Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AKP’nin, sağlıkta “kıyım” politikaları protesto edildi...


Önerilen İletiler

Halkevleri yıllardır piyasalaştırma ve özelleştirme politikalarıyla sağlığı dönüştüren ve insanların ölümüne sebep olan AKP’yi protesto etti. Sağlık Bakanlığı önünde bir araya gelen Halkevciler, sağlıkta yıkım politikalarına karşı herkesi 12 Nisan’da Ankara’da yapılacak olacak mitinge davet etti

halkevleri_sa%C4%9Fl%C4%B1k_bakanl%C4%B1

 

Halkevleri, AKP’nin sağlığı piyasalaştıran, pahalılaştıran ve insanların ölümüne sebep olan sağlık politikalarını protesto etti. Sıhhiye’ye gelen Halkevleri üyeleri “Yürü Üstüne Üstüne” kampanyasının önlükleriyle birlikte kol kola girerek Sağlık Bakanlığı’na yürüdü. Halkevciler ayrıca yanlarında bir korkuluk getirerek, Sağlık Bakanlığı görevini korkuluğun Mehmet Müezzinoğlu’ndan daha iyi yapabileceğini düşündüklerini söyleyerek bakanlığın girişine bıraktı.

 

halkevleri_sa%C4%9Fl%C4%B1k_bakanl%C4%B1

 

Sağlık Bakanlığı önünde Halkevleri adına açıklamayı yapan Dilara Doğanbaş AKP’nin, iktidarı boyunca sağlıkta yaptığı özelleştirmeler ve sağlık politikalarıyla insanlara yaşamdan çok ölüm getirdiğini; 13 yıldır, parası olmadığı için hastane kapılarında ölenlerin, ilacı devlet tarafından karşılanmadığı için ilaçsızlıktan ölenlerin, sezaryen ve kürtajın yasaklanmasından etkilenen kadınların ölümlerinin sebebinin AKP’nin sağlık politikaları olduğunu belirtti.

GSS ile sağlığı piyasalaştıran AKP’nin parası olmayanı ya ölüme ya da büyük borçların altında kalmaya mahkum ettiği vurgulayan Doğanbaş; öğrencilerin, işsizlerin GSS borçlarıyla baş etmeye çalıştığını; her gün sağlık kurumlarına giden insanlar muayene ücretleriyle, karşılanmayan sağlık hizmetleriyle, ilaç farklarıyla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

 

halkevleri_sa%C4%9Fl%C4%B1k_bakanl%C4%B1

 

Doğanbaş açıklamada ayrıca şunları söyledi:

Halkevleri üyeleri açıklamanın ardından eylemlerini sonlandırdı.

Sıra bekleme çilesi bitti diye müjdelenen sistem hiçbir şey değiştirmedi. Hastalar hala uzun kuyruklarda bekliyor. Telefon sistemiyle alınan randevular 2 yıl sonrasını bulan tarihlere veriliyor.

AKP sağlıkta da kadınların sezaryen ve kürtaj hakkına engel olarak saldırılarını sürdürüyor. Tayyip Erdoğan’ın “Kadın erkek eşit değildir, fıtrata ters” tartışmasını başlatmasının ardından, sağlık bakanı da çıkıp “Sezaryen hak değil, bu işin fıtratı normal doğum” dedi. Geçtiğimiz şubat ayında İzmir’de Ayşe Kocaoğlu’nun kolunu kaybetmesi pahasına kürtaj olmasına izin verilmemesi bu zihniyetin sonucudur.

Sermayenin daha fazla kar elde etmesi için sağlık emekçileri uzun nöbetler ve angarya çalışmaya zorlanıyor, yoksullaştırılıyor. İş, ücret ve gelecek güvenceleri yok edilen sağlık emekçilerinin nitelikli sağlık hizmeti sunmaları neredeyse imkansız hale getiriliyor.

AKP’nin tüm bu sağlıkta yıkım politikalarına karşı sağlık hakkımızı savunmak için sokaktayız. Parasız, nitelikli, eşit, anadilinde sağlık istiyoruz. AKP’nin talanına karşı herkesi mücadeleyi büyütmeye, 12 Nisan’da Ankara’ya Kolej Meydanı’na çağırıyoruz.

 

halkevleri_sa%C4%9Fl%C4%B1k_bakanl%C4%B1

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.