Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ölmeden okunması gereken 25 kitap


Önerilen İletiler

Buzzfeed sitesi tarafından dünyaca ünlü roman ve hikayelerden oluşan 25 kitaplık bir liste yayınlanmış. Bilim kurgudan, aşk romanına hemen her türden kitabı içinde bulunduran listede bir de Türk yazara ait kitap bulunuyor.

 

KÜÇÜK PRENS - Antoine de Saint-Exupery 

 

 

İlk sırada tabii ki Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupery var. Bu kitabı eminim birçoğumuz okumuştur. OKumamış olanlar da mutlaka alsın okusun. Öyle çocuk kitabı gibi de düşünmemek lazım tabii, Küçük Prens ömrümüzün üç deminde mutlaka tekrar okunması gereken kitaplardan: Çocukken, gençken, yetişkinken... 

Kitap ilk kez Fransa'da yayınlanmış.

 

Konusu: Yazarın uçağı bozulur ve Sahra Çölüne iniş yapmak zorunda kalır. Çölde Küçük Prens ile karşılaşır. Küçük Prens yazara yaşadığı yeri, yaşadığı maceraları anlatmaya başlar. O, B612 Asteroidinde tek başına yaşayan bir prenstir. Gezegeninde çok sevdiği güle özenle bakar. Gülüne nasıl daha faydalı olabileceğinin yollarını araştırmak istediği için diğer gezegenleri gezmek zorunda kalmıştır.

 

Kralın gezegeninde otorite tutkusunu, sanatçının gezegeninde kendini beğenmişliği, sarhoşun gezegeninde saplantıyı, işadamının gezegeninde amaçsız sahip olma tutkusunu, fenercinin gezegeninde öğrenmeden, değişmeden emir yerine getirmeyi coğrafyacının gezegeninde elitizmi görür. Hepsinden mutsuz ayrılır. Son gezegen ise dünyadır. Dünya, diğerlerinden farklı olarak büyük ve kalabalık bir gezegendir. insanların kendi değerlerinden daha çok giysileriyle anlam ve değer kazandıkları bir yerdir.

 

fft99_mf3336808.Jpeg

 

 

a7ec6dedec96d28b9e9fcc4f88eeb909.jpg

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Listedeki ikinci kitap Kamila Shamsie tarafından yazılmış olan Kartografi isimli kitap. Bu kitap da ilk kez Birleşik Krallık'ta yayınlanmış. 

 

KARTOGRAFİ - Kamila Shamsie

 

 1973 Pakistan doğumlu Shamsie'nin kitabı Kartografi'nin sanırım şu an Türkçe baskısı yok ya da tükenmiş ama bulunca benim de alıp okumak istediğim kitaplardan birisi.

 

Kitapta Pakistan’ın Karaçi kentinde birlikte büyümüş iki arkadaş olan Karim ve Raheen ailelerinin onları nişanlanlanmalarıyla başlayan olaylar, nişanlandıkları kişileri değiştirmeleriyle karmaşık bir hal alıyor. 

 

51pUO3150rL._SX321_BO1,204,203,200_.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

GİR KANIMA - John Ajvide Lindqvist 

 

Üçüncü kitap bir vampir kitabı, ismi Gir Kanıma. Kitap, John Ajvide Lindqvist tarafından yazılmış. İlk kez İsveç'te yayınlanan kitabın ana karakteri Oskar’ın, 200 yaşında bir vampir olan komşusu Eli’yle tanışmasının ardından hayatının tamamen değişmesine şahit oluyoruz. 

 

Kitap Türkiye'de Pegasus yayınları tarafından yayınlanmış. Alıp okumak isteyenler için...

 

 

Let%20Me%20In.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ADIN TANGA OLACAK - Calixthe Beyala

 

İlk kez Fransa'da yayınlanan bu kitap da henüz Türkiye'de yayınlanmamış ya da baskısı tükenmiş kitaplardan biri olabilir. Tutuklulardan biri olan Anna-Claude delirmek üzereyken, Tanga, Batı Afrika hücrelerinde ölmek üzeredir. Bunun üzerine Anna-Cluade, Tanga’nın ölmesine izin vermeyerek onun kimliğine bürünmeye başlar.

 

201504301029_4.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İRİS HOTEL- Yoko Ogowa

 

 

İlk yayınlandığı ülke: Japonya
Konusu: Mari okulu bırakmış ve annesinin köhne otelinde sıkışıp kalmış çalışmaktadır. Bir gün orta yaşlı bir tercümanla tanışır ve kendisini sadomazo bir ilişkinin içinde bulur.

 

H%C3%B4tel-Iris-Y%C3%B4ko-Ogawa.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

RÜZGARIN GÖLGESİ - Carlos Ruiz Zafón

 

İlk yayınlandığı ülke: İspanya

İspanya İç Savaşı’ndan sonraki bir dönemde geçen hikayede, bir baba oğlunu Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı’na götürür. Oğul Daniel, Julián Carax’ın yazdığı Rüzgarın Gölgesi kitabını seçeR. Daniel'in hayatta kalabilmek için bu kitabı korumak zorunludur.

 

10-detay.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ÖRÜMCEKLERİN YUVALADIĞI PATİKA - Italo Calvino

 

İlk yayınlandığı ülke: İtalya

İkinci Dünya Savaşı sırasında geçen hikayede, İlk yayınlandığı ülke: İtalya

Konusu: İkinci Dünya Savaşı sırasında geçen hikayede PİP, bir Nazi askerinin silahını çalar ve İtalyan direniş hareketine katılır.

 

201504301030_7.jpg

 

Buraya kitabın Türkçe kapak fotoğrafını da koyuyorum ama bu halihazırda bu kapakla mı satılıyor emin değilim, bir kapağı daha var. 

 

orumceklerin-yuvalandigi_Dogan-kardes-51

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ACI ÇİKOLATA -  Laura Esquivel

 

İlk yayınlandığı ülke: Meksika

Ailesine geleneklerine bağlı Tita, Pedro’yla evlenememektedir. Bunun üzerine Pedro, Tita’ya yakın olabilmek için, onun kız kardeşiyle evlenir. Tita, Pedro’ya olan aşkını ve tutkusunu bir yemek vasıtasıyla ifade eder fakat bu yemek beklenmedik sonuçlar doğurur. 

 

Bu konuya benzer bir film izlediğimi hatırlıyorum ama ikisi aynı mıydı emin değilim :) 

 

 

acicikolata.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

GECE GÖRÜŞÜ - Sergei Lukyanenko

 

İlk yayınlandığı ülke: Rusya
Hikaye iki karşıt grup (‘Diğerleri’ olarak bilinen) arasında doğaüstü bir çatışma etrafında döner. The Night Watch, ‘Night Others’ adlı bir grubun kendisini karanlık işlere adadığı bir organizasyonken, The Day Watch, ‘aydınlık’ grubu temsil ediyor.

 

Bu kitabın orjinal adı The Night Watch, devamı niteliğinde The Day Watch isimli bir kitap daha yazılmıştır. 

 

Night_Watch_book_cover.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AĞLA SEVGİLİ YURDUM  -  Alan Paton

 

İlk yayınlandığı ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Stephan Kumalo kız kardeşine yardımcı olmak ve kayıp oğlunu aramak için Johannesburg’dan ayrılır. Bu karar onun Güney Afrika’nın sert gerçekleriyle karşılaşmasına yol açar.

 

a%C4%9Fla+sevgili+yurdum.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KARDEŞLER - Yu Hua

 

İlk yayınlandığı ülke: Çin
Kırk yıllık bir zaman dilimi kapsayan roman, 20. yüzyıl Çin’inin çalkantılı ve değişen manzarasında yaşayan Baldy Li ve Song Gang adlı iki kardeşin hayatını konu alıyor.

 

brothers-yu-hua.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

VAHŞİ DİKENLER - Sahar Khalifeh

 

İlk yayınlandığı ülke: İsrail

Kitap, direniş üyelerinden olan çevirmen Usamah el Karmi’nin gözünden, Batı Şeria ve Gazze sınırının işgalinden sonra Filistin’deki hayatını inceliyor. 

 

41MHV2rYheL._SX373_BO1,204,203,200_.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ŞEYLER AYNI DÜŞER - Chinua Achebe

 

İlk yayınlandığı ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Nijerya’da hayali bir köyün lideri olan Okonkwo, köye Hristiyan misyonerler ve İngiliz sömürgecilerin gelişi sırasında, farklı kültürel değer ve inanışlar arası dengeyi sağlamaya çalışıyor

 

201504301031_13.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 ELİF / ALEF - Jorge Luis Borges

 

İlk yayınlandığı ülke: Arjantin

Borges Alef'te düş ile gerçek, eski ile yeni, Batı ile Doğu arasındaki ikiliklerde gidip gelen bir zenginliğin anlatısını sunuyor.

Borges'in en verimli döneminde yazdığı hikâyeleri bir araya getiren Alef, İbrani alfabesinin ilk harfi olan "alef"i merkezine alarak, bizi evrenin kökenine ve sonsuzluk düşüncesine götürüyor. Alef uzay boşluğundaki tüm noktaları kapsayan bir noktadır; bu noktadan içeri bakan kişi evreni görür ve onu kucaklar. Burası, sonsuzluğun hem başladığı hem bittiği yerdir. Zaman, kimlik ve ölümsüzlük temaları çevresinde kurulan Alef, farklı gerçeklik ve anlam katmanları vaat eden bir metin. Üstelik Borges'in bu kitapta okuruna bir de sürprizi var: Modern edebiyatın zaman ve uzam sihirbazı, kitapta sadece anlatıcı olarak yer almıyor, karşımıza hikâye kahramanı olarak da çıkıyor.

"Jorge Luis Borges, kaderi ince, yıkıcı ve empatik bir tanrının çizimlerine göre cisimleştirir."
-Riccardo Campa- 
(Tanıtım Bülteninden)

 

 

 

borges1.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DERT YORUMCUSU - Jhumpa Lahiri

 

İlk yayınlandığı ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Bir kitaba maymun iştahlılığıyla başlayıp daha sonra okumaya devam etmek için kendimizle kıyasıya mücadeleye girmek hepimizin başına gelmiştir. Yazarın kerameti herhalde burada devreye girer. Lahiri'ye daha ilk kitabıyla 2000 Pulitzer'i kazandıran da tam bu noktadaki olağanüstü yeteneği. "Ben öykü aşığıyım," diyenlerden, "Ben aslında öykü okumayı pek sevmem ama..." diyecek olanlara kadar okuma keyfi olan herkesi kitabın başına mıhlayan bir kurgu ustası Lahiri.

İnsanlardan bir yere ya da bir şeye ait olma duygusu niyedir; dahası geçmişlerine bakıp bir kopukluk hissettiklerinde neden böylesine dert edinirler...? Peki, bu kadar genç yaştaki, üstelik egzotik bir güzelliğe sahip bir kadın yazar da bir sürü hoş ve uçucu konu dururken, neden kalkıp, 'aidiyet' gibi bir meseleyi öykülerinin ana teması yapmayı düşünür?! Bilinmez tabii, bilinmez ama, Lahiri'nin ortak kaderimiz olan çıkışsızlığı doğallıkla söyleyiveren yeteneği, gündelik hayatımız içinde mutsuzluğa kapı aralayan bir acı hüzün taşıdığımız hatırlatır: Bu boşluk, bu özlem, avutulur gibi değil...

Köklerinden kopmuş bir şairin, "bir ahtopotla boğuşuyorum denizdeki yuvamı elde etmek için" dediği gibi, yazar da Dert Yorumcusu'nda, bize çok da yabancı olmayan insanların gündelik hayattaki sıkıntılarını en renkli betimlemelerle ve bazen muzipçe güldürerek yansıtıyor. Bu vaadi genç yaşına sıcak duyarlılığını katarak yaratan Lahiri, Amerikan kısa öyküsüne karaderili yazarlardan sonra yeni bir insani boyut serpmeyi başaran bir öykücü.

 

foto%C4%9Fraf(2).JPG

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KAHİRE ÜÇLEMESİ - Necip Mahfuz

 

İlk yayınlandığı ülke: Mısır

 İngilizlerin Mısır’ı işgal ettiği çalkantılı yıllarda Al-Seyyid Ahmed Abd al-Jawad ailesini takip ediyor Kahire Üçlemesi… Üçleme, Şeker Sokağı, Şevk Sarayı ve Saray Gezisi isimlerinden oluşuyor. 

 

201504301032_16.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1Q84 - Haruki Murakami

 

Kendime not: Buradaki listede şu ana kadar en çok dikkatimi çeken kitaplardan birisi. Sanırım ilk bunu alıp okumalıyım. 

 

İlk yayınlandığı ülke: Japonya
Konusu: Bir taksi yolculuğu sırasında Aomame paralel evrende yaşadığını fark eder.

 

"Yürekten sevdiğin bir insan varsa, bir kişi olsun yeter, hayatın kurtulmuş demektir"
Sarsıcı bir yolculuğa hazır mısınız? 
Öyleyse kemerlerinizi bağlayın. Erkekleri, titizlikle geliştirdiği bir yöntemle öteki dünyaya gönderen genç bir kadınla tanışacaksınız. Ve amansız bir takiple onun peşine düşen fanatik bir cemaatin müritleriyle…
Romantik misiniz?
Evet, bu kitapta aşk da var… İki dünya bir araya gelmeden mümkün olmayan bir aşk. 
Yaşadığınız dünya gerçek mi, hiç düşündünüz mü? 
Düşündüyseniz, paralel bir evrene geçmek sizi heyecanlandıracaktır o zaman. 
Hayatı algılayışınızı değiştirecek bir kitabın kapağını açmak üzeresiniz şu an. 
Yaşayan en büyük yazarlardan biri olarak kabul edilen Haruki Murakami başyapıtı, tüm dünyada milyonlarca satan kitabı 1Q84'le bir imkânsızı başarıyor. 
Nefesinizi kesecek bir macera romanını, gerçek nedir, insan neye inanmalı, aşk dünyayı kurtarabilir mi soruları ekseninde bir yürek atlasına dönüştürüyor.

 

1q84.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KİGALİ'DE PASTA PİŞİRMEK- Gaile Parkin

 

İlk yayınlandığı ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Konusu: Angel Tungararza, Rwanda’da yaşanan soykırımdan sonra 6 sene boyunca yalnızca usta bir pastacı değil, aynı zamanda komşularına ve müşterilerine anne figürü ve onları ısıtacak bir yorgan da olmuş.

 

Bu kitap da henüz sanırım Türkçe'ye çevrilmemiş ama ilk fırsatta çevireceklerinden eminim. 

 

2022-538x400.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

YÜZ YAŞINDA CAMDAN ATLAYIP KAYBOLAN ADAM -  Jonas Jonasson

 

İlk yayınlandığı ülke: İsveç

Konusu: Allan Karlsson, Winston Churchill ve Harry Truman’la aynı masada yemek yemiş bir adamdır. Fakat geçmişini geride bırakamaz. Yaşamını sürdüğünü bakımevinde düzenlenen kendisinin 100. Yaş günü kutlamasını fırsat bilip oradan kaçar ve yepyeni bir yolculuğa çıkar.

 

dbed117e-0b22-4738-955b-cf8d4bd06952-1.j

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

LÜTFEN ANNEME İYİ BAK - Kyung-sook Shin

 

İlk yayınlandığı ülke: Güney Kore

Konusu: 69 yaşındaki So-nyo, Seul’ün kalabalık tren istasyonunda kaybolduğunda, çocukları da onun bakımı konusunda ne kadar başarısız olduklarıyla yüzleşiyorlar.

 

lutfen-anneme-iyi-bak.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

B967.jpg

 

VAROLMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ - Milan Kundera

 

İlk yayınlandığı ülke: Fransa
Konusu: Son derece felsefi Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği, Prag’ın huzursuz siyasi ortamına karşı sadık ve sadakatsiz aşkların birbirine karıştığı bir hayata odaklanıyor.

Ne yapacağını bilemeden bir avlunun karşı tarafındaki duvara dalıp gitmek; bir aşk anında karnındaki inatçı gurultuya kulak vermek; ihanet etmek; ihanetin göz kamaştırıcı yolunu terk edecek gücü kendinde bulamamak; Büyük Yürüyüş'te kalabalıklarla birlikte yumruğunu havaya kaldırmak; gizlenmiş mikrofonlar önünde espri gösterisi yapmak - bu durumların hepsini tanıdım, hepsini yaşadım... Romanlarımdaki kişiler kendime ilişkin gerçekleşmemiş olabilirliklerdir... Her biri benim ancak kenarında dolaştığım bir sınırı aşmıştır... Çünkü romanın sorguladığı sır o sınırın ötesinde başlar. Roman yazarın itirafları değildir; bir tuzak haline gelmiş dünyamızda yaşanan insan hayatının araştırılmasıdır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BABA VE ********** - Elif Şafak

 

Bu listede okuduğum ikinci kitap ve listede bir Türk yazar. 

 

İlk yayınlandığı ülke: Amerika Birleşik Devletleri (Kitap ABD’de yayınlandıktan sonra Türkçeye çevrilip Türkiye’de yayınlandı.)
Konusu: Asya Kazancı annesi, teyzesi ve anneannesiyle birlikte yaşamaktadır. Fakat geçmişi hakkında bilgi almak isteyen Ermeni-Amerikan kuzeninin aileyi ziyareti onların hayatını durma noktasına getirir.

 

Arka sayfa: 

Elif Şafak'ın Baba ve **** adlı kitabını okudunuz mu? Okuyun. Üzerine çok yazıldığı için çok kısadan söyleyeceğim: Farklı katmanları, farklı okumaları, farklı çağrışımları keşfetmek için okuyun. Türkçenin sonsuz zenginliğini, Elif Şafak'ın dil oyunlarını, dille oynamasını, dili uçurmasını, cinsiyetçiliğe meydan okuyan dil “hınzırlıklarını” keşfedip, tadını çıkarmak için okuyun. 

Unutmak, anımsamak, anılar, suskunluklar, sırlar ve gerçekler, isyanlar ve boyun eğmeler, kaçışlar ve arayışlar üzerine, bizi bize anlatan enfes bir roman olduğu için okuyun. Zeynep Oral, Cumhuriyet Canlı ve eğlenceli. Bu muhteşem roman beni alıp uzaklara götürdü. Geri döndüğümde ise beni başka bir gerçeklik bekliyordu. Alan Cheuse, Chicago Tribune Cesur ve güzel… 

Kitapta pek çok karakter olmasına rağmen, bu karakterler arasında en etkileyici olanı Kazancı ailesinin kadın reislerinden biri değil, belki de İstanbul'un kendisi. John Freeman, Star Tribune Şafak güçlü kadın karakterler yaratma konusunda çok hünerli, ayrıca İstanbul'a ilişkin canlı tasvirler pek çok kişiyi şehre çekecek türden. Şafak'ın karakterleri kitabı bitirdikten sonra bile insanın zihnini terk etmiyor. 
- Patricia Corrigan, St. Louis Post-Dispatch

 

baba.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ÖRÜMCEK KADININ ÖPÜCÜĞÜ - Manuel Puig

 

İlk yayınlandığı ülke: İspanya

Konusu: Çoğunlukla diyaloglardan oluşan kitabın konusu, bir Arjantin hapishanede mahkum iki insanın arasındaki ilişkiyi inceliyor. Dönem, tarihin en kanlı baskı dönemlerinden biri, diktatörlük altındaki 1970’ler Arjantin’i... Aynı hapishane hücresinde, yolları dışarıda kesişmesi neredeyse olanaksız iki mahkum…

Cazibe dolu filmlerin fantazileriyle gerçeği katlanılır kılmaya çalışan Molina ve tüm benliğini davasına adamış olan ateşli devrimci Valentin.

Düş ile gerçeğin, tutsaklık ile bağımsızlığın sınırlarının ortadan kalktığı bir hapishane hücresi... İnsan sevgisinin, aşk ve onurun buyurgan bir sisteme karşı direniş öyküsü, bilinen gerçeği sorgulayan, insan dönüştüren bir masal, örümcek kadının öpücüğü ”

 

Bu kitap hem tiyatroya hem de sinemaya uyarlanmış. Filminin de çok güzel olduğu söyleniyor, henüz izlemedim ama ilk fırsatta izleyeceğim.

 

orumcek+kadinin+opucugu.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KİRPİNİN ZERAFETİ -  Muriel Barbery

 

İlk yayınlandığı ülke: Fransa

Konusu: On üçüncü yaş gününde intihar etmeyi planlayan on iki yaşında, son derece zeki ve üstün yetenekli bir kız çocuğuyla, müzik, resim ve felsefe meraklısı, Rus edebiyatı ve Japon sineması tutkunu elli dört yaşında bir kapıcının, kibar bir Japon beyefendisi sayesinde gelişen sıra dışı dostluğunu anlatan Kirpinin Zarafeti, Fransa’da yayınlandığı 2007 yılında 1.100.000 adetlik baskı sayısına ulaşan, göze çarpmayan güzellikleri yücelten, sınıflar ve nesiller ötesi bir dostluğu konu edinen zarif ve etkileyici bir roman.

“Her şeyin, özellikle de hayata dair mutlak olguların ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğunu gösteren nefis bir kitap.”

 

ZAR.jpg

 

 

Bu arada bu kitapla ilgili çooook ama çok güzel bir bilgi daha paylaşmak istiyorum sizlerle. Konusunu okuyunca fark ettim ki bu kitap da sinemaya uyarlanmış olanlardan. Ayrıca çok da iyi bir uyarlama olmuş, bu zamana kadar izlediğim filmler arasında en iyi filmler arasına koyabileceklerimden.. Mutlaka izleyin derim. Film bilgisiyle ilgili link de atayım yeri zamanı gelmişken: The Hedgehog / Les Herrison / Yaşamaya Değer filmi için lütfen tıklayın. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KÜÇÜK ŞEYLERİN TANRISI - Arundhati Roy

 

İlk yayınlandığı ülke: Hindistan

Arundhati Roy, İngiltere'nin en saygın edebiyat ödülü olan Booker Ödülü'nü 1997 yılında Küçük Şeylerin Tanrısı adlı romanıyla aldı. Lirik bir dille, şiirsi bir anlatımla, bir söz-büyücü gibi kullandığı sözcüklerle, yasak bir aşkın çökerttiği bir ailenin soluk kesen dramını anlattı. Varlıklı bir Hindu ailesinin güzel kızı Ammu, ailesinin yanında çalışan bir işçiye aşık olur. Önüne geçilmez, kural tanımaz, tutkulu bir aşkla bağlanırlar birbirlerine. Oysa genç adam Dokunulmazlar sınıfındadır, toplumun en alt kademesinden. Sonu olmadığını bildikleri bu aşkta Küçük Şeylerle 'le yetinirler, geleceği düşünemezler. Genç kadının ayrıldığı kocasından olan biri kız, biri erkek ikiz çocukları bu aşkın doğal tanıklarıdır. Olaylar, birbirinden ayrılmayan bu çift yumurta ikizlerinin çevresinde döner, kızın gözüyle anlatılır. Arundhati Roy, geriye dönüşlerle örüyor kurgusunu ve beklenmedik, dehşet verici sona ulaştırıyor. 1960'lı yılların sonunda, Hindistan'ın güneyinde geçen bu öyküde, arka planda İngiltere'den bağımsızlığını yeni kazanmış, siyasal çalkantılar içindeki bir Hindistan'ı, Kast Sisteminin ürkütücü koşullarını ve toplumsal tabuları buluyoruz. Hindistan'da yayınlandığında, Hristiyan bir Hindu kadınıyla alt kasttan bir erkek arasındaki aşk ve aşk sahneleri Hint gelenek ve göreneklerine aykırı düştüğü için büyük tartışmalara yol açan Küçük Şeylerin Tanrısı bir solukta okunan unutulmaz bir roman.

 

kucukseylerintanrisi.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.