Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Etobur hayvanlar


kaan_bebeto

Önerilen İletiler

Etobur hayvanlar


 


et ile beslenen hayvanlardır. Bunlar memeli ve kuşlardan ve sürüngenlerden ibarettir. Kuşlar ve sürüngenleri ayrı ayrı konularda işleyeceğimiz için etobur veya başka bir deyişle etle beslenen memeli hayvanları kısaca incelememizde fayda var, hangi hayvanlardır ?


1- Tilki : Baş ve gövde uzunluğu 70 cm Kuyruk uzunluğu 45 cm civarındadır. Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika da yaygın olarak yaşayan bir hayvandır. Değişik ortamlara uyum sağlayabilen bu hayvan etle beslenir. Küçük canlı hayvanlarla beslenir. İnsanlar tarafından kürkü için avlanır.


2- Kurt : Baş ve gövde uzunluğu 1.10 ila 1.40 metre, kuyruk uzunluğu 35 – 40 cm civarındadır. Nesli tükenmekte olan etobur hayvanlardandır. Sayılı ülkelerde ve Türkiye de yetişmektedir. Ormanlık alanlarda, çalılıklarda ve daha ziyade otlaklarda yaşarlar. Post rengi yetiştiği yöreye ve iklim şartlarına göre değişiklik gösterir. Etle beslenir duruma göre otda yiyebilir.


3- Sırtlan : Baş ve gövde uzunluğu 1 ila 1.40 metre civarında, kuyruk uzunluğu 40 cm civarındadır. Afrika ve Asya da yaşar. Leşleri yiyerek beslendiği bilinsede bazen canlı hayvan yakalayarak beslenir. Çirkin yapısıyla çirkin çığlıklar atması ile meşurdur.


4- Aslan : Baş ve gövde uzunluğu 1.70 metre, kuyruk uzunluğu 80 cm civarındadır. Tropikal Afrikanın kralıdır. Afrika da savanlarda yaşar ancak, Hindistan da hala yaşamaktadır. Aslanlarda ekseriyetle dişi aslan avlanır. Etle beslenen aslan aynı zamanda leşlede beslenir.


5- Bozayı : Baş ve gövde uzunluğu 1.80 ila 2.50 metre civarında olan bozayının kuyruk uzunluğu 10 – 20 cm civarındadır. Orta Avrupa da yaşamaktadır. Kuzey Amerika da daha iri yapılı olanlarına rastlanmaktadır. Otla ve etle beslenirler.


6- Panda : Nesli tükenmekte olan panda koruma altına alınmıştır. Çin in güney bölgesinde yetişen pandalar etçil beslenen hayvanlar gurubundandır.


7- Kaplan : Baş ve gövde uzunluğu 2 metre, kuyruk uzunluğu 1 metre civarındadır. Asya da yaşayan bu hayvan Sibirya dan Endenozya ya kadar uzanan coğrafyada barınırlar. Büyük hayvanları avlayarak beslenirler. İnsanlara bile saldırabilirler. Sayıları oldukça azalmış bir hayvandır.


8- Panter : Baş ve gövde uzunluğu 1.20 metre, kuyruk uzunluğu 75 cm civarındadır. Eskiden pantere leopar denilirdi. Asya da ve Afrika da yaşayan ve etle beslenen bir hayvandır. Ağaçlara tırmanması ile ünlüdür, çok çevik bir hayvandır. İnsanlar tarafından postu için avlanılır.


Etobur hayvanlar olarak, dünyada bunlardan başka birçok hayvan mevcuttur. Vahşi doğada yaşam mücadelesi veren bu hayvanlar, hayatlarını idame ettirmek için kıyasıya bir mücadele vermektedirler.


 


 


Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.