Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sivrisinek kovucu bitkiler


Önerilen İletiler

b4e7a96f282aad41bfd0efc9895e02cc.jpg

 

Doğanın güzelliklerinden faydalanmak için dış mekânlarda vakit geçirirken sivrisinek ısırıklarına maruz kalmak çok rahatsız edici. Elbette onlar da doğanın saygı duyulası bir parçası, fakat sırf bu yüzden her fırsatta ısırılmamız pek hoş değil.

Ne yazık ki, sivrisineklerden korunmak için var olan çarelerin çoğu bizi hem vücudumuza hem doğaya zararlı kimyasalları içeren spreyleri kullanmaya zorluyor.

İşte bu yüzden balkonunuzda, bahçenizde harcadığınız zamanı daha güzel geçirmeniz için doğanın kendi savunma yöntemlerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz. O halde spreylere alternatif 9 bitki sizin için çözüm olabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Lavanta

 

Lavanta bahçenizde bulundurmanız gereken çok rahatlatıcı bir bitkidir. Anksiyeteyi hafifletmeye, gerginliğe, mide bulantısına, kusmaya, küçük yanıklara, solunum rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinir. Ayrıca etrafındaki bitkileri de istenmeyen böceklerden koruyabilir. Sivrisineklerden korunmak için ve yapraklarından çay yapmak için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

13398613_1632739267046651_962518157_n.jp

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Fesleğen

 

Fesleğen hem mutfakta hem bahçede işe yarayan harika bir bitki. Sivrisinekleri kovmada en etkili bitkilerden biridir. Harika kokusu da cabası!

 

45609549aec4b8e1c26a597679344bef.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Limon Kekiği

 

Ontario Guelph Üniversitesi’nin araştırmasına göre ezilmiş limon kekiği yaprakları sivrisinek ısırmalarını %62 oranında azaltabiliyor. Eğer arkadaşlarınızla pikniğe gitmeyi düşünüyorsanız, bunu deneyebilirsiniz

 

limon-kekeigi.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kedi Nanesi

 

Bu küçük bitkinin sadece kedilere özel olduğunu sanabilirsiniz, ama sivrisinek kovucu olarak da epey başarılı! Bitkiler dış etkenlere karşı kendini korumak için milyonlarca yıl boyunca evrimleşmiş kompleks organizmalardır. Bu bitki sayesinde sinekleri bahçenizden ve ailenizden uzak tutabilirsiniz. Bir araştırma kedi nanesinin sinek ilaçlarından on kat daha etkili olduğunu bulmuş.

 

f4b66742b7593b8eac562a8271de4d05.jpg

.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Melisa

 

Nane ailesinden olan melisa şifalı bir bitki olmakla birlikte sivrisinekleri kovmakta etkilidir. Aynı zamanda regl sancılarına, kramplara, sindirim rahatsızlıklarına ve uyku bozukluklarına da iyi gelmektedir.

 

melisa-nedir-nasil-kullanilir-faydalari-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Limon otu

 

Limon otu, citronella adıyla bilinen doğal yağın elde edildiği bitkidir. Sivrisinek kovucu mumlarda kullanılan ana maddelerden biri bu yağdır. Limon otu insanların kokusunu bastırarak sivrisineklerin hedef şaşırmasına sebep olur.

 

 

002ec10637b05f74c67135754fa730f1.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Biberiye

 

Biberiye mutfakta ve doğal temizlik ürünlerinde kullanılabilen, aynı zamanda istenmeyen böcekleri uzaklaştıran inanılmaz bir bitkidir. Araştırmalar biberiye kokusunun konsantrasyonu artığını ve hafızayı güçlendirdiğini

göstermiştir.

 

3d09a55e78ff4e2ae1156f59ed072915.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kadife Çiçeği

 

Kadife çiçeği balkonunuzu ve bahçenizi renklendirmekle kalmaz, istenmeyen böcekleri de uzak tutar. Pyrethrum adı verilen eşsiz bir aroma salarak böceklerin uzaklaşmasını sağlar.

 

b3ab4010d472e4d660187d360fc6a117.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sarımsak

Sarımsak mucizevi bir bitki. Enfeksiyonla savaşmaktan tutun, bağışıklığı kuvvetlendirmeye kadar bir sürü faydası var. Bunun yanında kokusuyla doğal bir sivrisinek kovar işlevi de görmektedir. Her derde deva bu bitkiyi bahçenizde, saksınızda mutlaka bulundurun.

 

tanrilara-ait-kutsal-bir-bitki-sarimsak-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.