Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyanın en etkili pasaportları


Radya

Önerilen İletiler

many-passports.jpg

 

CNN'de yer alan habere göre; BM üyesi 193 ülke ve altı bölgenin yer aldığı sıralama, sahip olunan pasaportla kaç ülkeye vizesiz girilebildiği esasına göre yapıldı.

Türkiye pasaportu, Karayip ülkesi St. Kitts ve Nevis'le birlikte listenin 29'uncu sırasında yer aldı. Listenin birçok sırasında birden fazla ülke yer almasından ötürü Türkiye pasaportu, 193 ülke arasında ise 62'nci oldu. Türk vatandaşları 108 ülkeye vizesiz girebiliyor.

Ekonomisi güçlü gelişmiş ülkeler listenin üst sıralarında bulunuyor. Taşıyanlara 147 ülkeye vizesiz girme olanağı sağlayan ABD ve Britanya listenin ilk sırasında...

İkincilik, 145 ülkeye vizesiz girebilen Fransa, Güney Kore ve Almanya pasaportlarının olurken, üçüncü sırada 144 ülkeyle İsveç ve İtalya yer aldı.

 

 

Fransa pasaportuyla 145 ülkeye vizesiz girilebiliyor.

259_eiffel1.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arton Capital'ın listesinde 143 ülkeyle dördüncü sırada yer alan ülkeler şöyle: Danimarka, Singapur, Finlandiya, Japonya, Lüksemburg ve Hollanda.

Beşinciliğe oturan İsviçre pasaportunu taşıyan bir kişi 142 ülkeye elini kolunu sallayarak girebilirken, altıncı sırada yer alan Norveç, İspanya, Belçika, Portekiz ve İrlanda pasaportuyla 141 ülkeye girilebiliyor.

Komşu Yunanistan'ın Malezya, Avusturya ve Kanada'yla paylaştığı yedinci sıra, 140 ülkeye vizesiz girebilen ülkelerin oldu.

 

 

 

 

45'inci sıradaki Çin pasaportuyla 74 ülkeye vizesiz seyehat mümkün...

 

dunyanin-en-kalabalik-ulkesi-cin.jpg

 

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin 74 ülkeyle 45'inci olabilirken, Hindistan 59'ncı sırada yer aldı. Bir Hindistan vatandaşı, sadece 59 ülkeye vize almadan gidebiliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Listenin en dikkat çeken ülkelerinden biri Rusya. 98 ülkeye vizesiz giren Ruslar, 35'inci sırada...

Listenin sonlarında yer alan ülkeler siyasi çalkantıların hiç eksik olmadığı topraklar. 80'nci, yani sadece 28 ülkeye vizesiz girebilen sonra sıradaki ülkeler şöyle: Güney Sudan, Solomon adaları, Filistin toprakları, São Tomé ve Príncipe ve Myanmar.

 

 

rusya1.jpg

Rusya Federasyonu pasaportu taşıyan biri, 98 ülkeye vizesiz gidebiliyor.
 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dört yılı aşkın bir süre içsavaşı sonlandıramayan Suriye, 48 ülkeyle 69'uncu; yaptırımlarla başı dertte olan İran, 47 ülkeyle 70'inci sırada yer aldı. Akdeniz'de son günlerde yaşanan tekne facialarıyla gündeme gelen Libya ise İran'la aynı klasmanda...

EN PAHALISI TÜRK PASAPORTU
51 ülkenin pasaportunu araştıran seyahat arama motoru GoEuro ise pasaportların fiyatlarını karşılaştırdı. Araştırma sonucunda, fiyat olarak 251 dolar harç ile Türk pasaportu en pahalı pasaport çıktı.

Türkiye'de asgari ücret üzerinden 95 saat çalışılarak pasaport harcının ödenebildiği belirtilirken, pasaport ücreti 43 dolar olan İsveç'te bu sürenin bir saat olduğu ifade edildi.

 

66504.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.