Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Diktatörün Fetvası 'Kadın Allah’ın Erkeğe Emanetidir'


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Yukaridaki fetvanin gecerli oldugu 22 Ulke ve bu ulkelerdeki Kadin olmanin getirdikleri:

 

Mısır

Mısır'daki kadınların %99.3'ü, cinsel tacize maruz kalıyor. Ve %91'i de kadın sünnetine maruz kalmaktadır. Politikada da kendilerine neredeyse hiç yer bulamamaktadırlar.

 

Irak

Irak parlementosunda hiç kadın milletvekili yer almamaktadır. Ayrıca Iraklı bir kadın, pasaport almak isterse erkek bir yakınının izin verdiğine dair belge götürmesi gerekmektedir.

 

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanması yasalar ile yasaklanmıştır. Bu ülkede tecavüz ve cinsel saldırı 'zina' sayılabilir.

 

Suriye

Suriye'de kadınlar için yasal evlenme yaşı 17 fakat ülkemizde bulunan Suriyeli mülteci kampında 12 yaşında bir kızın evlendirilmeye çalışıldığı rapor edildi.

 

Yemen

Yemen'de kızların sadece %53'ü ilkokula gönderilmektedir. Kadınların binde 2'si, doğum sırasında hayatını kaybetmektedir.

 

Sudan

Sudan'da kızlar için yasal evlenme yaşı 10'dur. Ortalama olarak her 30 kadından 1'i hamilelik sırasında hayatını kaybetmektedir. Sudan'da ise kadınların binde 7.3'ü doğum sırasında hayatını kaybetmektedir.

 

Lübnan

Lübnan yasalarına göre tecavüz eden kişi, tecavüze uğrayan kadınla evlenme hakkına sahip olmaktadır. Yasadışı kürtaj yapan kadın 7 yıl hapse mahkum olmaktadır.

 

Filistin

Filistin'de kadınların okuma yazma oranı %92.6'yken, sadece %17'si istihadam edilmektedir. Kadınlar için evlenme yaşı, Batı Şeria'da 15, Gazze Şeridi'nde de 17'dir.

 

Somali

İç savaştan aşırı zarar gören Somali'de, 2012 yılında dünyanın doğum sırasında en yüksek kadın ölüm oranı yaşanmıştır. Bu oran %1.2'dir. Ayrıca hazırlanan bir rapora göre, Somali'deki kamplarda 1200 kadın tecavüze uğramıştır.

 

Cibuti

Bu ülkede cinsel tacizle alakalı bir yasa yoktur. Kadınların %93'ü kadın sünnetine maruz kalmaktadır.

 

Bahreyn

Bahreyn'de kadınların %33'ü aile içi şiddete maruz kalmaktadır. Bir kadının tanıklığı, yarım adamın tanıklığına eşittir. Bu da demek oluyor ki, 2 kadın, 1 erkeğin tanıklığına eşittir.

 

Mauritius

Mauritius'da kadınların sadece %9'u doğum kontrolünden haberdardır. 1 aylık bebekken %69'u kadın sünnetine maruz kalmaktadır.

 

Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirliklerinde evlilik dışı çocuk yapmak tutuklanma sebebidir. Ve müslüman olmayan bir erkekle evlenmeleri de yasalara göre yasaklanmıştır.

 

Libya

Nisan ayında Libya'daki sosyal işler bakanlığı, Libyalı kadınların yabancı erkeklerle evlenme taleplerini askıya almıştır. Kadınların %99'undan fazlası aile içi şiddete maruz kalmaktadır.

 

Fas

Fas ceza kanunu kadınların kocalarını terk etmelerini yasaklamıştır. 15-49 yaş arası kadınların %44'ü okuma yazma bilmemektedir. Ülkedeki evliliklerin %10'unda 18 yaşından küçük kızlar evlenmiştir.

 

Cezayir

Cezayir hukukunda eşe tecavüzün cezası yoktur. 14 Ekim 2012'de, Cezayir'de cinsel saldırıdan birisi ceza almıştır. Bu tarihe kadar cinsel saldırıdan dolayı ceza alan yoktur.

 

Tunus

12 Aralık 2012 tarihinde Tunus devletinin ilk aile içi şiddet barınağı ve acil yardım hattı hizmete açılmıştır. Tunus'da kadınlar aynı işte çalıştığı erkeğe göre, %33 daha az maaş almaktadır. Ve doğum izni sadece 30 gündür.

 

Katar

Katar'da kadınların ehliyet alabilmesi için kocalarının izin verdiğine dair belge getirmek zorundalardır. Her yıl yaklaşık 100.000 göçmen kadın evlilik dışı doğum yaptığı için hapse girmektedir.

 

Ürdün

Ürdünlü bir kadın yabancı bir erkekle evlendiği zaman, hem kocası ve hem de doğacak çocukları Ürdün vatandaşı olamamaktadır. Ülkedeki gayrimenkullerin sadece %17'si kadınlara aittir.

 

Kuveyt

Kuveyt'te cinsel şiddeti yasaklayan bir yasa bulunmamaktadır. Ve evlilik içi tecavüz suç sayılmamaktadır. Kadınlar için evlenme yaşı 15'ken, erkekler için bu yaş 17'dir.

 

Umman

Umman parlementosunun sadece %1.2'si kadınlardan oluşmaktadır. Umman yasalarına göre mirastan erkeklerin aldığının yarısı kadar alabilmektedirler. Bu ülkede erkek herhangi bir sebepten dolayı karısını boşayabilmektedir. Ancak bir kadının boşanma hakkını elde edebilmesi için 8 sebep içerisinden birini sağlaması halinde boşayabilmektedir.

 

Komorlar

Komorlar'da parlementonun %3'ü kadınlardan oluşmaktadır. En düşük evlenme yaşı 18'dir. Kadınların ekonomideki rolü %35'tir. Doğum sırasındaki ölüm oranı ise %0.28'dir. Kadına karşı şiddet oranı ise %50 seviyesindedir. Bu ülke yukardaki ülkelere göre kadına en fazla saygı gösteren ülke konumundadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

İslam dini erkeklerin sosyal etkinliğini yüceltirken kadınları karanlığa mahkum etmiştir. Oysa Atatürk, kadınların sosyal etkinliklerde yer almayan toplumlarda, uygar bir yaşamın mümkün olamayacağını ve kadınları eve mahkum yaşatan toplumun bir yanının hep yarım kalacağını belirtmiştir. Allah muhammedin sözlerine inanalım diye yolladığı kitabın, insan toplumu olan arap kültürü ve arap tarihinin dili, siyaseti ve mitosuyla dolu olması, o kitabı Tanrı kitabı olmaktan çıkarıyor, arap kitabı yapıyor. Peygamberli Tanrı inançlarından yoksun olmak, peygamberlerin ve sahabenin emekleriyle biçimlenen dinsel arap kültürüne sırt çevirmek demektir. Her insanın vicdanında ve ahlakında dinsiz bir Tanrı fikri varsa, peygamberli dinlerden çok daha erdemlidir bu fikir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.