Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ADSL'e Rakip Geliyor!


Önerilen İletiler

Arkadaşlar bugün bir haber okudum ve sevindim.Telekomun hükümdarlığı sona erecek.

 

2 Mb'lik hat havadan 40 Milyona.

Bugün, 00:58

Telekom tekelinini kalkması ile kızışan uzuz telefon furyasından sonra şimdi de ucuz Internet furyası başlıyor.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

KABLOSUZ TEKNOLOJİLERDE DEVRİM

MOR-TEL-- Türk Mühendisleri tarafından geliştirilen yeni teknolojiler ile bir Türk şirketi olan

MOR-TEL Telekom dünya devlerine meydan okuyor…

Ses tekelinin bitmesiyle birlikte Telekomünikasyon Kurumundan lisans alarak Uzak Mesafe Telefon Hizmeti vermeye başlayan MOR-TEL Telekom şirketi, kendi bünyesindeki Türk mühendislerin çalışmaları sonucu geliştirdiği kablosuz veri iletimi teknolojileri sayesinde bu konuda dünyanın en önde gelen şirketlerinden biri konumuna gelmiştir.

Gerek uzak mesafe gerekse Last Mile (Son kullanıcılara erişim) uygulamalarında kullanılmak üzere üretilen MOR-TEL WAW Modemleri çok düşük güçlerle çok yüksek seviyelerdeki veriyi her türlü hava koşulunda taşıyabilmektedir.

18 – 21 Kasım tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen COMPEX Fuarındaki MOR-TEL standının ziyatetçi akınına uğramasına neden bu teknolojilerin son kullanıcılara yani tüketicilere sağlayacağı 2 önemli özellik bulunmaktadır.

İnternet kullanıcıları bu teknoloji sayesinde çok daha ucuza geniş bant İnternet hizmeti alabileceklerdir. Örneğin saniyede 2 Megabit’lik bir bağlantının tüketiciye maliyeti ayda 40 milyon TL’den daha az olacaktır.

Şirketler ve kurumlar şubeleri arasındaki kiralık hat ihtiyaçlarını bugünkü ücretlerin çok daha altında kablosuz ve yüzde 100 güvenilirli olarak sağlayacaklardır.

“Kendi ürettiğimiz teknolojileri kullanarak Türkiye içinde son kullanıcılara direkt olarak hizmet vermeyi hedefliyoruz” diyen MOR-TEL Genel Müdür Yardımcısı Savaş Kayahan, bu alandaki dünya pazarının yılda on milyarlarca dolar değerinde olduğunu ve asıl hedeflerinin tüm dünya ülkelerine kablosuz teknoloji ürünlerini ihraç etmek olduğunu belirtmiştir.

“Mühendislerimizin başarısı bizi çok büyük bir dünya pazarının önemli bir oyuncusu konumuna getirecek” diyen Savaş Kayahan, “Amacımız MOR-TEL’i Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ve döviz kazandıran teknoloji şirketi yapmaktır”.

“Bu teknoloji aynı zamanda hem ses hem de veri hizmetleri pazarındaki en büyük rakibimiz olan Türk Telekom’a da ciddi bir darbe vuracaktır. Zira bizimle rekabet edebilmek için Türk Telekom başta ADSL tarifeleri olmak üzere geniş bant İnternet hizmetlerinin ve tüm leasedline, kiralık hat ve Frame Relay bağlantı ücretlerini ciddi bir şekilde düşürmek mecburiyetinde kalacak ve milyarlarca dolarlık gelir kaybına uğrayacaktır” diyen Savaş Kayahan bunun ülke ekonomisi için son derece sağlıklı bir gelişme olacağını ve böylelikle bireysel ve kurumsal Türk kullanıcılarının çok daha iyi hizmeti çok daha ucuza alabileceğini belirtmiştir.

Firma Web adresi www.mor-tel.com

Kaynak:www.haberx.com

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.