Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ali Baba’nın artık 40 Haramisi yok


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Tam 24 yıldır “Ali Baba ve 40 Haramile”olarak bilinen oyun, bundan böyle yeni ismi “Ali Baba ve 40” olarak sahnelenecek.

Devlet Opera ve Balesi tarafından 1991’den beri ‘Ali Baba ve 40 Haramiler’ adıyla sahnelenen opera eseri artık ‘Ali Baba& 40’ adıyla sahneleniyor.

DHA’nın haberine göre 2015-2016 sezonu için hazırlanan programda eserin adından ve afişinden ‘Haramiler” sözcüğü çıkarılmış durumda. 1989’da hazırlanan ve dünya prömiyeri 1991 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından gerçekleştirilen Ali Baba ve 40 Haramiler, 24 yıldır bu isimle sahnelendi. 24 Temmuz 2014’te Rengim Gökmen’in görevden alınması sonrasında, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Sanat Yönetmenliği görevine vekaleten getirilmiş olan Selman Ada’nın bestelediği, librettosunu Tarık Günersel’in yazdığı eser, 2015-2016 sezonunda Ankara, Mersin ve Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından programa alındı. Ancak ünlü eser, bu sezonda hırsız anlamına gelen ‘Haramiler’ sözcüğü sansürlenerek, ‘Ali Baba&40’ olarak operaseverlerle buluşmaya başladı.

Ali Baba ve 40 Haramiler adlı operanın bestecisi olan Selman Ada, Muhammed peygamberin doğumunu ve hayatını anlatan ‘Mevlid’i de bestelemişti. Selman Ada geçen yıl, Devlet Opera ve Bale personeline ‘tayt, kolsuz penye, şort, streç ve çivi topuklu ayakkabı giyme yasağı’ getiren genelgeye imza atmıştı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.