Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Baharda yapılacak en iyi şeyler listesi


Smyrna

Önerilen İletiler

  • Co-Admin

11046740_490848574389567_538094126181656

 

Bakmayın hâlâ esip gürlediğine, yağıp yağıştırdığına; olsun olsun bir-iki hafta daha ömrü var soğuk havaların, hırpalayıcı rüzgârların.Dayanın, az kaldı. Sonrası bahar,  sonrası yeşillik/güneş/ferahlık..
Siz de uyanın doğa ile birlikte, şöyle bir bakın neler yapabilirsiniz baharda..
Seçin-beğenin-yapın-mutlu olun!
 
 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin

Süper Lig’de bu sezon kıran kırana geçen şampiyonluk mücadelesinde favorilerden Beşiktaş ve Galatasaray, ligin bitimine bir hafta kala karşı karşıya gelecek. 24 Mayıs’taki müsabaka Galatasaray’ın ev sahipliğinde Türk Telekom Arena’da oynanacak.

 

 

gsbjk2_369813653.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin

Baharla birlikte sokaklar yeni doğmuş sahipsiz kedi ve köpeciklerle dolacak. Belki de birini evlat edinip, hayat arkadaşı olmak istersiniz...

 

10805809_913655455346094_878527648444330

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin

“Baharın olmazsa olmazı çiçektir” diyorsanız şanslısınız. Alternatif çok: Akdeniz’de yaşıyorsanız kardelen, orkide; Karadeniz’de orman gülleri, Ege’de nergis, İç Anadolu’da gelincik... Ama konu bahar, aylardan nisansa favorimiz, uçsuz bucaksız Muş Ovası’nı kızıla boyayan laleler.

 

c4452f0b2dffd5ac9bdb339bf715a4a4.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin
Artık her mevsim çilek var ama gurmelerin beklediği gerçek bahar çileği mayısta tezgâhlarda olacak. Gelsin reçeller, hafif tatlılar, salatalar...

 

563204_579798072049359_1626007783_n.jpg?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin

Nisan demek, manavların su yeşiline boyanması demek. Baharın güzelleri kuşkonmaz, taze bezelye, enginar ve bakla, bahar sofralarını lezzetli yemeklerle donatacaklar.

 

enginar-300x225.jpg

 

14-beanbroad700g-3-262.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin

11081074_821317067916707_835622492190319

 

Baharı müjdeleyen Alaçatı Ot Festivali'ne sayılı günler kaldı! Yolunuz düşerse kaçırmayın derim..Festivalin bu yılki ana teması, Ebegümeci.

 

Festival'le ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:

 

http://www.turkish-media.com/forum/calendar/event/2281-6-alacati-ot-festivali/

 

AYRICA;

 

Fethiye Mantar Festivali (10-12 Mayıs), Bartın Çilek Festivali (Tarihi daha belli değil), Manisa Çilek Festivali (17-19 Mayıs), Manisa Mesir Macunu Festivali (21-26 Nisan), Manisa Zeytin Şenlikleri (Mayıs), Kapadokya’da Cappadox Festivali (Yeni bir etkinlik, 16–18 Mayıs), Isparta Gül Festivali (23-24 Mayıs), Eskişehir Sokak Festivali (24-25 Mayıs), Çanakkale Anzak Günü (25 Nisan)...gibi güzel etkinlikler var baharda..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin

a5d3d576d0c80138c31169a2b8fcd68c.jpg

 

Çim üstünde sefa vakti
 
Papatyaları gördünüz mü tamamdır, bırakın kendinizi papatyaların içine.Papatya falı bakın, saçınıza taç yapın, uzanıp kitap okuyun..Ehh daha ne olsun dimi..
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin

b83f2acc64256d6c92614c24d315b156.jpg

 

  İstanbul’da kuş göçü

Binlerce yıllık kuş göçünü izlemek ve binlerce kilometrelik yolculuğun küçük bir anına da olsa tanıklık etmek isteyenler! Sizi İstanbul’da Sarıyer ya da Çamlıca Tepesi’ne alalım. Göç yolculuğunun başladığı günlerdeyiz.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin
34561_77955_20042013143414_5.jpg
 
Hep beraber İzmir’e

 

“Ben kitaba doymuyorum, kitapçılar bana yetmiyor” diyorsanız, ülkenin neresinde olursanız olun, 18-26 Nisan’da İzmir’e bilet alın, bütün yazarların imza günlerine katılın, bütün kitapları bir arada görün. 20. İzmir Kitap Fuarı kapılarını açmış, sizi bekliyor olacak.

 

 detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:

 

http://www.turkish-media.com/forum/calendar/event/2260-20-izmir-kitap-fuari/

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin

organic-seed%281%29.jpg

 

Bahar demek doğanın uykudan uyanması demek değil midir..Haydi bahçe ve balkonlara! Çiçeklerimizin canlanma vakti..

 

 

Bu dönemde Haziran'a kadar şunları yapabilirsiniz:

* Kış aylarında yağışlardan sonra sıkılaşan toprağı belleyerek tavlandırın.

* Bitkilerin ve ağaçların etrafını çapalayarak toprağı havalandırın. Böylelikle istenmeyen yabani otların üremesini engelleyecek ve yenilenme sürecini hızlandıracaksınız.

* Zarar gören saksılarınızı ve toprağını değiştirin. Değiştirirken bitkilere zarar vermemeye dikkat edin. Suyun kolayca akışını sağlamak ve toprağı havalandırmak için, saksı dibini 3 cm kadar çakıl taşları veya kiremit kırıkları ile doldurabilirsiniz.

* Yazlık sebzelerinizi ve diğer bitkilerinizi Mart ortasından itibaren (toprak ısısı en az 20°C olmalıdır) ekin. Tohumları önce çimlendirme kaplarında, sera gibi kapalı bir yerde çimlendirdikten sonra kendini koruyacak boya ulaştığında, alıştıra alıştıra bahçedeki yerine dikin. Dikimde bitkinin sağlıklı gelişimi için dikim aralıklarına dikkat edin. İyi kök gelişimi ve toprak düzenlenmesi için, tohumlar ekildikten sonra, humik asitle karışık sulama suyu ile ilk sulamayı yapın. Biber fideleri 30 cm aralıklarla dikilir. Sebzelerin arasına mantari hastalıkların geçişini önlemek için kadife çiçeği dikebilirsiniz.

* Yazın çiçeklenen çalı formlu ve kışın yapraklarını döken bitkileri budayarak gençleştirin. Lavanta, biberiye, züfaotu, lavantin gibi bitkileri bu dönemde budayabilir; çimlerinizi biçmeye başlayabilirisiniz.

* Sıcaklara bağlı olarak bütün bitkilerde hızlı bir büyüme gerçekleşir. Bu dönemde yabancı ot mücadelesini doğal yollarla yapın. Yabancı otları elle veya tırmık, çapa gibi malzemelerle sökebilirsiniz.

* Nisan'dan itibaren topraktaki suyun buharlaşmasıyla su ihtiyacı günbegün artacaktır. Bu dönemde bitkinin su ihtiyacını toprağın kuruluğundan anlayabilirsiniz. Bunun için toprağın sadece üst katmanına bakmayın. Toprağın üst katmanı kuru görünebilir ancak alt katmanları yaş olabilir.

* Bu dönemde hastalık ve zararlılarda da bir artış görünür. Bunlarla mücadelede ekosisteme zarar vermeyecek yöntemleri tercih edin. Örneğin bitkilerinizde yaprak biti varsa yaprak bitlerini yiyen uğur böceklerine zarar vermeyin.

* Kalem aşısı ve çelikle üretim için uygun bir dönem. Limonotu, lavanta, ıtır, biberiye gibi bitkilerin çeliklerini alıp köklendirebilirsiniz. Köklendirme ortamının sıcak tutulması için üzerine naylon örtebilirsiniz. Sıcaklık köklenmeyi hızlandıracaktır.

* Bazı bitkileri köklerinden ayırarak çoğaltabilirsiniz. Çilek, aslanpençesi, erikotu, kurtayağı, oğulotu, büyük ısırgan, civanperçemi, kediotu, mercanköşk gibi bitkilerden kök ayırma ile yeni bitkiler elde edebilirsiniz.

* Böbrek hastalıkları için kullanılan huş ağacı özsuyunu, ağacın gövdesini kambiyum dokuya kadar delerek mart ayında elde edebilir; iltihaplı hastalıklar için kullanılan mayıs papatyasının çiçeklerini mayıs ayında toplayabilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.