Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

avniler

Önerilen İletiler

Yıllar Şehit

Personel

Sayısı Hayatını           

Kaybeden

Vatandaş 1984 26 43 1985 58 141 1986 51 133 1987 71 237 1988 54 109 1989 153 178 1990 161 204 1991 244 233 1992 629 832 1993 715 1479 1994 1145 992 1995 772 313 1996 608 170 1997 518 158 1998 383 85 1999 236 83 2000 29 17 2001 20 8 2002 7 7 2003 31 63 2004 75 28 2005 105 30 2006 111 38 2007 146 37 2008 171 51 2009 62 18 2010 72 20 2011 126 50 2012 117 40 2013 3 0

Terörist Başının neyin karşılığında Teslim alındığı halen açıklanabilmiş değil. O Dönem İdamın kaldırılması karşılığı pkk tek taraflı Ateşkes ilan etmiştir. İktidarlarını korumak adına 3 lü koalisyon İdamı kaldırmış Terör başı lüks bir Hapishanede Lüks içinde ömür boyu garantisi verilmiştir.

Üstteki tablo gibi Etkisiz hale getirilen Terörist sayılarını yıllara göre merak eden arkadaşların bulması zor değil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Komedinin dik alasi.Biz diyoruz ki AKP iktidara geldiginde sehit sayisi sifirlamis terör durmustu.Cünkü asker geregini yapmis ve topu siyasete atmisti.

AKP'den önceki hicbir iktidar (ki AKP'ye kadar üc iktidar degismistir)PKK ile pazarliga oturmadi,PKK'ya tavizler vererek TÜRK BAYRAGININ PKK askina gönderden indirtmedi.

ABD'den alinan talimatlarla.önce "Türkiye de Kürt sorunu vardir,bu da benim sorunumdur"dendi,bu yetmedi,"analar aglamasin"denerek PKK'yi bagirlarina bastilar.Sölenler tertip ettiler.Haburda teröristlere gövde gösterisi yaptirdilar.Özel secilmis hakim soruyor PKK'liya;Oglum pismanmisin?terörist:HAYIR DEGILIM,hakim:Yaz katip pisman olmus!

Teröristlere tavizler verilerek meclise sokulmus,mecliste PKK vekilleri Türk subaylarina hakaretler yagdirmistir.

 

Devlet Bahceli,ekonomiyi bahane ederek hükümetten cekilince koalisyon hükümeti düsmüstür.Devlet Bahceli AKP'nin koltuk degnegidir,Hükümeti yikan Bahceli AKP'nin önünü acmistir.AKP'nin bünyesinde hem PKK'li hem MHP'li vekiller vardir.Yani tavsana kac taziya tut hesabi.

 

Surasi bir gercek ki:AKP,ABD ve AB'den aldigi cesaretle,Laik Türkiye Cumhuriyeti Devletini parcalamak adina her yolu denemektedir.SEVR ile parcalayamadiklari TÜRKIYE CUMHURIYETI'ni AKP ile parcalamaya baslamislardir.

Gelelim Öcalan'a:Idam cezasi Öcalan icin kaldirilmadi,AB'nin baskilari ile kaldirildi iyi de oldu.Cünkü AKP devrildikten sonra idamla yargilanacaklardi.Simdi kurtuldular.Öcalan niye asilmadi,iyi oldu asilmadigi ama asilsin diyenlerin kafasi basmaz buna.Ayrica:14 yillik bir iktidarin istese Öcalan icin idam cezasini yeniden gündeme getirmesi mümkündü,kim tuttu onlari kim engel oldu idam cezasi cikmasin diye.Yani böyle bos hikayelerle AKP'yi aklayamazsiniz.Ve ergec hesap verilecektir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hesap Soran Kurumlarda Değişmek zorunda. Heleki Halkın seçtiklerini İdam sehpalarına gönderecek yetkisi olan kurumlar. Değişime direnen ne kadar kurum ve kuruluş varsa kapatılmak zorunda. Ütteki tabloda olduğu gibi Terör söylenen zamanda sıfırlanmadı azaldı azalma nedeni de yazıldı. Eğer Günümüz terör konusunda yargılanması gerekenler. ''Dağda ölen Teröriste ağlamayan insan değildir'' diyen Emniyet Müdürleri gibi lerdir. Ki onlarda yargılanacaklardır. Bir de yargılanacaklar gurubunda Emniyet Müdürü Gaffar Okan ları Şehit eden katillerin Avukatlığını yapanlardır. Süreç işlemektedir Geçte olsa Yargılanacaklardır.

 Evet Türkiye Bahara Hazırlanıyor. Sanmayınki Bahsedilen bahar çiçeklerin açması. Şarkı Türkü Şiir eşliğinde Terör Eylemlerine hazırlanıyorlar, Psikolojik alt yapı hazırlığındalar. Şehirlerde Bombalar Patlatacaklar insanlara kıyacaklar bunada Direniş Diyecekler. Ölümü Kusayacaklar Katilleri kutsayacaklar Taziye Çadırlarında. Ölümü Katili Kutsayacaklar Pravda Köşelerinden. Allı Felli Çok bilmişler Ekranlardan Parmak sallayarak Hükümet kurup Hükümet bozacak birilerinide Tehdit ETmekden geri Durmayacak Bir Tarafdanda Askeri Göreve Çağırıp Darbe Severlik yapacaklar. Onlar yapacakda Devlet Yönetenler Boşmu duracak. O Ekranlar Başlarına geçmeyecekmi O köşeler üstlerine çökmeyecekmi sanıyorlar. E kavgaya girdinmi Ağlamayacaksın. Eline Silah alanların Etek giymeyi Göze aldığı gibi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Asil yargilanmasi gerekenler "90 yillik enkazi kaldirdik""90 yillik reklam arasi sona erdi""AKP sayesinde hepimiz Türk olmaktan kurtulduk"Isitklal marsi ve bayrak degismelidir,onlarin kafirler buldu"Recep Tayyib Erdogan icin herkesin ii rekat sükürnamazi kilmasi gerekir""o bizim icin ikinci bir peygamberdir,onun dogdugu yasadigi iller kutsal illerdir"Dersimde 90 bin Alevi kardesimi katlettiler"Iki ayyasin dedigi oluyorda bizim ki niye olmuyor"Ananida al git,artislik yapma lan,Öcalan öldürdügü kelleler icin yargilandi"diyen ne idügü belirsiz,Türk'ün vatanini PKK'ya peskes ceken,Türklügü ayaklar altina alan,Anayasada Türk olamaz diyen,Türklügü PKK'ya esit tutan,TSK'yi bitirmek icin Vatikan misyoneri ile isbirligi yapip isi karsiya gecince TSK'ya kumpas kurdular diyerek ortagini atese atanlardir.Türkiye Cumhuriyeti DEVLETINI birilerinin keyfi icin yikarak yerine kendi kirli ideolojilerini yerlestirmeye calisanlar,Laik rejimi begenmeyim KINDAR NESIL yetistirenler,kadinlari insan saymayanlar,kadini eve kapatmak isteyenler.Kurtulus Savasini yapanlari Ingiliz isbirlikcisi diye gösteren INGILIZ MUHIPLERI,yeni Mustafa Sabriler,yeni Saidi Kürdiler,yeni Ali Kemaller bunlarin hepsi yargilanacaklardir.

 

Sanmayin ki Türkün kaniyla caniyla kurdugu ve sinirlarini cizerek bize emanet edilen bu kutsal vatani sizlerin kirli emelleri icin.Mustafa Kemal düsmanliginiz icin,Vahap Krali Türk  düsmani sahte müslüman icin feda edecegiz bunu unutun.Kanlarinizda bogulacksiniz.Dün isbirligi yaptiginiz PKK ile bugün yaptiginiz göstermelik savasa kimse inanmiyor cünkü eger birisi dün Sivan Perver icin gardas demis ve bugün PKK ile mücadele ediyorsa sahtedir yalandir.MIT hala Öcalanla pazarlik halindedir sanamyin ki bunlari bilmiyoruz.Sanmayin ki "ONE MINIT"derken bunu anlasmali dögüs olarak söylediginiz bilmiyoruz,anlasmali dögüs oldugu icin Filistinliler kan aglarken "ISRAIL'E IHTIYACIMIZ VAR"diyerek siyonostlerden alinan "CESARET MADALYASINA "layik olmaya calisanlari unutmadik ve unutmayacagiz.

 

BENIM NACIZ VÜCUDUM BIRGÜN ELBET TOPRAK OLACAKTIR AMA TÜRKIYE CUMHURIYETI ILELEBED PAYIDAR KALACAKTIR-MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Bu ülkede KÜRT sorunu vardir bu da benim sorunumdur,Osmanlida Kürdistan ve Lazistan vardi-RECEP TAYYIB ERDOGAN

 

anlayana damarlarinda Türk kani dolasanlara bu iki söz cok sey anlatir.Eger anlayisi yeterliyse.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Birde Başka yönden bakalım.

İMF Kapılarında Borç para dilenirken Akla gelmeyen TÜRKLÜK, Savunma Sanayine Ayrılan kaynağın %85 i dışarı akıtılırken Akla gelmeyen TÜRKLÜK, 3-5 Ailenin Mili geliri ve alınan dış borçların üzerine çöreklendiğinde Akla Gelmeyen TÜRKLÜK, Birkısım İnsanın Okullara alınmayıp 2 sınıf muamelesine tabi tutulurken Akla Gelmeyen TÜRKLÜK, Yol Kenarlarında Faili meçhul Cinayetlerin yattığında Akla Gelmeyen TÜRKLÜK, Mafya Babalarının, Uyuşturucu Baronlarının Parti genel Başkanları Tayin ettiğinde Akla Gelmeyen TÜRKLÜK, Kumar masalarında Burunlar kırıldığında, Patronların pijamayla Başbakan karşıladığında Akla gelmeyen TÜRKLÜK (sayfalar yetmeyecek örneklerle çoğaltılabilir) İlk defa Devlet yönetmeye Talip olan ve Halkın seçtiği Bir CUMHUR BAŞKANI tarafından Akla Getirildiyse Gene büyük başarı. Demek bunca zamandır  Milli şuurdan yoksun bir toplummuşuz.

saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

IMF Kapilarinda para dilenmekten bahsedenler AKP döneminde ki DIS BORCUN nekadar oldugunuda yazmis olsalardi daha etik davranmis olurdular.Cünkü Cumhuriyet Döneminin en facia olarak nitelendirilecek seviyede DIS VE IC BORC dönemi son 14 yillik dönemdir:Ayrica IMF'den kendi aldigi borcu ödeyip Türkiyenin dört birtarafina IMF'ye borcumuzu ödedik diye tellal cikartanlarda AKP'lilerdir.Gercekleri kendi gözlügünüzden degil 3buutlu gözlükle görmeye calisin.Evet Cumhuriyet döneminin kapitülasyon dönemi olan AKP dönemimden önce biz hep TÜRKTÜK  ve simdide TÜRKÜZ.

Savunma Sanayiinden bahsedenler eger etik olsalardi ABD'den neden 700 Milyarlik silah almamiz gerektiginide neden Israille savunma anlasmasi yapmamiz gerektginide söylemelidirler yok öyle bos keseden savurmak.AKP'den önceki TSK onurlu ve Türk ulusunun TSK'si idi o nedenle biz o zaman da Türktük yine TÜRKÜZ.

 

Türk kadininin basi bugün bile köylerde kasabalarda illerde baglidir ama TÜRBANla degil.Türban Laikligie karsi dinci ERBAKAN'in kullandigi bir siyasettir ve rahibe örtüsüür.Yani rahibe örtüsü ile müslümanlik ayaklarina yatacaksiniz,ülkenin laik rejimini hazmedemediginiz icin o rejimi yikarak yerine seriati getirme savasinda Türbani kullanacaksiniz ve hayir diyenleride müslümanlara Baski yapiyorlar diye yutturacaksiniz.Zaten Islamcilarin(islamlarin degil)iktidari ele gecirdikten sonra ülkemde neler oldugunu yasiyoruz.Yagmurlu havalara torak üstüne cikip günesi görünce tekrar toprakaltina giren solucanlar hesabi her taraftan bittiler.Ülkeyi isgal ettiler,bunlarin cogusu Türk degildir.Kimlikleri Türktür ama zihniyetleri Türk degildir.Türkün vatanini birilerine peskes cekenler Türk olamazlar.Trakya büyüklügünde bir alan bugün yabancilara satilmistir.Alanlarin cogusunun Israilli olmasi sasirtici degildir.

 

Faili mechul cinayetler PKK tarafindan islenen cinayetlerdir ve bu cinayetleri PKK-AKP-FETULAH koalisyonu Türk Ordusunun üzerine yikmak icin ahlaksiz bir senaryo hazirladilar.Bu ahlaksiz senaryoyu Türk düsmani hükümet medyasi daha dogusu mütareke medyasi alkisladi.Cünkü o medya hükümet ve Fetulah örgütü tarafindan besleniyordu.Cumhuriyet Tarihinin en büyük örtülü ödenegi AKP döneminde verildi.Hem basbakana hem de simdi cumhurbaskanligi makaminda oturana.Milletin yiyecek parasiyokken saray yaptirildi.Buna da itibar denildi.Cocuklarinin ayagina ayakkabi bulup giydiremeyen ailelerin yasadigi bu ülkede itibari düsünmeyenler kendilerine sary yaptirarak itibarli olacaklari sandilar.Ama dogrudur enkazi kaldirip üstüne oturdular!

 

Mafya babasindan bahsedilmis,güldüm insanlar bu kadar mi gerceklerden bihaber olabilir diye.Mafia ile isbirliginin en ayyuka ciktigi dönem AKP DÖNEMIDIR.Yani bunu bile görmemek icin gözlerini sadece kapatmiyor birde üstelik band cekiyorlar üzerine isik gelmesin diye.SEDAT PEKER kimdir?Mafiadan bahsedenler bunu iyi bilmeleri gerekir.Gezi olaylarinda ellerinde palalarla meydanlarda polisle birlikte yurttaslara saldiranlar mafia degildiyse kimlerdi?Hürriyet Gazetesini basarak cami cerceveyi kiranlarin basindaki Boynu veyaSirti kalin kimdi?Ahmet Hakan'i kimler dögdü?Eger tarafsizsaniz yazdiklarinizi ortadan yani objektif yazacaksiniz.Bugün ülkemde yasanan zulüm Cumhuriyet trihinin hicbir döneminde yasanmadi.Bunlari eger dile getirmiyorsaniz siz TARAFSINIZ.

Kadinlar günü icin haklarini aramaya cikarak yürüyüs yapan kadinlara saldiran polis kimin polisidir.halkin mi yoksa despotun mu?Bu poliski Güneydoguda PKK ile mücadele ederken sehit düstügünde tüm millet aciya garkoluyor,bu poliski o dögdügü kadinlarin belkide evlerinde kiraci olarak oturuyor.insanlik mi kadinlari yerlerde sürüklemek hangi üst akil polise bu görevi veriyor.Bu mu sizin ileri demokrasiniz?

Patronlar pijama ile basbakan karsilamislar,DEMEK KI O günlerde daha bir demokrasi varmis ki böyle lmus ya simdi pijama ile basbakanin karrisina birisi ciksa ya vatan haini olur ya da darbeci olur.

Kumar masalarinda burunlari kirilanlar simdi zaten yok ortalikta ama Taliban'in dizinin dibinde fino gibi oturanlar bugün üst makamlarda demek ki degisen birsey yokmus.

 

Devlet yönetmeye talip olan derken herhalde devleti yikmaya talip olandan bahsediliyor cünkü devleti yönetiyoruz diyenler aslinda BOP ESBASKANI olarak Türkiye Cumhuriyeti'de dahil olmak üzere islam ülkelerinin sinirlarini degistirmeye talip olanlardir.Islam ülkelerinde akan kanin sorumlusu,milyonlarca SURIYELININ drami BOP ESBASKANI'nin vercegi hesaplar arasindadir.Ne kadar ilgincki müslümaniz diyenler,sözümona müslümanliga sahip ciktiklarini ve müslümanlik baski altinda diyenler HACLILARLA isbirligi yaparak müslüman kani akitilmasini seyredenlerdir.Müslümanligi pesine 500 koruma polisi alarak birgün önce gazetelere filan camide namaz kilincaka anonslari yapilarak kilinan iki rekat namaz,tuvalet acilisi icin kurdele keserken mikrofonlara herkes duysun diye YAALLAH BISMILLAH demek oldugunu sananlar aslinda müslümanlikla uzaktan yakindan ilgileri olmayan ama saf sürüleri kandirmayi iyi becerenlerdir.

Halk secmedi halka sectirildi ve topu topu yüzde 52 oy aldi.Yani yüzde 48 onu istemedi böye birine HALKIN CUMHURBASKANI demek bile gercekleri inkar etmektir.Yani tarafgirliktir.Kendini parlamentoda sectiremeyeceklerini bilenler demokratik olmayan referandum yöntemini kullanarak halki daha kola manipüle etmenin hesaplarini yaparlar.Hitler,Mussolini bunlarin hepsi islerine geldigi zaman referanduma basvurmuslardir.Parlamentoyu devre disi birakmak demokrasi degildir devre disi birakanlarda  asla demokrat degildirler.

Ormanlari kesip bicerken halka sormayan bir de üstelik halki güvenlik güclerine dögdürtenler kendilerini bilmem ne sectirmek icin halka gidiyorlar peki meclis ne güne duruyor?

Yeni yapilan köprü icin kimseye birsey sorulmadi agzini acanlarda susturuldu.Halka gidelim diye kimse düsünmedi ama halkin ihtiyaci olmayan birsey icin halka gidilmek isteniyor.Cünkü halk genelde fazla ileriyi göremez duygusaldir,duygularina göre karar verir ve bu da sagliksizdir.Hele bir de bu halki ALLAH PEYGAMBER KURAN ile cilalarsaniz iste alin size DEMOKRASI!

 

AKP'ye kadar bu millet milli suura sahipti,cok önemli bir gercegi yazmadan gecemiyecegim.AKP ve HDP'ye oy vermeyenlerin disinda kalanlar hala MILLI SUURA sahiptirler.Öyle oldugu icin AKP ONLARA KARSI savas veriyor.Onlari meclisten atmaya calisiyor.Her türlü yalan ve dolanla iftiralarla onlari kötüleyerek tarihi carpitmaya calisiyor.Basarili olamayacagini anladigi zaman rüsvete basvuruyor,Kömürdü makarnaydi,buzdolabiydi undu diyerek oy calma hesaplari yapiyor.Sosyal Devlet ayaklarinda aslinda devletlik degil komisyonculuk yapiyor.Asgari ücret 1500 TL olsun diyen CHP'ye hep birlikte saldirarak nasil ödeyeceksin yaygarasi yaptilar,halbuki saraya harcanan para ile milyonlarca insan is kapisi bulurdu.Ama dedik ya ITIBAR acligin önüne gecer.Yani halka ne gerekiyorsa AKP hep karsisinda olmustur.Iste AKP döneminin kisa bir bilancosu:OT bile disaridan ithal ediliyor.Türkiye dünya üzerinde kendi kendine yetecek birkac ülkeden biri iken bugün artik bu sadece mazide kaldi ne varsa disardan ithal ediliyor et bile ot bile,bugday bile.

 

Biz hep TÜRKTÜK ve bundan da hep gurur duyduk.Biz ne Batini kicina girdik ne de arabin kuyrugu olduk.Ne arabin türbanini ne de yunanin fesini kullandik.Insanliga yakisir kiyafetin cagdas kiyafet olduguna inandik.Ülkemizin cikarlarin hep düsündük yanlis yapildiginda elestirdik cünkü elestirmeyen ezilir.Biz elestirerek ezilmeyi daha onurlu bulduk.Yalakalik olsun diye beyaza siyah demedik.Birilerinin keyfi icin Türklüge karsi cikmadik,ama TÜRK IRKI DIYE BIR IRK YOKTUR DIYEN Kürt asilli AKP vekilinede gereken yaniti verdik.O Kürt asilli AKP'li vekile sadece AKP'liler tepki vermedi cünkü AKP demek TÜRK KARSITI demektir.AKP'nin icindeki vekillerin cogusu Güney dogu kökenli ve PKK sempatizanidir.Türk bayraginida onlar indirtti gönderden PKK'ya kiyak olsun diye,Siz birakin bu ayaklari,PKK ile isbirliginizi istediginiz kadar inkar edin.Gercekleri örtbas edemezsiniz.Sizler PKK'ya karsi mücadele ettiler diye subaylari tutuklattiniz ve sonrada yüzünüz kizarmadan ortaginizi suclayip TSK'ya kumpas kurdular dediniz.Türkleri kandirabilmek icin ne kadar seriatci,yobaz,Türk düsmani isim varsa hepsini AKIL ADAMLAR heyetine alip devlet kasasindan onlara paralar akittiniz.Ama asgari ücrete sira gelince 50 takla atmaya basladiniz.Bunlari BIZ TÜRKLER UNUTMAYACAGIZ VE HESABINIDA SIRASI GELINCE SORACAGIZ.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mevsimi bıraktık Türkiye katliamlar ülkesi oldu. Ülke elden gidiyor biz hala mevsimlerle uğraşıyoruz.

 

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın göreve geldiği günden bugüne dek yaşanan 237 terör saldırısını hatırlattı.
 

 

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın göreve geldiği günden bugüne dek yaşanan 237 terör saldırısını Ankara saldırısının hemen ardından madde madde sıralayarak gündeme getirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıltması istemiyle TBMM’ye soru önergesi veren CHP’li Hakverdi, 237 maddelik terör olaylarını yazmasının ardından “Yukarıda yazılı olan 237 olay gerçekleşirken MİT Müsteşarı ne yapıyordu?” sorusunu yöneltti.

İşte Hakan Fidan’ın göreve geldiği günden bu yanan yaşanan 237 ayrı terör olayı:

2010 yılında yaşananlar:

  1. 31 Mayıs 2010: Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığına düzenlenen saldırıda 6 güvenlik görevlisi şehit olurken, 9 güvenlik görevlisi de yaralanmıştır.
  2. 19 Haziran 2010: Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi Gediktepe Üst Bölgesi’ne yapılan saldırı sonucu 11 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  3. 21 Haziran 2010: Diyarbakır’ın Çatakköprü ve Bağdere köylerindeki karakollara yapılan saldırılarda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 2 güvenlik görevlisi de yaralanmıştır.
  4. 6 Temmuz 2010:Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi'ndeki Beyyurdu Karakolu'na yapılan saldırıda çıkan çatışmada 3 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  5. 16 Eylül 2010:Hakkâri’nin Geçitli köyünde seyir halindeki minibüsün mayına çarpması sonucu 9 kişi hayatını kaybederken, 4 kişide yaralanmıştır.
  6. 31 Ekim 2010:Taksim Meydanı’nda çevik kuvvet noktasına giren bir canlı bombanın kendini patlaması sonucu 15'i polis 17’si sivil olmak üzere 32 kişi yaralanmıştır.

2011 yılında yaşananlar:

  1. 2 Temmuz 2011:Hakkâri Çukurca’da yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  2. 4 Temmuz 2011: Bingöl’ün Genç İlçesi’nde yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken,2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  3. 5 Temmuz 2011:Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde oturan ve sabah göreve gitmek üzere evlerinden sivil kıyafetle çıkan 2 güvenlik görevlisi silahlı saldırıda şehit olmuştur.
  4. 9 Temmuz 2011: Tunceli'nin Pülümür İlçesi Çakırkaya Köyü kırsal alanında yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  5. 14 Temmuz 2011: Diyarbakır'ın Silvan İlçesi’nde yapılan saldırıda 13 asker şehit olurken, 7 asker yaralanmıştır.
  6. 15 Temmuz 2011: Siirt'te polis otosuna yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  7. 24 Temmuz 2011: Mardin'de yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  8. 1 Ağustos 2011: Van'ın Başkale ilçesi Gedikbaşı köyü yakınlarında yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  9. 14 Ağustos 2011: Şırnak Beytüşşebap’ta yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  10. 17 Ağustos 2011:Hakkâri-Çukurca karayolunda mayının patlatılması sonucu 12 güvenlik görevlisi şehit olurken, 14 asker yaralanmıştır. 
  11. 18 Ağustos 2011: Siirt'in Eruh İlçesi'nde Bilgi Jandarma Karakolu'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 4 güvenlik görevlisi de yaralanmıştır.
  12. 26 Ağustos 2011: Şemdinli’de yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisişehit olmuştur.
  13. 28 Ağustos 2011: Hakkâri Şemdinli’de askeri araca yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  14. 4 Eylül 2011: Tunceli Merkez’de yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  15. 4 Eylül 2011:Hakkâri Yüksekova’da köy karakoluna yapılan saldırıda 4 güvenlik görevlisi şehit olurken, 4 güvenlik görevlisi de yaralanmıştır.
  16. 11 Eylül 2011:Hakkâri Beytüşşebap’ta yapılan saldırıda 5 güvenlik görevlisi şehit olurken, 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  17. 13 Eylül 2011: Oslo’da 2009’da yapılan görüşmelerin ses kaydı internete düştü.
  18. 17 Eylül 2011: Bingöl Genç Güzeldere köyü kırsalında düzenlenen saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  19. 20 Eylül 2011: Ankara'nın Kumrular Caddesi'nde Çankaya Kaymakamlığı önündeki patlama nedeniyle 3 sivil hayatını kaybederken, 34 sivil yaralanmıştır.
  20. 20 Eylül 2011: Siirt Merkezde yapılan saldırıda 4 sivil hayatını kaybederken, 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. 
  21. 21 Eylül 2011: Van   Çatak’ta yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  22. 21 Eylül 2011: Diyarbakır’da görev yapan Yunus ekibine yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  23. 22 Eylül 2011: Diyarbakır Merkez’de yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  24. 24 Eylül 2011: Siirt   Pervari Belenoluk Jandarma Karakolu’na roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 6 güvenlik görevlisi şehit olurken, 11 güvenlik görevlisiyaralanmıştır.
  25. 30 Eylül 2011: Antalya Göynük Jandarma Karakolu kontrol noktasında üzerinde bomba taşıyan şahısın kendini patlatması sonrası 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  26. 18 Ekim 2011: Bitlis Güroymak karayolundan geçen polis aracına yapılan bombalı saldırıda 9 güvenlik görevlisi şehit olurken, 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  27. 19 Ekim 2011: Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde, gece yarısından sonra 200 PKK'lının ilçe merkezindeki polis ve jandarma binalarıyla güvenlik noktalarına ağır silahlarla ateş açmaları sonrasıKekliktepe'de 21 güvenlik görevlisi, ilçe merkezinde de 3 güvenlik görevlisi olmak üzere 24 güvenlik görevlisi şehit olurken, 18 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  28. 29 Ekim 2011: Bingöl'ün Genç Caddesi'nde canlı bomba saldırısı sonrası 3 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 21 sivil vatandaş yaralanmıştır.
  29. 21 Kasım 2011: Mardin Nusaybin’de saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, yanındaki 1 sivil vatandaş ise yaralanmıştır.
  30. 23 Aralık 2011: Şırnak’taki Cudi Dağı’nda yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  31. 27 Aralık 2011: Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde devriye aracına uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  32. 28 Aralık 2011: Roboski/Uludere Katliamı: 34 sivil vatandaş hayatını kaybetmiştir.

2012 yılında yaşananlar:

  1. 7 Şubat 2012: PKK-KCK soruşturmasında MİT’in adı KCK’da geçmekteydi ve 8 Şubat 2012’de ifadeye çağrılmasına rağmen, MİT Müsteşarı Başbakan’ın yasal koruma zırhını alarak ifadeye gitmemiştir.
  2. 10 Şubat 2012: Çukurca’da yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 6 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  3. 14 Şubat 2012: Şırnak’ın Bestler-Dereler Bölgesi’nde yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  4. 21 Mart 2012: Şırnak Cudi Dağı'nda yapılan saldırıda 6 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  5. 4 Nisan 2012: Hakkâri’de yapılan saldırıda1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  6. 10 Nisan 2012: Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Geymuşule köyünde yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  7. 9 Nisan 2012: Amasya Merkez Çiğdemlik köyünde askeri aracın geçişi sırasında patlatılan bomba sonrası 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 5 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  8. 13 Nisan 2012: Uludere ilçesine bağlı Yeşimli köyü Geymuşule üst yöresinde yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  9. 25 Nisan 2012: Bingöl Genç ilçesinde yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 9 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  10. 4 Mayıs 2012: Tunceli Merkez Alacık Köyü’nde yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  11. 17 Mayıs 2012: Hatay Dörtyol yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  12. 17 Mayıs 2012: PKK tarafından Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki sınır taburuna yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  13. 25 Mayıs 2012: Kayseri Pınarbaşı'nda Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan intihar saldırısında 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 16 sivil vatandaş yaralanmıştır.
  14. 25 Mayıs 2012: Muş Varto’da evine giderken PKK’lıların silahlı saldırısına uğrayan 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  15. 27 Mayıs 2012: Şırnak Besta Bölgesi’nde yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  16. 5 Haziran 2012: Lice’de yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  17. 9 Haziran 2012: Yüksekova-Esendere’deyapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  18. 13 Haziran 2012: Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeyapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  19. 19 Haziran 2012: Hakkâri Yüksekova Dağlıca Karakolu'na yapılan saldırıda 8 güvenlik görevlisi şehit olurken, 16 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  20. 25 Haziran 2012: Mardin’in Derik ilçesinde polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla tahrip gücü yüksek mayının patlaması sonrası araçta bulunan 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  21. 27 Haziran 2012: Siirt Eruh’ta yapılan saldırıda 4 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  22. 27 Haziran 2012: Hakkâri’nin Yüksekova İlçesinde yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  23. 3 Temmuz 2012: Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesi yakınında polislerin bulunduğu nöbet kulübesine yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  24. 9 Temmuz 2012: Tunceli’de yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  25. 14 Temmuz 2012: Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeyapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  26. 17 Temmuz 2012: Van’ın Gürpınar ilçesinde yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  27. 25 Temmuz 2012: Şemdinli Umurlu Jandarma karakoluna uçaksavar ve havan topu ile saldırı yapılmıştır.
  28.  25 Temmuz 2012: Şemdinli İlçesi Yiğitler Köyü yakınlarında yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 10 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  29. 28 Temmuz 2012: Diyarbakır Lice’de askeri araç geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirilen bomba sonrası 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  30. 30 Temmuz 2012: Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  31. 1 Ağustos 2012: Diyarbakır’da yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  32. 2 Ağustos 2012: Siirt Eruh Jandarma karakoluna yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 7 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  33. 2 Ağustos 2012: Lice’de yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  34. 4 Ağustos 2012: Hakkâri Çukurca Geçimli Jandarma Karakolu ile Karataş Karakolu ve Darsinki Tepesi’nde bulunan askeri üs bölgesine eş zamanlı yapılan saldırıda 6 güvenlik görevlisi şehit olurken, 14 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  35. 8 Ağustos 2012: Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı'nda yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  36. 9 Ağustos 2012: İzmir’in Foça ilçesinde askeri üsse giden servis otobüsüne saldırı düzenlendi. Art arda iki bombalı saldırının ardından otobüse ateş açılması sonrası 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 10 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  37. 12 Ağustos 2012: CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, PKK tarafından esir alınmıştır.
  38. 20 Ağustos 2012: Gaziantep'te İlçe Emniyet Müdürlüğü ve yanındaki polis merkezinin yakınında bomba yüklenen otomobilin infilak ettirilmesi sonrası 10 vatandaş hayatını kaybederken, 66 vatandaş yaralanmıştır.
  39. 20 Ağustos 2012: Hakkâri’de zırhlı askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonrası 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  40. 22 Ağustos 2012: Hakkâri Şemdinli Bağlar mevkii yakınında askeri konvoyun geçişi sırasında yapılan bombalı saldırıda 5 güvenlik görevlisi şehit olurken, 7 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  41. 22 Ağustos 2012:PKK’lılar Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinin Derecik Beldesi Omurlu köyünde bulunan Omurlu 2. Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu’na eşzamanlı yapılan saldırılarda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  42. 3 Eylül 2012: Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'lılar tarafından askeri birliklere uzun namlulu silah ve roketatarlarla yapılan saldırıda 10 güvenlik görevlisi şehit olurken, 7 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  43. 9 Eylül 2012: Şemdinli Zorgeçit'teyapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  44. 11 Eylül 2012: İstanbul Sultangazi Karakolu'na giren intihar saldırganı x-ray cihazının yanında üzerindeki bombayı patlatması sonrasıyapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 7 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  45. 12 Eylül 2012: Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi'nde yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  46. 14 Eylül 2012            : Hakkâri Şemdinli Güzelkonak Jandarma Karakoluna yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  47. 15 Eylül 2012: Hakkâri-Çukurca Karayolu üzerinde askeri aracın geçişi sırasında yapılan saldırıda 4 güvenlik görevlisi şehit olurken, 5 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  48.  16 Eylül 2012: Bingöl Karlıova polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı uzaktan kumandayla patlatılması sonrası8 güvenlik görevlisi şehit olurken, 9 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  49. 18 Eylül 2012: Bingöl Muş yolu 16'ıncı kilometresinde, Kardeşler köyü yakınlarında seyir halinde seyreden askeri konvoya yapılan saldırıda 10 güvenlik görevlisi şehit olurken, 50 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  50. 19 Eylül 2012: Tunceli’nin Ovacık ilçesinde PKK’lıların düzenlediği silahlı saldırıda başından tek kurşunla vurulan Ovacık Başsavcısı Murat Uzun şehit olmuştur.
  51. 22 Eylül 2012: PKK'lıların Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'ndeki Şehit Mehmet Jandarma Karakolu ile yaklaşık 2 kilometre yakındaki merkeze bağlı Gökçek Jandarma Karakolu'na eş zamanlı yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  52. 23 Eylül 2012: Van İpekyolu Caddesi Üzerinde bulunan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan saldırılarda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  53. 23 Eylül 2012:Tunceli’de yapılan saldırılarda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  54. 24 Eylül 2012: Maraş’ta yük treni geçişi sırasında uzaktan bomba patlatılmıştır.
  55. 25 Eylül 2012: Tunceli’de askeri araca yapılan saldırılarda 1 sivil vatandaş ve 6 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  56. 26 Eylül 2012: Şırnak’ta patlama sonrası 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  57. 26 Eylül 2012:Hakkâri Çukurca’da yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  58. 3 Ekim2012: Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlenen top mermisinin Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşmesi sonucu 5 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 9 sivil vatandaş yaralanmıştır.
  59. 15 Ekim 2012: Hakkâri’nin Irak sınırındaki Çukurca karakoluna yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  60. 17 Ekim 2012: Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki Işıklı ile Karataş Jandarma Karakolu’nun yanı sıra Gezgintepe Üs Bölgesi’ne bir grup PKK’lı tarafından yapılan saldırılarda 3 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  61. 19 Ekim 2012: Hakkâri Kırıkdağ Köyü yakınlarında yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  62. 19 Ekim 2012:Bitlis’te yapılan saldırıda 3güvenlik görevlisi şehit olurken, 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  63. 18 Kasım 2012: Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi'nde yapılan saldırıda 5 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  1. 27 Kasım 2012: Mardin’in Ömerli İlçesi’ne bağlı Ünsalı Köyü’ndeki Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  2. Yılında yaşananlar:
  1. 9 Ocak 2013: Hakkâri’nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesine bağlı Karataş Jandarma Karakolu’na sayıları 100 kişiyi bulduğu öne sürülen PKK’lılar tarafından yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  2. 13 Ocak 2013: Kilis’in, Akçabağlar köyü yakınlarındaki bir tarlaya Suriye’den ateşlendiği sanılan top mermisi düşmüştür.
  3. 16 Ocak 2013: Mardin'de yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  4. 1 Şubat 2013: Ankara Amerikan Konsolosluğu önünde bir intihar bombacısı x-ray cihazından geçerken üzerindeki bombayı patlatması sonrası 2 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 1 sivil vatandaş yaralanmıştır.
  5. 11 Şubat 2013:Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamada 13 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 26 sivilvatandaş yaralanmıştır.
  6. 19 Mart 2013:Söğütözü Semti'nde bulunan Ak Parti Genel Merkezi'ne saat 21.00 sıralarında lav silahlı saldırı düzenlenmiştir.
  7. 19 Mart 2013:Adalet Bakanlığının Kızılay'da bulunan ek binasının ziyaretçi girişine bombalı saldırı düzenlenmiştir.
  8. 11 Mayıs 2013: Reyhanlı’da yapılan bombalı saldırıda 53 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 146 sivil vatandaş yaralanmıştır.
  9. 13 Ağustos 2013:MİT tarafından milletvekillerinin fişlendiği ortaya çıkmıştır.
  10. 20 Eylül 2013: Emniyet Genel Müdürlüğünün Ankara Dikmen’deki polis evine, roketli saldırı düzenlenmiştir.
  11. 7 Kasım 2013: Adana'da durdurulan TIR'da: 935 adet füze başlığı, 10 adet roket borusunun da yer aldığı çok sayıda patlayıcı ve mühimmat ele geçirilmiştir.

2014 yılında yaşananlar:

  1. 01 Ocak 2014: İHH'ye ait olduğu iddia edilen bir TIR, Hatay’ın Reyhanlı ilçesi yakınlarında durdurulmuş ve TIR'ın içinde silah olduğu anlaşılmıştır.
  2. 19 Ocak 2014: Ceyhan’da durdurulan MİT’e ait 2 TIR’da mühimmat bulunmuştur.
  3. 20 Mart 2014: Niğde’de IŞİD tarafından yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi ve 1 sivil vatandaş şehit olurken, 8 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  4. 27 Mart 2014: İnternette yayınlanan ses kayıtlarında:MİT Müsteşarı: ‘Gerekirse Suriye’ye 4 adam gönderirim. Türkiye’ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim, Süleyman Şah türbesine de saldırtırız.’ ve ‘2000′e yakın tır, malzeme gönderdik biz oraya.’  dediği ortaya çıkmıştır.
  5. 26 Nisan 2014: Çözüm sürecinde görev alan MİT mensuplarına yasal güvence kazandırmak, tutuklu ve hükümlülerle görüşebilmeleri için MİT Kanunu’nda değişiklik yapılmıştır.
  6. 11 Haziran 2014: Özel harekât polisleri tarafından korunan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na 900 IŞİD militanı tarafından yapılan kuşatma sonrası, 49 başkonsolosluk çalışanı IŞİD tarafından rehin alınmıştır.
  7. 20 Eylül 2014: Hükümet, MİT’in “çok başarılı bir operasyonu!” sayesinde IŞİD ile takas yaparak Konsolos ve arkadaşlarına karşılık 180 IŞİD'çi serbest bırakılmıştır.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Devamı:

 

 

2015 yılında yaşananlar:

  1. 6 Ocak 2015: İstanbul’da Sultanahmet Turizm Karakolu’na yapılan canlı bombalı saldırıda1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  2. 7 Şubat 2015: MİT Müsteşarı görevinden istifa etti. (7 Haziran Genel Seçimlerinde AKP Milletvekili adayı olmak için)
  3. 13 Şubat 2015: Suruç'un girişindeki polis noktası yakınlarında meydana gelen patlamada 1 güvenlik görevlisi ve 1 sivil vatandaş yaralanmıştır.
  4. 22 Şubat 2015: Süleymanşah Türbesi yerinden taşınmıştır.
  5. 9 Mart 2015: Milletvekilliği için istifa eden müsteşar, MİT Müsteşarlığı’na geri dönmüştür.
  6. 25 Mart 2015: PKK tarafındanDağlıca’da havan ve ağır makinalı tüfeklerle saldırı düzenlenmiştir.
  7. 31 Mart 2015: Berkin Elvan soruşturmasının savcısı Mehmet Selim Kiraz, Çağlayan Adliyesindeki odasında 2 kişi tarafından rehin alınmış ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz hayatını kaybetmiştir.
  8. 18 Nisan 2015: Ankara Çankaya’da HDP Genel Merkezine silahlı saldırı düzenlenmiştir.
  9. 5 Haziran 2015: HDP Diyarbakır mitingine yapılan saldırıda 4 sivil vatandaş hayatını kaybederken, yüzlerce sivil vatandaş yaralanmıştır.
  10. 20 Temmuz 2015: Suruç’ta gençlerin toplandığı kültür merkezinde canlı bomba tarafından yapılan saldırıda 33 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 40 sivil vatandaş yaralanmıştır.
  11. 22 Temmuz 2015: Şanlıurfa Ceylanpınar’da aynı evde kalan 2 güvenlik görevlisi evlerinde başlarından vurularak öldürülmüştür.
  12. 23 Temmuz 2015: Kilis’te sınırın diğer tarafından IŞİD’in açtığı ateş sonucu 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  13. 23 Temmuz 2015:Diyarbakır’da PKK tarafından polis noktasına yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  14. 26 Temmuz 2015: Diyarbakır Lice’de PKK tarafından yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  15. 27 Temmuz 2015: Muş’un Malazgirt ilçesinde Jandarma komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, eşi ve çocukları ile beraberken PKK tarafından yapılan saldırıda şehit olmuştur.
  16. 30 Temmuz 2015: Şırnak’ta Jandarma Taburuna yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  17. 30 Temmuz 2015: PKK tarafından Bingöl’de raylara döşenen patlayıcının infilakı sonucu bir demiryolu işçisi hayatını kaybetmiştir.
  18. 31 Temmuz 2015: Adana Pozantı’da polis karakoluna yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  19. 2 Ağustos 2015: Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde jandarma karakoluna yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  20. 4 Ağustos 2015: Şırnak’ta yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  21. 6 Ağustos 2015: Şırnak’ta PKK tarafından yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  22. 7 Ağustos 2015: Şırnak’ın Silopi ilçesinde yapılan saldırıda 7 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  23. 7 Ağustos 2015: Cizre’de polis aracına yapılan roketatarlı saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  24. 7 Ağustos 2015: AğrıDoğubeyazıt’tayapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  25. 9 Ağustos 2015: Mardin’de PKK yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  26. 10 Ağustos 2015:  Şırnak’ta yapılan saldırıda 5 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  27. 10 Ağustos 2015: İstanbul’da yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  28. 10 Ağustos 2015: İstanbul’da ABD Başkonsolosluğu’na silahlı saldırı düzenlendi.
  29. 11 Ağustos 2015: Şırnak’ta yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  30. 12 Ağustos 2015: Diyarbakır’da jandarma karakoluna yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  31. 13 Ağustos 2015: Ağrı’da Diyadin’de gece jandarma karakoluna baskın yapılmıştır.
  32. 14 Ağustos 2015: Hakkâri Dağlıca’da PKK tarafındanyapılan saldırıda 5 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  33. 15 Ağustos 2015:  Bingöl’de askeri araca yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  34. 15 Ağustos 2015:  Hakkâri’de yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  35. 18 Ağustos 2015: Diyarbakır, Lice’de yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  36. 19 Ağustos 2015: Siirt’te yola döşenen mayının infilak ettirilmesi sonrası 8 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. 
  37. 19 Ağustos 2015:  Lice’de yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  38. 19 Ağustos 2015: Dolmabahçe Sarayı çevresinde polise yönelik yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  39. 22 Ağustos 2015: Şırnak’ta yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  40. 27 Ağustos 2015:  Lice’de yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  41. 28 Ağustos 2015:  Şanlıurfa’da yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  42. 28 Ağustos 2015:  Tunceli’de yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  43. 30 Ağustos 2015: Şırnak’ta polis evine yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  44. 30 Ağustos 2015: Silopi’de yola yerleştirilen patlayıcının patlamasıyla 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  45. 30 Ağustos 2015: Diyarbakır’da trafik kazası ihbarı ile kurulan pusuda yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  46. 1 Eylül 2015: Sınırın diğer tarafından IŞİD’in açtığı ateş sonucu 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. 
  47. 3 Eylül 2015: Mardin’de yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  48. 6 Eylül 2015: Dağlıca’da 2 askeri aracın geçişi sırasında yapılan mayınlı saldırıda 16 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  49. 6 Eylül 2015: Diyarbakır’da yapılan roketatarlı saldırıda2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur
  50. 8 Eylül 2015: PKK Iğdır’da polis aracının geçişi sırasında yapılan mayınlı saldırıda 13 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  51. 9 Eylül 2015: Tunceli’de yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  52. 10 Eylül 2015: Hatay’da sınırın diğer tarafından IŞİD’in açtığı ateş sonucu 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  53. 13 Eylül 2015: Diyarbakır’da yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  54. 13 Eylül 2015:Şırnak’ta yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  55. 23 Eylül 2015: Diyarbakır’da yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  56. 25 Eylül 2015: Şırnak’ta yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  57. 26 Eylül 2015; Tunceli’de yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  58. 5 Ekim 2015: Diyarbakır’da askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda 23 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  59. 8 Ekim 2015: Diyarbakır Silvan’da okul önüne konulan bir patlayıcının infilakı ettirilmesiyle 1 çocuk hayatını kaybederken, 3 çocuk yaralanmıştır.
  60. 9 Ekim 2015: Diyarbakır’da yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  61. 10 Ekim 2015: Ankara Barış Mitinginde iki ayrı patlama oldu. Canlı Bombaların kullanıldığı saldırıda 103 sivil vatandaş hayatını kaybetmiştir.
  62. 17 Ekim 2015: Hakkâri’de yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  63. 18 Ekim 2015; Tunceli’de askeri araca yapılanbombalısaldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  64. 26 Ekim 2015; Diyarbakır’da yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  65. 4 Kasım 2015: Hakkâri Yüksekova’da yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  66. 5 Kasım 2015: Diyarbakır Dicle ve Silvan’da yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  67. 7 Kasım 2015: Şırnak Uludere’de yapılan bombalı saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  68. 10 Kasım 2015: Yüksekova’da yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  69. 10 Kasım 2015: Silopi’deyapılan saldırıda3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  70. 5 Aralık 2015: DiyarbakırSur’dayapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  71. 5 Aralık 2015: Şırnak’ın Cizre ilçesinde yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  72. 11 Kasım 2015: Silopi’de yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  73. 11 Kasım 2015: Silvan’da yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  74. 13 Kasım 2015: Diyarbakır yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  75. 13 Kasım 2015: Van’da yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  76. 23 Kasım 2015: Şanlıurfa Siverek’te yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  77. 24 Kasım 2015: Cizre’de yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  78. 28 Kasım 2015: Diyarbakır’da Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledildiği saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  79. 30 Kasım 2015: Mardin Derik’te roketatarlı saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  80. 3 Aralık 2015: Mardin’de yapılanbombalı saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  81. 5 Aralık 2015: Şırnak’ta yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  82. 5 Aralık 2015: Diyarbakır’da yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  83. 8 Aralık 2015: Mardin’de yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  84. 9 Aralık 2015: Diyarbakır Sur’dayapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  85. 15 Aralık 2015: Diyarbakır Silvan’da yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  86. 18 Aralık 2015: Cizreyapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  87. 19 Aralık 2015: Diyarbakır’da yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  88. 19 Aralık 2015: Şırnak’ta yapılan saldırıda 1 PTT görevlisi hayatını kaybetmiştir.
  89. 20 Aralık 2015: Cizre’de yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  90. 21 Aralık 2015: Diyarbakır’da yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  91. 21 Aralık 2015: Bitlis’te yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 9 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  92. 23 Aralık 2015: İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na havan toplarıyla saldırı gerçekleşmiştir.
  93. 23 Aralık 2015: Diyarbakır’da yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 6 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  94. 27 Aralık 2015; Cizre’de yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.

2016 yılında yaşananlar:

  1. 1 Ocak 2016: Diyarbakır Sur’dayapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  2. 1 Ocak 2016:Cizre’de yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olurken, 9 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  3. 4 Ocak 2016: Diyarbakır Sur’dayapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  4. 8 Ocak 2016:Cizre’de yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  5. 12 Ocak 2016: Sultanahmet’te IŞİD’in düzenlediği canlı bomba saldırısında 11 sivil vatandaş hayatını kaybetmiştir.
  6. 14 Ocak 2016: Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü binasınayapılan bombalı saldırıda aralarında çocukların da olduğu 6 sivil vatandaş hayatını kaybetmiştir.
  7. 15 Ocak 2016: Siirt kent merkezinde yapılan saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  8. 18 Ocak 2016: Şırnak’ın İdil ilçesinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK’lıların yola döşediği bombayı patlatması sonucu 3 güvenlik görevlisi şehit olurken,  4 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  9. 18 Ocak 2016:Şırnak’ta polis aracına yapılan roketatarlı saldırıda 2 güvenlikgörevlisi şehit olurken, 10 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  10. 18 Ocak 2016: İdil’de polise ait zırhlı aracının geçişi sırasında yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  11. 18 Ocak 2016:Alanya Caddesi’ndeki çatışma sürerken, Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan ilçe Jandarma Komutanlığı’na da PKK’lılar tarafından roketatar ve otomatik silahlarla ateş açılmıştır.
  12. 20 Ocak 2016: Diyarbakır'da yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  13. 21 Ocak 2016: Mardin'in Nusaybin ilçesinde uluslararası İpek Yolu'nda polis servis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 10 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  14. 23 Ocak 2016: Adana Seyhan’da polis karakoluna bombalı saldırı düzenlenmiştir.
  15. 1 Şubat 2016: Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılan saldırıda 5 güvenlik görevlisi şehit olurken, 8 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  16. 11 Şubat 2016: 24 saatte farklı illerden 9 şehit haberi basında yer almıştır.
  17. 17 Şubat 2016: Ankara’da TAK’ın düzenlediği bombalı saldırıda 29 vatandaş hayatını kaybetmiştir.
  18. 18 Şubat 2016: Şırnak'ta yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  19. 18 Şubat 2016: Lice’de PKK’lıların yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle 7 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  20. 28 Ocak 2016: Diyarbakır Sur’dayapılan saldırıda 5 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  21. 23 Şubat 2016:İdil İlçesi’nde meydana gelen iki ayrı patlamada şarapnel parçalarının isabet ettiği 1 güvenlik görevlisi ile 1 sivil vatandaş yaralanmıştır.
  22. 27 Şubat 2016:  İdil’de zırhlı araca yapılan bombalı saldırıda 7 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
  23. 2 Mart 2016: Mardin Dargeçit ilçesinde yapılan saldırıda 3 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
  24. 3 Mart 2016:Sur’da yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ankara katliamda Bağdat’la yarışıyor

Altı ayda 168 kişinin terör nedeniyle yaşamını yitirdiği Ankara’yı, sadece Bağdat geçebildi.
 

Ankara altı ay içinde üçüncü kez terörle sarsılırken en çok “Bağdat gibi” benzetmesi yapıldı. Bu benzetme tam olarak doğru değil. Zira Bağdat’ta ekim ayından beri 50’den fazla saldırı gerçekleşti. Bu saldırılardaki toplam ölü sayısı 400’ü geçti. Ankara’nın terör bilançosu ise şimdilik Somali’nin başkenti Mogadişu’yu, Afganistan’ın başkenti Kâbil’i ve terörün sembol şehri Beyrut’u (Lübnan) geride bıraktı.

 

Kanlı saldırılar

 

ABD işgalinin ardından iç savaş dinamiklerinin devam ettiği, topraklarının bir kısmı IŞİD’in elinde bulunan Irak’ta, başkent Bağdat’ta ekim ayından beri iki büyük saldırı yaşandı. Bu saldırıların en kanlısı şubat ayında gerçekleştirildi. Olayda 78 kişi hayatını kaybetti. Martta ise kentin güneyinde, Şii nüfusunun ağırlıkta olduğu Sadr Mahallesi’ndeki IŞİD saldırısında en az 60 kişi öldü. Ancak Bağdat’ta şiddet bununla sınırlı kalmadı. Toplamda 138 kişinin hayatını kaybettiği bu iki büyük saldırı haricinde, hemen her gün irili ufaklı şiddet olayları meydana geldi. Bağdat’ta Ekim 2015’ten beri basına yansıyan 50’yi aşkın saldırıda 428 kişi öldü.

 

Mogadişu geride kaldı

 

Ankara’da 10 Ekim, 17 Şubat ve 13 Mart saldırıları toplamda 168 can aldı. Başkent, bu rakamla İslamcı militanların hedefindeki Mogadişu’yu geride bıraktı. Somali başkenti de Bağdat gibi küçük ve sık saldırılar sonucu teröre çok kayıp veren şehirlerden. Ekim 2015’ten beri düzenlenen saldırılarda toplam ölü sayısı 77. 21 Ocak’taki son büyük saldırıda Şebab militanları, deniz kıyısındaki lüks bir restoranda 20 kişiyi öldürdü.

 

Kâbil’le benzerlikler

 

Son 40 yılda iki büyük ülke tarafından işgal edilen Afganistan’da dinamikler farklı olsa da Kâbil’de yaşananlar yabancı değil. Ekimden beri her ay en az bir saldırının yaşandığı başkentte, bu süre zarfında 58 kişi hayatını kaybetti. En son 20 Ocak’ta Taliban, Tolo TV çalışanlarını hedef alarak 7 kişinin ölümüne neden oldu.

 

İç savaş sahneleriyle hafızalara kazınan Lübnan’ın başkenti Beyrut, bir zamanlar terör açısından bölgenin en tehlikeli kentiydi. Ancak şehirde Ekim 2015’ten beri sadece bir saldırı yapıldı. Beyrut’un güneyindeki Burj el Barajine bölgesine düzenlenen saldırıda IŞİD üyeleri önce bomba yüklü bir motosikleti havaya uçurdu, daha sonra da bir intihar bombacısı toplanan kalabalığa karışıp üstündeki patlayıcıları infilak ettirdi. Saldırıda 43 kişi öldü.

 

Kahire’de iki saldırı

 

Hüsnü Mübarek’in devrilmesinin ardından çalkantılı geçen yılların General Abdülfettah Sisi’yi cumhurbaşkanlığına taşıdığı Mısır’ın başkenti Kahire bölgenin en sakin kentlerinden. Kahire’de son altı ayda yaşanan en büyük saldırı 4 Aralık’ta gerçekleştirildi. Bir gece kulübüne atılan molotof kokteyli, 16 kişinin ölümüne yol açtı. Şehirde bunun dışında yalnızca bir saldırı daha yaşandı. İki olayda toplam 26 kişi öldü.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ülke ne hale geldi bir göz atalım:

 

Uzmanlara göre: Ülke, panik atak halinde
Uzmanlar, saldırıların etkilerini anlattı.
 

Son günlerde üst üste yaşanan terör saldırıları, toplum ruh sağlığı üzerinde derin yaralara yol açıyor. Yaşanan terör olayları ve patlamalar sonrası insanların kalabalık yerlerden kaçınma, sırt çantalı veya sakallı birine karşı endişe ile yaklaşması gibi davranışlar sergilediğini anımsatarak “Ülke, panik atak halinde. Şüphecilik, paronaya, anksiyete (kaygı bozukluğu) artıyor. İnsanlar gergin, mutsuz, kaygılı, öfkeli” dediler.

 

Ankara’da 6 ay içinde üçüncü kez bombalı saldırının yaşanması ve İstanbul gibi metropoller için de uyarıların yapılması, toplumdaki endişeleri arttırdı. Psikiyatrist ve psikologlar, terör olaylarının ruh sağlığı üzerindeki etkilerini gazetemize değerlendirdi. Uzmanların yorumları şöyle:

 

Her an saldırı korkusu

 

Türk Psikologlar Derneği İstanbul Şubesi Başkan Yardımcısı Klinik Psikolog Dr. Serap Altekin: Terör, toplumda ve bireylerde izleri nesiller boyu taşınacak derin yaralar açar. Terörün neden olduğu en karakteristik etki, toplum genelinde yarattığı korku, tedirginlik halidir. Her an her yerde kendisinin veya sevdiklerinin başına bir şey gelebileceği korkusu, insanlarda gerilim ve kaygıyla birlikte zaman zaman bir çaresizlik, umutsuzluk yaratabilir. İnsanları günlük rutinlerinden uzaklaştırır, işlevselliklerini, üretkenliklerini bozar, hayattan aldıkları tadı, doyumu azaltır. Bir dizi terör olayı sonrasında insanlarda gerginlik, mutsuzluk, korku ve kaygı, kızgınlık, öfke ve suçluluk duygularının yanı sıra, tetikte olma hali, ani sesler karşısında aşırı hassasiyet ve irkilme, uyku düzeninde ve iştahta bozulmalar, kötü rüyalar, kâbuslar gibi tepkiler de son derece yaygındır.

 

Yalnızlık başlar

 

Aile ve Toplum Psikolojisi Derneği Kurucu Başkanı Psikiyatrist Dr. Muzaffer Uyar: Böyle patlamalar oldu mu toplum yaralarını bir kez sarar ama arkadan yine olunca yaranın iyileşmesi gecikir, kapanmaz... Önce devlete güven sarsılır, yalnızlık geliyor. Sonra komşuya, yaşadığı şehre de yalnızlık başlıyor.

 

Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul: ‘Bana birşey olmaz’ düşüncesi giderek ‘ya birşey olursa ne yaparım’ düşüncesine dönüyor. Biraz hızlı hareket eden insanı gördüğümüzde, ya da şüpheli davranışları olan biriyle karşılaştığımızda paniğe kapılıyoruz. Ülke panik atak noktasına geldi.

 

Bağlar onarılmalı

 

Psikiyatrist Dr. Cemal Dindar: Yaralıların iyileşme sürecinde ruhsal zorlanmalar beklenir. Ne denli bireysel olursa olsun, iyileşmenin en iyi dermanı, bizi birbirimize bağlayan toplumsal bağların ve duygu birliğinin yeniden onarılması.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Devam edelim: Bakın Türkiyede kimler terörün kaynağını belirliyor:

 

Cenazede imamdan saldırı tahlili: Dış güçlerin oyunu
 
Ankara Kızılay’daki katliamda yaşamını yitirenlerden birinin Karşıyaka Mezarlığı’ndaki cenaze namazı için cami imamından farklı özel bir imam getirildi. İmam, saldırının “dış güçlerin oyunu” olduğunu iddia ederek, “Bu oyunu İslam ümmeti, Müslümanlar bozacak” dedi.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

PKK ile Oslo'da gizli görüsmeyi DIS GÜCLER yapmisti!

Teröristbasi ile pazarliklari DIS GÜCLER yapiyordu!

Teröristbasinin talimatlarini hükümete DIS GÜCLER iletiyordu!

Teröristbasinin yattigi ceza odasinin duvarlarina özel kagitlari DIS GÜCLER getirtmisti!

Osmanlida Lazistan-Kürdistan vardi simdi neden olmasin sözünü (RTE) DIS GÜCLER söylemisti!

PKK ile direk görüsüyoruz sözünü(IC ISLERI BAKANI EFGAN ALA)DIS GÜCLER söylemisti.

Öcalan'in düsünceleri bizimde düsüncemiz aciklamasini (BESIR ATALAY ACILIM BAKANI) DIS GÜCLER yapmisti.

Iyi ki Öcalan var sözünü(ETYEN MAHCUPYAN) DIS GÜCLER söylemisti.

 

Türk Bayragi kiskirtici o nedenle indirttim talimatini (GALIP ENSARIOGLU AKP vekili) DIS GÜCLER vermisti.

KCK'yi paralel yapi olarak görmüyoruz aciklamasini (AKP vekili) DIS GÜCLER YAPMISTI:

 

ISTIKLAL MARSI degismelidir onu kafirler yazmisti (HILAL KAPLAN Yandas gazeteci)

Bayrakda degismelidir (HILAL KAPLAN Yandas gazeteci)

AKP sayesinde hepimiz TÜRK OLMAKTAN kurtulduk (AZIZ PABUSCU AKP Il baskani

Türk diye bir irk yoktur (AKP vekili)

Anayasada Türklük olmaz (BURHAN KUZU AKP VEKILI)

Bunlar ve bunlara benzer  daha cok sayida konusmalar yaptilar,Türklügü asagiladilar,PKK'yi mesrulastirdilar.PKK'nin isteklerini "ANALAR AGLAMASIN"bahanesi ile kabul ettiler.

Günün 24 saati ulu öndere hakaretler yagdirdilar ama Bestepe'de oturana "gözünün üstünde kasin var"diyene sorusturma actilar.

Lozan'i alenen deldiler,SEVR'i gündeme getirdiler.

Askere Öcalanin talimari ile PKK'ya dokunmayin talimati verildi valilerede askere sakin ola operasyon izni vermeyin emri verdiler.2,5 yil boyunca onca uyariya onca kritige ragmen PKK'nin sehir yapilanmasina göz yumdular,hendekler,tüneller, kazilmasina,evlerin cephanelik haline getirilmesine  göz yumdular,PKK'nin sehitliklerine! onay verdiler,Özbeöz Türk olan köy ve kasabalarin adlarini PKK istiyor diye Kürtlestidiler,Kürt isyanlarinin elebasilarinin yani genc Türkiye Cumhuriyeti Devletine Ingiliz destegi ile karsi cikan isyan eden eskiya baslarinin heykellerini diktirirken "NE MUTLU TÜRK'ÜM DIYENE"sözünü her taraftan silmeye kalkistilar.Türk Bayragi ilk defa AKP döneminde gönderden indirildi ve cignendi yakildi.

Milli Derlerimizden olan ulusal bayramlarimizi kapali salonlarda kutlamaya kalkistilar.Milli Egemenlik Bayrami kutlanmasin diye "KUTLU DOGUM HAFTASI "icad ettiler,sanki Muhammed AKP ile dogmustu.Törenlere katilmamak icin ya hasta oldular!ya da seyahate ciktilar.

 

Yandas ve besleme kanallarda Atatürk'e hakaret ettirmek icin özel programlar tertipleyip sahtekarlari ekranlara cikartarak Kurtulus Savasi ve Canakkale savaslarinin kahramanlarini asagiladilar.

 

AKP'lilerin baskani Recep Tayyib Erdogan Ankara Katliamindan sonra yaptigi aciklamada:"Vatandaslarimiz endise etmesin"dedi.Insanin sinirlerine hakim olabilmesinin de bir siniri vardir.Insanlarin özgürce yasamalari tehlike altinda iken,hergün acaba bugün nerede ***** bir saldiri olacak korkusu ile günlük yasamlarini sürdürmeye calistigi bugünkü ortamda birisi cikiyor ve vatandaslarimiz endise etmesin diyor.Gülermisin aglarmisin!

 

Bir digeri de cikiyor ve:Gereli önlemler alinmistir bu saldirinin faili(leri)tespit edilmistir diyor.Yani faillerin tespit edilmesi sanki artik cok büyük bir önem tasiyormus gibi.

Sorumluluktan zerre kadar ilgileri olmayanlar ülkemizi yönetiyor.175 sivil terör kurbani verilen ülkemde hicbir yetkili "ya ben bu milletin güvenliginden sorumluyum.Sorumlulugum geregi ahlaken istifa ediyorum "demedi.Ya üc bes polis memuru görevden alindi,ya bir emniyet müdürü kizaga cekildi ama asil istifa etmeleri gerekenler tutkalla yapistirilmis gibi koltuklarindan kalkamadilar.Bunlar Ecevit'i,Necdet Sezer'i begenmezler.Neden mi?Cünkü onlar adam gibi adamdilar.Yeri gelince siradan vatandas oldular yeri geldiginde görevlerinin basinda oldular.Cocuklarini kimse tanimadi,yapilan özel seyahatlerin harcamalarin parasi kendi ceplerinden ödendi devletin kasasindan degil.Bunlar Hz.Ömer'den bahsederler.Halbuki Hz.Ömer'in iki mumu vardi.Biri kendi sahsina ait yani paras ile alinmis digeri devletin parasi ile alinmis mumdu.Calisirken devletin mumunu yakar özel saatlerinde kendi mumunu yakardi.Bunlar devletin kasalarini bosalltilar.Özel ucaklar,mersedesler,helikopterler,saraylar milletin yüzde 20'si ise yoksulluk ve aclik sinirinda yasarken bunlar itibar pesine kostular.

 

Bütün bunlarin üstüne;Esad'i devirmek ve ABD'den aferin alabilmek icin kollari sivadilar.Esad'a ölüm cigliklari AKP siralarinda gazete pacavrarinda yankilanmayan basladi.Islam Birligi kurarak kendini MÜSLÜMAN KARDESLERIN BASKANI yapmak icin ne kadar terör örgütü varsa ESAD'in muhalifleri diye Türkiyede beslendiler.ABD ve dostlari Suriye politikalarini degistirince tek basina kaldi Türkiye.Savastan kacan yüzbinlerce insan Türkiye'ye doldu.Genci ihtiyari Avrupaya gidebilmek icin herseyi göze aldilar.Gavur diye begenmedikleri Avrupa'nin himayesine siginmak icin binlerce dolari insan simsarlarina verdiler,kimileri Egenin soguk sularinda kaybolup gitti kalanlar ise yogunlugu Türkiye olmak üzere diger bati ülkelerine yigildilar.

Bati ülkeleri her ne kadar Suriye'deki facianin sorumlularindan olsalar bile yüzbinlerce mülteciyi ülkelerine almadilar.Bizimkiler "vay neden almiyorsunuz "diye havalara girdiler sonunda önce 3 Milyar Avro sonra 6 milyar Avro karsiliginda sustular.Kabak Türkiye'nin basinda patladi.Bati bu 6 Milyari vermek icin tami tamina 72 sart sürdü hükümetin önüne.Bunlari yerine getirmeden para yok dediler.

 

Rus ucagini düsürerek akillarisira Nato ile Rusya'yi kapistiracaklarini sanacak kadar saftilar.Parasütle atlayan Rus pilotu öldürdügü icin sahte Türkmen gercekte PKK'liyi "HELAL OLSUN "diye göklere cikardilar.

Terör örgütlerine giden silahlar desifre edildi diye,desifre edenleri Casuslukla suclayip tutuklattilar,HAK IHLALI diye karar veren Anayasa Mahkemesine ates püskürdüler ve resmen Aanayasayi kabul etmediklerini acikladilar.

 

Kisaca Türkiye cik vahim sartlari yasamaktadir.Muhalefet,saskin.Halka güven vermiyor halk zaten muhalefete deger vermiyor cünkü müslüman hükümet ve cumhurbaskani varken! neden baskasina oy verelim diyor.

 

Ortami uygun gören karanlik gücler her iki üc haftada bir 40-50 insanimizin canini aliyor.Kinamaktan,sözümona tedbir almaktan ve halki uyutmaktan öte yapilan birsey yok.

Arada bir meczubun birini ekrana cikarip uckur muhabbeti yaptirip veya Seyhülislamliga soyunan Diyanete FETVA verdirip gündemi degistirtiyorlar.Cikis yolu bulamadiklarinda da bir bombali saldiri gerceklesiyor ve gündem otomatikmen degisiyor.Sonra da "YA KAOS YA DA BASKANLIK"diye kahpece öldürülenlerin üzerinden kendi kirli emellerinin hesaplarini yapiyorlar.

 

Gencecik hayallerin söndügü söndürüldügü,ocaklara atesler düsürüldügü bu ortamda hala suclu arayanlari ben ya akildan noksan ya da karanlik amaclara hizmet edenler olarak yorumluyorum.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Buda Kılıçdaroğlundan

 

Kemal Kılıçdaroğlu: Hangi vekilin taziyeye gitti

 

kilicdaroglu_1161.jpg

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Senin hangi milletvekillerin, teröristlerin ailelerine taziyeye gitti? Hangi AKP’li belediye, ölen PKK’lı için taziye çadırı kurdu” diye sordu. Kılıçdaroğlu, ABD'de tutuklanan Reza Zarrab için de "Eminim çoğunun gözüne bu akşam uyku girmeyecek, rahat uyuyamayacaklar. FBI Bölge Direktörü, suçlamaların gerçek ortaklara mesaj olduğunu söylüyor. Zarrab konuşur göreceksiniz, bütün kirli çamaşırlar ortaya çıkacak." diye konuştu.

Brüksel’deki terör saldırısını kınayan Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

 

BOMBALARIN EĞİTİM ALANI

 

“Türkiye öyle bir konuma geldi ki bırakın terörü bitirmeyi canlı bomba olmanın eğitim alanına dönüştü. Canlı bomba mı olmak istiyorsun? Git Türkiye’de eğitimini al. Bombalar patladı, Fenerbahçe-Galatasaray maçını iptal ettiler. Sen bir maçın güvenliğini sağlamaktan acizsin, Türkiye’nin güvenliğini nasıl sağlayacaksın? Turist niye gelsin? Türkiye’yi kaosa sürükledin. Son olaylarda hükümetin söylediklerinin değil, yabancı ülke büyükelçiliklerinin vatandaşlarına uyarılarının doğru olduğunu öğrendik. Bu, hükümetin işlevini bitirdiği anlamına geliyor.

 

BRÜKSEL’İN SORUMLUSU

 

PKK belası vardı bir de IŞİD belası getirdiler. Durup dururken Suriye’de ne işin var? Ortadoğu’nun bütün dengelerini altüst ettiler ve Türkiye kan gölüne döndü. Brüksel’de, Paris’te patlayan bombalar oldu. Bütün terör olaylarının tek sorumlusu vardır, AKP hükumetidir. TIR’larla silah gönderildi, kardeş kardeşe kırdırıldı. Suriye kan gölüne döndü. IŞİD’e 70 ilden katılım oldu, bunlar seyretti.

Davutoğlu’na bir soru sormak istiyorum; senin hangi milletvekillerin teröristlerin ailelerine taziyeye gittiler? Kaç AKP milletvekili taziyeye gitti? Senin hangi belediye başkanın taziye çadırı açtı? Terör örgütünü besleyenler bunlar, masaya oturanlar bunlar, sözde kahraman olanlar da bunlar. Gelen her şehidin sorumlusu bunlardır.”

 

ZARRAB KONUŞUR

 

“Reza Zarrab ABD’de tutuklandı. Eminim çoğunun gözüne bu akşam uyku girmeyecek, rahat uyuyamayacaklar. FBI Bölge Direktörü, suçlamaların gerçek ortaklara mesaj olduğunu söylüyor. Zarrab konuşur göreceksiniz, bütün kirli çamaşırlar ortaya çıkacak. Böylece bütün gerçekleri öğrenmiş olacağız.”

 

 

 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kim ne derse desin kim ne yaparsa yapsın Beklenen bahar artık gelmeyecek. Birileri için hep kara kış olacak. Mit Müsteşarı Göreve geldiğinden beri saldırı altındadır, başta İsrail yönetimi ve basını, tabi bizimkilerde farksız. Hatta o kadar kendini bilmezlerimiz var ki Mit'in Şeffaflaşmasını  isteyecek kadar. Terörü ve Terörist i Kınayamayan bir insan ve basın kitlemiz var. Devlete ve Hükümeti Terörden sorumlu tutanların maksatlarından biride Daha fazla terör olmasını teşvik etmektir. Bu asla unutulmayacak, her şey sırayla.

 Terörist taziyelerinde ve tabutlarına omuz veren Vekiller sizler de unutulmayanlardan oldunuz. Terörist Davalarının Avukatlığını yapan Vekiller sizlerde şu kenarda sıra bekleyin. Geçtiğimiz günlerde Kaset montaj imalathanesi (S:Demirel Ünv) Açığa çıkarıldı. Önümüzdeki günler kasetçilerin marifetlerin ortaya çıktığında birilerinin canı fena yanacak. Muhalefette Koltukların sallanması muhtemel, Bağırıp hırçınlaşmalar bunu geciktirme manevraları olmasın.

 ABD Amborgolarını delmek yasalarında suç, o ülke topraklarına girildiğinde Tutuklanır, Bundan Türkiye krizi çıkarmaya çalışmak ham hayal görmektir.

 Vesayet özlemi çekenler hep özlemde kalınız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hergün sehitlerimiz geliyor,ocaklar sönüyor,aileler kan agliyor.2,5 yil,ACILIM maskesi altinda bu ülkeye ihanet edildi.2,5 yil PKK Güneydoguda yönetimi eline aldi.Sokaklar hendekler ve tünellerle donatildi,Bir orduya yetecek silah ve cephane depolandi,Yollarda PKK trafik kontrolleri yapti,Askerlik subesi acti.Vergi almaya basladi.Ülkeyi yönetenler "Sakin ilismeyin yoksa baskanlik suya düser"diyerek  katillerle isbirligi yapti.Eskiya basinin heykeli dikildi.PKK leslerinin cenazeleri icin AKP'li Belediye taziye cadiri kurdurdu.Hala utanmadan "BAHAR GELMEYECEK"diyorlar.Baharin gelmesini en cok isteyen AKP ve Recep Tayyib Erdogandi..Halki birbirine kirdirip karanlik emellerine ulasmak icin kirli planlar yapiyordu ama umdugu olmadi.Olmadigi icin Türk milleti sehitlerine agliyor simdi.O sehitler BAHAR'in gelmesini önlemek icin hayatlarini feda ediyorlar.

 

17-25 Aralik yolsuzluklari ortaya cikarildiginda AKP'de büyük bir deprem yasandi.Bütün Bunlari aklamak yerine tüm polis teskilatini karman corman ettiler,yüzlerce üst düzey emniyet müdürü tasviye edildi.Onlarin yerine kendi savcilarini kendi hakimlerini, kendi emniyet müdürlerini göreve getirdiler.Amac pisliklerin örtbas edilmesiydi.Tüm yolsuzluk dosyalari kapatildi takipsizlik karari verildi.Ve bir paralel yapi icad ettiler.Halbuki o paralel yapi ile Türk Devleti'nin temellerine dinamit yerlestirirken aralari cok iyiydi.NE ISTEDILER DE VERMEDIK diyerek ortaklilarini itiraf ettiler.Koca bir silahli kuvvet teskilatini,terör ocagi ilan edip Genelkurmay baskaninida terörist basi ilan edip gercek teröristleride GIZLI TANIK yaptilar.Bunlari unutmadik.Örtülü ödenekten GIZLI TANIKlara verilen paralarida unutmadik.

 

Katillerin avukatligindan bahsedilmis herhalde SEHVEN olmustur.Cünkü MADIMAK OTEL'de bu ülkenin yetistirdigi 37 Aydin'i diri diri yakanlarin avukatlarinin hepsi AKP'de ya  milletvekili ya AKP il veya Ilce baskanlaridir.Katillerin avukatligini üstlenmek eger AKP icin sorun degilse teröristlerin avukatligini üstlenmekte sorun olmamalidir.

 

Isithbarat servisleri tüm dünyada (DEMOKRATIK ÜLKELERDE)seffaftir.Hesap verirler yaptiklari islerden dolayi.SADECE DIKTA ILE yani fasizm olan ülkelerde bu seffaflik yoktur cünkü fasistler halk düsmanidir ve halka hesap verme gibi bir görevleri oldugunu düsünmezler.

 

Reza Zarrap kacakcinin tekidir.Bunu artik tüm dünya biliyor.onun ortagi Iranda idamam mahkum edildi,Türkiye de ise Reza'ya plaket verildi.yüksek calismalarindan ötürü.Neymis bu yüksek calisma:Iran'a uygulanan ambargoyu delmek,kara para aklamak vs vs.Bir kacakci Türkiyede bastaci ediliyor.Satin aldigi köske kacak kat cikmasina göz yumuluyor,kara para aklayarak cari acik kapatiyor.Birtakim Bakanlar onun önüne yatiyor,cikolata kutularinda BAKANLARA rüsvet gönderiliyor.Türk emniyeti ve o günlerde henüz vicdanini satmamis olan savcilar derhal sorusturma acarak,bu kara para aklama trafiginin yolunu kesiyor.Zarraf tutuklaniyor 70 gün sonra devletin en tepesinden gelen bir emirle tahliye ediliyor.Bu bir utanc vesikasidir Türkiye icin.MIT müstesari icin acilan sorusturma kapsaminda ifadesi alinmak istendiginde buna izin verilmiyor ve kisiye özel kanun maddesi cikarilarak HAKAN FIDAN yargidan kurtarilyor.cünkü HAKAN FIDAN eger gözaltina alinsaydi Recep Tayyib Erdogan icin cok farkli bir durum ortaysa cikacak yolsuzluklar ortaya sacilacakti.

 

MIT'in seffaflasmasindan rahatsiz olanlar,Reza Zarrabin tutuklanmasinin Türkiye ile bir ilgisi olmaz diyenler eger AKTROL degilseler,kendilerini biraz daha yetistirip gercekleri daha gercekci olarak görmeyi ögrensinler.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Yanlış anladınız beni, akp'li değilim. yani Ak parti.
Tayipçi Ahmetçi Numancı değil. Bahçelisiz devletçiyim ben.
Cumhuriyetçi falan hiç değilim. Vatancıyım, toprakçı yani, milletçi.
Cumhuriyetçi değilim, cumhuriyetin abası altından dinime saldıran chpliler olduğu için cumhuriyetçi değilim. Ümmetçiyim. Hiç bir milletin ırkçısı değilim. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin asli unsuru olan has vatandaşı ve devletin bizzat sahibiyim. Bayrağımın al rengi dedelerimin kırmızı kanıdır, gerekiyorsa benimdir.
Solcu değilim; kendisinden olmayana, kendisi gibi düşünmeyene insani davranmayanların hepsi solcu olduğu için solcu değilim. Eşitlik, demokrasi ve sosyalimz adı altında maneviyatımızı sökülerleştirmeye çalışanların hepsi solcu olduğu için solcu değilim. 
Mürtedlerin (dinden dönenlerin) çoğu solcu olduğu için solcu değilim.
Biliyoruz da!
*Bir kase yoğurda beş kaşığın uzandığı yıllarda darbeciklerle villaları götüren, kasaları boşaltan subayları, baronları da biliyorum.
*Canı balık istediği için Ankara'dan devlet uçağını İzmir'e gönderen Cumhurbaşkanını biliyorum. 
*Mavi akım protokolinde devlet adına başbakanların kardeşini oturtup 250 milyon dolar komisyon verdiren hükümetleri biliyorum.
*Öyle hayali 17-25 aralık gibi değil, bir gecede bankaları boşalttırıp 9 milyar doları kamyonetlerle taşırken kameralara yakalanan siyasetçileri biliyorum.
*Kürtçe konuşmanın yasak olduğu ve hatta cezaevlerinde kürtçe konuştuğu için dayak yiyen kadınların olduğu halde, tecrit politikası uygulamaktan geri durmayan yöneticileri biliyorum.
*Şimdi unutuldu ama Türkiye'den özgürlük adına kaçıp Avrupa'lara iltica edenlerin hemen kabulünü biliyorum. 
*312 diye bir şey vardı, bırakın konuşmayı düşünenlerin dizayn edildiği günleri biliyorum, bakmayın siz şimdi bazılarının eşek gibi anırdığına...
Nema, key, Üniversite, türban, devlet, irtica, Atatürk, cumhuriyet, çağdaşlık, grev, patron kalleş neyse.
Bütün bunları biliyorum, sizde bilseydiniz ne yapardınız. koşa koşa gidip Tayyipçi olurdunuz değil mi, veya Ahmet hocacı?

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

@@avniler arkadaş,

yaptığınız matematik ilgimi çekti.

 

bilim ve teknoloji alanında, sosyal-ekonomik yaşamda sizin ümmetçi fikirleriniz toplumlara nasıl bir sosyal kimlik, gelişme düzeyi ve zenginlik katar acaba?

ben bu kısmıyla ilgileniyorum.

mevcut gerçeklikler üzerinden bizleri bilgilendirmenizi rica ederim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Bütün bunları biliyorum, sizde bilseydiniz ne yapardınız. koşa koşa gidip Tayyipçi olurdunuz değil mi, veya Ahmet hocacı?

 

 

 

Bütün o saydıklarını ben de biliyorum. Ama ben senin düşündüğün gibi düşünmüyorum. Daha sağlıklı düşünmen mümkün olabilirdi. Sen sıtmayı gösterip ölüme razı eder bir çaban var dostum.

 

Tarihin önüne geçilmez gelişimi nice dikta rejimlerden geçerek, nice köleci toplumları aşarak nihayetinde demokratik düzene kadar geldi. Demokrasinin evrenselliği kabul edildi. Ama ne yazık ki şimdi de emperyalist amaçların engeline takıldı demokrasi. 

 

Eğer o saydıklarının tekrarlanmasını istemiyorsan demokratik düzene, yani erklerin bağımsız olduğu bir düzeni savunmalısın. Başka seçeneğin yok. Zira adil bir düzen ancak bilimsel hukukla mümkün olabilir. 

 

Hukuk erkine hükmeden bir ideolojiye engel olmak ancak oturmuş bir demokrasi bilinci ile, düzeni ile mümkün olabilir.

 

Dünyayı değiştirebilmenin tek ve kesin yolu, büyük çoğunluğun sorgulayabilen mantığa sahip olabilmesidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

@@avniler arkadaş,

yaptığınız matematik ilgimi çekti.

 

bilim ve teknoloji alanında, sosyal-ekonomik yaşamda sizin ümmetçi fikirleriniz toplumlara nasıl bir sosyal kimlik, gelişme düzeyi ve zenginlik katar acaba?

ben bu kısmıyla ilgileniyorum.

mevcut gerçeklikler üzerinden bizleri bilgilendirmenizi rica ederim.

2001 lerde toplanda 77 olan ünv sayısı günümüzde 200 ler cıvarına çıkmıştır. İlk Okul ve Liseleri de görmezden gelemeyiz. Bilim ve Teknoloji Alt yapısı için sanırım yeterli alt yapı oluşturacak bir sayı.

ODTÜ Bahçesinde Protesto edilen yerli uydu vardı o gün fırlatılan, Anlayışımızın bilim ve teknoloji gurubuna girmiyor olabilir.

Yada Elde 3 bin liralık Telefon 4,5 G hızında sosyalleşme kimlik arayışlarısmile.png

Dünyanın 4 büyük asma köprüsü teknoloji değil maketi sanırım. 3cü Boğaz köprüsü de dere kanarına yapılan patika köprü bazılarına göre smile.png Gebzeye yapılan Cip fabrikasıda bilim teknolojiye girmiyor tabiki. Hemen hemen her şehre yapılan hava limanlarıda bir köşede süs olsun diye yapılmış yaşamları kolaylaştırmakla hiç alakalı değil. Şimdilik bir kaç Şehir arasında yapılmış olan Hızlı trenlerde pilastikden oyuncaklar, Tıpkı Marmaray gibi:) Kıprıs a Denizden borularla götürülen Su da hiç önemli kazanım değil bazılarına göre. Siz halen Gezideki Agaçlardamı kaldınız, halbuki meselenin ağaç olmadığı söylenmişti:)

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@avniler 21.yüzyılın dünyasında at sırtında mı ulaşım yapacaktık.

4 büyük asma köprüyle işi bitirmişsiniz tebrikler.

bahsettiğiniz üniversitelerden çıkan bilimsel makaleler, hangi bilimsel gelişmelere katkı sunuyor? 

bilimsel gelişme varsa neden bu ülkede sanayileşme yok? bu bilimsel çalışmaların ülke ekonomisine katkısı nedir? üniversitelerin temel bilim bölümlerini kapatıp sonra da kalkınmadan falan bahsetmeyin.

üç tane köprü yaptık, dört tane metro, denizin altından su borusu geçirdik ve müthiş inşaat aklınız, bu mudur bilim politikası?

 

dünya sıralaması bu anlamda net bilgi veriyor.

sıralamayı bulamazsanız haber verin severek alıntılarım smile.png

 

diğer başlıklara girmiyorum bile.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Haklısınız @Evrim  Çağın getirdiği şeylerde vardır mutlaka ABD nin 1960 larda aya çıkmasıda çağın getirdiği teknolojiydi. Ama ne yazık  Hızlı Tren teknolojisini bizim çağımızın bize son bir kaç yılda getirdiğinide söyleyelim. Olması gereken şeyler ne yazık ki Son bir kaç yılda oldurulmaya çalışıyor. Halk olarak beklentilerimiz çok yükseldi, acelemiz var, bir an önce ileri ülkeler arasında olmak istiyoruz. Ama ne yazıkki Terör ve Terörizm, Terörize edilmeye çalışılan sokaklar, okullar, vb olaylarda Halkımızdan destek bulmakta.   Bir yandan Sınıf atlamaya çalışan bir Ülke bir yandan da ayaklarından yaralanıp diz çöktürülmeye çalışılan ülke.

 Önemli olan bizim nerede durduğumuz.

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin rejimine karsi 90 yildir verilen savas nihayet sona ermek üzeredir.

1999'larda Erdogan ile yapmis oldugu gizli görüsmeler sonunda koalisyon hükümetini yikarak,AKP'nin  önünü acan MHP'nin lideri Devlet Bahceli,Recep Tayyib Erdogan'i baskan yapmak ve devletin rejimini degistirmek icin AKP ile isbirligi yaptigini resmen acikladi.Bu aciklama ile  MHP'nin degil,MHP'yi yöneten kadronun,aslinda rejime karsi oldugu bir kez daha ortaya cikmis oldu.Cumhuriyet rejimini degistirerek,parlamentoyu ortadan kaldirip ülkeyi tek adamin eline teslim edecek olan anlasmayi Bahceli kabul ettigini bugün bir Basin Toplantisinda acikladi.Bu aciklama ile:Bahceli'nin,Kilicdaroglu'nun kendisine teklif ettigi "birlikte hükümeti kuralim,basbakan siz olun"teklifine neden karsi cikip tepki koydugu da anlasilmis oldu.Bahceli,Kilicdaroglu'na aynen;"Siz kimsiniz ki bana basbakanlik veriyorsunuz"demisti.Bu sözler hafizalarda yerini almistir.

 Bahceli,AKP hesabina calistigini,Meclis Baskani seciminde de ispat etmis,Atatürk ve Cumhuriyet karsiti Ismail Kahraman'i Meclis Baskani sectirerek CHP'nin adayina sans vermemistir.

 Bahceli;Türban konusunda da AKP'ye gereken destegi vermistir.Özetle 1999 yilindan baslayan gizli görüsmeler sonucu koalisyon hükümetini yikarak AKP'nin önünü acmis ve AKP'nin iktidara geldiginden bugüne kadar AKP icin calismistir Bahceli.

 

Türkiye,cok kritik bir dönemecin basindadir.Suriye topraklarinda teröristlerle mücadele adi altinda Suriye topraklarinin isgali gerceklestiriliyor.Bunu acik bir sekilde ifade eden cumhurbaskani;Esadin hükümranligina son vermek icin Suriye'deyiz diyerek gercek niyetini aciklamis ancak Rusya ve Iran'dan almis oldugu tepkilerle her zaman oldugu gibi geri adim atarak kendi kendini inkar etmistir.

 

 Türkiye,yönetiyoruz yalanlari ile calisan bir yikici kadronun elindedir.

 

 Lozan'i ikide bir gündeme getirip,Lozan'i imzalayanlara duydugu kini,yalanlarla,tarihi carpitarak disa vuran cumhurbaskani bu yalanlarini destekleyen bir medya cetesi ile alkislanmaktadir.Lozan'da Türk tarafinin hicbir kaybi olmamis üstelik Lozan ile Türkiye toprak kazanmistir.Cumhurbaskani neden böyle bir carpitmaya yönelir bunu anlamak zor degildir.Dedem dedigi Osmanli'nin elinden cikmis olan adalari,Lozan'da verdik diye konusan bir cumhurbaskaninin amaci apacik ortada degil mi?Ihanetin Türkcedeki karsiligi hainliktir.Lozan'da adalari yunanistana verdik bu mu basari diyen cumhurbaskani iktidara geldiginden bugüne kadar kendi sorumlulugunda olan ve Lozan'da Türkiye'ye birakilmis olan 18 adet adacik ve kayaliklari yunanistanin isgaline sessiz kalmis yani o adalari Yunanistan'a peskes cekmistir.

 

 Adanada dün cok feci bir olay yasandi.11 kiz cocugu ihmalin kurbani olarak cemaatin yurdunda yanarak can vermislerdir.Eger söylenenler dogruysa,Adanada SÜLEYMANCILAR cemaatine ait  tami tamina 80 yurt bulunmakta ve olayin yasandigi ilcede ise 6 tane yurt oldugu söylenmektedir.Devlet devletligini birakmis cemaatler devlet yerine görev yapiyor.Bu yurtlarda kalan cocuklar kücük yasta anne babalarindan ayrilarak buralara yatili olarak geliyor ve 24 saat boyunca beyin yikama operasyonuna tabi tutularak kindar ve cumhuriyet düsmani bir nesil yetistiriliyor.Bunun adi ihanettir.Türkiye'yi son 14 yildir cemaatler,tekkeler zaviyeler yönetmektedir.Erbakanla baslayan bu geri gidis AKP ile zirveye tirmanmis ve devlet düsmani bir nesil yetistirilmistir.

 

 AB ile baslayan gerilim,tamamen kisisel ihtiraslar ugrunadir.AB protokolüne;Türk düsmani papanin heykeli altinda imza atan o zamanin basbakani Recep Tyyib Erdogan imza attigi protokoldeki maddeleri yerine getirmemek icin elinden gelen gayreti göstermektedir.Cünkü o maddeleri yerine getirmek icin degil,ic konjüktürde AB'ne giriyoruz algisi yaratarak oy gaspetmek icin imza atilmis ama is fiiliyata gelince iste neler oldugunu hep birlikte yasiyoruz.

 

 AB'nin terör yasasini gözden gecirin önerisine,AB terörü destekliyor carpitmasi ile karsi cikilmistir.Gercekte ise,AB terörle mücadeleye karsi degildir,ancak hükümeti,yapilan zulmü,cumhurbaskanini elestiren,demokratik hakkini kullanip yürümek isteyenleri terör örgütü yandasi diye tutuklamaya,basin özgürlügünü yok etmeye,kendinden olmayan gazeteciyi iceri attirmaya,televizyon kanallarini isine gelmedigi icin kapatmaya,günleri bulan gözalti sürelerine ve bunlara benzer demokrasinin olmazsa olmazlarini yok etmeye karsi;terör yasasini yeniden gözden gecirin diyor AB,Simdi eger AB'nin istegi yerine getirilirse yönetim sabah aksam elestirilecek. bu da yönetimin isine gelmeyen bir durumdur bu nedenle agzini acani terörist diye iceri atiyorlar.Birde yasanan olaylari ögrenmesinler diye bir "YAYIN YASAGI"modasi cikardilar.Bunlarin hepsi korkudandir.

 

 Türkiye hic iyiye gitmiyor.Bunun sonu ne olur tahmin etmek dahi ürkütücüdür.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 11 ay sonra...

Köprüler yapildi!Evet dogrudur  ancak bir düzeltme gerekiyor.Köprüler devlet kasasindan bir kurus harcanmadan yaptirildi!Nasil mi YAP ISLET yöntemi ile.Daha basit bir anlatisla;X Firmasina "Sen bana köprü yap,bu köprüyü islet,eger parani alamazsan ben millete bu parayi ödetirim sen merak etme"dediler.Yani vatandas Ahmet;Köprüden gecsin veya gecmesin Köprü icin devlet ondan para kesiyor.Cünkü Köprüyü yapan sirket para istiyor.Bana her yil bu kadar arac gececek diye taahhüt verdin ama o araclarin ancak onda ikisi geciyor köprüden diyor.Yükle vergiyi vatandasin omuzlarina kendin sarayda otur ITIBARLI OL!Halki yoksulluk icinde yasarken ebger bir lider kendi tibarindan bahsediyorsa bu itibar degil kölelik sistemidir.

81 Ile üniversite yapildi!Evet dogrudur yapildi;Ancak yine burada bir gercegi aciklamak gerekiyor.Üniversite acmak önemli degildir,Actigin üniversitelerin ne kadar ilime bilime katki yaptigi önemlidir.Evet Türkiyede yapilan üniversitelerin adlari disinda üniversite denecek hicbir yanlari yoktur.Dünya siralamasinda ilk 500 Üniversitenin arasinda Türkiyeden sadece 5 üniversite var bunlarda AKP'den önce kurulmus olan üniversitelerdir.Peki ne oldu simdi.Üniversite enflasyonu ile bilim yapilmaz.Bilim cagdas kafalarin elindeki kurumlarda yapilir.Bugünkü üniversitelerde cagdas kafalar degil Recep Tayyib Erdogan'in atadigi cagdisi,KAFALAR  görev yapmaktadir.

Efendim Solcular kendilerinden olmayanlara baska gözle bakarmislar,Gelde gülme.Yani Solculugun sadece adini bilip te ne oldugunu bilmemekle Ben müslümanim deyipte hirsizligin günah oldugunu söyleyemek ayni seylerdir.Kendilerinden olmayanlara baska gözle bakanlar solcular degil sagcilardir.Bu gercegi bile bilemeyenlerle veya ögrenmek istemeyenlerle tartismak da gercekten üzücü birsey..

Ha simdi de Atatürkcülüge soyundular.Atatürkcü olmalarinda hakli yönler yok degil.MHP'nin secmenine ihanetinden ve AKP'ye koltuk degnegi olmasindan sonra MHP artik rengini ortaya koymus ve Milliyetcilikle uzaktan yakindan bir ilgilerinin olmadigini ispat etmistir.Bahceli komutasinda ki AKP'ciler artik MHP'nin bir muhalefet partisi oldugunu unutmus ve AKP'nin sözcüleri konumuna gelmislerdir.Büyük ihtimalle MHP eger olursa 2019 veya daha erkene alinacak bir secimde meclise girecek cogunlugu bulamayacaktir.Zaten bunun farkinda oldugu icinde Bahceli;hemen Baraj sorununu ortayaatip "Türkiye icin agir bir sorundur yüzde 10 baraji"demeye baslamistir,Sanki önceden yüzde 10 baraji yokmus gibi.MHP'nin yerini yine büyük bir ihtimalle Meral Aksener'in IYI partisi alacaktir.Ancak IYI Parti AKP yandasi olmadigi icin milliyetci ve de Atatürkcü oylarin bir kismini alacaktir.Iste Recep Tayyib Erdogan'in aniden Atatürkcü olmasinin nedeni burada saklidir.Düne kadar Atatürke yapmadiklari hakaretleri birakmayan,Atatürk düsmanlarini özenle koruyanlar simdi Atatürk'ü kimseye birakmiyorlar.

Eger yarin Anit Kabire gitmeyenleri teröristlikle suclarsalar kimse sasirmasin.Bukalemun renk degistiren bir canlidir,hayatini güvende tutabilmek yasamini sürdürebilmek icin her renge girer.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.