Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Suçu gizleme telaşı!


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Başbakan Davutoğlu’nun, “Canlı bombaları biliyoruz ancak suç işlemedikleri için bir işlem yapmıyoruz” açıklamasına tepki hukukçulardan tepki geldi

İSTANBUL / DİHA - Av. Behiç Aşçı, Davutoğlu’nun bu açıklamasıyla açıkça “Biz katillerin kim olduğunu biliyoruz ama onların önünü açtık katliamları yapsınlar” dediğini söyledi. Davutoğlu’nun bu açıklamasının ‘Biz IŞID’i koruyoruz destekliyoruz, IŞİD bizim açımızdan bir terör örgütü değildir’ anlamına geldiğini söyleyen Aşçı, Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını da belirtti.

 

Av. Erdal Doğan da Davutoğlu’nun insanların acısıyla, aklıyla, zekasıyla dalga geçtiğini ifade etti ve sorumluluktan kaçamayacağını vurguladı. Av. Doğan Erbaş da açıklamayı “Suçluluğun gizlemek telaşı” olarak yorumlayarak, “Bu cümlenin savunulur bir yanı yok” diye konuştu.

 

Av. Ercan Kanar da “Hükümet, IŞİD’le mücadele etmek istemiyor. Bu nedenle de böyle mesnetsiz söylemlerde bulunuyor. Davutoğlu, kamuoyunu yanıltmak için ‘PKK yaptı’ yönünde açıklamalarda bulunuyor” dedi. Devletin, elinde taş olan bir çocuğu bile tutukladığına dikkat çeken Av. Gül Altay da, “O kadar suçlular ki iş çığırından çıkmış ne dediklerinin farkında değiller” dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

360 derece AKP yalanları!

 

13926.jpg

 

Ankara Katliamı’nın sorumluluğunu üstünden atmak isteyen Saray ve hükümet yalan üstüne yalan uydururken, bir yandan da işkenceli ‘Twitter’ gözaltılarıyla ortalığı bulandırmaya çalışıyor. Bataklık medyası ise bombacıların AKP-DAİŞ canileri olduğu anlaşıldığı halde PKK yalanını sürdürüyor
HABER MERKEZİ - Saray, geçici hükümet ve bataklık medyası, Ankara Katliamı sonrasında içine düştükleri cinayet çukurundan kurtulabilmek için akla hayale gelmedik yollar deniyorlar. Katliamda rol alan bombacıların polis tarafından bilinen, tanınan DAİŞ’çiler olduğu ortaya çıktıkça, türlü oyunlarla HDP ve PKK’yi karıştırma girişimleri tezgahlanıyor. Tarihin en kapsamlı “yayın yasağı”na rağmen, yasağı koyanlar bile kirli propagandayı sürdürüyor.

Ankara Katliamı’nda ‘canlı bomba’ olarak rol alan DAİŞ canileri Ömer Deniz Dündar ve Yunus Emre Alagöz’ün bilgileri bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu ve polis tarafından doğrulanmış gibi görünüyor. Ancak polis tarafından bilinen ve aileleri tarafından da polise başvuru yapılmış olan bu kişiler, doğrudan AKP’ye uzanan zincirin parçaları olduğu için bu kadarı Saray cuntacılarını katliam suçundan kurtarmıyor. Bu nedenle harekete geçirilen polis, şimdi Twitter üzerinden gözaltılarla korkunç katliama HDP bağlantıları yaratmaya çalışıyor.

DAİŞ’i bırak HDP’ye saldır

Önceki gün gözaltına alınan Mehmet Serhat Polatsoy ile Nazlı Duman, hala Urfa Emniyet Müdürlüğü’nde. Mehmet Serhat Polatsoy’un avukatı Faruk Yaygın, müvekkilinin Ankara’daki saldırıya dair öncesinde hesabında paylaşımlarda bulunan “Pir Ozan Abdal” mahlaslı twitter kullanıcı ile ilişkilendirilmek istendiğini söyledi. Devlet suçluları yakalamak yerine olayı, katliam günü Riha’da (Urfa) seçim çalışması yürüten HDP Müşahit Komisyon sözcüsü Mehmet Serhat Polatsoy’a yıkmaya çalışıyor.

Polatsoy’un Avukatı Faruk Yaygın, “Müvekkilim kendi isminde açtığı Twitter hesabında sadece kendi yazdıklarını paylaşıyor. Ancak kendisine ‘Pir Ozan Abdal’ hesabını sormuşlar. Müvekkilimin sorulan bu hesapla alakası yok” diye konuştu. Suruç Katliamı’yla bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Nusaybin Belediyesi Kültür çalışanı Nazlı Duman’a ilişkin ise Yaygın şunları söyledi: “Nazlı Duman, Suruç Katliamı sürecinde hiç Urfa’ya gelmemiş. Sadece Kobanê sürecinde Urfa’ya geldi. Bu da Urfa Savcılığı’nın talebiyle gözaltına alındı.”

Geometrik itiraf

Öte yandan, önceki gece kendi koydurduğu yayın yasağına rağmen televizyonlarda konuşan Davutoğlu, algı operasyonunu sürdürdü. Davutoğlu, “DAEŞ’in ilk kurucu unsurlarının Suriye rejiminin hapishanelerinden ve Ebu Gureyb Hapishanesi’nden çıktığını” anlatarak yine eski “öfkeli topluluk” tezini tekrarlarken, bir yandan da “DAEŞ’in kafasındaki İslam ile Türkiye’de yaşanan ve bizim savunduğumuz İslam arasında 180 derece değil, 360 derece fark var” sözleriyle DAİŞ’le aynı çizgide olduğunu itiraf etti. Aylardır HDP’li belediye başkanlarına yönelik süren tutuklamaları yok sayan Davutoğlu, ellerinde bombacı listesi olduğunu yine tekrarladı ve “Bir kişinin potansiyel suçlu olduğunu bilseniz bile, bu kim olursa olsun, hangi yapıyla, siyasi ideolojiyle irtibatlı olursa olsun potansiyel suçlu oldu diye birini tutuklayamazsınız Türkiye’de” şeklindeki “hukuk” derslerini sürdürdü.

Gaz mı sıktık? Vallahi yalan!

Patlamanın ardından polisin gaz kullandığı yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Davutoğlu, 11 polisin linç edilme girişimi sonucunda hastaneye kaldırıldığını iddia ederek akıl almaz “Bir kere şey oldu o da kalabalıkla ilgili, birbirlerine girecek iki grubu dağıtmak için” diyerek patlama sonrasında can derdine düşmüş insanların birbiriyle kavga ettikleri yalanını da uydurdu!

HDP: Şuursuz bir kampanya

 

HDP, AKP’nin Ankara Katliamı’na ilişkin gerçekleri çarpıtan politikalarına tepki gösterdi. ‘@DrBereday’ adlı Twitter hesabının sahibinin ise HDP ile resmi veya gönüllü hiçbir ilişkisinin bulunmadığı açıklandı. Yazılı açıklama yapan HDP, hükümet yanlısı basın organlarında kendileriyle ilişkilendirilmeye çalışılan ‘@DrBereday’ adlı Twitter hesabının sahibi olarak ismi geçen kişinin (E.Ö.), HDP’de resmi ya da gönüllü olarak herhangi bir görevi bulunmadığını bildirdi. “Üstelik bu kişinin HDP karşıtlığı, AKP yanlısı olarak da bilinen, televizyon ve gazetelerde yorumculuk yapan İlhami Işık tarafından da kamuoyuyla paylaşılmıştır” denilen açıklamada, “Bu telaşlı ve eğreti faaliyet bir acz göstergesidir ve hükümetin Barış Mitingi Katliamı’nın arkasındaki güçleri aydınlatmaktan, IŞİD ve benzeri güçlerle mücadeleden çok kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi hedeflediğini açıkça ortaya koymaktadır” denildi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.