Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HaberinVarmı? Koç Üniversiteliler Dayanışması 2 Nisan’da eylemde


Önerilen İletiler

Koç Üniversiteliler Dayanışması, üniversite yönetiminin artan baskılarına karşı taşeron işçilerin direnişinin yıldönümü olan 2 Nisan’da eylemde

Koç Üniversitesi işçileri, öğrencileri, akademisyenleri ve asistanları Koç Üniversitesi 2 Nisan Direnişi’nin 2. yıl dönümünde bir kez daha ayakta. Taşeron işçilerin işten atılmasıyla başlayan 2 Nisan Direnişi, kazanımla sonuçlanmış ve işçiler yeni taşeron firmada işe başlarken hak ihlallerini raporlayan Taşeron İzleme Kurulu kurulmuştu. Ancak Koç Üniversitesi yönetimi özellikle son bir senede taşeron işçilerin iş yükü ve işçilere yönelik baskıları artırırken akademisyenleri işten çıkarıyor, çıkartılmayanların bir kısmının ise haklarını sözleşmelerle kırpmaya çalışıyor. Asistanlar güvencesiz çalışma koşullarına itiliyor. Bu gelişmelerle öğrencilere verilen eğitim kalitesinde de ciddi düşüşlerin yaşanmasına neden oluyor.

 

koc-afis-212x300.jpg

 

 

Bütün bunlara bir tepki olarak yakın bir zamanda öğretim görevlilerinden biri rektör Ümran İnan’ın ve yönetimin özellikle şeffaf olmayan, tepeden inme kararlarını eleştiren bir e-postayı tüm fakülteye göndererek istifasını açıklamıştı.

Bu gelişmelerin ardından Koç Üniversiteliler Dayanışması 26 Mart’ta bileşenlerinin katıldığı forumda eylem kararı aldı. 2 Nisan’da gerçekleşecek eylemin duyurulmasının ardından okul yönetimi üniveriste bileşenlerine yönelik baskıyı artırdı.

Öğrencilerin 2 Nisan eylemi için dağıttığı bildiriler ve asılan afişler güvenlik tarafından indirilirken özellikle öğrenci merkezinde güvenlik görevlilerinin sayısı artırıldı.

Üniversite yönetiminin tüm sindirme politikalarına karşı yürüyüş, 2 Nisan saat 17.00’da öğrenciler, akademisyenler ve işçilerin katılımıyla okul içinde başlayacak ve 17.30’da Koç Üniversitesi kapısında yapılacak basın açıklamasıyla sona erecek.

 

kocta-neler-oluyor.jpg

 

 

Ulaşım: Metronun son durağı olan Hacıosman’dan kalkan 150 veya 154 numaralı İETT otobüsleri yarım saatte Koç Üniversitesi Kapısına ulaşabilirsiniz. 

Koç Üniversitesi’ndeki son gelişmeleri Twitter üzerinden #KoçtaNelerOluyor ve #HaberinVarMı hashtaglerinden takip edebilirsiniz.

Koç Üniversiteliler Dayanışması’nın çağrısı:

Sorunlarımızın Çözümü Kendi Dayanışmamızdadır Diyoruz ve 2 Nisan’da Taleplerimiz İçin Buluşuyoruz

Biz Koç Üniversitesi akademisyen, öğrenci, işçi ve asistanları olarak üniversite bileşenlerini birbirinden soyutlamak isteyen düzene inat bir araya geliyor ve sorunlarımızı birlikte çözüyoruz. Tüm bileşenlerin sorunlarının birbiriyle bağlantılı olduğunu ve bu sorunlara karşı  ancak ortak bir mücadele ile kazanım elde edebileceğimizi biliyoruz. Bunu bize 2 Nisan Direnişi gösterdi. Üniversitede çalışan tüm taşeron işçilerin bir anda işten çıkartılmasıyla tüm bileşenler olarak başlattığımız direniş tüm taşeron işçilerin işe geri alınmasıyla sonlanmıştı.

Bugün de hocalarımız işten çıkarılma tehdidiyle ve asistanlar güvencesiz çalışma koşullarıyla karşı karşıya kalıyor. Taşeron işçilerinin bir yandan artan iş yükü bir yandan karşılaştıkları baskılar sebebiyle çalışma koşulları ağırlaşıyor . İş yükü artışı ve hocaların işten çıkartılması öğrencileri doğrudan etkilediği gibi bir de tepeden inme ve şeffaf olmayan uygulamalar nedeniyle öğrenciler pek çok sorunla karşılaşıyor.

Bu sorunlara karşı taleplerimizi dillendirmek üzere direnişimizin yıl dönümü olan 2 Nisan günü saat 17.30’da Koç Üniversitesi kapısında bir araya geliyoruz. Sizleri de mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.