Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Radya

Önerilen İletiler

Bir varmış bir yokmuş Osmanlı zamanında Takkeci İbrahim adında bir zat yaşarmış. Takkeci İbrahim o zamanlar camii yaptırmayı çok istiyormuş ama takke satmakla cami yaptırması çok ama çok zormuş yine de bu isteğini her daim dillendiriyormuş! Öyle ki artık çarşı pazarda gelip geçerken ahali nerede takkeci İbrahim bizim cami diyenlere "Derya tutuşunca" cevabını veriyor ama yine de "Allah'tan ümit kesilmez" diye de ekliyormuş.
Günlerden bir gün rüyasında "Bağdat'a git orada senin rızkın 2 salkım üzüm var onu ye" diye bir ses duymuş. İlk gördüğünde rüyayı hayra yormuş ama aldırış etmemiş sonra gel zaman git zaman aynı rüyayı çok sık görünce bu rüyada bir hikmet var diyerek Bağdat'a gitmeye karar vermiş.
Bağdat'a zor bela imkânsızlıklar içinde ulaşan Takkeci İbrahim Ağa bir handa konaklarken kuru ekmeğini çıkarıp yemeye başlamış o sırada bunu gören hancı gelip önüne 2 salkım üzüm koyarak al bakalım bu senin hakkın ye demiş.
İbrahim şaşkınlık içinde ağa ağa demiş buraya bu üzümler için geldim diyerek rüyayı anlatmış.
Hancı da “Bre ağa git işine ben de günlerdir rüyamda İstanbul'da Takkeci İbrahim adında bir zat var onun evinin altında bir küp altın var diye görüyorum ama aldırış etmiyorum sen bunun için buralara mı geldin” demiş.
Takkeci İbrahim bunu duyunca sevincinden ne yapacağını şaşırmış. Hemen İstanbul'a dönmüş evin altını kazıp 1 küp altını bulunca. Camiyi Topkapı'da yaptırmış. Onun bunun yaptırmasına hayret edenlere de "Derya Tutuştu" yanıtını vermiş.
Takkeci İbrahim Ağa muradına ererek içi çinilerle süslü Topkapı'da bulunan Takkeci İbrahim Ağa Camii’ni yaptırmıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Takkecilik ve takiyecilik Hz ibrahim'den müslümanlara miras kalmıştır. İbrahim, karısı Sara'yı önce Mısır Firavun'una ve daha sonra Filist Kralı Avimelek'e Sara kız kardeşimdir diye tanıtıp, karısı Sara'nın o Krallarla belirli bir süre için evlenmelerine razı olmuştur. Daha sonra bu 2 Kral, ülkelerinde gerçekleşen bir takım felaketlerin ardındaki nedenin, bir süre önce evlendikleri Sara adlı kadının olabileceğini düşünerek, Kahinleri tarafından uyarılarak, Sara'nın tazminatı ödenerek İbrahim'e geri gönderilmesine karar vermişlerdir. Gerçekte Sara ibrahim'in, babaları aynı, anneleri farklı olarak kızkardeşidir ve aynı zamanda eşidir. Hz ibrahim bildiğimiz üzere akraba evliliği yapmıştır. Fakat olaydan önce ibrahim, Mısır Firavun'dan ve daha sonra Filist Kralı Avimelek'den bu gerçeği gizlemiştir. Hz İbrahim, tazminat parası koparmak için karısı Sara'yı belirli bir süre için Filist Kralı Avimelek ile ve başka bir tarihte Mısır Firavun'uyla evlendirmiştir. Böylece her 2 Kraldan da tazminat anlamında; Cariyeler, köleler, davarlar, sığırlar, altınlar, gümüşler alarak, emek harcamaksızın zengin olmuştur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.