Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

14 Aralık Operasyonu


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Bilindigi gibi Diktator, daha once her turlu birlikte yurudugu "cemaat" olarak bilinen grubu kullanarak Balyoz, Ergenekon v.s. gibi duzmeceler eliyle hukuksuz ve adaletsiz tutuklamalara imza atmis ve daha sonar da basta dersaneleri kapatma yolu ile, beraber yurudugu cemaate bir cesit "savas acmistir."

 

Yine bilindigi gibi, bu cemaatin bir cesit misillemesi olarak algilanan "17-25 Aralik operasyonlarina" maruz kalan dictator, kendi hipokritik uslubu ile bunlari bir "darbe" olarak algilatmak istemis; operasyonun asil amaci olan yolsuzluk, kara para aklama, hirsizlik v.s. nin ustunu kapatmaya calismis ve o gunden bu yana da bunu yargiyi her turlu AKPlilestirerek basarmistir.

 

Bugun yine dictator bir yerde "kendini temize cikarma Adina" tutuklanan Balyoz, ergenekon duzmecelerini cemaatin ustune atmis ve guya cemaatin bu haksizligini balyoz ve ergenekondan tutuklu olanlari disariya birakarak basta ulusalcilarin "gonlunu almak" yoluna gitmistir.

 

Ilginctir ki, buradan cikan basta D.Perincek olmak uzere, ya diktatore cemaat ile olan politik ayrisma ve saldirisinda destek vermis, ya da tamamen sahneden cekilmislerdir.

 

Diktator bugune kadar olan cemaate actigi guc gosterme savasinda tutuyklamalara imza atmis ve bu tutuklamalarin en yogunu da bu Sabah yasanmistir.

 

Buradan bir kac gorus cikabilir.

 

Ilki "birakin yesinler bir birlerini" gorusudur.

 

Ikincisi "eden bulur" temelli bir balyoz, ergenekon "intikami" gorusudur.

 

Ucuncusu "AKP icinden cemaati temizliyor, iyi de yapiyor" gorusudur.

 

Bu ucu bir yerde ister istemez, politik olarak bu gozaltilarina yonelik olumlu bakacaklar ve memnun olacaklardir. D.Perincek'te bunlardan biridir.

 

Diger bir bakis ise, bunun sadece politik bir guc gosterisi oldugunu hic bir hukuki yonunun olmadigini diktatorun tamamen cemaat ile yollarini ayirdigini" dusunenler olacaktir.

 

Bir bakis aciusi da "bunlarin tamamen bir politik oyun oldugunu, tamamen basta 17-25 Aralik yolsuzluklarinin yildonumunde gundem degistirmek ve yolsuzluklari unuttutmak oldugunu" soyleyeceklerdir.

 

Kim ne dusunurse dusunsun, ortada olan gercekler ve diktatorun politikasi aslinda degismemistir.

 

Evrensel hukuk insan haklarina her yonden aykiri bir gozalti uygulamasi ve her turlu hak ve ozgurluklerin ihlali olarak yine dictator imzasi tasimaktadir.

 

Burada karsi cikilacak olan da budur. Dun Balyoz, Ergenekon'a karsi cikanlar; eger politik ve tarafli olarak bunu yapmamislarsa, bugun de ayni sekilde bu gozaltilara karsi cikmalidir.

 

Kisaca olaylara politik cikar ve taraftar olarak bakmak, sadece diktatore yarayacaktir. Cunku olaylarin politik guc gosterisi oldugu zaten, her turlu etigin ihlali olarak ortadadir.

 

Turkiye halki aslinda bir cesit farkli imtihan geciriyor.

 

Her olaya tarafli politik ve izm cikarli bakanlar da her zaman kaybediyor.

 

Ayni gezi ile kobani eylemlerine farkli bakis gibi. Birini destekleyip digerinde diktatorun politik cukuruna dusmek gibi.

 

Bugunde ayni sey soz konusudur. Balyoz, Ergenekon ile cemaat duzmecelerine farkli bakis. Yani birini destekleyip, digerinde diktatorun politik cukuruna dusmek.

 

Burada onemli olan "politik cukara dusmemektir." Cunku bu tam da diktatorun istedigidir.

 

Burada onemli olan diktatorun her turlu guc ve otorite ve iktidar ile herkesin zamani ve yeri geldigince her turlu hak ve ozgurlugunun elinden alinmasi ve hukukun, adaletin, yarginin v.s. sadece dictator cikarina islemesidir.

 

Onumuzdeki hafta 17 Aralik 25 Aralik haftasi olarak yolsuzluklarin v.s. yildonumudur. Unutmayalim, unutturmayalim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşte 14 Aralık Cemaat operasyonu gözaltı listesi! Kimler gözaltına alındı?
Aralık 14, 2014 |

 

Gözaltı listesi Twitter'a sızdı! 14 Aralık cemaat operasyonu için gözaltı kararı alınan isimler belli oldu.

 

14 Aralık paralel yapı operasyonu kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı listesi de Twitter’a sızdı. Listede sürpriz isimler de var. Örneğin sabah saatlerinden itibaren medyaya ismi yansımayan Hüseyin Gülerce. Yapılan açıklamada gözaltıların nedeni olarak, “sahte delil üreterek sözde tahşiye adlı suç örgütü hakkında soruşturma yapmak” olduğu belirtiliyor.

 

PARALEL YAPI OPERASYONU GÖZALTI LİSTESİ

 

Hidayet Karaca- Ekrem Dumanlı-Fahri Sarrafoğlu- Hüseyin Gülerce- Ahmet Şahin- Nuh Günültaş-Naci Çelik Berksoy- Ali Samim Noyan- Ali Kara- Elif Yılmaz- Radiye (Ebru) Şenvardar- Hikmet Tombulca- Salih Asan- Makbule Çam (Elamdağ)-Engin Koç
Tufan Ergüder- Mutlu Ekizoğlu- Ertan Erçıktı-Mustafa Kılıçarslan- Ferdi Taşkaya- Ayhan Akça- Mehmet Ali Doğan- Ali Cihan- Mustafa Uyanık- Halit Akbulut- Çetin Öztürk- Rıfat Aslan- Erdem Kısa- Mustafa Altunbulak- Yakup Ergün- Recep Güleç

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

FuatAvni,kimdir kimin nesidir bilinmiyor simdilik ama bu FuatAvni Twitterde ne iddia ediyorsa gerceklesiyor.Bu FuatAvni ya Icisleri Bakanligindan birisidir,ya Adalet Bakanligindan birisidir ya da KAHIN!Cünkü tahminen belki rastgele birsey dogru cikar ama hersey tahminen dogru cikmaz.

 

FuatAvni birkac gün öncesinden bu operasyonlarin olacagini twitter hesabindan duyurdu birkac gün gecikme ile gerceklesti,ve tam, da yolsuzluk iddialarinin ortaya cikarildigi günden 3 gün önce,yani bugün 14 Aralik 2014 tarihinde.

 

Operasyonun cemaate yapildigi bilinen bir sey.Buna sadece göz korkutmak denirse noksan olur.Bu tamamen tehlikeli bir rakibi,siyasi gücünü kullanarak yok etme operasyonudur.Siyasi güc derken;  ele gecirdigi Yargi-Medya-Devlet gücü demek istedim.Iktidar olmak la devleti ele gecirmek farkli seylerdir.AKP sadece hükümet degil,devlet icinde ayri bir devlettir.Aslinda Paralel dedikleri cemaat degil kendileridir,cemaat AKP'nin kurmus oldugu devlet icinde devletin ortagi iken gözden düsmüs ve düsman olmustur.Yani gercek PARALEL AKP'dir.

 

Dünkü Basbakan Danismani Yalcin Akdogan (ayni zamanda yandas gazete YENI SAFAK'in köse yazaridir)Recep Tayyib Erdogan ile Fetulah Gülen'in yani cemaatin arasi acildiginda,"TÜRK SILAHLI KUVVETLERI'NE KUMPAS KURDULAR"diye bir itirafta bulunmus dolayisiyla ileri sürülen ve yillarca masum insanlarin demir parmakliklar ardina hapsedilmesine özgürlüklerinin ellerinden alinmasini cemaat ve akp'nin isbirligi ile oldugu gercegini kamuoyuna aciklamisti.Bu tam bir manevraydi.Bu aciklama ile sözüm ona Recep Tayyib Erdogan ve AKP kurucu ekibinin cemaat yani Fetullah Gülen ile birlikte calismadiklarini veya onlarin bu kirli islerinden haberdar olmadiklarini vurgulamak istemis ama artik cocuklar bile bu yalana gülmüstü.Türk Silahli Kuvvetleri,cemaat ve akp isbirligi ile tasviye edilerek cemaatlestirildi.Fetulah Gülen'in ilk adam olma adimlari AKP tarafindan tepki ile karsilanmaya baslanmis,cemaate yönelik tehditvari söylemler sonucunda cemaat elindeki 17-25 Aralik Yolsuzluk Dosyalari kartini oynamistir.Neye ugradiklarini sasiran ve bir anda gercek yüzleri desifre olan AKP'nin malum isimleri ellerindeki siyasi gücü kullanarak tüm ülkedeki Emniyet kurumlarini hallac pamugu gibi dagitip,savcilari görevden alarak yolsuzluklarin arastirilmasini engellemislerdir.

 

VE YOLSUZLUKLARIN DESIFRE OLMASINI DA MALUM SÖYLEMLERLE SAF VE CAHIL KITLELERE YEDIRMEYE CALISMISLARDIR.

 

"Hükümete darbe yapmak istediler"

 

Bu sihirli sözcükler,saf ve cahil insanlarin görüslerini "evet bu bir darbedir"diye degistirmis ama AKP'ye güvenmeyen kesimler bu sözlere asla inanmamistir.Cünkü yalan böyle gercek olmazdi.Montajdi,darbeydi gibi aklama sözleri gercekleri örtbas etmeye yetmemisti.Nitekim bu tapelerin montj olmadigi da resmi kurumlar tarafindan aciklanmistir.Yani hükümete kimse darbe yapmak icin senaryo üretmemis ortaya cikarilan yolsuzluklarin gercek oldugu apacik ortaya cikmistir.

 

Türk Silahli Kuvvetlerine karsi yapilan operasyonlar icin bizler;bunlar bir senaryodur,amac TSK'yi bitirmektir dedikce TSK ve Türkiye Cumhuriyeti karsitlari israrla bizleri "darbeci,postalci"diye yaftaliyordular.Hepsinin yalan oldugu ortaya cikarildi.Ortaya cikarilan diger gercek ise ülkede DEVLET ICINDE BIR AKP DEVLETININ VARLIGIDIR.Yani paralel DEVLET.

 

ZAMAN Gazetesi'ne yapilan baskin ve gözaltina almalar,demokratik hicbir ülkede yasanmaz.Demokratik,hukuk devletlerinde de göz altilar vardir ama hersey hak ve hukuk cercevesinde yapilir.Yani "Biz sizin inlerinize kadar girecegiz,bunlar Hashasiler"diyerek ortaligi inleten bir basbakan simdi cumhurbaskani.bu operasyon talimatlarini vermis veya verdirmistir.Hukuk Devletlerinde yarginin islerine ne hükümet ne de cumhurbaskani karisabilir ne de müdahale edebilir.

 

Bu operasyonlar hukuk disidir.Türkiye'de gercekleri gören,vicdani olan,demokrasi ve hukuktan nasibini almis olan herkes bu operasyonlari kinadi.Kinamayanlar sadece AKP'liler ve onlarin yandaslaridir.Cünkü ortada bir hukuk cinayeti vardir bu cinayete susmak cinayete ortak olmak demektir.Düsmanimimn dostu düsmanimdir deme günü degildir.Türkiye bir batakliga bir karanliga dogru götürülmekte ve cokta yaklasilmistir.Terör örgütü ile yapilmis olan pazarliklar belli ki son dönemece gelmis,gündem degistirmek kamu oyunun dikkatlerini hukuksuz uygulamalara cekerek Imrali ile yapilmis olan pazarligi gündem disina itmek,sisler arkasina cekme telasi vardir.

 

Bu operasyon bu kadarla kalmayacak saniyorum.Cünkü bugün Icisleri Bakaninin yaptigi bir aciklama cok önemlidir:2002 yilindan beri bircok darbeyi önledik dedi Bakan.Ve bu darbelerin adlarini saydi.Dün kumpas denilen bu operasyonlari bugün Icisleri Bakani yine darbe olarak niteliyorsa bunun anlami bence ilerde serbest birakilan subaylar yeniden tutuklanacaklardir.Dikkat ederseniz gecenlerde SONER YALCIN emniyete cagrilip ifadesi alinmisti...

 

Imrali'ya giden heyetteki Süreyya Önder:Öcalan'in raporunda ÖZERKLIKTE var diye bir aciklama yapmisti.Basbakan alelacele:MÜZAKERELERDE ÖZERKLIK KONUSULMADI diyerek pkk ile müzakere yapilmis oldugunuda itiraf ederken ÖZERKLIK konusulmadi demeside Süreyya Önder'in sözlerini yalanlama cabasiydi.Halbuki güneydoguda özerklik ilan edilmemis ama bu özerklik onlara verilmistir.O bölgede yasananlari hep birlikte izliyoruz.Devlet artik güneydoguda yoktur,cekilmis sembolik olarak kalintilari durmaktadir orada.

 

Zaman Gazetesine yapilan baskin,gözaltina almalar,tamamen gündem degistirme amaclidir.demokrasiye aykiridir,insan haklari ve cagdas hukukun cignenmesidir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.