Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yazarların - Şairlerin hayatlarının anlatıldığı filmler


gloria

Önerilen İletiler

POSTACI - İL POSTİNO (PABLO NERUDA)

 

Öncelikle en sevdiğim filmle başlayayım dedim. İl Postino, Şilili yazar Pablo Neruda'nın İtalya'nın küçük bir kasabasına sürgüne gönderildiği 1950'li yılları anlatıyor. Filmin ayrıntılı açıklamasını ve yorumlarını buradaki linke giderek inceleyebilirsiniz. 

 

noiret.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

NORA (JAMES JOYCE)

 

Film James Joyce’un adına şiirler yazdığı aşkı, daha sonra eşi olacak olan Galwayli fırıncının kızı Nora’yla aşkını anlatır. Filmde James Joyce’u Ewan McGregor canlandırır.

 

0158033.jpg

 

 

THE LAST STATION (TOLSTOY)

 

Türkçeye Aşkın Son Mevsimi olarak çevrilen film, Jay Parini'nin Leo Tolstoy hakkındaki 1990 tarihli biyografik kitabından uyarlanmıştır. Sofya ile Tolstoy'un karışık ilişkisini, Tolstoy’un son yılını filme konu ederek işleyen filmde Tolstoy’u Christopher Plummer canlandırır.

 

the-last-station.32255.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

THE HOURS (VIRGINIA WOOLF)

 

Virginia Woolf’un ‘Mrs. Dalloway’ romanı üzerinden farklı zaman dilimlerinde yaşayan üç kadının bir gününü anlatan filmde, Woolf’un romanı yazdığı günlerde yaşadığı sağlık problemleri ve içinde bulunduğu ağır depresyonla olan mücadelesi anlatılır. Virginia WOOLF karakterini Nicole Kidman canlandırmıştır. Julianne Moore ve Meryl Streep'in de yer aldığı film, kadınların en sevdiği filmler arasında gösterilmektedir. Ağlama sahneleri çekilirken çok zorlandığı bilinen Nicole Kidman özellikle bu filmde sergilediği performansla En iyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır. 

 

the-hours-promo-the-hours-8411499-2000-1

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KAFKA (FRANZ KAFKA)

 

Filmin yönetmenliğini Steven Soderbergh yapmıştır. Film kamerasını Kafka’nın sanat yaşamından ziyade Şato, Dava ve Dönüşüm gibi ölümsüz eserlerinin sıra dışı dünyasında yöneltmiştir. Filmde Kafka’yı Jeremy Irons canlandırır.

 

Kafka.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SYLVIA (SYLVIA PLATH, TED HUGHES)

Yetenekli bir şair olan Sylvia Plath, Ted Hughes ile tanışır, aralarında başlayan yakınlaşma evliliğe taşınır. Evlendikten sonra Sylvia, Ted’in giderek artan ün ve hırsından kendisini uzak tutmaya çalışırken Ted'in hırs ve arzuları da Sylvia'nın yeteneklerinin ortaya çıkmasını engellemeye başlar.  Filmin oyuncuları Daniel Craig ve Gwyneth Paltrow'dur. 

 

sylviamain.jpg

 

 

 

IN LOVE AND WAR - AŞKTA VE SAVAŞTA (ERNEST HEMINGWAY) 

 

Ernest Hemingway İspanyol İç Savaşı basta olmak üzere birçok savaşa katılmış ve savaş muhabiri olarak gazetecilik yapmış, ayrıca devrimci mücadele için aktif bir militan olarak mücadele vermiştir. Filmde kendisini muhaberi, 1. Dünya Savaşı’nda, İtalya’da bir ambulans şoförü olarak izliyoruz. Bir görev sırasında hayatını tehlikeye atar ve yaralanır. Kaldırıldığı hastanede hemşire Agnes von Kurowsky’e aşık olur. 

 

514GZM7GWDL.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

THE INVISIBLE WOMAN - GÖRÜNMEYEN KADIN (CHARLES DICKENS)

 

Claire Tomalin’in kitabından uyarlanan filmde, Charles Dickens’ın kariyerinin zirvesinde tanıştığı Nelly Ternan ile yaşadığı yasak aşkı anlatılır. Charles Dickens'ı canlandıran Ralph Fiennes aynı zamanda filmin yönetmenliğini de yapmıştır.

 

Invisible_Woman_po_2807057k.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BECOMING JANE - (JANE AUSTIN)

İngiliz yazar Jane Austen’in yazarlık yaşamının ilk yıllarını anlatan filmde, Jane Austin'i  Anne Hathaway oynuyor. 

Filmle ilgili bilgi için bu linki inceleyebilirsiniz. 

 

Bu filmi izleyenler Pride and Prejudice filmini de izliyor tabii. Çünkü film'de yaşadığı aşk Pride and Prejudice isimli kitaba da ilham oluyor ve film bu kitabın yazım sürecine de değiniyor. 

 

19645_8.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

MAVİ GÖZLÜ DEV (NAZIM HİKMET)

Mavi Gözlü Dev aslında Nazım Hikmet'in bir şiiri. Film, 1941 yılından sonra Bursa Hapishanesi'nde geçirdiği dönemi anlatıyor. Nazım Hikmet'i Yetkin Dikinciler anlatmaktadır. 

Film için bu linke bakabilirsiniz. 

 

mavi-gozlu-dev2.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.