Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

EMO’dan elektrik kesintisi açıklaması..


Önerilen İletiler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan beklenen elektrik kesintisi açıklaması Elektrik Mühendisleri Odası’ndan geldi

elektrik-kesintisi-300x165.jpgTürkiye genelindeki elektrik kesintileri ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan açıklayıcı ve ikna edici bir açıklama gün boyunca yapılamazken, Elektrik Mühendisleri Odası’ndan (EMO) yazılı bir bilgilendirme açıklaması geldi. EMO yönetimi, elektrik kesintilerinin iletim sisteminin çökmesi nedeniyle olduğunu duyurdu.

Kesinti sorununun dağıtım sistemlerini değil, iletim sistemlerini ilgilendirdiğini belirten EMO şöyle dedi:

Tarifede yapılan değişiklikle faturadaki diğer kalemlerde artış yapılırken, iletim bedelinde düşüş gerçekleştirilmiştir. Kamuya ait olan iletim ağları için tahsil edilen bedelden yapılan indirim, faturadaki diğer kalemlerde yapılan artışla dağıtım şirketlerine aktarılmıştır. Dolayısıyla iletim sistemlerinde bakım ve rehabilitasyon eksiklikleri nedeniyle büyük çaplı bir arıza meydana gelmiş olabilir.

Santrallerin devreye girmemesi nedeniyle tüm enterkonnekte sisteminin etkilenmiş olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, bu açığın diğer santrallerden karşılanamaması ve TEİAŞ’ın yük artırma yöntemiyle oluşan açığı yönetip planlı elektrik kesintileri yapılmaması nedeniyle de arıza yaşanmış olabileceği ifade edildi.

2006 yılında da kimi özel santrallerin devreye girmesi nedeniyle 13 ilde 6 saati aşan elektrik kesintileri yaşandığını hatırlatan elektrik mühendisleri, Türkiye’de nükleer santrallerin kurulmasında enerji açığı gerekçesinin ileri sürülmesine tepki gösterdi ve şöyle devam etti:

Türkiye’nin enterkonnekte sisteminin Avrupa’da bile zaman zaman sorunlara neden olduğu son 2-3 yıldır bilinmektedir. Nitekim geçtiğimiz günlerde de Avrupa enterkonnekte sisteminden anlık olarak Türkiye’nin çıktığı bilgisi vardır. Avrupa enterkonnekte sisteminde Türkiye’nin frekans bozukluğuna yol açmış olması nedeniyle sistemin kesintiye uğramış olması da yaşanan elektrik kesintisinin nedenlerinden biri olabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.