Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dozunda güneş ışığından kaçmayın..


Smyrna

Önerilen İletiler

  • Co-Admin

4300_guneslenmek_5-300x450.jpg

 

Bilim insanları güneş ışınlarının insanlar üzerindeki etkilerini araştırmaya devam ederken, D vitamini dışında güneşin yeni bir faydasını keşfetti.

 

Uzmanlar her ne kadar güneş ışığına gereğinden fazla maruz kalmanın ölümcülcilt kanserine davetiye çıkardığını belirtse, bir yandan da pozitif yanlarını keşfetmeye devam ediyor. 

Yapılan son araştırmayla bilinenin aksine bu kez D vitaminlerinin değil, güneş ışınlarının diğer etkileri gözlemlendi. Dikkat çekici araştırmada özellikle nikrit oksitnin hayati önemi gözler önüne serildi.

Bilim insanları, güneş ışınlarının kardiyovasküler sistemimizi korumada ve kendimizi iyi hissememizi sağlayan beyin kimyasalı serotinin üretiminde önemli bir rolü olduğunu ortaya çıkardı.

30 BİN KADIN ÜZERİNDE ARAŞTIRMA

Araştırmalar, 20 yıldır güneş banyosu yapan yaklaşık 30 bin İsveçli kadının yer aldığı çalışmaların verileri ışığında yapıldı. 

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Karolinska Enstitüsü, güneşten kaçmanın, sigara içmek kadar kötü olduğu sonucuna vardı.

EZBER BOZAN ARAŞTIRMA

Dahiliye Dergisi'nde yayınlanan çalışmaya göre güneş ışınlarına aşırı maruz kalan 100 kadından 1.5'inin 20 yıl içinde hayatını kaybettiği, buna karşın aynı dönem içerisinde güneşten sakınan 100 kadından 3'ünün öldüğü vurgulandı.

Bu veriler, güneş ışınlarına daha fazla maruz kalan insanların, kalp hastalıklarına karşı daha dirençli olduğunu ve kanserle ilişkili olmayan hastalıklara daha az yakalandığını ortaya koydu. 

Bunun sebebi, tansiyonu düşüren ve kan hücrelerinin genişlemesini sağlayan nitrik oksitin, güneş ışınlarıyla serbest kalmasına bağlanıyor. 

Nitrik oksitin yararı bununla da sınırlı değil. Yeterli düzeyde nitrik oksitin kan dolaşımında bulunmadığı durumlarda insülinin işlevini gerçekleştiremediği, bunun da diyabete neden olduğu biliniyor. 

"DENGE KURULMALI"

Bilim insanları, istatistiklere göre dozunda güneş ışığının daha uzun, sağlıklı ve mutlu bir hayata yardımcı olduğuna dikkat çekerken, Southamptan Üniversitesi'nde görev yapan Profesör Feelisch, araştırmanın güneşten kaçmanın da olayı abartmanın da tehlikeli sonuçları olabileceğine dikkat çekerek, insanların bir denge kurması gerektiğini vurguluyor. 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...
  • Co-Admin

Lütfen bu süreçte bahçenizden balkonunuzdan hatta pencerenizden güneşlenin. Hatta içme suyunuzu bile cam bir sürahide güneşlenirim. Avuç içlerinizi güneşe doğru açıp bileklerinizi güneşlendirin . En az 20 dk. Güneşlenirken gözlük takmayın ve aynı gün sabunla duş almayın. Güneşlenmek için öğlen saatlerini tercih edin.

Ne zaman güneşleneyim.? Bunun için aşağıdaki linkten yardım alabilirsiniz.

 http://woto.com/gunes

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.