Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GDO'lu ve Sağlık


Rramtas

Önerilen İletiler


GDO'lu gıdalarla beslenen dişi farelerin memelerinde 13 ay sonra tümör oluştu.

Araştırmalara göre genetiği ile oynanmış gıdalar (GDO) kobaylarda sağlık sorunlarına yol açtı.

Fransa’da bulunan Caen Üniversitesi’ni

n iki yıl boyunca büyük gizlilikle genetiği ile oynanmış (GDO) besinler üzerine yürüttüğü araştırmanın dehşet verici sonuçları açıklandı.

Milliyet'in haberine göre, Üniversiteden bir ekip iki sene boyunca büyük bir gizlilikle kapalı kapılar ardında GDO’lu besinlerin etkileri üzerine bir araştırma yürüttü. 200 fare ile yapılan araştırmalarda, farelerin bir grubu GDO’lu mısır ile diğer bölümü ise genetiği ile oynanmamış gıdalarla beslendi.

13 ay sonra etkisi görüldü

Deneye başlandıktan 13 ay sonra GDO’lu gıdalarla beslenen farelerin vücutlarında ciddi sağlık sorunları görülmeye başlandı. Dişi farelerin memelerinde vücut ağırlıklarının yüzde 25’i oranında tümörler oluştuğu gözlemlendi.

Erkek farelerin ise ağırlıklı olarak karaciğer ve böbreklerinde anormallikler saptandı. Bilim insanları araştırmaya aynı şekilde devam ettirdiklerinde bu semptomların daha da ağırlaştığı görüldü.

Araştırmanın 24’üncü ayına gelindiğinde, GDO’lu gıdalarla beslenen dişi farelerin yüzde 50 ila yüzde 80’inin tümörden etkilendiği görülürken bu oran GDO’suz gıdalarla beslenenlerde yüzde 30’ta kaldı. Ayrıca GDO’lu gıdalarla beslenen farelerde kanserli hücrelerin daha hızlı yayıldığı saptandı.

20 kat hızlı ilerliyor

GDO’lu gıdalara maruz kalan erkek farelerde, GDO’suz gıdaları tüketen hemcinslerine oranla kanserin 20 kat daha hızlı ilerlediği görüldü.

Dişi farelerde ise GDO’lu gıdalara maruz kalanlarde kanserin, diğerlerine oranla üç kat hızlı yayıldığı saptandı. Kemirgenlerde bir sene insanlarda yaklaşık 40 seneye eşit...
 
.....
En sık kullanılan zehir: Aspartam E951
Ayşe Bereket

Aspartam nedir ve yan etkileri nelerdir
1965 yılında keşfedilen aspartam, sükrozdan (sofra şekeri) 200 kat daha tatlı ve çok daha az kalorili, 90’dan fazla ülkede ilaç, gıda ve içecek sektöründe çok sık kullanılan bir suni tatlandırıcıdır.

Laboratuvar ortamında elde edilen aspartam üç ana maddeden oluşmakta: %40 aspartik asit (ya da aspartat, bir tür amino asit), %50 fenilalanin (bir tür amino asit) ve %10 metanol (metil alkol)...

 

....

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanları piyasa denetimleri sırasında aldıkları “Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı” ürününün incelemesi sırasında GDO tespit etti.

bebek-1602.jpg

 

GDO’nun varlığından emin olmak için Milupa

 

Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı’na ait şahit numuneleri Ankara Kontrol Laboratuarı’nda gönderdiler. Ankara Kontrol Laboratuarı’nın yaptığı analizlerde Milupa’nın GDO içerdiği kesinleşti. Bunun üzerine GDO’lu Milupa’ların ürünlerin toplatılması için, 80 il Valiliği’ne yazı gönderildi.

Gıda Güvenliği Hareketi’nin resmi sitesinde yer alan yazışmalara göre; Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi’nin ele geçirdiği belge, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca henüz teşhir edilmedi. Ancak Bakanlığı’n Gıda Hareketi’ne yaptığı özel açıklama ile işlem ve süreç doğrulandı.


Kaynak: internetpanell.azillo
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.