Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Erdoğan-Davutoğlu ikilisi adalet arayışından ‘adliyelere sıkıyönetim’ çıkardı


Önerilen İletiler

Erdoğan-Davutoğlu ikilisi Çağlayan’daki DHKC eyleminin ardından eylemcileri ‘terörist’, avukatları ‘potansiyel tehdit’, İç Güvenlik Yasası’nı ‘meşru’ ilan etti. Ayrı ayrı, adliyelere giriş çıkışlarla ilgili yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini söyleyen ikili, eylemcilerin taleplerini görmezden geldi

 

tayyip_ahmet_koltuk-300x166.jpg

 

Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu ikilisi Çağlayan Adliyesi’ndeki rehin eyleminin ardından peş peşe yaptıkları açıklamalarda eylemcileri ve avukatları hedef alan, İç Güvenlik Paketi’ni ise meşrulaştıran bir dil kurdu.

Romanya’da konuşan Erdoğan, Çağlayan Adliyesi’ndeki iki eylemcinin katledildiği ve rehine savcının öldüğü “kurtarma” operasyonu için polisi kutladı. “Bu işin öyle hafife alınır bir yanı yok. Bu, üzerinde çok çok önemle durulacak ibretlik bir vaka, olaydır” diye konuşan Erdoğan, daha önce emniyet ya da başsavcılığın böyle bir açıklaması olmamasına rağmen eylemcilerin avukat cübbesiyle içeri girdiğini söyleyerek avukatları hedef alacaklarını ilan etti:

Bundan sonraki süreçte avukatların adalet saraylarına girmesinden tutunuz ve diğer görevlilerin aynı şekilde adalet saraylarına girişlerinden tutunuz, bunların ne gibi bir muameleye tabi tutulacak, bunların hepsinin değerlendirilmesini ele almak gerekiyor.

Başbakan Davutoğlu da eylemcilerin yaşamlarını önemsemediklerini “Savcımız sayın Mehmet Selim Kiraz’ın sağ salim kurtarılması için her türlü çaba yapıldı. Her türlü çaba gösterilmiştir. Savcı Kiraz’a Allah’tan rahmet diliyorum. Terör bir insanlık suçudur. Saldırı Türk demokrasisine yapılmıştır” diye konuştu.

DHKC eylemcilerinin 1991 doğumlu Şafak Yayla ve 1987 doğumlu Bahtiyar Doğruyol olduğunu açıklayan Davutoğlu, Erdoğan’ın avukat giysisi ile içeri silah sokulduğu iddiasını yineledi ve yeni bir düzenleme konusunda benzer bir mesaj verdi:

Bundan sonra atılacak adımları birlikte ele almalıyız. Teröre karşı kararlı bir mücadele vereceğimizden herkes emin olmalıdır, atacağımız adımlardan kimsenin şüphesi olmamalı. Adalet saraylarında güvenlik mutlaka surette temin edilecek.  Avukat ve hakimlerden ortak çaba bekliyoruz. Adalet saraylarında güvenliği polis de sağlayabilir.

Davutoğlu, ayrıca İç Güvenlik Yasası’nı meşrulaştırmaya çalışarak, “Aylardır biz yüzlerini kapatanların gizli terörizm faaliyetinde olduklarını söylüyorduk zaten” dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.