Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Chobani Yoğurt'un Sahibi Hamdi Ulukaya Şirketin Yüzde 10'unu Çalışanlarına Verdi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Türk göçmeni ve Chobani Yoğurdun sahibi Hamdi Ulukaya, tam zamanlı çalışanlarını şirkete ortak ettiğini açıkladı.

20120618-chobani-group-0-percent-classic

 

Şirketin değerinin % 10 civarında toplam ödül, sadece şirket halka açıldığında veya satışında değer kazanacak bir şey olacak.

"Bu bir hediye değil. Bu bir ortak amaç ve sorumluluğu ile birlikte çalışmak için karşılıklı söz. Özel ve kalıcı değer bir şey yaratmak için devam etmek için," Ulukayaa personeline gönderdiği bir mektupta dedi.

Ulukaya Küçük İşletmeler İdaresi ve beş çalışanıyla küçük bir krediyle 2007 yılında Chobani yoğurtunu üretmeye başlamıştı. Bugün, o ülke çapında 2.000 'den fazla çalışanı bulunmaktadır ve şirket yılda 3 milyar dolar ciroyu aşmıştır.

Çalışanlar şirketteki çalışma süresi ve mevkilerine göre ortaklık değeri alacaklar.

New York Times'a göre, bu ortaklık şirketin el değiştirmesi veya satılması anında 150 Bin - 1 milyon dolar değerinde olabilecektir.

Chobani yani Hamdi Ulukaya daha önce de çalışanlarına daha yüksek ücret ödeyen bir şirket olarak biliniyor.

Ama birkaç yayın Ulukaya şimdi işçi mülkiyet ödül programı takip için bir başka neden olabileceğini edebilmiş: Chobani para ödünç bir özel sermaye şirketi tarafından önümüzdeki şirkette hissesini beklenen satın alma mevcut hisselerini azaltmak için zaman aşımına olabilir.

Gouda geri o iddiaların itti. "Bu bir ortak dezavantajlı ediliyor söylemek düz dışarı yanlış," diye şirketin ortakları programı ve yönetim kurulu onayladıktan farkında olduklarını kaydetti.

 

https://youtu.be/nJW3zF322J0

 

 

Hamdi Ulukaya, Chobani's CEO, said Tuesday that he will award his full-time employees an ownership stake in the privately held company.

 

The awards, which total around 10% of the company's value, will only be worth something in the event of an IPO or sale of the company.

"This isn't a gift. It's a mutual promise to work together with a shared purpose and responsibility. To continue to create something special and of lasting value," Ulukayaa said in a letter to staff.

 

Ulukaya started Chobani in 2007 with a loan from the Small Business Administration and five employees. Today, he has more than 2,000 employees across the country and the company produces more than $1 billion in revenue a year, said company spokesman Michael Gonda.

The amount each employee gets will depend on their tenure with the company and the role they play. Gonda would not comment on the size of individual awards.

But the New York Times estimated that the average award could be worth $150,000 based on a $3 billion valuation of the company. Some awards, for employees with the longest tenure, could top $1 million, according to the paper.

This is not the first time that Ulukaya has tried to do right by his employees and those who have less. He's been a vocal supporter of a higher minimum wage and has hired hundreds of refugees fleeing countries ravaged by terror. He's also signed the Giving Pledge, created by Warren Buffet and Bill and Melinda Gates to encourage billionaires to give away much of their wealth.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

 

Ulukaya 2 bin çalışanını Chobani’ye ortak etti

Yoğurt devi Chobani'nin sahibi Hamdi Ulukaya çalışanlarına şirketin yüzde 10 hissesini dağıtacak.

ABD’nin yoğurt şirketi Chobani, dünyanın her yerindeki tam zamanlı çalışanlarının, şirketin büyümesinden pay alacakları özel bir hisse paylaşım programını başlattı. Chobani kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Hamdi Ulukaya’nın aldığı kararla hayata geçirilen hisse paylaşım programı, 2 bin Chobani çalışanının şirketin büyümesine paralel olarak belirli oranlarda hisse sahibi olmalarını sağlıyor. Programdan, yeni işe başlayanlar da dahil olmak üzere tam zamanlı çalışan tüm Chobani personeli yararlanacak. Chobani Shares adı verilen hisse paylaşım modeli ile şirketin gelecekteki değerinin yüzde 10’una denk gelen hisseler, en yüksek değerlerine halka arzı durumunda ulaşacak. Şirketin piyasa değerinin 2 milyar doları aştığı tahmin ediliyor.

Kendi duyurdu

Ulukaya, bu yeni programı dünyadaki tüm Chobani çalışanlarının şirketin gelecekteki büyümesinden pay alacakları özel bir hisseödül sistemi olarak tanımladı. Ulukaya, önce New York’taki South Edmeston ve Norwich’deki fabrika ve ofislerindeki Chobani çalışanlarına, daha sonra sırayla Idaho’daki Twin Falls fabrikası ve New York Soho ofislerindeki Chobani çalışanlarına bu haberi bizzat vermek üzere tur başlattı. Ulukaya, çalışanlarına şöyle seslendi: “Bu bir hediye değil, ortak bir amaç ve sorumluluk için birlikte çalışmak üzere karşılıklı verilmiş bir sözdür. Sizlerin büyümenin bir parçası değil, itici gücü olmanızı diliyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.