyirlerini yasaklamak,

c) Kişilerin; üstünü, araçlarını, eşyalarını aratmak ve bulunacak suç eşyası ve delil niteliğinde olanlarına el koymak,

d) Olağanüstü hal ilan edilen bölge sakinleri ile bu bölgeye hariçten girecek kişiler için kimlik belirleyici belge taşıma mecburiyeti koymak,

e) Gazete, dergi, broşür, kitap, el ve duvar ilanı ve benzerlerinin basılmasını, çoğaltılmasını, yayımlanmasını ve dağıtılmasını, bunlardan olağanüstü hal bölgesi dışında basılmış veya çoğaltılmış olanların bölgeye sokulmasını ve

dağıtılmasını yasaklamak veya izne bağlamak; basılması ve neşri yasaklanan kitap, dergi, gazete, broşür, afiş ve benzeri matbuayı toplatmak,

f) Söz, yazı, resim, film, plak, ses ve görüntü bantlarını ve sesle yapılan her türlü yayımı denetlemek, gerektiğinde kayıtlamak veya yasaklamak,

g) Hassasiyet taşıyan kamuya veya kişilere ait kuruluşlara ve bankalara, kendi iç güvenliklerini sağlamak için özel koruma tedbirleri aldırmak veya bunların artırılmasını istemek,

h) Her nevi sahne oyunlarını ve gösterilen filmleri denetlemek, gerektiğinde durdurmak veya yasaklamak, i) Ruhsatlı da olsa her nevi silah ve mermilerin taşınmasını veya naklini yasaklamak, j) Her türlü cephaneler, bombalar, tahrip maddeleri, patlayıcı maddeler, radyoaktif maddeler veya yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı eczalar veya diğer her türlü zehirler ve boğucu gazlar veya benzeri maddelerin bulundurulmasını, hazırlanmasını, yapılmasını veya naklini izne bağlamak veya yasaklamak ve bunlar ile bunların hazırlanmasına veya yapılmasına yarayan eşya, alet veya araçların teslimini istemek veya toplatmak,

k) Kamu düzeni veya kamu güvenini bozabileceği kanısını uyandıran kişi ve toplulukların bölgeye girişini yasaklamak, bölge dışına çıkarmak veya bölge içerisinde belirli yerlere girmesini veya yerleşmesini yasaklamak,

 

 

l) Bölge dahilinde güvenliklerinin sağlanması gerekli görülen tesis veya teşekküllerin bulunduğu alanlara giriş ve çıkışı düzenlemek, kayıtlamak veya yasaklamak,

 

m) Kapalı ve açık yerlerde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklamak, ertelemek, izne bağlamak veya toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı yer ve zamanı tayin, tespit ve tahsis etmek, izne bağladığı her türlü toplantıyı izletmek, gözetim altında tutmak veya gerekiyorsa dağıtmak,

n) İşçinin isteği, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, sağlık sebepleri, normal emeklilik ve belirli süresinin bitişi nedeniyle hizmet aktinin sona ermesi veya feshi dışında kalan hallerde işçi çıkartmalarını işverenin de durumunu dikkate alarak üç aylık bir süreyi aşmamak kaydıyla izne bağlamak veya ertelemek,

o) Dernek faaliyetlerini; her dernek hakkında ayrı karar almak ve üç ayı geçmemek kaydıyla durdurmak,

 

 Haber Sol

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Anayasa maddesi 120: Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerine ait ciddî belirtilerin ortaya çıkması veya şiddet olayları sebebiyle kamu düzeninin ciddî şekilde bozulması hallerinde, Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Millî Güvenlik Kurulunun da görüşünü aldıktan sonra yurdun bir veya birden fazla bölgesinde veya bütününde, süresi altı ayı geçmemek üzere olağanüstü hal ilân edebilir.

 

Anayasa maddesi 121: Anayasanın 119 ve 120 nci maddeleri uyarınca olağanüstü hal ilânına karar verilmesi durumunda, bu karar Resmî Gazetede yayımlanır ve hemen Türkiye Büyük Millet Meclisinin onayına sunulur. Türkiye Büyük Millet Meclisi tatilde ise derhal toplantıya çağırılır. Meclis, olağanüstü hal süresini değiştirebilir, Bakanlar Kurulunun istemi üzerine, her defasında dört ayı geçmemek üzere, süreyi uzatabilir veya olağanüstü hali kaldırabilir.

119 uncu madde uyarınca  ilân edilen olağanüstü hallerde vatandaşlar için getirilecek para, mal ve çalışma yükümlülükleri ile olağanüstü hallerin her türü için ayrı ayrı geçerli olmak üzere, Anayasanın 15 inci maddesindeki ilkeler doğrultusunda temel hak ve hürriyetlerin nasıl sınırlanacağı veya nasıl durdurulacağı, halin gerektirdiği tedbirlerin nasıl ve ne suretle alınacağı, kamu hizmeti görevlilerine ne gibi yetkiler verileceği, görevlilerin durumlarında ne gibi değişiklikler yapılacağı ve olağanüstü yönetim usulleri, Olağanüstü Hal Kanununda düzenlenir.

Olağanüstü hal süresince, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda, kanun hükmünde kararnameler çıkarabilir. Bu kararnameler, Resmî Gazetede yayımlanır ve aynı gün Türkiye Büyük Millet Meclisinin onayına sunulur; bunların Meclisce onaylanmasına ilişkin süre ve usul, İçtüzükte belirlenir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 11 ay sonra...

OHAL ile devlet ele gecirildi.

 

15 Temmuz'da ki darbe kalkismasi bahane edilerek karsi bir darbe ile devlet ele gecirilmis rejim degisikligi tüm hiziyla 2019'a kadar yetistirilmek üzere devam etmektedir.

 

15 Temmuz basarili olsaydi bugünkü durumun aynisi yasanacakti.Yani 15 Temmuz sanki birilerinin ekmegine yag sürmüs ve OHALdarbesi ile devlet isga edilmistir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
Tarih ‎6‎/‎25‎/‎2017 at 14:18 , politika dedi:

OHAL ile devlet ele gecirildi.

 

15 Temmuz'da ki darbe kalkismasi bahane edilerek karsi bir darbe ile devlet ele gecirilmis rejim degisikligi tüm hiziyla 2019'a kadar yetistirilmek üzere devam etmektedir.

 

15 Temmuz basarili olsaydi bugünkü durumun aynisi yasanacakti.Yani 15 Temmuz sanki birilerinin ekmegine yag sürmüs ve OHALdarbesi ile devlet isga edilmistir.

 

saygilarla

:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...

OHAL Bir darbedir ve bu darbe her üc ayda bir yenilenmektedir.Bu konu ile ilgli ilk yazdigim yorumda ayni seyleri yazmistim yine tekrarliyorum.OHAL bir darbedir.Demokrasiye,Parlamentoya,Insanliga karsi yapilmis olan ve TEK ADAM rejiminin temelini döseyen bir darbedir.

Iktidara geldiklerinde en kendilerini begenen taraflari,PKK terörü nedeniyle Güneydogu'da ilan edilmis olan OHAL'i kaldirmis olmalariydi.O günlerde OHAL Terör nedeniyle önemliydi ve tüm yurtta degil bir bölgedeydi.

Bugünkü OHAL ise tüm yurdu kapsayan bir uygulamadir.Bu uygulama sonucu TEK ADAM sabah kalkip keyfi ne istiyorsa onu KHK olarak yazip Meclise yani partisine gönderiyor.Cogunluk onlarda oldugu ve birde MHP ile artik gizli olmadan isbirligi icinde olduklari icin bu KHK hemen onaylaniyor ve adina da MECLIS KHK'yi onayladi deniyor.Yani meclis denerek TEK ADAM yasalari uygulaniyor.Mecliste tartisma yok,Yasa ile ilgili soru önergesi veriliyor AKP oylariyla reddediliyor.

Cocuklara tecavüz arastirmasi icin CHP'nin verdigi önerge AKP oylariyla reddedildi.

Kadinlara siddetle ilgili verilen önerge AKP oylariyla reddedildi.

Fetö ile ilgili CHP'nin verdigi önerge reddedildi.Yani muhalefet olarak halkin aydinlanmasi icin verilen tüm önergeler AKP oylariyla reddedilerek arastirilmasi önleniyor.

Arastirma önergelerinin reddedilmesi.muhalefete karsi alinan antidemokratik cephe,Fetö'cülerin milyon dolar karsiligi tahliye ediliyor iddialari Türkiyenin yeralti zenginliklerinin satisa cikarilmasi,ülkede hayvanciligin tarimin yok edilmis bir konuma getirilerek disardan canli hayvan ve ot ithal edilmesi,gerekmedigi halde zeytinyagi ithali bütün bunlar OHAL ile TEK ADAM'a verilmis olan yetkilerin nasil pervasizca ve ülke aleyhine kullanildiginin birer kanitidir.

Sadece bu mu:Bazi kamu alanlarinin

,spor tesislerinin,

Hava alanlarinin,adlarinin degistirilerek TEK ADAM'in istedigi isimlerin verilmesi,örnegin SEYIT ONBASI adinin kaldirilip 15 Temmuz adinin verilmesi gibi.

15 Temmuzda evet ***** bir darbe denemesi yapildi.Yapanlar bugünkü iktidarin is birlikcileri ve onlarin TSK'ya yerlestirmis olduklari subaylardi.

Hergün biryerlere baskinlar yapiliyor,bazi kisiler gözaltina aliniyor,alinanlar eger memur veya subaysa onlarin yerlerine iktidar derhal kendi adamlarini yerlestirerek kadrosunu güclendiriyor.

En son avukatlarin savci veya hakimlige gecislerinde yasanan yolsuzluk gibi.Yargitay baskaninin kizi ELaziga hakim ataniyor bilmem kimin kizkardeside yargitaya üye olarak ataniyor.Yani bir kayirma bir kadrolasma oldugu artik acik beyan ortadadir.Yargitay Baskani ise daha dün Cumhurbaskani ile Rize'de CAY TOPLAMA PARTISINDEYDI:Dünkü törende de cumhurbaskaninin karsisinda esas durustaydi.Bu durum yargi icin bir kara lekedir.Bunlarin hepsi OHAL kapsaminda yasanan ibretlik olaylardir.

Teröristlerle mücadele OHAL olmadanda yapilabilir.Eger polis birilerini gözaltina alcaksa bunu OHAL olmadanda yapabilir Ancak OHAL'in özelligi TEK ADAM'in muhalif gördügü isimleri devreden cikartarak tek adamligini güclendirmek ve tek söz sahibi olmaktir.Yani YAT diyecek yatilacak KALK DIYECEK kalkilacaktir.Bunun adinada resmen diktatörlük denir.

Ülkede OHAL var,bir bakiyoruz bir yerde bir MilliEgitim Müdürü,bir yerde bir cemaat üyesi,bir yerde bir gazeteci bir yerde bir belediye baskani yandas kanallarda Mustafa Kemal Atatürk'e uluorta hakaret ediyor,ne savci ne polis ne RTÜK müdahale etmiyor,E hani OHAL var ülkede ve Mustafa Kemal Atatürk'ü koruma kanunu var peki bu kanun neden isletilmiyor.OHAL bu kisilere neden izin veriyor,ama ayni sekilde birisi kalkipta cumhurbaskanina gözünün üstünde kasin var dediginde derhal evi basiliyor ve yaka paca gözaltina aliniyor.O zaman OHAL kimin icin uygulaniyor sorusunu sorma hakkimiz dogar.

 

saygilarla

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.