Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kara Panter Mumia Abu Jamal yoğun bakımda..


Önerilen İletiler

ABD’de 34 yıla yakın süredir cezaevinde bulunan Gazeteci ve eski Kara Panterler Üyesi Mumia Abu Jamal, hastanede yoğun bakıma alındı. Mumia Abu Jamal’in hastaneye kaldırılmadan önce ailesi, arkadaşları ve avukatlarına haber verilmediği belirtildi


 


mumia-300x198.jpg


 


Democracy Now!’a Abu Jamal’in durumu hakkında bilgi veren arkadaşı Johanna Fernandez, Abu Jamal’in hastaneye kaldırıldığını dün sabah ziyaretine gittiği sırada öğrendiğini söyledi. Fernandez, geçtiğimiz hafta telefonda konuştuklarını ve Abu Jamal’in sesinin çok kötü geldiğini belirtti.


Fernandez, cezaevine geldiğinde kendisine Abu Jamal’le görüşemeyeceğinin söylendiğini, kan şekeri düşüklüğü sebebiyle hastaneye kaldırıldığını öğrendiğini belirtti.


Fernandez, 3 aydır Abu Jamal’in egzama şikayetleri olduğunu ve “Derim fil derisi gibi” dediğini aktardı.


Prison Radio(Cezaevi Radyosu) program yapımcısı Noelle Hanrahan, Abu Jamal için cezaevinde tedavi imkanlarının son derece kısıtlı olduğunu belirtti. Hanrahan, “Mahkumları cezaevi dışındaki hastanelere kaldırmak standart prosedür değildir. Durumunuzun çok ağır olması gerek” dedi.


Abu Jamal’in kardeşi Keith Cook’un ağabeyini ziyarete gittiği ancak henüz görüşmesine izin verilmediği aktarıldı.


Cezaevi yetkililerin Abu Jamal’in durumuna ilişkin net bilgi vermekten kaçındığı belirtiliyor. Bir hastane yetkilisi de Abu Jamal’a dair bilgisi olmadığını ifade etti.


1982 yılında Philadelphia’da bir polisi öldürmek suçlamasıyla idam cezasına çarptırılan Abu Jamal, suçlamayı kabul etmemişti. ABD’de pek çok insan hakları savunucusunun Abu Jamal’in özgürlüğü için 30 yılı aşkın süredir verdiği mücadele devam ederken, Abu Jamal’in hakkındaki kesinleşmiş idam cezası 2011 yılında kaldırılmıştı. Abu Jamal’in makaleleri gazetemiz evrensel dahil dünya çapında pek çok mecrada yayımlanıyor.


Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.