Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

#KadınKatliamıVar


Evrim

Önerilen İletiler

kadınların kıyafetlerine göre suç tanımı yapan; tacizi, tecavüzü, cinayeti meşru gören sözde adaletleri ve cezasızlık 

#ÖzgecanAslan katillerinin azmettiricisidir!..

 

54dde9a50f2ab820884347fb.jpg

 

Üniversiteli Özgecan'ı öldürüp yaktılar Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 3 gündür aranan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın öldürüldükten sonra yakılmış cesedi bulundu. Cinayetle ilgili 2 kişi gözaltına alınırken 1 kişi de aranıyor.

 

http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/universiteli-ozgecani-oldurup-yaktilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AKP'nin Kadin Siddet Karnesi:

 

TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu’nun görüşmelerinde konuşan AKP  Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk’ten ilginç bir çıkış geldi.

Murat Göktürk, “Kadınlara bir şey verilmemeli. Kadınlar kendi gayretleriyle bunu elde etmeliler. Kadın hak etmeli. AK Parti’de kadın kontenjanını artırmaya çalışıyoruz ama bunu hak etmesi lazım. Erkek nasıl hak ediyorsa, mücadele ediyorsa siyaseten bir yere gelmeye çalışıyorsa kadının da hak etmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

***

Peki bu AKP’li vekillerin kaçıncı cinsiyet ayrımcılığı? Kadın erkek eşitliğine inanmayan ve sosyal hayatta yeri olmadığına inanan bir zihniyetten çıkabilecek olan, hafızanızı tazeleyecek o talihsiz açıklamalardan bazıları:

27 Mart 2005

Vecdi Gönül AKP Kocaeli İl Kadın Kolları Teşkilatı’nın düzenlediği bir toplantıda kadınlara biblo muamelesi yaparak ‘’ Türk hanımları evinin süsüdür, erkeğinin şerefidir.’’ demişti.

23 Temmuz 2006

Dönemin AKP Çankırı Milletvekili Hikmet Özdemir ‘’Cehennemlik olanlar da bana gösterildi, çoğunun kadın olduğunu gördüm.’’ yazılı kitapçık dağıttı. "Kırk Hadis-i Şerif" adlı kitapçıkta kadınların "cehennemlik" olduğu, ancak beş vakit namaz kılıp kocasına itaat ederse cennete gidebileceği ifadeleri yer alıyordu.

13 Mart 2009

Veysel Eroğlu Afyon’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında kadınların kendisinden iş istemesi üzerine şu sözleri sarf etti: ‘’Evdeki işler yetmiyor mu?’’

20 Mart 2009

Mehmet Şimşek Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneğince (ESİAD) düzenlenen "Küresel Mali Kriz ve Türkiye Ekonomisi" konferansında yaptığı konuşmada "İşsizlik oranı niye artıyor biliyor musunuz? Çünkü kriz dönemlerinde daha çok iş aranıyor. Özellikle kadınlar arasında kriz döneminde işgücüne katılım oranı daha artıyor" demişti.

Tarih 7 Mart 2011

Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Otelinde düzenlenen Türk Metal Sendikası 16. Kadın Kurultayı’nda yaptığı konuşma sırasında şöyle dedi: ‘’Kadına şiddet abartılıyor.’’

10 Mart 2011

AKP Ünye Tanıtım ve Medya Başkanı Facebook'taki sayfasına, başı açık kadınlar için "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır" yazmıştı.

3 Haziran 2011

Recep Tayyip Erdoğan, partisince Konya Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Ankara'da gerçekleştirilen bir protesto sırasında kalçası kırılan Dilşat Aktaş'ı kastederek, şöyle konuşmuştu: ‘’Bir tane kız mıdır, kadın mıdır bilemem.’’

5 Şubat 2012

Çorum Kargı’daki kız çocuklarının okula gönderilme oranları ile ilgili yorum yapan AKP’li Meclisi Üyesi Erhan Ekmekçi, ‘’Kızlarımız okuyor ama bu seferde erkeklerimizi evlendirecek kız bulamıyoruz.’’ diyerek büyük tepki çekmişti.

Tarih 30 Mayıs 2012

Recep Akdağ, A.A. Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlarken kürtaj ve sezaryene ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine şu sözleri söyledi: ‘’Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar.’’

31 Mayıs 2012

AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün tecavüze uğrayan kadınların da doğurması gerektiğini savunarak ‘’ Tecavüz edilen kadın da doğurmalı. Bosna'da pek çok kadın doğurdu. Özürlü olacak diye bebeği öldürmek de cinayettir’’ demişti.

2 Haziran 2012

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Samanyolu televizyonunda katıldığı bir programda söylediği sözlerle herkesin kanını dondurmuştu. ‘’Anası olacak kişinin hatasından dolayı çocuk niye suçu çekiyor. Anası kendisini öldürsün.’’

18 Mayıs 2013

Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadına yönelik şiddet konusunda algıda seçicilik olduğunu söyleyerek, "Medya olaylar büyüyormuş gibi bir algıya neden oluyor" demişti.

***

Bunlar AKP’lilerin kadınlar hakkında yaptığı skandal açıklamalardan sadece bazıları. Daha onlarcası mevcut. Bugünkü de son olacağa benzemiyor. Umalım ki AKP’liler; Türkiye Cumhuriyeti’nin 5 Aralık 1934’te kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındığını… Cumhuriyetin ilk yıllarında kadınların sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasını hedeflendiğini ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bu konuda yasal düzenlemeler yaparak Avrupa’nın birçok ülkesinden önce kadın-erkek eşitliği için bu ülkede emek verildiğini hatırlasın.

Kutay Hakverdigil

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ozgecanlar devam ediyor...

 

Eşini bıçakladı, otomobille ezdi, cezasında indirim istendi!

Konya'da boşandığı eşini vahşice öldüren kişi hakkında 'haksız tahrik' indirimi istendi.

Konya'da boşandığı eşi 31 yaşındaki Özlem Işık'ı, sekiz yerinden bıçaklayıp, otomobille üzerinden geçerek öldüren Kamil Çolak için ağırlaştırılmış müebbet yerine, 'haksız tahrik' indirimi uygulanarak 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu da yakin gecmisten

ÖZGECAN GİBİ ELLERİ KESİLDİ

7 Eylül 2013′te meydana gelen olayda Deniz Boyraz, askerlik yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı’ndan izine gelip, eski sevgilisi Gizem Tunç ve onun sevgilisi taksi şoförü Murat Erdoğan’ı, Erdoğan’ın dedesine ait bağ evinde kesici ve delici aletlerle öldürmüştü. Boyraz, Özgecan Aslan cinayetinde olduğu gibi delil bırakmamak için Gizem Tunç’un ellerini kesip, kıyafetleriyle birlikte yanına almıştı.

İYİ HALDEN İNDİRİM

Mahkeme heyeti, cinayetleri tasarlayarak işlemediği kanaatine vardığı sanığa önce ‘kasten adam öldürmek’ten iki kez ömür boyu hapis cezası vermiş, sonra bu ceza ‘duruşmalardaki iyi hali’ gözetilerek 25′er yıldan 50 yıla indirilmişti.

Olayda tahrik olmadığı gerekçesiyle cezada ayrıca indirim yapılmazken, daha önceki duruşmada tahliye edilen baba Ali Boyraz’a da ‘delilleri gizlemek’ten 1 yıl hapis cezası verilmişti.

Sanıkların aldığı cezayı az bulan Gizem Tunç’un babası Mehmet Yunus Tunç’un avukatının itirazı üzerine dosya Yargıtay’a gönderildi. DHA

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Özgecan Kadına Şiddeti Önleme Komisyonu'nun gündemine giremedi!

Türkiye, vahşice katledilen Özgecan Aslan için ayakta... Günlerdir eylem üzerine eylem; açıklama üzerine açıklama yapılıyor...

Ancak Meclis'te tam da bu konuyu görüşmek için kurulmuş olan araştırma komisyonu, ayrı telden çalıyor...

Gündemi değiştirmediği görülen komisyonun bir de dalga geçer gibi Ankara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu temsilcilerini, çağırmış olduğu ortaya çıktı...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kan donduran bir Özgecan vakası daha
Kocaeli’de öldürülmüş ve elleri kesilmiş halde bulunan Nuran Dutlu cinayeti aydınlandı. Cinayetten Özgecan Aslan benzeri bir vahşet çıktı.

Kocaeli’de 22 Ocak’ta feci şekilde dövülerek öldürülmüş ve elleri kesilmiş halde bulunan Nuran Dutlu cinayetinden dolayı aranan Muhammet Yıldız’ın cinayetin tüm detaylarını arkadaşı Arif Çamur’a anlattığı ortaya çıktı.
Poşete sarılmış haldeki cesedi İzmit-Kandıra Yolu Çayırköy mevkiindeki bir tarlaya atılan Nuran Dutlu’nun katil zanlısı olarak tutuklanan Arif Çamur’un Jandarma’da verdiği ifadesi ortaya çıktı.

 

Aslinda Ozgecan'in katledilmesinden bu yana ne tecavuz ne de katledilen kadinlar toplumumuzdan eksik olmadi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kadına şiddette korkunç bilanço: 2014’te ‘kayıtlı’ vaka sayısı 118 bin 14’e çıktı.

Anadolu Ajansı’nın Emniyet Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği habere göre geçen yıl şiddet gördüğü gerekçesiyle polise başvuran kadın sayısı 2013’e göre 35 bin 809 artarak 118 bin 14’e çıktı.

Bunlar resmi rakamlar; kayda geçmeyenler hesaba katılırsa sayının çok daha yüksek olması kuvvetle muhtemel.

24 bin 444 kadın korunuyor

2014’te 77 bin 288 kadın hakkında ‘geçici koruma tedbir kararı’ alındı; halen 38’i ‘yakın koruma’, 24 bin 406’sı ‘çağrı üzerine koruma kararı’ olmak üzere, toplamda 24 bin 444 kadın için geçici koruma tedbiri uygulanıyor.

Ayrca Şubat 2013’ten bu yılın ocak ayı sonuna kadar, şiddete uğrayan 125 kadın da kimliğini değiştirdi.

Ölüm: 294

Daha önce de 2014 yılında 294 kadın cinayeti işlendiği açıklanmıştı. Cinayetlerin yüzde 47’si kadınların kendi hayatlarına dair kararlar almak istemesinden kaynaklandığı saptanmıştı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yeni bir Ozgecan Katliami.

 

Yakılmış kadın cesedi bulundu.

 

Kadının kimliğini tespit etme çalışmaları sürüyor.

 

Barış GEZİCİ / AKHİSAR (Manisa), (DHA) - MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde, zeytinlik içindeki bir barakada yakılmış bir kadın cesedi bulundu. Ölen kişinin kimliğini belirlemeye çalışan polis, cinayeti aydınlatmak için çalışma başlattı.
Cumhuriyet Mahallesi Su yolu Mezarlığı Mevkii'nde bulunan zeytinlik içindeki barakada, bugün saat 11.00 sıralarında, yakılmış bir kadın cesedi bulundu. Cesedi bulan zeytinliğin sahibinin ihbarı üzerine polis harekete geçti. Cinayet bürosu dedektifleri ile olay yeri inceleme ekipleri, barakada ve çevresinde delil aramaya başladı. Polis, cesedi bulan zeytinliğin sahibinin ifadesine de başvurdu. Ölen kişinin kimliği ile katil ya da katillerin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili sruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ülkenin her yerinden kadın cinayetleri haberleri geliyor.

her biri bir öncekinden vahşice katlediliyor.

kadın örgütlerinin meclisin olağanüstü toplanması ve bu doğrultuda acil eylem planı oluşturulması önerileri dikkate alınmıyor.

30 karısı olan suudi kralı öldüğünde ulusal yas ilan eden iktidar ülke halkına kadınlara fatiha okumayı salık veriyor.

 

erkek sevgisinin her gün üç kadın öldürdüğü bir ülkede kadın cinayetlerinin önüne geçecek yaptırımlar yasal güvenceye alınıncaya kadar, bu şiddetle barışmamanın yolu sokaktan geçiyorsa o sokakları da boş bırakmadan, kadın cinayetleri son bulana dek kadın örgütleri her yerde eylem halinde olmaya devam edecek ve isyanını büyütecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.