Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Enerji Bakanlığı’na elektrik hattı: “AKP’nin pili tükendi, yerin dibine gömmeli”


Önerilen İletiler

Türkiye genelinde elektrik kesildi, hızla harekete geçen Halkevleri “Jeneratör Tayyip” sloganlarıyla kesintinin sebebini bilmeyen Enerji Bakanlığı’na elektrik ve ihtar çekti: “Pili bitmiş ve artık şarj olmayan AKP’yi artık, nükleer atıklar gibi toprağa gömeceğiz”

halkevleri_kesinti_31mart_1.jpg

Türkiye çapında yaşanan elektrik kesintisi ve kesinti hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın tutarsız halkı oyalama çabası Halkevleri tarafından protesto edildi. Kesintiden sadece birkaç dakika sonra ellerinde üçlü priz, kontrol kalemi, pense, yan keski gibi aletler ve seçim günlerinde “trafoya girerek” simgeleşen kedileri temsilen bir oyuncak kedi ile birlikte Kızılay sokaklarında dolaşarak herkesi enerji hakkına sahip çıkmaya çağırdı.

Kızılay’daki çağrının ardından kol kola girerek ve “Jeneratör Tayyip” sloganlarıyla bakanlığa yürüyen Halkevleri üyeleri, kesintilerin neden olduğunu bir de bakanlığa sormak istedi. Yürüyüşün önünü kesmeye çalışan sivil polisler ile Halkevciler arasında kısa süreli bir arbede yaşansa da yürüyüş bakanlık kapısına kadar sürdü.

Bakanlık önüne gelince Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız için yazılan şarkı söylendi. “Evlerinde ampulleri yanmıyor, elektrikler kesilmiş gelmiyor. Sorumlusu Taner Yıldız duymuyor, suçu pisicik kediye atıyor” sözlerinin geçtiği şarkının ardından “Trafolar açılsın, kedilere özgürlük” sloganı atıldı.

halkevleri_kesinti_31mart_3.jpg

Halkevleri Kent ve Doğa Meclisi Temsilcisi Hadi İskit, mizansen sonrasında basın açıklamasını okudu. Yerel seçimlerdeki oy sayım işlemleri sırasında yaşanan elektrik kesintilerini “Trafoya kedi girmiştir” sözleriyle açıklamaya çalışan Enerji Bakanı Yıldız’ın bugünkü kesintiyi bakanlığı işgal eden kedilere bağlayabileceğini söyleyen İskit, henüz barajlarla ve fosil yakıt santralleriyle elektrik üretmeyi beceremeyen bir bakanlığın nükleer projesinden endişe duyduklarını belirtti.

AKP’nin yıllardır her türlü beceriksizliğini örtmeye çalıştığı “terör saldırısı” söylemini hızla ürettiğine dikkat çeken İskit, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

Bu iktidarın pili artık ömrünü tüketmiştir ve şarj yeniden olmamaktadır.
AKP
artık tıpkı nükleer atıklar gibi kurşun bloklar içine konulup yerin onlarca kat altına gömülmelidir.
AKP
’yi; üstüne üstüne yürüyerek toprağa gömmek için 12 Nisan’da herkesi Ankara’ya bekliyoruz.

Halkevleri üyeleri açıklamanın ardından Taner Yıldız’ın bahane ettiği kedileri oyalayıp elektriği geri açmak için Enerji Bakanlığı’nın önüne bir yumak ip, oyuncak kedi ve birkaç küçük oyuncak fare bıraktı.

halkevleri_kesinti_31mart_2.jpg

halkevleri_kesinti_31mart_4.jpg

halkevleri_kesinti_31mart_5.jpg

halkevleri_kesinti_31mart_6.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.