Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

“PKK Yetmedi, Üzerine Bir de IŞİD Verelim“


evrensel-insan

Önerilen İletiler

8 Haziran'da sandiktan cikan sonuclari hice sayarak kendi itiraf ettigi fiili durumu yaratan ve ulkeyi emrindeki askeri ve polisi ile kan golene ceviren terror estirten dictator, sirf istedigini elde etmek Adina, ulke ve toplumunu erken secime goturuyor.

 

Gotururken de soyle demek istiyor. "bana 400'u ve de Anayasayi degistirecek sandalye sayisini ve de iktidari alacak cogunlugu, 8 Haziran'da vermediniz. Anlasilan bunlar icin PKK ve ic tutuklamalar iskenceler sivil katliamlari gozaltilar OHAL'ler size yetmedi, o zaman bunlarin ustune size bir de ISID verelim"

 

Bilindigi gibi dun itibari ile resmi olarak ilk defa dictator emrindeki TSK, emperyalist gucler ile birlikte ISID mevzilerini bombaladigini acikladi.

 

ISID'in ustune gitme bahanesi Adina, PKK'ya savas acan TSK hem icerdeki ISID'lilara dokunmadi, hem de yurdun dogu ve guneydogu bolgelerinde 114 bolgede OHAL ilan edip, en az 10 bolgede de saldirilarini surdurdu.

 

Guya PKK'li terrorist oldurme adi altinda bu bolgelerde bir cok cocuklar da dahil olmak uzere sivili( asker, polis, PKK'LI degil, eli silahli degil; yorede yasayan vatandaslar) katletti  

 

Katletmek ile kalmadi, yaralilarin tedavisini onledi, bolgeleri abluka altina aldi. Tum bolge vatandaslarinin yasam hakki dahilher turlu hakkina el koydu.

 

Kisaca o bolgelerde yasayan vatandaslari hic bir konuda koruyacak ve savunacak bir hukumet, devlet, hukuk ortada yok.

 

Yani T.C.Devleti askeri ve polisi ile kendi vatandasi uzerinde bir katliam teroru estiriyor ve estirmekte.

 

Butun bunlar olurken, dictator 2 Kasim'da cikacak sandik sonuclarindan da bu politikasi ile istediklerini alamayacaginin farkinda.

 

O yuzden onun istedigini almasi Adina iki secenek var.

 

YHa toplum "aklina basina devsirip" kendi saglik bakaninin da dedigi gibi "400'u verseydi, bunlar olmazdi" uzerinden hareket edip "bu fiili durumun olmamasi" Adina, diktatore istedigini verecek; ya da dogu ve guneydogu'daki OHAL tum ulke'ye yayilip; secim ortami ortadan kaldirilip hala farkinda olmayanlar icin acik sivildarbe ilan edilecek.

 

Iste boyle bir fiili durum olmasi icin de, PKK ve dictator karsitlari uzerindeki katliamlar, tutuklamalar gozaltilar iskenceler v.s. yetmedi.

 

O zaman ne olacak?

 

Iste tam da "yetmedi, ISID verelim" burda devreye girecek.

 

Yani dunden itibaren fiili duruma "ISID'i saldiriya tahrik etme" de eklendi.

 

ISID kendi uzerine saldiran TSK'ya karsi ulke bunyesinde konuclanmis uyuyan hucreleri ile hergun gunde en az bir Suruc yaratmak icin firsat kolluyor.

 

Ayrica bu terror, PKK gibi sadece dogu ve guneydogu bolgeleri ile de sinirli degil; basta Istanbul, Ankara, Izmir gibi ana yerlesim merkezleri de hedefte.

 

Yani ulke ve toplumu tum butunlugu ile ISID'in kapsamli ve kitlesel terror bombali katliamlarina acik.

 

Aslinda boyle bir fiili durumun ne oldugunu anlamak icin once Reyhanli'ya sonar da Suruc'a bakmak yeterli.

 

Yeterli gelmiyorsa, herkes su an ISID'in O. Dogu'da nasil bir bombali kitlese lkatliam iceren terror yarattigina baksin.

 

Ya da ISID'in Irak ve Suriye'de su an eline gecirdigi ve Suriye ve Irak'in tamamen kontrolunden cikarilmis bolgelere bir baksin.

 

Size bir de soru?

 

Madem ISID'i bombalayacaksin, neden once tam sinirdaki Cerablus ile Afsin arasinda kalan ve ISID'in kontrolunde olan bolgeden baslamiyorsun?

 

"Bana saldir" diye ona saldirarak tahrik ettigini, once kendi ulkenden sonar da sinirindan temizlemeden ISID'i bombalamanin anlami nedir?

 

Hala butun bu filli durumdan ve gitgide kotulesen fiili durumdan sonar, ortada bir T.C. DEVLETI, VE DE BIR T.C. VE DE BIR TURKIYE COGRAFYASI KALACAGINI DUSUNEN VAR MI? 

 

Varsa, bunun bu fiili durumdan ve bundan sonraki gelecek fiili durumdan sonar nasil mumkun olacagini aciklayabilir mi?

 

Bu arada iki gun once bir ABD yetkilisinin konusmasindaki "Turkiye bizim icin yok hukmundedir." cumlesini ve aciklamasini da hatirlatalim.

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
Misafir Liboş_Murat

Boy boylamış, soy soylamış, anımsayalım efendim Ozan Şahturna Hânım 1970'li yıllarda verdiği konserlerde ne soylamış: «Dağlara çıkarak örgüt kurarak, haydi köylüler şehre yürüyün»! Orada hazır bulunan CIA ajanları Devrimci Anadolu Halkları’nın bu “istem”ini, tabii anında Langley, Virginia’daki merkeze rapor ediyorlar. Ora da bu “istem”e mis gibi bir “sunum” yapıyor misss.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.