Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İNSANLIK KOMÜNİZMİ ÇAĞIRIYOR"


evrensel-insan

Önerilen İletiler

İlahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Aydınlık’taki “İnsanlık komünizmi yeniden sahneye çağıracaktır!” başlıklı yazısında komünizm ve din ilişkisini ele aldı.

 

Ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Aydınlık’taki “İnsanlık komünizmi yeniden sahneye çağıracaktır!” başlıklı yazısında komünizm ve din ilişkisini ele aldı.

“Komünizmi, düşmanı olan kapitalizme sorarsanız yanlış bilgiler alırsınız, aldanırsınız. Komünizmi kendisine ve tarihe soracaksınız” diyen Öztürk, “Komünizm, paylaşım nizamı demektir. Komünistlerin, paylaşımı tarih boyunca yok ederek emeğe ve alınterine hıyaneti kutsallaştıran dinlere karşı nefreti vardır. Bu nefret, ileri götürülerek din düşmanlığına dönüşebilmiştir” diye yazdı

“KOMÜNİZMİ YENİDEN SAHNEYE ÇAĞIRMAYA MECBUR BIRAKACAKTIR”

Öztürk, “Ama burada suç komünizmin değil, dini temsil edenlerindir” diyerek şöyle devam etti:

“Onların temsil ettiği 'zulüm hizmetçisi din' yüzünden, esasında dinlerin temel amacı olan paylaşımı sistemleştiren bir idrak, din düşmanı olabilmiştir. Tarih felsefecisi Toynbee (ölm. 1975) şu sözü söylerken derin bir gerçeği ifade etmiştir: ‘Komünizm, İncirden hoyratça koparılmış bir yapraktır.’ Komünizm, sahte din yüzünden din düşmanı oldu. Öte yandan, komünistler Kur'an'ı hiç tanıyamadılar.”

Yaşar Nuri Öztürk, “İnsanlık, komünizmi tekrar sahneye çağırabilir. İnsanlığın tepesine bir şeytanî âfet gibi çöken üçlü zulüm (kapitalist-emperyalist-dinci zulüm), bunalan insanlığı komünizmi yeniden sahneye çağırmaya mecbur bırakacaktır” ifadelerini kullandı.

“KOMÜNİZMİN DEĞERSİZLİĞİNİ DEĞİL, KAPİTALİZMİN ŞEYTANÎ KUDRETİNİ BELGELER”

“Çağın en büyük Müslüman düşünürü Muhammed İkbal, Marx'tan söz ederken 'Cebrailsiz peygamber', Marx'ın Das Kapitalinden söz ederken de 'Cebrailsiz Kuran' tabirlerini kullanıyor” diyen Öztürk şunları yazdı:

 

“İkbal'in, Manâ, hatta Lenin'i Allah ile diyaloğa sokup en hayatî Kuran mesajlarını Lenin'in dilinden ifadeye koyması göz ardı edilecek bir olgu değildir. Komünizm, düşmanı olan kapitalizm ve onun hamleci gücü emperyalizm önünde yenik düştü. Bu yenilme, 'komünizmin değersizliğini değil, kapitalizmin şeytanî kudretini belgeler. Komünizmin yenik düşmesi onun kudretsizliğindendir, hüccetsizliğinden değil. Tarih ve Kur'an bize gösteriyor ki, hüccete dayanan kişiler de sistemler de er geç galip gelir. Tarihin diyalektiği ve Tanrı çok sabırlıdır; bekleyip görmek lazım. Batı'nın, komünizmin ve Marksizmin yanlış yorumları üstüne temellendirdiği emperyalist-haçlı propaganda, Berlin duvannın yıkılışından sonra İslam'ın yanlış (Kur'an dışı) yorumlan üstüne oturtulmaktadır. Bu bir yanlgı veya sürçme değil, bilinçli ve planlı bir propagandadır. - Sovyet bolşevizminin bireyi bir üretim makinesine dönüştürüp bütün kişiliğini, özgürlüğünü, iç dünyasını ortadan kaldırmayı esas alan canavarlığının arkasında Marx ve esas komünist felsefe yoktur, Sovyetlerin canavar siyasetleri vardır. Marksist felsefe, Sovyet barbarlığının tersine, bireyin robotlaşıp yok olmasını değil, özgür benliğini ortaya çıkarmasını esas almıştır.”

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 ay sonra...

Bugün yaşadığımız süreç bizi "islamda idrar içmenin ve ağıza tükürmenin fazileti unutkanlığı önlemektedir ve sevabı vardır" diye her türlü kepazeliği yaşatmaya doğru meyillendiğini görmekteyiz. Komünizm bile bizi kurtaramaz artık ama denemeye değerdi tabi. Ama Türkiye'de denenemez, hatta denense bile komünizmi de rezil kepaze edip atarız bir köşeye.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu tür görüşler "Yeşil Komünizm" olarak adlandırılır. Kaddafi uygulamıştır. Allahsız peygamber gibi çelişkiler yaratmak çok tartışmaya neden olur üstelik dini siyasileştirmek çok yanlıştır. Din ayrı siyaset ayrı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.