Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Cehenneme Herkes Gidecek


evrensel-insan

Önerilen İletiler

19/MERYEM-71: Ve in minkum illâ vâriduhâ, kâne alâ rabbike hatmen makdıyyâ(makdıyyen).

 

Ve sizden biriniz (bile hariç olmamak üzere hepiniz), illâ (muhakkak) ona (cehenneme) varacaksınız. (Bu), senin Rabbinin üzerine (aldığı) kesinleşmiş bir hükümdür.

 

19/MERYEM-72: Summe nuneccîllezînettekav ve nezeruz zâlimîne fîhâ cisiyyâ(cisiyyen).

 

Sonra takva sahiplerini kurtaracağız. Ve zalimleri, diz üstü çökmüş olarak bırakacağız.

 

Iman edenler, muminler, muslumanlar ve islama inananlar Yandi!

 

Oyle direk cennetyok. Yani imtihaniniz sinifta kalmak uzere Allah'iniz tarafindan belirlenmis.

 

Eger takva sahibi olabildi iseniz, zaten bunu da Allah belirliyor ve biliyor, o zaman cehennemden kurtulacaksiniz.

 

Bakalim "takva sahipligi" neymis!

 

Kuranda takva

 

Kuranda takva ile alakali tahmini 40 ayet geçiyor

 

2:66 - Bu ibret dolu cezayı öncekilere ve sonrakilere bir ders, korunacaklara da bir nasihat, bir öğüt yaptık.

 

2:197 - Hac, bilinen aylardadır. Her kim o aylarda hacca başlayıp kendisine farz ederse; artık hacda kadına yaklaşmak, günah işlemek ve kavga etmek yoktur. Siz hayırdan ne işlerseniz, Allah onu bilir. Kendinize azık edinin.Şüphesiz ki azıkların en hayırlısı Allah korkusudur. Ey akıl sahipleri! Benden korkun!

 

2:237 - Eğer onları, kendilerine dokunmadan önce boşar ve mehri de kesmiş bulunursanız, o zaman borç, o kestiğiniz miktarın yarısıdır. Ancak kadınlar veya nikâh akdini elinde bulunduran kimse bağışlarsa başka. Ey erkekler! sizin bağışlamanız ise takvaya daha yakındır. Aranızdaki fazileti unutmayın şüphesiz ki Allah, her ne yaparsanız hakkiyle görür.

 

5:2 - Ey iman edenler! Allah'ın alâmetlerine, haram aya, kurbanlık hediyelere, gerdanlıklarına ve Rablerinden lutuf ve rıza bekleyerek Kabe'ye yönelenlere sakın saygısızlık etmeyin. İhramdan çıktığınız zaman avlanabilirsiniz. Sizi Mescid-i Haram'dan çevirdiklerinden dolayı bir topluma karşı olan kininiz, sizi saldırıya sevk etmesin. İyilik ve takva üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerinde yardımlaşmayın. Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı çetindir.

 

5:8 - Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz. Bir kavme olan kininiz, sizi adaletsizliğe sevketmesin. Adaletli olun, çünkü o, takvaya daha yakındır. Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.

 

7:26 - Ey Âdemoğulları, size çirkin yerlerinizi örtecek giysi, süslenecek elbise indirdik. Hayırlı olan, takva elbisesidir. İşte bu(nlar), Allah'ın âyetlerindendir, belki düşünüp öğüt alırlar.

 

9:36 - Doğrusu, Allah katında ayların sayısı oniki aydır. Gökleri ve yeri yarattığı günkü Allah yazısında (böyle yazılmıştır). Bunlardan dördü haram aylardır. Bu da doğru olan dinin hükmüdür. Bu sebeple bunlar hakkında nefislerinize haksızlık yapmayınız. Müşrikler size karşı topyekün savaştıkları gibi siz de onlara karşı topyekün savaş açın. Ve iyi bilin ki, Allah müttakilerle beraberdir.

 

9:44 - Allah'a ve ahiret gününe inananlar, mallarıyla ve canlarıyla cihad etmeyi görev bildiklerinden (zaten geri kalmak için) senden izin istemezler. Allah o muttakilerin kimler olduğunu bilir.

 

9:108 - O mescit içinde sen kesinlikle namaza durma. Ta ilk gününde temeli takva üzerine kurulan mescit elbette içinde namaz kılmana daha layıktır. Onun içinde günahlarından arınmayı seven kişiler vardır. Allah da arınmış, ak pak olmuş olanları sever.

 

9:123 - Ey iman edenler, önce yakın çevrenizdeki kâfirlerle savaşın ki, sizde bir güç ve kuvvet olduğunu görsünler. Ve iyi bilin ki, Allah müttakilerle beraberdir.

 

11:49 - İşte bunlar gayb haberlerindendir. Bunları sana vahiyle bildiriyoruz. Bundan önce bunları ne sen bilirdin, ne de kavmin. O halde sabret, akıbet muhakkak muttakilerindir.

 

12:57 - İman edip takva yolunu tutanlar için elbette ahiret mükafatı daha hayırlıdır.

 

13:35 - Müttakilere vaad olunan cennetin misali şöyledir: Altından ırmaklar akar durur, yemişleri süreklidir, gölgeleri de. İşte bu, takva yolunu tutanların akıbetidir. Kâfirlerin akıbeti de ateştir.

 

15:45 - Allahtan korkanlar, elbette cennetlerde ve pınarların başındadırlar.

 

16:30 - Kötülüklerden sakınanlara: "Rabbiniz ne indirdi?" denilince: "Hayır indirdi" derler. Bu dünyada güzel amel işleyenlere güzel bir mükafat var. Elbette ahiret yurdu ise daha hayırlıdır. Allah'tan korkanların yurdu ne güzeldir!

 

16:31 - O girecekleri yer, Adn cennetleridir ki, altından ırmaklar akar. Orada Allah'tan korkanlara diledikleri nimetler vardır. İşte Allah, takva sahiplerini böyle mükafatlandırır.

 

19:13 - Hem de katımızdan bir merhamet ve (günahlardan) paklık verdik, o çok takva sahibi idi.

 

19:18 - Meryem: "Ben senden Rahmân (olan Allah) a sığınırım. Eğer Allah'dan korkuyorsan (dokunma bana)" dedi.

 

19:63 - İşte kullarımızdan takva sahibi olanlara vereceğimiz cennet budur.

 

19:72 - Sonra Allah'dan korkup, sakınanları kurtaracağız ve zalimleri de toptan cehennemde bırakacağız.

 

19:85 - O gün, takva sahiplerini, heyet olarak Rahmân'ın huzuruna toplayacağız.

 

19:97 - (Ey Muhammed!) Biz Kur'ân'ı senin dilin üzere kolaylaştırdık ki, onunla Allah'tan korkup sakınanları müjdeleyesin, inat edenleri de korkutasın.

 

20:132 - (Ey Muhammed!) Ehline namaz kılmalarını emret, kendin de ona sabırla devam et. Biz senden bir rızık istemiyoruz. Seni biz rızıklandırırız. Güzel akibet takva sahiplerinindir.

 

21:48 - Yemin olsun ki, Musa ve Harun'a eğriyi doğrudan ayıran kitabı, takva sahibleri için bir ışık ve öğüt olarak verdik.

 

22:32 - Bu böyledir; kim Allah'ın nişanelerine, kurbanlıklarına saygı gösterirse, şüphesiz o kalblerin takvasındandır.

 

22:37 - Elbette onların etleri ve kanları Allah'a ulaşmayacaktır. AncakO'na sizin takvanız erecektir. Onları bu şekilde sizin buyruğunuza verdi ki, size yolunu gösterdiğinden dolayı, Allah'ı tekbir ile yüceltesiniz. (Ey Muhammed!) Vazifelerini güzelce yapan iyilik sevenleri müjdele.

 

24:34 - Andolsun ki biz size açık açık bildiren âyetler, sizden önce yaşayıp gitmiş olanlardan örnekler ve takvaya ulaşmış kimseler için öğütler indirdik.

 

25:15 - De ki: Bu mu daha iyi, yoksa takva sahiplerine vaad olunan ebedilik cenneti mi? Çünkü orası, onlar için bir mükafattır ve bir varış yeridir.

 

25:74 - Ve onlar ki: "Ey Rabbimiz! Bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla ve bizi takva sahiplerine önder kıl" derler.

 

26:90 - (O gün) Cennet müttakilere yaklaştırılmıştır.

 

28:83 - İşte ahiret yurdu! Biz onu yeryüzünde böbürlenmeyi ve bozgunculuğu arzulamayan kimselere veririz. (En güzel) akıbet, takva sahiplerinindir.

 

39:61 - Kötülükten sakınan müttakileri ise Allah başarılarından dolayı kurtuluşa çıkarır. Onlara fenalık dokunmaz ve onlar üzülecek de değillerdir.

 

47:15 - Kötülükten sakınanlara vaad edilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan temiz sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenlere lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır. Onlar için cennette her çeşit meyve ve Rablerinden bir bağışlanma vardır. Bunların durumu, ateşte ebedî olarak kalacak olan ve bağırsaklarını parçalayacak kaynar su içirilen kimsenin durumu gibi olur mu?

 

47:17 - Doğru yola girenlere gelince, Allah onların hidayetlerini artırmış ve onlara kötülükten sakınma çarelerini ilham etmiştir.

 

48:26 - O zaman inkâr edenler, kalplerine taassubu, câhiliyet taassubunu yerleştirmişlerdi.Allah da elçisine ve müminlere sükûnet ve güvenini indirdi. Onları takva sözü üzerinde durdurdu. Zaten onlar buna pek layık ve ehil kimselerdi. Allah herşeyi bilendir.

 

49:3 - Allah'ın elçisinin huzurunda seslerini kısanlar, şüphesiz Allah'ın kalplerini takva ile imtihan ettiği kimselerdir. Onlara mağfiret ve büyük bir mükâfat vardır.

 

49:13 - Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli ve en üstününüz O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, herşeyden haberdar olandır.

 

58:9 - Ey iman edenler! Aranızda gizli konuşacağınız zaman günahı düşmanlığı ve Peygamber'e karşı gelmeyi fısıldamayın. İyilik ve takvayı konuşun. Huzuruna toplanacağınız Allah'tan korkun.

 

74:56 - Bununla beraber Allah dilemedikçe onlar öğüt alamazlar. Koruyacak da O'dur, bağışlayacak da.

 

96:12 - Veya kötülüklerden sakınmayı emrederse?

 

Cennete gitmek icin, dua edin ki "Allah'iniz ogut alabilmenizi dilemis olsun"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ve sizden biriniz (bile hariç olmamak üzere hepiniz), illâ (muhakkak) ona (cehenneme) varacaksınız. (Bu), senin Rabbinin üzerine (aldığı) kesinleşmiş bir hükümdür.

 

 

cok guzel bir ayet 

 

akla ve mantiga cok uygun 

 

herkez cehenneme girecek smile.png

 

bakiniz ; cogu sey zitti ile deger bulur; cok parlak bir elmasa yine kendisi gibi parlak gunes isiginda bakarsaniz guzelligini anlayamazsiniz, karanlik bir arka fon parlak bir elmasi daha goz alici yapicaktir

 

en sevgidimiz yemek karnimiz tok iken anlamsiz ve gereksiz gelicektir .. ac olmak bize yemegi makul ve daha da lezzetli gosterir .. ne kadar acsak yemek o kadar atli olucaktir ..

 

 

o halde cehenneme de bi kere herkez giricektir .. cehennemi gormeyen bilmeyen kalmicaktir 

 

 

Allah cok guzel bir sistem yaratti ve o sistemde cennete de cehenneme de ihtiyac vardi demek .. zaten akli da yaratan Allah ve edindigimiz bilgileri kiyas etmeden kavrayabilmek eksik ve kusurlu kalicak diye Akil nimetini de ona gore kodlayarak isleten de yine Allahtir ...

 

celiskiden ziyade muazzam bir uyum ve aheng vardir burda

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aksi de dusunulemezdi zaten.

 

Yalniz buradaki sorun, sizlerin sadece kuranin iyi insani yonlerini group; digger kotu insanlikdisi yani ISID'iun selefiligin kuranciligin terorizm yanini gormemeniz ya da gortmek istemeniz en buyuk sorununuz.

 

Eger bu size bir secmer hakki veriyorsa, bu sadece kuran'in iyi yonlerini alip; kotu yonlerini gormemezlikten gelmek, yok saymak Adina Allah'iniza sirk kosmak kisaca Kuran'in her bir ayetine yazildigi ve verildigi gibi "kalb ile iman etmemek ve dil ile inkar edtmektir"

 

Bu da Kuran'a gore kafirliktir.

 

Yani sizlerin bu kuran secimi biz inancsizlardan size pek farkli kilmiyor.

 

Iste islam terorizmi de kendi dininden olanlari bu yuzden katlediyor. Cunku onlarin kuranin bu kotu yonunu inkar ettigini goruyorlar. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

acilara din degil dinsizlik sebep olmaktadir 

 

 

ISID diyorsunuz - isid uzerinden Kurani elestirmek akla ve mantiga zaten aykiri 

 

zimpara kagidi mi suclu kibrit mi ? zimpara kagidini kibrite degil , kibriti zimpara kagidina surtmekte iken siz niye zimpara kagidini suclarsiniz ?

 

yanici ve yakici olan kibrittir efendim !

 

sizden biraz daha mantik beklerdim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

acilara din degil dinsizlik sebep olmaktadir 

 

 

ISID diyorsunuz - isid uzerinden Kurani elestirmek akla ve mantiga zaten aykiri 

 

zimpara kagidi mi suclu kibrit mi ? zimpara kagidini kibrite degil , kibriti zimpara kagidina surtmekte iken siz niye zimpara kagidini suclarsiniz ?

 

yanici ve yakici olan kibrittir efendim !

 

sizden biraz daha mantik beklerdim

Senin benden bekledigin mantik sende yokki!

 

Dinsizlik ne zaman kimi nerde katletmistir?

 

Isid uzerinden kuran elestirilmiyor, uygulaniyor.

 

Dedigim gibi, sen benden once kendini kandirmayi bir birak istersen ve kendine itiraf ettigin kuranin digger yonunu sana gore kotu yonunu, neden uygulamadigini kendine bir sor.

 

Ondan sonar da bu ayet sercicilegindeki tutumunu bir gozden gecir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Isid uzerinden kuran elestirilmiyor, uygulaniyor.

 

 

Peki ortadaki uygulama Kuranin hangi ayetleri ile celiski icindedir ? hangi ayetleri bu uygulamayi desteklemektedir ? 

 

yoksa savas durumunu destekleyen ayetlerin onlerinden ve arkalarindan kirpilmis midir ? anlattik

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ondan sonar da bu ayet sercicilegindeki tutumunu bir gozden gecir.

 

 

siz yeter ki ayet verin ben onu anlatmaya calismaktan bikmam :)

 

 

 

sizin celisiminiz suna benzer ; 

 

ben sizin gibi bir serbest dusunurum ve size ofkeliyim - sizi oldurmek gibi bir dusunce kafama da yatiyor

serbestligimi ortaya koyarak sizi oldursem

 

sizin dusuncenize gore celisir miyim ? yoksa belli sartlar olusmadan belli eylemlerin olusmamasi gibi bir kriteriniz olur mu ? 

 

 

serbest dusunur olarak kendinize de biraz bakiniz 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bence sizin serbest dusunur oldugunuzu iddia etmeniz aslinda elestiri kabul etmemek ve elestirilerle ugrasmamak icin bir yontem de olabilir 

 

medem ki siz Allah ile benim arama girebiliyorsunuz ben de sizin kendinizi tarif ettiginiz serbest dusunurlugunuzu de elestirebilmeliyim oyle degil mi ? 

 

 

o halde topu biraz da size atalim artik - her firsatta serbest dusunceyi sizin paradoxlarinizla elestirelim :))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bence sizin serbest dusunur oldugunuzu iddia etmeniz aslinda elestiri kabul etmemek ve elestirilerle ugrasmamak icin bir yontem de olabilir 

 

medem ki siz Allah ile benim arama girebiliyorsunuz ben de sizin kendinizi tarif ettiginiz serbest dusunurlugunuzu de elestirebilmeliyim oyle degil mi ? 

 

 

o halde topu biraz da size atalim artik 

Adi ustunde serbest, neyini nasil ne temelde elestireceksin?

 

Buyur, elestir.

 

Ben kuran'a inancli ya da inancsiz olarak bakmiyorum ki, qua felsefesi ile taraf olmadan ne yasziyorsa onu dile getiriyorum ve elestirilerim de evrensel-insan zihniyetinin e goresi, yani- bireysel, bilimsel, bilissel, insansal, evrensel, kavramsal, bilgisel 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Adi ustunde serbest, neyini nasil ne temelde elestireceksin?

 

Buyur, elestir.

 

o zaman elestirmek te serbest degil mi ? 

 

din adi altinda islenen cinayetler serbest dusunce adina islenicek olsa demiyorum 

 

cunku zaten din adina islenen cinayetler kisilerin serbest dusunceleri ile Kurani serbest ozgurlukte kesip bicerek sekillendirmesi ile islenmektedir

 

 

acilara din degil - serbestlik sebep olmustur aslinda - 

 

serbestlikte pervasizlik saklidir o pervasizlik kendini serbest dusunce olarak ifade etmeye kalksa tedbirini alabilecek merci bile yoktur

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

serbest dusuncede Allahin Kitabina uygun bir dusunceye yer yok ise - hatta ayetleri olabilicek en guzel bir sekilde izah etme ozgurlugu de yok ise

 

var o serbestligin haline biggrin.png 

 

cok celismektesiniz .. 

 

 

 

 

isin asli Ayetleri vererek demogoji yapiyor olmaniz demek boyle biseymis : bunu arada ben de yapmaliyim

 

 

 

serbest dusunce cogu zaman icinde gizli bir pervasizlik barindiran ve kotu neticeleri de serbestlige yukleyen carpik birseydir

 

bunu inkar edene hemen ispatlayabilirim de - yeter ki seri bir muhabbet etme ikmani yakaliyayim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

serbest dusuncede Allahin Kitabina uygun bir dusunceye yer yok ise - hatta ayetleri olabilicek en guzel bir sekilde izah etme ozgurlugu de yok ise

 

var o serbestligin haline biggrin.png 

 

cok celismektesiniz .. 

 

 

 

 

isin asli Ayetleri vererek demogoji yapiyor olmaniz demek boyle biseymis : bunu arada ben de yapmaliyim

 

 

 

serbest dusunce cogu zaman icinde gizli bir pervasizlik barindiran ve kotu neticeleri de serbestlige yukleyen carpik birseydir

 

bunu inkar edene hemen ispatlayabilirim de - yeter ki seri bir muhabbet etme ikmani yakaliyayim

Demogojiyi bitirdiginde yanit yazarim.

 

Serbest dusunce demek, beyinde yer etmis her turlu degerden olumlu olumsuz arinmak/kurtulmak ve bu degerleri degerleri sahiplenmeden qua felsefesi ile sorununu ortaya koymak demektir. 

 

Serbest dusuncenin ne oldugunu ya da qua felsefesinin ne oldugunu blogdan bulabilirsin.

 

Benim bu sekildeki dusuncem sadece kuran degerleri icin degil, her sey icin gecerlidir.

 

Yalniz ne yaparsinki gunumuz modasi kuran ve toplum bunu okumamis. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

serbest dusunce beni yargilamada da serbest midir ? 

 

 

Demogojiyi bitirdiginde yanit yazarim.

 

 
size gore demogoji;
 
ama bana gore olagan serbestlik celiskilerini cozume kavusturamayacak bir dusunce akimi 
 
gercekten asil celiskiler serbest dusuncededir 
 
serbest dusuncenin insanligi her defasinda mahvetmesi vesilesi ile tarihte 10binlerce peygamber gelmistir
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

serbest dusunce beni yargilamada da serbest midir ? 

 

 

 
size gore demogoji;
 
ama bana gore olagan serbestlik celiskilerini cozume kavusturamayacak bir dusunce akimi 

 

Ben kimseyi yasrgilamiyorum sadece senin tarafliliginin digger tarafini da yani senin tarafin olmadigin tarafini da sana gosteriyorum. (Kurandaki kotu yonunu)

 

Sen celiskinin anlamini da bilmiyorsun, celiski ayni kurandaki gibidir iki karsitliktan sadece birini one surmek.

 

Qua felsefesi sadece ikisini degil, ikisinin ortak temelini sorun olarak ortaya koyar.

 

Sewrbest dusunce de her iki ucuindan ve de ortak noktasindan serbersttir.

 

Yani celiskinin ayni ortak temeldeki iliskisinin toplam sorununu ortaya koyar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen celiskinin anlamini da bilmiyorsun, celiski ayni kurandaki gibidir iki karsitliktan sadece birini one surmek.

 

cok sacma

 

iki karsitlik herseyden once insan psikolojisinde yasanir 

 

Celalleniriz ya da sakinizdir - ferahlariz ya da daraliriz

 

 

demeki ki belli dis etkenlere gore iki karsi ruh hali cark etmektedir ...

 

Kurandaki karsitlik dediginiz butun hususlar- onu tetikleyebilicek dis etkene gore bize isik tutan bir ESNEKLIKTIR !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen celiskinin anlamini da bilmiyorsun, celiski ayni kurandaki gibidir iki karsitliktan sadece birini one surmek.

 

 

asil siz iki karsitliktan sadece birini one suruyorsunuz :D

 

Kuran adam dogramayi emreden bir kitaptir imajini veriyorsunuz - halbuki diger erdemli ayetleri esgecmekte israrcisiniz da

 

 

siz celiskinin anlamini bilmediginizi boylece kendinize itiraf etmis oldunuz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

serbest dusunurluk icten ice hafif bir pervasizligi da beraberinde getirir ve kisi egosu ile hak talep etmeye baslar

 

oyle ki serbest dusunurlerin toplumu dejenere etmesi dolayisi ile hep Peygamber gelmistir

Bence bosa demogoji yapiyorsun.

 

Egoi sahte elbisesini cikarmamis olanda zaten serbest dusunce olmaz.

 

Serbest dusunurlugu insanoglunun kazanabilmesi icin; peygamberlere degil, tagut olmaya yani birey olmaya beynini kullanmaya beynindekileri sorgulamaya muhakemeye ve kendi kararlarini ve secimlerini hic bir deger baskisi altinda kalmadan kendi almaya ihtiyaci var.

 

Bu bilinc ve farkindalik kullarda kolelerde teslim olmuslarda biat edenlerde ve insanoglunu mal metya mulk ya da baska bir sey ile ozdeslestirenlerde yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

asil siz iki karsitliktan sadece birini one suruyorsunuz biggrin.png

 

Kuran adam dogramayi emreden bir kitaptir imajini veriyorsunuz - halbuki diger erdemli ayetleri esgecmekte israrcisiniz da

 

 

siz celiskinin anlamini bilmediginizi boylece kendinize itiraf etmis oldunuz

Ben bir imaj vermiyorum, bu senin husnu kuruntun.

 

Sadece kuran ayetlerini yaziyor ve ...e gore temelinde sorunlarini ortaya koyuyorum.

 

Bir daha yaziyorum.

 

Ben teolojik noncognitivistim yani Allah v.s. konusunda onu sadece bir kavram ve bu kavramin inanir/inancsiz uzerindeki sosyo-psikolojik sorunlarini dile getirirken; Allah kavraminin mallah kavramindan bir farki olmadigini anlamsiz gereksiz ve luzumsuz oldugunu dile getiriyorum.

 

Ayni zamanda din ve dini uygulama acisindan da dindisindayim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben bir imaj vermiyorum, bu senin husnu kuruntun.

 

 

Kurandaki elestirebildiginiz ayetler haricindeki butun erdemli ve olumlu ayetleri israrla esgeciyor oldugunuz cok acik

 

yani sizin kendi husnu kuruntunuz olmus oluyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah kavraminin mallah kavramindan bir farki olmadigini anlamsiz gereksiz ve luzumsuz oldugunu dile getiriyorum.

 

 

tamam da bu sadece sizin kendi serbest dusunceniz olabilir 

 

baskalarinin serbest dusuncesinden size ne ola ki ? 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kurandaki elestirebildiginiz ayetler haricindeki butun erdemli ve olumlu ayetleri israrla esgeciyor oldugunuz cok acik

 

yani sizin kendi husnu kuruntunuz olmus oluyor

Diger ayetler bir tagut olarak beni degil siz inanirlari ilgilendfiriyor.

 

Aramizdaki fark ise senin sadece digger yonunu ele alman ile senin de tagut olman ve bunun bilincinde ve farkinda olmadan.

 

Kisaca sen bir yonden ben de obur yonden yagutuz.

 

Iste bunu algilarsan kendinin tam da benim yaptigimin tyersini yaptigini anlarsin.

 

O zaman da demogoji yapmasyi birakir, tagut oldugunu kabuillenir etik olursun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tamam da bu sadece sizin kendi serbest dusunceniz olabilir 

 

baskalarinin serbest dusuncesinden size ne ola ki ? 

Serbest dusuncenin kendisi olmaz. Bir konu ya da kavramda bir beyin ya serbesttir ya da degildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.