Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Rosetta Uzay Aracı, Kuyruklu Yıldıza İndi


Freyja

Önerilen İletiler

  • Admin--

ESA (Avrupa Uzay Ajansı) tarafından inşa edilen robot uzay sondası,Güneş Sistemi’deki 10 yıllık yolculuğun sonunda 6 Ağustos 2014 tarihinde kuyruklu yıldıza ulaştı. O zamandan beri Rosetta uzay aracı, kuyruklu yıldızın çevresi ve çekirdeği hakkında bilgi topluyordu. Bugün (13 Kasım 2014) itibariyle Rosetta uzay aracı, Philae isimli kuyruklu yıldız sondasını kuyruklu yıldıza indirecek ve Philae arazi çalışması yapmaya başlayabilecek, örnekler toplayacak ve kuyruklu yıldızın yüzeyinden aldığı görüntüleri tüm dünyayla paylaşacak. (Tüm bunların witter üzerinden  de takibi yapılabilecek)

 

Her şeyin planlandığı gibi giderse “Philae” kondusunu bu sabah Türkiye saati ile 10.35′te kuyrukluyıldızdan 22,5 kilometre uzaklıktan bırakacak. Philae’nin yüzeye inişi ise yaklaşık 7 saat sürecek. Rosetta ile Dünya arasındaki mesafe 500 milyon kilometreden fazla olduğundan Rossetta’dan gelen sinyaller, 28 dakika 20 saniye gibi bir sürede Dünya’ya ulaşacak. Türkiye saatiyle ilk görüntüler ise 17:35 dolaylarında gelecek

 

Bu kuyruklu yıldızın içinde Güneş Sistemi’nin oluştuğu 4.6 milyar yıl öncesine ait maddeler olduğuna inanılıyor. Bu nedenle araştırmada elde edilecek bilgilerle, uzaydaki değişimin ve dünyada hayatın başladığı zamanın ne halde olduğuna dair sonuçlara varılabilecek.

 

Rosetta-and-Philae.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Rosetta'dan alınan "ses kaydı" kuyruklu yıldızın etrafındaki manyetik alanın çıkardığı "sesleri" ESA'daki bilim insanlarına gönderdi. Görüntülerden sonra 67P internette "Şarkı Söyleyen Kuyruklu Yıldız" olarak da anılmaya başlandı.

 

Kuyruklu yıldızın şarkısını duymak için linke tıklayınız. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.