Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Darbe Girişimi


avniler

Önerilen İletiler

 Bu Akşam Saatlerinde bir gurup Asker tarafından Boğaz içi köprüsü, Havalimanı işgal edilerek Darbe yapılmaya çalışıldı.

 Ankara da Genel Kurmay Başkanı rehin alındı. TRT binası işgal edilip korsan bildiri okundu. Mit ve Eminiyet Genel müdürlüğü binalarına Savaş Uçağı ve Helikopter tarafından Ateş açıldı Patlamalar olduğu haberleri geliyor.

 Şuan sosyal medya siteleri Twetter ve facebook kapalı. Hiç bir tv kanalına net üzerinden ulaşmak mümkün değil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cumhur başkanı 2 tv kanalına canlı bağlanarak halkı sokağa davet etti. Davete uyan halk Hava limanında Tankların üzerine ciktı, Tanklar çekildi. Vatan caddesinde, Emnişyet binası önündeki Tanklarda halk tarafından kuşatıldı. Orada 1 Albay ve 3 Asker göz altına alındı haberi var

 Diyanet İşleri Başkanı talimat verdi. Minarelerden Ezan okunsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ankara'da Mit binasına ve Polis müdürlüğüne ateş açan Helikopter Savaş uçakları tarafından düşürüldü.

Üst Rütbeli komutanlar Askere derhan kışlanıza dönün talimatı verdi. Sabaha her şey normala dönmüş olacak.

Gölbaşı TÜRKSAT uydu kontrol merkezini ele geçirme girişimide bulunuldu 17 polis şehit.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ve Darbe püskürtüldü.

Bilanço olukça ağır. İlerleyen günlerde tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilir.

Halkın gücü birileri tarafından test edildi. Halk halen Darbe olmasın diye meydanlarda kırıtik noktalarda beklemeye devam ediyor.

Şimdi artık Darbe ye yapılan Türk miletinin karşı Darbesinin sonuçları'nı görüyoruz. Tüm kamu kurum kuruluşlarında temizlik operasyonları başladı.

15 Temmuz 2016 Bu akşam asla unutulmayacak, Türk milletini daima uyanık tutacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ahmet Şık: Darbeciler birbirini sattı; o satış olmasaydı darbeyi yaşıyor olacaktık!

 

page_ahmet-sik-darbeciler-birbirini-satt

 

 


Gülen Cemaati konusunda çalışmalarıyla tanınan gazeteci Ahmet Şık, 15 Temmuz darbe girişiminin, bileşenlerinin birbirine ihanet etmesi sonucu başarısız olduğu ve darbe tehlikesinin atlatılmadığı görüşünde.

Cemaat yapılanmalarıyla ilgili 'İmamın Ordusu', 'Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda', 'Pusu Devletin Sahipleri' kitaplarının yazarı gazeteci Ahmet Şık, 15 Temmuz darbe girişiminin perde arkasıyla ilgili değerlendirmelerini DW Türkçe ile paylaştı.

Gazeteci Şık, 15 Temmuz darbe girişiminin CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan karşıtlığı paydasında birleşen, içinde Cemaat'in de bulunduğu bir ittifakın işi olduğu, ancak müttefiklerin birbirini satması sonucu darbenin fiyaskoyla sonuçlandığı görüşünde. Erdoğan'ın parti devleti modelini hayata geçirmesinin önünde engel kalmadığını belirten Ahmet Şık, emniyet ve yargıdaki tasfiyelerin ardından yaşanan kadrolara yerleşme savaşının şimdi ordu içinde yaşanacağına dikkat çekiyor.

 

DW Türkçe: 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çok sayıda soru işareti oluştu. Kaynaksız haberler, spekülasyonlar var. Hükümet bunun arkasında Gülen hareketinin bulunduğundan emin görünüyor, siz bu görüşü paylaşıyor musunuz?

Ahmet Şık: Şu an ortaya çıkan ve -doğruluğu kuşkulu olduğunu altını çizerek söylüyorum- bilgilere, dokümanlara bakarsak, evet Gülen Cemaati bu işin içinde. Ama şöyle bir şerh düşüyorum: Tek başına değil. Ben bir darbe ittifakının, ordu içerisinde bir darbeciler ittifakının olduğunu ama o ittifakın bu darbe gecesinin öncesinde ve devamındaki süreç boyunca birbirlerini sattıklarını, bir ihanet etme durumu olduğunu düşündüğüm için, başta Gülen Cemaati olmak üzere ve onlara eşlik eden bir grubun yalnız bırakıldığını düşünüyorum. Ortada bir darbeciler ittifakı vardı ve evet Gülen Cemaati o ittifakın içerisindeki beyin takımından birisi idi.

DW Türkçe: Peki ittifak içinde başka ne tür güçler olduğunu düşünüyorsunuz?

Ahmet Şık: O bileşenlerin kim olduğunu bilmiyorum ama gözaltına alınanlarla ilgili medyaya düşen bilgilere ve isimlere bakarak bu yorumu yapıyorum. İçlerinde katı Gülen Cemaati karşıtı olarak bilinen, ulusalcı nitelikler taşıyan, ve daha önceki süreçte, Ergenekon-Balyoz sürecinde cemaatin mağduru olarak isimleri bilinen bazı insanlar da var. Eğer iddialar doğru ise bu darbe girişiminde bulunan bazı subaylardan bazı dokümanlar ele geçirilmiş. Görevlendirilme listeleri var, kimin nerede görev yaptığı ve yapacağına dair bilgilendirme notları var. Oradan yola çıkarak bu gözaltıların yaşandığını düşünüyorum. Bu da aslında bize bir ittifak olduğunun kanıtı gibi duruyor şu anda… Bana sorarsanız darbe girişimi başarısız olduğu için ve çok sayıda insanı kapsadığı için içlerindeki birçok insanın itirafçı olduğunu ve bazı ifadeler verdiğini düşünüyorum. Ondan yola çıkarak bu gözaltı dalgaları büyüyerek gidiyor. Ben 1962 ve 1963'teki, Talat Aydemir önderliğindeki darbe girişiminin şeklen tekrar ettiğini düşünüyorum. Yani darbe için yola çıkıldı ama ittifak dağıldı.

Buna dair başka bir emare var mı derseniz, bence evet var. Gazetelere yansıyan bilgiye göre cuma günü öğleden sonra zaten hareketlilik tespit edilmiş. Hükümet, iddia eğer doğru ise saat 15:00 sıralarında bundan haberdar olmuş. Zaten 17:00-18:00 gibi de Hulusi Akar ve bazı kuvvet komutanlarının derdest edildiğini, rehin alındığını okuyoruz. Yani bu, beş-altı saat öncesinden birşeylerin tespit edildiği manasına geliyor.

Ben tahmini birşey söylüyorum, bir komplo teorisi olabilir ama bu hükümetin bundan haberdar olduğundan, olayın başladığı ve devam ettiği sürece kadar darbe ittifakının bileşenlerinin bazı pazarlıklar yaptığını düşünüyorum ve bu pazarlıklar sonucunda o ittifakı dağıttıklarını ve bu darbe girişiminin başarısız olmasının en büyük nedeninin de bu olduğunu düşünüyorum.

DW Türkçe: Peki, Gülen Cemaati ile Kemalistler arasında bir ittifaktan bahsettiniz, en azından unsurları arasında…

Ahmet Şık: Evet… Bu çok mümkün çünkü ortak paydaları şu: Katı bir AKP karşıtlığı ve katı bir Erdoğan düşmanlığı üzerinde bir ortak paydaları var. Kemalistler demeyelim ama Gülenci olanlar ve olmayanlar diye bir ayırım yapmak daha doğru. Ama olmayanların hangi siyasal anlayışa mensup olup olmadığına dair bir isim vermek çok doğru olmaz.

DW Türkçe: Hükümetin araya girmesinin ardından pazarlıklar yapıldığını ve Gülenci olmayan cephenin Gülenci cepheyi sattığını söylüyorsunuz…

Ahmet Şık: Aynen, yani böyle birşeyin kuvvetle muhtemel olduğunu düşünüyorum.

DW Türkçe: Peki bu süreç nasıl gelişti sizce?

Ahmet Şık: Onu gerçekten bilemeyeceğim. Ama şeklen benim karşıma çıkan tablo bunu gösteriyor. Yani bir satış durumu olduğunu… Ve zaten o satış durumu olmasaydı şu an Türkiye’de fiili olarak darbenin gerçekleştiği bir günü yaşıyor olacaktık ama şu anki uygulamalara, var olan tabloya baktığımızda işin özeti resmen şu: Darbe engellendi ama cunta iktidarda! Yani şimdi böyle de bir süreç yaşıyoruz.

DW Türkçe: Siz 'Apoletli faşizm ile sivil faşizmin taht savaşının tek kazananı faşizm oldu' diye bir ifade kullanmıştınız…

Ahmet Şık: Elbette, elbette…

DW Türkçe: Bundan sonraki süreci nasıl görüyorsunuz? Şu an Erdoğan’ın elinin güçlendiği konusunda herkes hemfikir. Bu gücü nasıl kullanacak Erdoğan?

Ahmet Şık: 2 bin 500’ün üzerinde yargı mensubunun tasfiye edilmesi üzerinden ‘Vay efendim birdenbire nasıl tespit ettiler o isimleri?' deniyor. Şimdi o isimler zaten önceden tespit edilmişti. Aylardır AKP medyası bunları yazıyor, çiziyordu zaten. Bu bütün yaptığı fişleme faaliyetleri ile, yargının içerisinde AKP’li olan ya da AKP’ye biat etmiş kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda bir tasfiye listesi hazırlanmıştı zaten. Hükümet fırsatçılık yaparak bunu hemen devreye soktu. O yargı mensupları bu darbe girişimi yaşanmasaydı da zaten tasfiye edilecekti ama o zaman çok tartışma konusu olacaktı… O listede, o yargı mensuplarının içerisinde solcu, sosyal demokrat kimliği ile bilinen bazı insanlar da var…

Yani bu bize, darbenin engellenmiş olması demokrasinin iyileşeceği anlamına gelen bir sonuca yol açmadı açıkçası. Ve ben işlerin çok daha kötüye gideceğini düşünüyorum. Çünkü kafalarındaki model bu, girişim olsaydı da olmasaydı da Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bir parti devleti modeli idi ve bu darbe girişimi bu fırsatı altın tepside sundu bu iktidara. Yani parti devleti modelinin hayata geçmemesi için hiçbir neden yok şu anda. Yani bir engel kalmadığını düşünüyorum. Buna karşı çıkan herkesin de çok kolay darbeci ilan edilip en hafifinden tutuklanacağı gibi bir süreç söz konusu. Yani böyle bir durumda demokrasiden söz etmemiz mümkün değil zaten. Karamsar olmamız için çok daha fazla nedenimiz var şu anda.

DW Türkçe: Ergenekon ve Balyoz süreçleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki Atatürkçü kadroların tasfiyesi yaşandı, yerine Erdoğan’ın o dönemki müttefiki Gülen kadroları getirildi. Şimdi Gülen kadrolarının tasfiyesi ile boşalan yerlere kimlerin gelmesini bekleyebiliriz?

Ahmet Şık: İşte esas soru bence bu. Son birkaç yıldır Gülen Cemaati ile çok ciddi bir meydan muharebesi yürüttü hükümet. Emniyet ve yargı başta olmak üzere birçok alan boşaldı. Özellikle emniyet ve polis teşkilatında. Ve orada şu an bir savaş sonrası ganimet paylaşımı gibi Gülen Cemaati’nden doğan boşluğa kimlerin oturacağının kavgası yürüyor. Çok sayıda tarikat, cemaat ya da milliyetçi tandanslı, ya da hükümete yakın tandanslı insanların arasında ciddi bir blok savaşları gibi çıkar çatışmaları olduğuna tanık oluyoruz. Şimdi aynı şey ordu içinde olacak.

Artık kim gelecek bilmiyorum, çünkü oraya kim hakim onu da bilmiyoruz. Ama şunu söylemem mümkün: Bu başarısız darbe girişiminin en kazançlılarından birinin yine bizatihi ordunun kendisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü bize şunu kanıtladı: Ben gerçekten 15 Temmuz gecesi bu ülkenin direkten döndüğünü düşünüyorum. O darbenin başarılı olmaması için tek şey vardı, gerekçe. Bu da ittifakın dağılmasıydı, bu oldu. Eğer ki o ittifak dağılmasaydı, hiç kimsenin kuşkusu olmasın o darbe gerçekleşmiş olacaktı ve önünde Türkiye siyasal tarihinin en büyük gücü gibi duran AKP dahil hiç kimsenin duramayacağı bir darbe olacaktı o. Bu nedenle şunu söylemeye çalışıyorum, ordu içerisinde bütünlüklü yekpare bir darbe kalkışması olursa önünde kimse duramaz. Ordu bu mesajı hükümete vermiş oldu. Dolayısı ile devlet yönetmek anlamında, devlet politikası anlamında uyum içerisinde çalışmakta anlaşabilirler ise ordu yeniden hükümetin siyasi ortağı haline dönebilir.

DW Türkçe: Darbe tehlikesi atlatıldı diyebilir misiniz?

Ahmet Şık: Hayır, hayır!.. Kesinlikle hayır, bu her zaman mümkün. Ama bunu Türkiye siyasi tarihinden uzak tutan en önemli şey ordunun içerisindeki siyasal anlayışın yekpare olmaması. Bütünlüklü bir siyasal anlayış yok. Yani tek başına Erdoğan’la AKP düşmanlığı doğru bir siyasal bütünlük değil. Olmadığını zaten 15 Temmuz gecesi hepimiz gördük.

DW Türkçe: Peki son olarak, Gülen'in iadesi, Amerika Birleşik Devletleri ile önümüzdeki süreçte öne çıkan konu olacak gibi görünüyor. Gülen'in iadesi söz konusu olabilir mi?

Ahmet Şık: Bilmiyorum, o tabii uluslararası denklemdeki rollerle ilintili birşey. Yani hukukla yürüyen birşey olmayacak. Amerika’dan gelen açıklamalar, 'bize inandırıcı, kesin kanıtlar sunun' yönünde. O bile olsa ben Gülen’in iade edilmeyeceğini ama Amerika’dan deport edileceğini düşünüyorum. Başka bir ülkeye. Yani kendi başındaki belayı hem Türkiye hükümeti ile çok ters düşmeden, hem de Gülen Cemaati kadroları ile ters düşmeden… Çünkü şu aşamaya kadar Gülen Cemaati her zaman olası hükümet ittifaklarının ortağı olabilecek bir pozisyondaydı ama 15 Temmuz sonucu o olasılığın artık ortadan kalktığını düşünüyorum. Ama yine de bunu yapmayacağını, ancak deport etme yöntemine başvurabileceğini düşünüyorum.

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

umarım tüm bu yaşadıklarımız hepimize bir şeyler öğretmiştir.

en azından savaşa karşı toplumsal barış için bundan sonrasında söyleyecek bir çift sözümüz, bir duruşumuz olur.

belki Alevi mahallerine saldırmayız artık, Kürtleri linç etmeyiz.

bir birimizi düşmanlaştırmadan yaşamanın bir lüks değil, birleşik ve demokratik bir ülke için tarihi bir fırsat ve zorunluluk olduğunun artık farkına varmışızdır.

belki burnumuzun dibindeki ABD ve işbirlikçileri tarafından paramparça edilmiş ortadaoğu'yu ve milyonlarca insanın neden göç yollarında olduklarını daha iyi anlamışızdır.

hiçbir emperyal gücün ve emrindeki taşeronların halklara barış değil tepemize sadece bombalar yağdıracağının artık farkındayızdır.

kendi öz gücümüze inanmak, birlikte daha demokratik bir ülke için mücadele etmek yerine her sıkıştığımızda askeri göreve çağırmayız mesela.

bu sürecin bir adım gerisine düşmenin hepimize neler kaybettireceğinin, nasıl bir rejimin bizi beklediğinin farkındayızdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Alevi mahallelerine saldirilsaydi bırak cem evi bir tek Alevi kalmazdı. Kürtlere linç yapılsa idi Kürk kalmazdı. Kaldıkı bunlar Türk milletinin asli unsurları. Halen Ülkede Ermeni ve Ermeni okulları var, İbadet haneleri var. Süryaniler herkes gibi yaşayıp gidiyor. Yahudiler Ülke insanının ortalamasından daha iyi konumda yaşam sürmektedir. Yani Toplumun büyük kısmı bu şekilde suçlanamaz. Suçlanırsa haksızlık olur.

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Düşünürsek mutlaka şu sonuca varacağız;

Her otoritenin, her kurgulayıp ta yaptığı hareket, bize karşı bir darbedir. İnsanlık olarak bunu hiç bir zaman algılayamayacağız.

 

Aslında mesele bu kadar da karmaşık görünse de, yapılacak olan çok basit. Her şeyi, AMA HER ŞEYİ sorgulamak !.. 

 

Bizler mutlaka başkalarının aklını kullanıyor, başkalarının söylediklerine biat ediyor, başkalarının izinden gidiyoruz. Kendimiz düşünüp kendimiz olamıyoruz. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

umarım tüm bu yaşadıklarımız hepimize bir şeyler öğretmiştir.

 

 

Zor dostum zor..

 

Biliyormusun ki; insanların %99'u ezberleriyle yaşarmış. (elbette biliyorsundur). Ve ezberleri yıkmak, atomu parçalamaktan daha zormuş.

 

Ama ümitsiz değilim. 'Evrim'leşiyoruz. original.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Alevi mahallelerine saldirilsaydi bırak cem evi bir tek Alevi kalmazdı. Kürtlere linç yapılsa idi Kürk kalmazdı. Kaldıkı bunlar Türk milletinin asli unsurları. Halen Ülkede Ermeni ve Ermeni okulları var, İbadet haneleri var. Süryaniler herkes gibi yaşayıp gidiyor. Yahudiler Ülke insanının ortalamasından daha iyi konumda yaşam sürmektedir. Yani Toplumun büyük kısmı bu şekilde suçlanamaz. Suçlanırsa haksızlık olur.

Saygılar

ben bütün bir toplumu suçlamıyorum. ben de bu toplumun bir parçasıyım.                                     

üç beş günlük bir örnek vereyim o zaman size.                                                                 

darbeyi aleviler mi yaptı?                                                                                                        

darbe protesto gösterilerinde hedef alınan Malatya paşaköyü'ne neden saldırıldı?                      

bu ve benzeri örnekleri daha fazla verip uzatmak istemiyorum.                                                

empatiyse, kardeşlikle bunu toplumun tüm kesimi yapmalı.                                                          

ve kanlı tarih kendini tekrar etmemeli.                                                                                        

benim için darbe karşıtlığı, demokratik, halkların barış içinde, eşitçe yaşayabileceği bir ülke özlemi anlamına geliyor.                                

başka bir alternatif var mı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Alevi mah sine saldırıyı doğrulayan hiç bir ulusal medyada haber olmadı. Öyle bir algı oluşturulmaya çalışıldı fakat boş çıktı.

Ama ABD patentli Fetocular tarafından gerektiğinde kullanabilmek için kuruluş İsminde Alevi gecen 10 un üzerinde dernek kapatıldı.

Algılarada dikkat etmek lazım, tıpkı Askerlerin boğazı kesildi linç edildi gibi yalanlarda ortada sıcakken olaylar söylendi, ama ispattan uzak bi yalandı.

Birde dikkat edersek bu bir Darbe değil işgal harekatıydı. Katliam kaos yaratma harekatıydı. Şimdilik püskürtülmüş olsada, başka şekillerde karşımıza çıkmaya devam edecek.

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Fetullah Gülen Abiliğinden Ulusal sola evrilip Türk Solu kılıfıyla Toplumu kutuplaştırcı, ayrıştırıcı görev yapıp Askeri darbeye zemin hazırlamak. Ve bunu bir çok Aydın olarak Gördüğümüz koca kalam sahipleri görmedi.

70 yılların ortalarından sonrada Sağ Sol diye toplumu bölüp 80 Cuntasına zemin hazırlanmıştı.

28 Şubat da aynı tezgahtı. Müslüm Gündüzler, Fadime Kalkanlar aynı seneryonun Fügüranlarıydı.

 

Co8coryW8AE1ifS.jpgCo8co7fWAAAXAax.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Darbe AKP tarafindan yapildi ve bu darbe ile tüm muhalefet susturuldu.Türkiye simdi AKP darbesinin iskencesi altindadir.

14 yildir bu Fetullah Gülen denilen cemaati devletin kilcal damarlarina varincaya kadar yerlestirip Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni tasfiye ederek kendi devletlerini kurmak isteyenler birbirine düsünce darbe yapilmasi kararlastirildi cünkü baska türlü buna imkan yoktu.

Sormazlar mi adama:Sen ikide bir cikip "devlet yönetiyoruz yaa"diye hava atiyordun bu mu senin yönettigin devlet,bu mu senin devlete sahip cikmak icin CHP'yi fasistlikle suclaman?

Demokrasiden bahsedip senin istedigin gibi konusup yazmayanlari;yalaka medyana linc ettireceksin ama diger yanda "demokrasi kazandi"diye sanki demokrasi varmis gibi konusacaksin.

Alevi degilim ancak bu ülkede bir takim cevrelerin ki o cevrelerin kim oldugu zaten malumdur;Alevilere karsi yürüttükleri kampanyayi tüm dünya biliyorda AKP'li olanlar ne hikmetse bilmiyor!Cemevi bahcesinde polisin kursunu ile canveren kisi herhalde sünni degildi.Gezi olaylarinda sokak aralarinda AKP'nin magandalari tarafindan dayakla öldürülen gencler kimlerdi?

Rahmetli Necip Hablemitoglu yillar önce Fetullah Gülen'nun Polis Teskilatinda oldugunu ve serefli insanlari karalayarak geleceklerini söndürdügünü yazdigi icin kahpece katledildi ve katilleri bilindigi halde bugüne kadar ortaya cikarilmadi.

ALDATILDIK!!!!

Son günlerde özellikle AKP'li reisin ve onun kuyrukdaslarinin agzindan dökülen bu söz insana igrenc geliyor.Aldatildik.En son konusan da Mehmet Görmez denilen AKP'nin Türkiye imami oldu.Hic farkina varamamislar!E sen habire fetva verirken onlar senin dibini oyuyordu veya oyduruyordun demezler mi insana.Kiz ve erkekler elele tutusmasinlar GÜNAHTIR!Islamda heykel yoktur heykel PUTTUR!diye fetvalar verip sözümona Islam devleti dayatmalari yaparken Fetullah Gülen kis kis gülüyordu sana.

Darbeyi AKP yapmistir,Trenden inilmis ve demokrasi rafa kaldirilmistir,demokrasinin rafa kaldirilmasi icin darbe düzenlenmistir.

AKP'li vekillerin ve Bakanlarin icinde sayisiz Fetö'cü vardir.Bunlar ayiklanmadan cemaatle savas sadece lafta kalir.Masum insanlari sirf kendi kadrolarini doldurmak icin Fetocu diye isinden gücünden edenler sadece kendilerini ve onlara tapan yiginlari kandirirlar.Gercek FETÖ AKP'dir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aleviler ezildiği içindirki chp gibi köklü partiye kaset komplosuyla bir Alevi genel başkan getirildi.

CHP nin Öne çıkıp sow yapan vekiller, Terörist cenazesi omuzlayanlar, Rezidans kraliçeleri Fetö tarafından Tuzluk olarak görevli değillermi.

MHP yi ele geçirmeye çalışan Akşener ve çevresi Fetö tarafından görevli değilmi.

Al birini vur ötekine.

Dibin kara ben senden kara misali.

Basın, gazeteci basın özgürlüğü. Kulağa hoş gelen sözler. Kalemlerin silah olarak kullandığı dönemleride gördük. Duruşmasına Katılıp sahip çıkanlarıda gördük. Yukardaki Resimdekinide gördük.

Ve sonuçta G8 ülkelerinin ne kadar paralı kiralıkları varsa göreverini başaramadılar. İşi Elinde silah olanlara havale ettiler.

Gene sonuç ROMA için başarısızlık.

Gene döndük Toplumun hassas konularina. Bir yandan Irkı Farklılıklar körüklenecek, Diğer yandan Dinsel Farklılıklar körüklenecek, yani Toplumu kamplara bölüp ayrıştırarak sonuca varmayı deneyecekler. Sonuç Almak içinde ne kadar kullanışlı piyonlar var hepsi küçükden büyüğe sahaya sürülecek. Koca bir orduyla başaramadılar, Yukarda bahsedilen gibi Halkı kamplara bölme bir birine vuruşturma planıda asla işlemeyecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CHP'de sov yapan vekil yoktur olmasida mümkün degildir.Terörist cenazesi omuzlayanlara laf edenlerin terörist cadirlarini ziyaret eden Diyarbakir milletvekilinden bahsetmiyor olmasi gercekten utanc vericidir.PKK icin kimlerin neler söyledigi arsivlerde vardir.PKK icin Türk bayragini indirtenler herhalde marstan gelmediler AKP Miletvekili PKK'yi kiskirtmamak icin indirdik diye itiraf etti.Insan yalan söylerken utanir yüzü kizarir,ahlakli olmak yanlisa yanlis demektir.Yanlisi taraf tutarak dogru göstermek ahlaki degildir.Fetö denilen örgüte 14 yildir kucak acan parti AKP'dir ve bugün AKP'nin icin FETÖ'cu kaynamaktadir.

MHP'ye gelince Meral Aksener MHP icin bir kurtulustu cünkü Meral Aksener MHP'yi AKP'ye koltuk degnegi olmaktan kurtaracak isimdir.O kadar  ilgincki;Meral Aksener'in MHP'nin basina gelmemesi icin MHP'den cok AKP ugras veriyor,AKP'li hakimler kararlar veriyor cünkü Bahceli'nin miadi dolmus AKP koltuk degnegini kaybetmek üzeredir.Meral Aksener FETÖ'cu degildir ama ona Fetocu diyenlerin FETÖ'cu olmasi cok büyük ihtimaldir.

 

Ne istedilerde vermedik sözü ile Recep Tayyib Erdogan FETÖ'culugun öncüsü olarak tarihte yerini alacaktir.Ergenekon senaryolarini hazirlayan Fetö'cülerin mahkemeleri icin savciliga soyunan ve TSK'yi bitirmeyi hedefleyen kumpasin öncülügünüde Recep Tayyib Erdogan yapmistir.Taht kavgasi ve yolsuzluklar ortaya cikinca "öküz öldü ortaklik bozuldu"hikayesi gerceklesmistir.

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Al birini vur ötekine.

Dibin kara ben senden kara misali.

 

darbe girişiminin sadece sermaye ve asker ayağını görebiliyoruz şimdilik. bu operasyonlar siyasilere ne kadar yansıyacak hep beraber göreceğiz. darbe girişimi başarılı olsaydı kim başbakan olacaktı kim bakan bunlar nedense hiç konuşulmuyor. sizce cunta kabinesi saydığınız partilerden mi oluşacaktı? yada hiç bahsetmediğiniz bir başka parti kadrolarından mı? bunları neden sorgulamıyorsunuz? 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Haklısınız CHP de şov yapan Vekil yoktur. Tüm pkk lılar affedilmeli diyen Murat Değer. Ailecek hdp ye oy verdik diyen Murat Özçelik. Ölen pkk lılarda Şehit diyen Hülya Güven. Hdp kapatılırsa direniriz diyen. Gürsel Tekin. İran saflarında Savaşırım diyen Eren Erdem. Kürtler Türklerden Kanla ayrılacak diyen Hüseyin Aygün. Hdp ile birlikte iyi salladık diyen Şafak Pavey. Pkk-Pyg Terör örgütü değil diyen bir Genel Müdür var.

Ve kendini bu Milletin partisi olarak yutturmaya çalışan bir CHP var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Darbe devleti ele gecirmek icin müsterek olarak organize edildi ve tüm Türkiye AKP dayatmasi ile karsi karsiyadir ya bendensin ya da "fetocusun,ya da Ergenekoncusun ya da susun busun!!!"Daha dogrusu Recep Tayyib Erdogan ne derse o olacaktir!Cünkü artik devlet kalmadi.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

darbe girişiminin sadece sermaye ve asker ayağını görebiliyoruz şimdilik. bu operasyonlar siyasilere ne kadar yansıyacak hep beraber göreceğiz. darbe girişimi başarılı olsaydı kim başbakan olacaktı kim bakan bunlar nedense hiç konuşulmuyor. sizce cunta kabinesi saydığınız partilerden mi oluşacaktı? yada hiç bahsetmediğiniz bir başka parti kadrolarından mı? bunları neden sorgulamıyorsunuz? 

14 yildir bu ülke ve devleti Recep Tayyib Erdogan ve ortaklari yönetiyor,bu ortaklardan en önemlisi de fetulah gülen'di.Aralarinda taht kavgasi basladi.Zaten ihanet icin kurulan ortakliklarin ömrü fazla gitmez ancak bu ortaklik süresince isyeri veya devlet yeterince zarara ugratilmis olur.Türkiye örnegi gibi.Bakin Türkiye Cumhuriyeti'nin Askeri Deniz gücü artik yoktur bir zamanlar Karadeniz'in efendisi diye anilan Türk Deniz Kuvvetleri artik efendi olmaktan cikarilmistir bunun mimarlarida AKP ve FETÖ ortakligidir.Simdi bu gercekler ortada dururken hala CHP söyle dedi.CHP böyle dedi gibi fasa fisolarla hala ihanet inkar edilmeye üzerine sünger cekilmeye ve baska suclu aranmaya calisiliyor.AKP'li vekillerin AKP'li bürokratlarin yüzde 90'i fetocudur bu bilinmekteyken hala falan yerdeki memuru ögretmeni isciyi tutuklamak yavuz hirsizliktir.Eger devlet olarak terör yandaslari temizlenmek isteniyorsa önce AKP'den baslanmalidir.PKK icin yapilan methiyeler,Fetulah icin yapilan methiyeler hala kulaklarimizdadir.Hele de o yandas medyada calisan birtakim yanasmalarin yazilari unutulmadi.Atatürke hakaretler yagdirip Öcalani göklere cikartanlar,belgelerin sahte oldugu bilindigi halde TSK'yi fetula istiyor diye terör örgütü gibi gösterenler AKP'lilerdir ve onlarin satin almis oldugu birtakim gazeteci bozuntularidir.

Eger kendilerinden önceki iktidarlari "hicbirsey"yapmadilar,diye suclayarak "biz devlet yönetiyoruz"ayaklarina yatanlarin kirli camasirlari ortaya döküldügünde "aldatildik,kandirildik,cok safmisiz,milletten özür dilerim"deme haklari yoktur.Böyle büyük yanlislara ortaklik edip "aldatikdik"diyenlerin samimi olduklarina ancak istifa etmeleri halinde inanilir gerisi laf-ü güzaftir.Darbe bahanesiyle devleti KHK'larla yönetmeye calismakta en hafif deyimle diktatörlüktür.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

2002 yılından beri söylenen şu diktatörlük bir türlü gelmedi, ne menem şeyse.

Hani Belki 15 Temmuz başarılı olsaydı getirebilirdiniz. Tekrar o zaman şapkalı köleler oluşturur, her sokağa bir heykel diker bolca karşısında ibadet ederdiniz.

Yada Halk evleri açar Devrimcilik oynar, Bir kaç tanede Nazım şiirlerinden marş türetir Bir ermeni yada yahudiye besteletirdiniz. Olmadı Batı ülkelerinin çocuk şarkılarını 100 yıl marşına çevirdiniz.

Yok yok Bu hayallerinizde komünizm hayalleri gibi bitti. En güzeli gelin milli olun. Fazla değil Anadolu köylüsü kadar yerli olun. Çok mu zor?

O zaman gölge etmeyin.

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Diktatörlük gelmemis,gel de gülme diktatörlük artik yerlesti ama diktatörün taraftarlari bu gidisten memnun cünkü,protesto yasak,sendikali olmak yasak,aydin olmak yasak,hükümete karsi konusmak yasak.Yani Türkiye yasaklar ve polis devleti haline getirilmis ama birileri hala diktatör bekliyor.Diktatör bekleyenler acaba diktatörlügün nasil oldugundan haberleri var mi?

Türkiye diktatörlükle yönetilmektedir.Meclis calismiyor,Basbakanin adi var talimat diktatörden geliyor.Basbakan degil diktatör Bakan degisikligi yapiyor.Ya arkadasim ben size cok samimi olarak diyorum ki DEMOKRASININ NE OLDUGUNU lütfen ögrenin o zaman diktatör geldimi gelmedimi anlamis olursunuz.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Hani Belki 15 Temmuz başarılı olsaydı getirebilirdiniz. Tekrar o zaman şapkalı köleler oluşturur, her sokağa bir heykel diker bolca karşısında ibadet ederdiniz.

Yada Halk evleri açar Devrimcilik oynar, Bir kaç tanede Nazım şiirlerinden marş türetir Bir ermeni yada yahudiye besteletirdiniz. Olmadı Batı ülkelerinin çocuk şarkılarını 100 yıl marşına çevirdiniz.

Yok yok Bu hayallerinizde komünizm hayalleri gibi bitti. En güzeli gelin milli olun. Fazla değil Anadolu köylüsü kadar yerli olun. Çok mu zor?

O zaman gölge etmeyin.

Saygılar.

 

ben sizin derdinizi ve milliyetçilik anlayışınızı anlayamadım.

milli düşünceleriniz neden cumhuriyet devrimleriyle kavgalı? ve neden sizin milli mücadeleniz emperyalizme karşı değil de bu ülkenin devrimcilerine dönük? bu mudur milliyetçilik?

siz emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı devrimcilerle yurtseverlikte ortaklaşamıyorsanız kimlerle güç birliği yapacaksınız? geriye kalanlar osmanlı ve ümmetçi hayaller. bunlarla mı bu ülkeyi kurtaracaksınız?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.