Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Windows 10 - İlk Tanıtımı Yapıldı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

140930141743-windows-10-start-menu-620xa  

 

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, günlerdir beklenen yeni işletim sistemi Windows 10'u tanıttı. Şirket, beklentilerin aksine Windows 9 değil, Windows 10 işletim sistemini duyurdu. Windows 9'un neden atlandığı ise henüz açıklanmadı.

 
San Francisco'da düzenlenen tanıtım etkinliğinde, Microsoft yöneticileri Terry Myerson ve Joe Belfiore, Windows 10'daki yenilikleri kamuoyu ile paylaştı. Windows 10 işletim sisteminin en önemli yeniliklerinden bir tanesi, 'başlat' menüsünün geri dönüyor olması. Menüye ek olarak yeni sistemde modern arayüz uygulamaları da güncellenmiş olacak. Normal masaüstü üzerinden başlatılabilecek olan uygulamaların pencere boyutları da yine bu menüden ayarlanabilecek. Önceki işletim sistemi Windows 8.1'de başlat menüsü bu beklentiyi karışılamamıştı.
 
140930143712-windows-10-multiple-desktop 
 

Windows 10'un bir başka özelliği ise birden çok masaüstü kullanımına imkanı vermesi. Tanıtımda 5 masaüstü gösterilmiş olmasına rağmen, bu özellikle ilgili net bir sayı verilmedi. İşletim sisteminin bir başka özelliği de daha gelişmiş dokunmatik panel desteği. Terry Myerson, Windows 10'un şu ana kadar geliştirilmiş en kapsamlı platform olduğunu söyledi. Şirket, Windows 10'un kullanıcılara ücretsiz olup olmayacağı konusunda net bilgi vermedi. Yeni işletim sisteminin 2015'in Mart ayında tamamlanması bekleniyor.

 

Kaynak: BBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

interneti fazlasıyla kullandığım için bu habere bir kaç yerde denk geldim ve burada sizlerle paylaşayım dedim, aklıma ilk gelen soru windows 9 a ne olduğu, ben mi bir şeyleri atladım yoksa derken birde baktım durum böyle değil, bu bir pazarlama stratejisi ve birde windows 95 çağrışımı olmasın istemişler, Windos 9xx gibi

 

windows-10-into.jpg

 

Yaz aylarında istanbuldan uzak kalmayı tercih ediyorum ve başka yerlere gidiyorum, o yüzden her sene olduğu gibi desktop kasa taşıma işine bir son verdim ve yeni bir laptop aldım, dolayısıyla yeni dizüstü bilgisyar demek windows 8 işletimi demek, tabi benim gibi alışkanlıklarını değiştirmeyi sevmeyen biri için windows 8 tam bir baş ağrısı oldu, o yüzden hemen her gün Microsoft çalışanlarını rahmetle andım, ben evimde hala Windows XP kullanıyorum ve olabildiğincede kullanmaya devam edeceğim.

 

Windows 8 in tek sevdiğim yanı video (medya) işleme özeliği oldu bunun dışında hiç bir şeyini sevemedim, bilgisayarı çok yönlü kullanan biri olarak Windows 10 tanıtım resimlerini görünce masa üstü oldu.

 

 

windows 10 başlat menüsü

 

windows-10-start-menu.jpg

 

Öncelikle mobil cihazlardaki dokunmatik özellik için tasarlanmış olan Windows 8, benim gibi bir çok kullanıcı tarafından, eleştiri ve tartışma konusu olmuş, görünen oki, her 2-3 yılda bir yenisi çıkan Microsoft'un iletim sistemlerinde olacak ve merak edilen en büyük değişiklik masa üstüne erişim olacak.

 

Kısaca Windows 10 da kısmen eskiye dönüş var, diğer yandan Windows 8 esintileri taşıyor. Alfa sürüm çıkana kadar ufak tefek değişiklikler olacaktır bizde bekleyip göreceğiz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.