Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

kısırlaştırıcı mercimek...


Yayamaz Kayımca

Önerilen İletiler

11102977_10153190980327048_5727986270378

 

 

ÜÇ ÇOCUK DOĞURUN DİYORLAR 
KISIRLAŞTIRICI MERCİMEK YEDİRİYORLAR!
MERCİMEK ZEHİRSİZ İSE TÜKET!

ZEHİRLİ MERCİMEK LİMANDA.! TEMİZ RAPORU ÇIKARTIRMAYA UĞRAŞIYORLAR! SONRASI?

İktidara yakın bir şirketin ithal ettiği mercimekte GDO bulundu. Ancak rapor 1 aydır yazılamıyor.
7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala, liste savaşlarının yaşandığı Başkent’te bu kez, “zehirli mercimek” krizi çıktı. İktidara yakın bir şirket, Kanada’dan 39 bin ton mercimek ithal etti. Bir firma personeli, mercimeğin GDO’lu olduğunu ihbar etti. Alınan numuneler de bunu doğruladı. Ancak rapor, bir aydır yazılamadı. GDO’lu mercimek dolu gemi de, Mersin açıklarında bekletiliyor. Olumlu rapor çıkarsa, Türkiye genelinde 7 ünlü firmanın da ürün aldığı şirket, 39 bin ton mercimeği piyasaya sürecek.
ŞİRKETİN PERSONELİ İHBAR ETTİ
Başkent’teki zehirli mercimek krizi, 10 Şubat 2015 tarihinde Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’na gelen bir ihbar ile başladı. İhbarda, Türkiye’nin gıda ithalatında öncü bir firmasının, Kanada’dan ithal ettiği bazı ürünlerin “GDO’lu yani genetiği değiştirilmiş ürünlerden oluştuğu öne sürüldü. Şirkette görevli bir personel tarafından yazıldığı öne sürülen ihbarda, şirketin uzun zamandır getirdiği ürünlerde GDO olduğu hatta Mersin limanına yanaşan bir gemide bulunan 39 bin ton mercimeğin de GDO’lu olduğu iddiasına yer verildi.
NUMUNEDEN GDO ÇIKTI
İhbar, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’na 10 Şubat 2015 tarihide geldi. Aynı ihbar, BİMER’e ve Cumhuriyet savcılıklarına da gönderildi. Ve ihbar üzerine bakanlık uzmanları, gemide bulunan ürünlerden numune alarak teste gönderdi. Yapılan testte, mercimekten, GDO içeren EPsps modifikasyon (PVGT), NOS terminatör, BAR gen ve çeşitli kanola ve keten tohumu genleri bulundu. Ayrıca aynı üründe, IMAZMOX isimli pestisit de tespit edildi. Özetle, mercimekte insan hayatına büyük zarara verecek birçok unsur olduğu belirlendi. İhbar nedeniyle gemi yükünü boşaltamadı. Ancak labarotuvar raporu da yazılmadığı için gemideki yükle ilgili işlem yapılamıyor. Yani raporun yaklaşık bir aydır hazırlanmaması nedeniyle, gemideki yükün “kılıfına uydurularak”, piyasaya sürülmesinden endişe ediliyor. Firma sahiplerinin ise konuyla ilgili Ankara’da lobi faaliyetlerinde bulunduğu ve ürünün GDO’lu olmadığını iddia ettikleri öğrenildi.
7 FİRMA ÜRÜNLERİ KULLANIYOR
İthalatçı firma, Türkiye’nin bakliyat alanında ünlü birçok firmasına “ürün” satışı gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, 7 ünlü bakliyat markası ithalatçı firmadan ürün temin ediyor.
Mersin limanında bekleyen geminin yükü de Kanada’dan alındı. Firma geçmişte de, aynı ülkeden mercimeğin dışında bakliyat ithalatı yaptı.
HÜSEYİN ÖZAY

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...
  • 10 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.