Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ROMANYA’DA RANT KAVGASI!..


nail_amudi

Önerilen İletiler

ROMANYA’DA RANT KAVGASI!..

 

“Çinliler ve PKK’lılar Çatıştı: 1’i Ağır, 5 PKK’lı Yaralı!..”

 

 

Suriye, İran, Türkiye, Irak’ın yanı sıra, terörist listeye alınması sonrasında Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda köşeye sıkışan ve finansman krizini aşmak için Romanya’da üslendi.

 

Romanya’yı “kara para aklama” ve “uyuşturucu ticareti” için cennet olarak gören PKK’nın, örgüt adına toplanan yüklü miktardaki paraların PKK sorumluları tarafından şahsi çıkarlar için kullanılması, hemşehricilik ve rüşvetin öne çıkması gibi huzursuzlukların yanı sıra, ülkedeki rant pastasına ortak olmak isteyen Çinliler ile de başının dertte olduğu bildirildi.

 

Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Dragonul Rosu Pazarı’nda PKK’lılar ile Çinliler arasında yaşanan rant kavgasında, 1’i ağır, 5 PKK’lının yaralandığı belirlendi.

 

Ahmet Birlik’in önderliğinde PKK’lı bir grubun, Dragonul Rosu Pazarı’nda satış yapan Çinlilerden haraç istemeleriyle başlayan kavga sonrasındaki gerginliğin sürdüğü kaydedildi.

 

Pazar’ın gelirinin paylaşımı nedeniyle çıktığı anlaşılan kavga sonrasında toplanan ve Çinlilerin dükkanlarına saldırmak için hazırlık yapan örgüt yandaşlarının, PKK Romanya sorumlusu Ramazan kod Abdulvahap Kandemir tarafından engellendiği ve ağır yaralanan PKK’lının şikayetinin de geri aldırıldığı, bu durumun örgüt yandaşları arasında tepkiyle karşılandığı kaydedildi.

 

PKK yandaşları, Ramazan kod Abdulvahap Kandemir’i, Çinliler ile yüksek paralar karşılığında anlaşmak ve örgüt adına toplanan paraları kendi hesabına aktarmakla suçluyorlar.

 

PKK yandaşları, Çinliler ile biraraya gelen Ramazan kod Abdulvahap Kandemir’i, ülkedeki haraç, kara para aklama ve uyuşturucu ticareti gibi organize suç faaliyetlerin birlikte yürütülmesi konularında gizli bir anlaşma yapmakla ve yaralı PKK’lı için de Çinlilerden yüklü miktarda para almakla suçluyorlar.

 

Bu arada, Romanya’da yaşayan örgüt yandaşlarından toplanan paralarla PKK adına Romanya’nın en işlek semtindeki Dragonul Rosu pazarında kiralanan ve kurayla örgüt yandaşlarına dağıtılacağı açıklanan 50 dükkana, Ahmet Birlik’in el koyması ve “hemşehricilik” yaparak bu dükkanları kendi yandaşlarına vermesi üzerine, örgüt sempatizanı Kürtlerin Ahmet Birlik’i PKK sorumlusu Abdulvahap Kandemir’e şikayet ettikleri, ancak Kandemir’in, Ahmet Birlik’ten 1 milyon Euro aldığı ve bu nedenle dağıtım konusundaki şikayetleri görmezlikten geldiği kaydedildi.

 

Romanya’da yaşananlara tepki gösteren “PKK eylemlerine katılmama ve derneklerine gitmeme” kararı alan örgüt yandaşları tarafından PKK yönetimine bir şikayet mektubu gönderilerek, Ramazan kod Abdulvahap Kandemir’in, örgüt adına toplanan paraları zimmetine geçirdiği, PKK’lıları hastanelik eden Çinliler’den hesap sormak yerine, onlarla gizlice anlaşarak yüklü miktarda parayı şahsi hesabına aktardığı, kendilerinden toplanan paralarla kiralanan dükkanların Ahmet Birlik tarafından hemşehrilerine dağıtılmasına göz yumduğu, bunun karşılığında 1 milyon Euro aldığı yönünde suçlamalarda bulundukları öğrenildi.

 

Romanya’da faaliyet gösteren PKK kadroları arasında bu gelişmeler yaşanırken, önde gelen “Evenimentul Zilei” gazetesinde yayınlanan(11 Temmuz 2006) bir makalede, Romanya’da son dönemde gerçekleştirilen terör ve organize suç faaliyetlerinde öne çıkan PKK’ya karşı güvenlik birimlerinin harekete geçtiği vurgulandı. Makalede, son dönemde ülkenin çeşitli yerlerine yerleştirilen ve Romen güvenlik birimlerince etkisiz hale getirilen tahrip gücü yüksek bombaların hazırlanması ve yerleştirilmesinin PKK sorumlularınca gerçekleştirildiğinin ortaya çıktığı vurgulandı. Romen güvenlik yetkilerince yapılan açıklamalarda, PKK’nın, örgüte haraç vermek istemeyen Kürtleri ve uyuşturucu pazarından pay almak isteyen şahısları hedef aldığı belirtildi.

 

Bükreş’te işyeri sahibi bir Kürdün arabasına yerleştirilen, ancak güvenlik güçlerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirilen tahrip gücü yüksek bombayı yerleştirenin, PKK sorumlusu Abdulvahap Kandemir’in kardeşi olduğu ortaya çıktı.

 

4 Mayıs 2006 tarihinde PKK tarafından gerçekleştirilen bombalama eyleminde, Bükreş-Giurgiu karayolu üzerinde bulunan “İstanbul Petrol” isimli akaryakıt istasyonu hedef alınmış, eylemden son anda kurtulan istasyon sahibi yaptığı açıklamada, PKK’ya haraç vermediği için hedef seçildiğini vurgulamıştı.

 

Öte yandan, “Cotidianul Gazetesi”nde Mihai Belu imzasıyla yayınlanan “PKK, Uyuşturucu Ticaretinde Avrupa’da En Büyük Olmak İstiyor” başlıklı yorumda (20 Haziran 2006) ise; “Avrupa’da uyuşturucu ticaretinde öne çıkmak isteyen terör şebekesi PKK’ya karşı Romen polisi harekete geçti. Romen İstihbarat Teşkilatı kaynaklarına göre, Öcalan’ın adamları, uyuşturucu kaçakçılığında daha etkin hale gelebilmek için, ülkede bombalama dahil her türlü şiddet eylemine başvuruyor. Operasyonların sürdürüleceğini belirten polis yetkilileri, Romanya’ya kaçak yollardan getirilen Kürtlerin, PKK’ya haraç vermek, Schengen ülkeleri için vize almak ve çoğu zaman eroin kaçakçılığı yapmak zorunda bırakıldıklarına dikkat çekiyorlar. Polis kaynaklarına göre, aslında PKK’lılar, Asya’daki gizli laboratuvarlarından yola çıkarak Batı’da teslim alınan eroini kontrol ediyorlar ve Güney Amerika’dan aldıkları kokaini, çok revaçta olduğu Rusya’ya götürüyorlar.”

 

 

Nail Amudi

 

[email protected]

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.