Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

McAfee '12 Bayram / tatil aldatmacası' Listesini Yayınladı (2015)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

mcafee_logo.jpg

McAfee her yıl yayınladığı “12 Bayram / tatil aldatmacası” SiberGüvenlik (Cybersecurity List) Listesini Bu Yılda Yayınladı

 

Şirketten yapılan açıklamaya göre bu yıl bayram / tatil zamanı Amerikalılar 1 trilyon 388 milyar TL ($616.9 dolar) harcayacaklar, bunun yanında online alışverişlerinde yüzde 8 ila 11 arasında artması beklendiğini açıkladı. Ayrıca bu alışverişlerin çoğunun akıllı telefonlardan yapılacağınıda belirttti.

 

McAfee Tüketici Güvenlipi Bölümü Başkanı Gary Davis “Bu alışverişler sırasında suçlular sizin kişisel bilgilerinizi ele geçirmeye çalışacaklardır.” dedi. “Neye karşı olduklarını anlamak ve kullandıkları cihazların güvenliğini sağlamak ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu okumak.” dedi.

 

Bu bayram / tatil döneminde McAfee aşağıdaki 12 bayram / tatil aldatmacasına dikkat etmenizi istiyor:

 

  1. Bir E-postanız Var - You’ve Got Mail! — Gittikçe daha çok online alışveriş yaptığımız bu çağda, bir çok kargo bildirimi veya yemleme (phishing scams) aldatmaca riskini artırıyor. Kötü amaçlı yazılımlar (malware) herzamanki gibi en riskli olanıdır. Buradan çıkarılacak ders, size gönderilen e-postalardaki linklere kesinlikle tıklamayınız. Size doğru görünse bile kesinlikle tıklamayın. Online bir alışveriş yapmış olabilirsiniz ve posta kutunuza gönderilen bir e-postadan sanki size kargo bildirimi yapılıyor imajı verilmiş olabilir. Hiç bir zaman risk almayın hemen normal olarak Google açın ve Googla'dan alışveriş yaptığınız şirketin websitesine giderek kargo bilgilerine bakın....
  2. Aldatıcı Reklam - Deceptive Advertising — Unutmayın herkes iyi bir fiyat elde atmak veya almak için çabalıyor (arıyor). Eğer online alışveriş yapıyorsanız gözlerinizi dört açmanız gerekiyor. Size gönderilen e-postalarda aradığınız ürünün resmi gönderilebilir ve size inanılmaz fiyatlar önerilebilir. Bu resimlerin veya linklerin arkasında sahte siteler olabilir. Hiç bir zaman gönderilen e-postadaki linklere tıklamayın. Site adresini tarayıcınızın URL adres bölümüne yazın ve öyle gidin.
  3. Sahte Hayır Kurumları - Unutmayın herkes bayramda hayır kurumlarına para vermek ister. Bu hayır işini yaparken gözünüzü dört açın paranızı veya verdiğiniz hayır eşyalarını yanlış kişilere vermeyin. Öncelikle verdiğiniz kurumun veya online şirketin bir gerçek tüzel kişilik olduğunu kontrol etmeden vermeyin.
  4. Alıcı DİKKAT - Buyer Beware — Bazı sahtekarlıklar varki bunlardan kurtulmanız MÜMKÜN DEĞİL... Nasıl mı? Satış Noktası sahtekarlığı / Aldatmacası. Büyük şirketlerin kasa yazılımlarına kötü yazılım ekleyerek sizin bilgileriniz çalacaklardır. Bundan en iyi korunmanın yolu Kredi kartınız veya banka hesaplarınızı GÜNLÜK KONTROL ETMENİZDEN geçer. Eğer yanlış bir alışveriş görürseniz anında hesabınızı dondurun ve çok dikkatli olun.
  5. Cep(Mobil) Dolandırıcılığı - iScams — Hergün onlarca iPhone veya Adnroid uygulaması yayınlanıyor. Yeni teknoloji yerinde durmuyor ve sahtekarlar bu uygulamalarıda kırmayı başarıyorlar veya kendi uygulamalrını zararsızmış gibi yükleyebiliyorlar. Cebinizden yüklediğiniz bütün foroğraflarda ve kişisel bilgilerinizde çok dikkatli olun. Kesinlikle bilmediğiniz uygulamaları cep telefonunuza kurmayınız.
  6. Posta Kartı Almak - Getting Carded — Dijital E-kart uygulaması yaygınlaştıkça bu konudaki sahtekarlıkta yaygınlaşıyor. Size gelen bir 'Bayramınız Kutlu Olsun' e-kartı hackerlardan gelen 'Bayramınız malware (kötü amaçlı yazılım) kutlu olsun' dönüşebilir. Bu nedenle E-postayla gelen hiçbir e-karta tıklamayın. Gelen e-kartın site adresini tarayıcınızdaki site adresi URL bölümüne yazarak gidin.
  7. Bayram Tatili veya Yaz tatili dolandırıcılığı - Bu konuda çok değişik sahtekarlıklar var. Sahte online tatil siteleri ve verdikleri sahta fiyatlar sizi kötü amaçlı yazılıma (malware) götürebilir. Size satılan tatil yerine gittiğinizde böyle bir otelin olmadığını geç anlayabilirsiniz. Gittiğiniz tatil beldesinde kötü amaçlı bilgisayarlar olabilir bilmediğiniz bilgisayardan kesinlikle internete bağlanmayın veya kişisel bilgileriniz girmeyin.
  8. Banka Arması Aldatmacası - Bank Robocall Scam — Bir bankadan sanki otomatik veya olmayan bir arama geliyor ve kendisini 'Güvenlik Memuru' oalarak tanıtan banka görevlisi olduğunu söyleyen kişi sizde günelik için bazı kişisel bilgileriniz teyit etmenizi istiyor. Teyit etmediğiniz taktirde hesabınızın kapatılacağı gibi bir tehtidde bulunuyor. Unutmayın hiç bir banka sizi bu konuda arayarak tehtid etmez böyle bir şey olduğunda bilgilerinizi vermek yerine banka şubesine gitmeyi TERCİH etmelisiniz. Hesabınızın şifresiniz kimseye ama kimseye vermeyin.
  9. Bankamatik Sahtekarlığı - ATM Skimming — Bu konuda bilinen bir çok yöntem var. Bunlardan bazıları: Bankamatik makinasına yerleştirilen tarayıcıyla PİN numaranızı ve kard numaranızı çalmak veya bir video takarak bunları çalmak. Bundan kurtulmak için kullandığınız bankamatik makinasına çok dikkatli bakın ve herhangi bir fark görürseniz o makinayı kullanmayın veya bankaya anında bildirin.
  10. Yılın Analizi Tuzakları - Year in Review Traps — Birçok şirket memurlarına veya çalışanlarına yıl sonunda yılın analizi e-postaları gönderir. Bunu iyi bilen hackerlar sahtekarlar bu e-postalın benzerlerini yaparak çalışanları sahte linkere tıklamaya ve tıkladıklarında kişisel bilgilerini çalmaya çalışırlar. Bundan kurtulmak için yine aynı şeyi size öneriyoruz e-posta linklerine kesinlikle tıklamayın. Link yerine site adresini tarayıcınızın site adresi yerine yazarak o siteye gitmeyi deneyin.
  11. Kaybedilen Elektronik Aygıtlar - BYO…Device — Son zamanlarda en çok olan olaylardan birisi insanların Cep telefonlarını veya kişisel bilgiayarlarını, tabletlerini kaybetmeleri. Bu bazı kötü amaçlı insanların eline geçince bütün biglieriniz çalınması an meselesi oluyor. Bundan kurtulmak için önemli güvenlik ugulamalarını aygıtta etkinleştirmiş olmanız sizi büyük bir dertten kurtaracaktır.
  12. Kötü Amaçlı USB - Bad USB Blues — Bilgisayarınıza taktığınız USB aygıtlarına çok dikkat edin. Bunların içinde algılanamayan malware (kötü amaçlı yazılımlar) olabiliyor ve herşey çok geç olabilir. Bu nedenle bilmediğiniz USB aygıtlarını bilgisayarınıza takmayınız.

Çeviri: Turkish-Media.Com

İzin alınmadan yayınlanması kesinlikle yasaktır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.