Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Boyhood-Çocukluk (2014)


Radya

Önerilen İletiler

Boyhood-Çocukluk (2014)

 

Film boşanmış bir çiftin, Mason ve Olivia'nın hikayesine odaklanıyor. Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda. Çocuğun 6 yaşında başlayan bu yeni tecrübesini 12 yıl boyunca sürecek olan bir büyüme evresine yayan yönetmen, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor. Richard Linklater'ın, 12 yıllık bir süre zarfının belirli zaman aralıklarında çekimlerini tamamladığı filmin başrollerini Ellar Coltrane, Patricia Arquette ve Ethan Hawke paylaşıyor.

 

 

Boyhood_film.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Boyhood; en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi özgün senaryo ve en iyi kurgu olmak üzere 6 dalda Oscar’a aday. 

 

Ben filmi sevdim, sonuçta ortada 12 yıllık bir emek var ama Oscar'da da çok şanslı görmüyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Film 12 yıl boyunca aynı oyuncularla çekilmiş ve film Mason isimli çocuğun dünyayı nasıl gördüğüne odaklanarak çocuğun çocukluk ve gençlik yaşamına göndermelerde bulunmuş. 12 yıl boyunca aynı oyuncular kullanılınca gerçek anlamda yaşlanma filmi inanılmaz bir görünüm içine sokuyor ve bu sizi daha da heyecanlandırıyor. Mason'ı Ellar Coltrane oynamış ve oskarlık bir oyun çıkarmış diyebilirim ve gözümüzün önünde 12 yaş yaşlanarak bitirmiş filmi. Filmde Ethan Hawke ve Patricia Arquette Mason'ın baba ve annesini oynuyorlar ayrıca Lorelei Linklater'sa kız kardeşi Samantha'yı oyunuyor. Film bir ilki oluşturması nedeniyle çok özel çocuğun aile gezilerini, diploma törenlerini, yaş günü kutlamalarını tam olarak gerçek zamanında çekerek kutluyorlar. Filmin çekildiği zamanlara göre o dönem ünlü olan şarkılarda birbiri ardına filmde sergileniyor. Amerikdaki tek anneliği mercek altına alan film Mason'la insanlara çocukların gözünden dünyanın nasıl göründüğünü inanılmaz bir güzellikte anlatıyor. Kaçırmayın kaçırırsanızda bir gün mutlaka izleyin diyorum...

 

dnyfh287qnqmobf0kg9m.jpg

 

Ayrıca Patricia Arquette Bu filmdeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Akademi (Oskar) Ödülünü aldı

 

Ayrica Patricia Arquette Oskar gecesi kadınların eşit maaş sorununa dikkat çekerek büyük alkış aldı (Amerikada kadınlar erkeklerle aynı işin yapan kadınların daha az maaş aldıklarını ve bu sorunun en kısa zamanda düzeltilmesi için bir kampanya başlattılar) 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.