Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Smyrna

Önerilen İletiler

  • Co-Admin
Ozon Yağı Nedir Hakkında
 
 Ozon aslında temizlik sektörünün önemli elementlerinden birisidir. Son yıllarda ise sağlık sektöründe yer alarak hayatımıza girmiş ve önemli bir yer edinmiştir.
 
Ozon aslında; hava temizliğinde, mikropların kırdırılmasında, atıkların temizlenmesinde, içme suyu arıtmada, gazların kokularının iyileştirilmesinde, gıda temizliğinde bakteri yok edilmesinde ve birçok çeşitli temizlik alanında kullanılır. Bunun yanında en önemli artılarından biri de zararlı ultraviyole ışınlarında dünyamızı korumasıdır.
 
Bu derece faydalı bir temizlik elementi olan ozon ile saf zeytinyağının birleştirilmesiyle oluşturulmuş formüle ise ozon yağı denilmektedir. Ozon yağı saf organik ve yüzde yüz doğal bir dermo kozmetik ürün olarak karşımıza çıkmaktadır.
 
Ozon Yağı Kullanımı, Ozon Yağı Kullanım Şekli, Ozon Yağı Nasıl Kullanılır ?
 
Biogreen Ozon Yağı basit cilt rahatsızlıklarında masaj yöntemiyle istenilen bölgeye uygulanabilir. Tamamen doğal olan ozon yağı vücudunuza ihtiyacı olan rahatlamayı sağlmaya yardımcı olur.
 
Ozon yağı kullanımı son derece pratik ve kolay olan yağ kıvamında oldukça kuvvetli bir formüldür. Ozon yağı kullanım şekli açısından kremlere göre avantaj sağlar. Ozon yagi 50 ml lık cam kutuda satışa sunulmaktadır.
 
Ozon Yağı İçindekiler, Ozon Yağı İçeriği ?
 
Tamamen doğal ve bitkisel olan medical ozon yağı hiçbir katkı maddesi içermez. Zeytinyağının ozon makinasında bekletilmesiyle oluşan formüle ozon yağı denilmektedir.
 
% 100 doğal, bitkisel, katkı ve kimyavi maddesiz ozon yağının ana maddesi asidik seviyesi düşük saf zaeytinyağıdır. Ozon yağı içeriği sayesinde cilt problemi, akne ve sivilce gibi sorunların çözümüne yardımcı olur.
 
 
 
 
 
Ozon Yağı Etkileri, Ozon Yağı Faydaları, Ozon Yağı Yararları ?
 
Cilt rahatsızlıkları ve hastalıkları için yardımcı olarak kullanılabilir. Özellikle güneşten kaynaklanan yanık ve kızarıklar için, egzama ve az derece yanıklar için kullanılabilir.
 
Ozon yağını böcek ısırmaları ve arı sokmaları gibi durumlarda ilk tedaviye yardımcı olarak kullanabilirsiniz.
 
Medikal Ozon yağı romatizma, eklem ağrısı gibi rahatsızlıklarda masaj yöntemi ile istenilen bölgeye kullanılabilir.
 
Ozon yağı saç ve saç derisi problemlerinde ve ayrıca vitiligo gibi hastalıklarda yardımcı destek olarak kullanılabilir.
 
Ozonlanmış yağ pişik ve kızarıklık olan bölgelerde de rahatlatıcı olarak kullanılabilir.
 
Ozon yağı cilt bakımında, diş ve diş eti rahatsızlıklarında yardımcı destek olarak kullanılabilir.
 
Ozon yağı yaşlılıkla beraber artan kırışıklık problemlerinde anti-aging olarak kullanılabilir. Ayrıca göz halkalarının azaltılmasında da destek olarak kullanılabilir.
 
Ozonlanmış saf zeytinyağı sporcu arkadaşlar da burkulma, ezilme gibi sebeplerden oluşmuş kas ağrıları için kullanabilirler. Bu tip durumlarda uygulanacak bölgeye masaj yöntemiyle yağ iyice yedirilir
 
Ozon yağı çatlak ve selülitlerin azaltılmasına yardımcı olarak masaj yöntemiyle vücuda uygulanabilir.
 
Ozon yağı yara tedavilerine yardımcı olarak da kullanılabilir. Uygulanılan bölgenin iyileşmesine yardımcı olarak sürecin kısalmasını destekler.
 
Ozon yağı vücudumuza zarar vermeden bakteri ve mantar gibi canlıların giderilmesine de yardımcı olur.
 
Ozon yağı çatlamış dudakların bakımında, koltuk altı tahrişlerinde kullanılabilir.
 
Ozon Yağı Yan Etkileri, Ozon Yağı Zararları ?
 
Ozonlu Yağ tamamen bitkisel ve doğal bir içeriğe sahiptir. Doğal bir yağ olduğu için gönül rahatlığıyla kullaılabilir. Herhangi bilinen her hangi bir yan etkisi yoktur.
 
Ozon Yağı Kimler Kullanamaz
 
Ozon yağını çocukların ulaşamayacağı, serin ve kuru yerlerde muhafaza edilmelidir.
 
 
 
Ozon yağı eczanelerden, aktarlardan ve güvenilir internet sitelerinden temin edilebilir. 
 
Ozonlanmış yağları nasıl tanırız? 

İnternet üzerinden hızla artan ozon yağı satışına rağmen, bu ürünlerin kalite ve etkinliği konusu halen soru işaretleri taşımaktadır. Ozon yağı satın almak istediğinizde karşınıza rahatlıkla onlarca satıcı firma ve internet sitesi çıkacaktır. Fakat ulaşılan bu ürünlerin neredeyse çok azı güvenilirdir ve birçok ürün gerçekten yeterince ozonlanmamış yağ içermektedir (Resim 1). Tedavi etme yeteneği yüksek, iyi bir şekilde ozonlanmış zeytinyağı almak isterseniz şunlara dikkat etmeniz gerekmektedir.
 
resim2b.jpg
 
1. Saf zeytinyağı yeşil rengin farklı tonlarında olabilir. Orijinal rengi yeşil olan yağ, uygun şekilde ozonlandığında bu orijinal rengini kaybeder ve saydam bir renk alır (Resim 2A).

2. Yağın viskozitesi (yoğunluğu) ozonlanma süresi ile doğru orantılı olarak artar. Yani, yağınız eğer gerçek anlamda iyice ozonlanmış ise, bu renk kaybı ile birlikte akışkanlığını kaybedecek ve daha koyu kıvamda olacaktır. Ozonlama süresi uzatılırsa yağın kıvamı jel kıvamına kadar arttırılabilir (Resim 2B). Fakat bu deriye sürülmesini zorlaştırdığı için bazı kişiler tarafından tercih edilmemektedir.

3. Başta bahsettiğimiz üzere ozonun kendine has bir kokusu vardır ve ozonlandığında yağ da bu kokuya benzer bir koku kazanır. Bu koku ozon yağının kullanılmasını kısıtlayan ve kullanımını azaltan bir etkendir. Bazı ozon yağı üreticileri ozon kokusunu azaltmak için esanslar ilave ederek ürünlerini geliştirmişlerdir. Böyle ürünler farklı esanslarla kokulandırılmış olsalar bile çok az miktarda ozon kokusunu yine de barındırırlar. Bununla beraber, ozon yağındaki koku problemini gidermek için kullanılan esansın rengi, ozon yağının rengini etkileyerek yanıltıcı olabilir ve şişe içeriğinin saf zeytinyağı olmadığına dair bir izlenim verebilir. Üretici firmalara danışılarak bu durum açığa kavuşturulabilir.

4. Ozon yağının ışıktan etkilenmemesi için koyu renkli cam şişelerde sunulması en uygun yöntemdir. Fakat bu durumda şişe içeriğinin rengi görülemeyeceği için ozonlu zeytinyağının karakteristik renginin olup olmadığı tespit edilemeyeceği için içerik maddenin renginin görülmesi satıcılardan istenebilir.

Bütün bu özellikler ile kaliteli ve etkili bir ozon yağı almanız güvence altında olacaktır. Ozonlanan yağın sayılan bütün bu özellikleri kazanması, daha uzun bir ozonlama süresi ve ilave malzeme kullanımı gerektirdiğinden dolayı, ürünün maliyeti de artacaktır. Sonuç olarak, genel bir kural olmasa da, kaliteli ve daha etkili bir ozon yağı ucuz olmayacaktır.
 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.