Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Erdoğan’ın Maaşına Yüzde 12.56 Zam


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılında alacağı maaşa 3 bin 643 lira zam yapıldı. Yeni zamla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın net maaşı 29 bin liradan yaklaşık 32 bin 643 liraya çıktı

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılında alacağı maaşa 3 bin 643 lira zam yapıldı. Yeni zamla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın net maaşı 29 bin liradan yaklaşık 32 bin 643 liraya çıktı.

 

Hükümetin Meclis’e sunduğu 2016 yılı Geçici Bütçe yasa tasarısı, Cumhurbaşkanı maaşı ile Cumhurbaşkanı emeklisi, Başbakan emeklisi ve milletvekili emeklisi olanların 2016 yılında alacağı net maaşları belirledi.

Tasarıyla 2015 yılında 525 bin lira olan Cumhurbaşkanlığı ödeneğinin yüzde 28,14’ü, önümüzdeki yılın ilk 3 ayında Cumhurbaşkanlığı ödeneği olarak kullanılacak. Bu ödenekten Cumhurbaşkanı’nın net maaşı ile vergi ve sigorta primi ödeniyor. Yüzde 28,14’lük payla, yılın ilk 3 ayında Cumhurbaşkanı’na 147 bin 735 lira tutarında brüt ödenek tahsis edilmiş oldu. Bu da, yılın ilk 3 ayına düşen ödenekte yüzde 12.56 oranında artış yapılacağı anlamına geliyor.

 

ERDOĞAN ‘IN MAAŞI 32.643 LİRA

 

Bütçe tasarısı ile Cumhurbaşkanı’na maaş ödemesi için önümüzdeki yıl tahsis edilen aylık tutar brüt 43 bin 750 liradan 49 bin 245 liraya yükseltildi. Vergi ve sigorta primi ile diğer kesintiler düşüldüğünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın net maaşı 29 bin liradan yaklaşık 32 bin 643 liraya yükselecek. Dolayısıyla Erdoğan’ın maaşı 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yüzde 12.56 oranında zamlanacak.

 

Yasa gereği Cumhurbaşkanı emeklilerine, Cumhurbaşkanı brüt ödeneğinin yüzde 40’ı ödeniyor. Buna göre Cumhurbaşkanı emeklilerinin maaşı önümüzdeki yılın başından itibaren 17 bin 500 liradan 19 bin 700 liraya çıkacak. Dolayısıyla eski Cumhurbaşkanları Abdullah Gül ve Ahmet Necdet Sezer 19 bin 700’er lira emekli aylığı alacak.

 

Yeni bütçeyle milletvekili emekli maaşı da aynı şekilde yüzde 12,56 zamlandı. Buna göre, önümüzdeki yılın başından itibaren milletvekili emeklilerinin ek ödemeler hariç 7 bin 350 lira olan aylığı 8 bin 274 liraya yükselecek. Emekli milletvekillerine, Cumhurbaşkanı emekli aylığının yüzde 42’si oranında aylık bağlanıyor.

 

MEMURA, EMEKLİYE, İŞÇİYE DÜŞÜK ZAM

 

Cumhurbaşkanı maaşının 3 bin 643 lira birden zamlanacağı 1 Ocak’ta memura yüzde 6 zam yapılacak, en düşük dereceli memurun maaşı 121 lira 74 kuruş artarak 2 bin 29 liradan 2 bin 150 lira 74 kuruş olacak.

 

Asgari ücretlinin maaşı bin liradan bin 300 liraya çıkarken, halen bin 568 lira aylık alan bir memur emeklisinin aylığı sadece 94 lira artarak bin 662 liraya yükselecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tum maaslara %35 zam yapilicak butce yok mu ? e var tabi ki 

 

ama bole bi zammin yapilmamasi gerektigini dis guclere ipini kaptirmis hukumet iyi biliyor ..

 

oyle bir plani devreye sokarlar ki - o zamma karsi hayat pahaliligi ayni denkleme endekslenir ..

 

sifirlari atmak vakti zamaninda krizi cozmeye yeterliydi .. ama cozemedi - ''kuresel para fonu'' diye bir kara delik vardir ; isin asli ''kuresel yuksek matematik'' ve ''denklemin saglamasini yapma'' fonudur bu  ! 

 

Erdogan bosuna demiyor hedefimiz 2023 diye ! 2023 Turkiyenin ataga gececegi yildir .. o zamana kadarki ekonomi ancak millet az bi soluklansin diye dikkat cekmicek kadar gelismeli .. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

2023 hedefi cumhuriyetin, laikliğin, dini mezhebin disindaki turklugun ve etik milli degerlerin, Meclisin parlamentonun milletin,demokrasinin sunnilik/selefilik disinda kalanların hak hukuk ve ozgurlugunn bitirilis hedefidir.

 

Ummete, halifelige padisahliga kisaca ummet-i Tayyibiye' nin baslangic yilidir.

 

Tabi ulke cografyasinin ayni kalip kalmiyacagi da muamma.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

valla kimse kusura bakmasin rahmetli Ecevit biraz ayaga kalkicak gibi oldu hemen alasagi edildi .. 

 

Mesut yilmaz, Tansu ciller, Menderes de oyle .. 

 

 

Tukiye ne zaman gardini tamamen dusurse bati basini kaldirdi Turkiyenin; ama ne zaman ki bagimsiz Ayaga kalkmaya gayretimiz oldu bati el ele verdi bizi yine diz cokturdu ... bati hayranligi ve ogretilmis caresizlik politikasi ise yariyordu !

 

 

 

Ama herkesin burun kivirdigi Tayyip ne hikmetse dis politikada butun dengeleri bozmaya basladi ,, 

 

 

kimse kusura bakmasin, dis politikaya adim atmak bize verdikleri zehiri kusmadan olmazdi .. isyan olmadan olmazdi .. 

 

Ataturk te isyanla basladi ise wink.png kimse kusura bakmasin 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.