Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Çok Kazanan 10 Meslek


Önerilen İletiler

  • Admin

En Çok Kazanan 10 Meslek

 

Meslek seçimi demek büyük stres demek. Geleceğini buna göre şekillendirmek ve mezun olduktan sonra iş bulabilmek büyük sorunlardan birisi olarak görülmektedir. Geçtiğimiz günlerde sizlere Türkiye’nin illere göre işsizlik oranı hakkında bilgiler vermiştik. Bu konu üzerinde fazlaca durduğumuz zaman istihdam ve meslek seçimi konusunu irdelemek gerekir. Gerçekten derin konulardan olan bu iki konu üzerine yapılan milyonlarca tartışma okuyabilirsiniz.

 

  1. Matematikçi
    Yıllık Maaşı: 101,360 Dolar - 264.422 TL
    MatematikçiCareerCast sıralamasına göre matematikçiler ilk sırada yer alıyor. Yıllık kazançları ise 101,360 dolar. 2022 kriterlerine göre büyüme beklentisi ise % 23. Matematik alanının kariyer anlamında gerçekten kilit noktalardan birisi oldu düşünülüyor. Gelecek göz önüne alındığında ise matematik alanının daha da değerleneceğine yönelik bakış açıları var.
  2. Sigorta Uzmanı
    Yıllık Maaşı: 93,680 Dolar - 244.387 TL
    Sigorta Uzmanıİkinci sırada yer alan sigorta uzmanlığı, 2022 yılı öngörülerine göre % 26 oranında daha büyüyecek. Ödüllendirici meslekler diye nitelendiriliyor ve iş bulma olanağı yüksek meslekler arasında yer alıyor. Sigorta uzmanlığı alanında kariyerin ne kadar zor olduğu söylense de, sigorta pazarının gün geçtikçe büyümesi, bu mesleği daha da değerli yapıyor.
  3. Yazılım Mühendisi
    Yıllık Maaşı: 93,350 Dolar - 243.526 TL
    Yazılım Mühendisi2022 yılı beklentilerine göre yazılım mühendisliği alanında büyüme % 22 oranında. Dünyanın teknoloji anlamında geldiği nokta bir yana bilgisayar teknolojisinin gelmiş olduğu nokta bu mesleğin ne kadar değerli olduğunu göz önüne seriyor. 21. yüzyılın en iyi iş fikirleri arasında yer alıyor ve bilgi, bilgisayar teknolojilerinin gelişmeye devam etmesi bu mesleğin yıldızını daha da parlatıyor.
  4. Bilgisayar Sistemleri Analisti
    Yıllık Maaşı: 79,680 Dolar - 196.699 TL
    Bilgisayar Sistemleri Analisti2022 yılına kadar % 25 oranında bir büyüme daha beklenen bu meslekte, yazılım mühendisliği gibi 21. yüzyılın en iyi iş fikirlerinden. Ağ yönetimi iş uygulamalarının en önemli parçalarından. Şirket ve kurumların dijital formatlar içerisinde dosyalarını aktarmalarının, önümüzdeki yıllarda daha da yükseleceği öngörülüyor.
  5. İstatistikçi
    Yıllık Maaşı: 75,560 Dolar - 197.117 TL
    İstatistikçiİstatistiksel analizlere sanayinin birçok alanında gün geçtikçe artan bir önem veriyor ve bu nedenle de istatistikçilere olan talep artıyor. 2022 yılına kadar % 27 oranında bir büyüme bekleniyor.
  6. Mesleki Terapist
    Yıllık Maaşı: 75,400 Dolar - 196.699 TL
    Mesleki TerapistMesleki terapistler, hastalanan ve yaralanan çalışanın rehabilitasyon aşamasını hızlandırma işiyle ilgilenmektedir. 2022 yılına kadar % 29 oranında bir büyüme daha beklenen bu mesleğin eğitimleri de ciddi eğitimleri içermektedir. Hastaların günlük faaliyetlerine hızlı bir şekilde dönmelerini sağlamalarının ne kadar önemli olduğunu tahmin edebilirsiniz.
  7. Dişçi
    Yıllık Maaşı: 70,210 Dolar - 183.160 TL
    Dişçi2022 yılına kadar % 33 oranında bir büyüme daha beklenen dişçilik mesleği her daim önemli meslekler arasında yer almıştır. Önemli olan ise alanında yetenekli olmaktır. Rekabetin yüksek olduğu bu meslekle ilgileniyorsanız, esnek çalışma saatlerini kabul etmelisiniz.
  8. Konuşma Patologu
    Yıllık Maaşı: 69,870 Dolar - 182.273 TL
    Konuşma Patologuİletişimsel bozuklukların giderilmesi alanında faaliyet gösteren konuşma patologlarının da, geniş bir alanı kapsayan meslekleri var. Hemen her yaş grubundan hastası olabilecek bu meslek için 2022 yılına kadar % 19 oranında büyüme bekleniyor.
  9. Odyolog
    Yıllık Maaşı: 69,720 Dolar - 181.882 TL
    Odyolog ismi belki yabancı gelebilir size. Hemen açıklayalım, işitme ve denge sorunu yaşayan hastaların tedavisinden sorumludurlar. 2022 yılına kadar % 34 oranında bir büyüme gerçekleşeceği ve yüksek bir talep doğacağı söyleniyor. Son birkaç yıldır gelişme gösteren işitme cihazı teknolojisi gelişmeye devam ettikçe daha büyük fırsatların doğacağı da düşünülüyor.
  10. Kadrolu Üniversite Profesörü
    Yıllık Maaşı: 68,970 Dolar - 179.925 TL
    Her ne kadar zorlu bir süreçten geçerek bu pozisyona sahip olabiliyorsanız da, her zaman kutsal bir meslek olan eğitimcilik buna değer. 2022 yılına kadar bu meslekte % 19 oranında bir büyüme bekleniyor. Liseden sonra alınan eğitimler ve üniversitede koyulan hedefler kariyerin profesörlük yönünde ilerlemesi adına büyük bir önem taşıyor.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.